תוצאות 1 עד 2 מ 2

אשכול: אופנוע חדש 125 סמק. רעננה תא

Junior Member

אופנוע חדש 125 סמק. רעננה תא

היי,
    אני חדש לעולם האופנועים/ קטנועים.
    אני בן 43 וקיבלתי השבוע רישיון לאופנוע עד 125 סמק.
    הצורך שלי פשוט להגיעה בבטחה מהבית לעבודה וחזור ולעקוף את הפקקים - נסיעה יומית בבוקר (פקקים) באילון/ כביש החוף מרעננה לתא ובערב חזור.
    אני גבוה 190 ושוקל בהתאם :-).
    אני מעדיף (סתם תחושת בטן שלא מבוססת ואולי גם לא נכונה) אופנוע ולא קטנוע עפ שאף פעם לא נסעתי באופנוע...
    משהו אמין .... אני לא מכונאי ולא בא לי לבלות במוסכים...

לגבי המחיר - אני כמובן מעדיף לשלם כמה שפחות, ראיתי שיש גם דברים זולים ביד 2 (כל מה שאני יודע לעשות כרגע זה לפלטר עפ סוג הרישיון- כך שברור לי שזה לא אומר כלום).
    בקיצור כל עזרה תתקבל בברכה.
    תודה

Sent from my SM-A920F using Tapatalk

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי shaulz צפיה בהודעה
    היי,
    אני חדש לעולם האופנועים/ קטנועים.
    אני בן 43 וקיבלתי השבוע רישיון לאופנוע עד 125 סמק.
    הצורך שלי פשוט להגיעה בבטחה מהבית לעבודה וחזור ולעקוף את הפקקים - נסיעה יומית בבוקר (פקקים) באילון/ כביש החוף מרעננה לתא ובערב חזור.
    אני גבוה 190 ושוקל בהתאם :-).
    אני מעדיף (סתם תחושת בטן שלא מבוססת ואולי גם לא נכונה) אופנוע ולא קטנוע עפ שאף פעם לא נסעתי באופנוע...
    משהו אמין .... אני לא מכונאי ולא בא לי לבלות במוסכים...

לגבי המחיר - אני כמובן מעדיף לשלם כמה שפחות, ראיתי שיש גם דברים זולים ביד 2 (כל מה שאני יודע לעשות כרגע זה לפלטר עפ סוג הרישיון- כך שברור לי שזה לא אומר כלום).
    בקיצור כל עזרה תתקבל בברכה.
    תודה

Sent from my SM-A920F using Tapatalk
    אקדים את מה שכולם יגידו לך:
    לנסיעה בין-עירונית ממולץ לרכוש 250, משתי סיבות:
    1. עלויות האחזקה והביטוח די זהות ל-125. הפער הוא רק במחיר הרכישה.
    2. ל-250 יש רזרבות כוח שנחוצות מאוד בבין-עירוני. היכולת לנסוע 100-110 כשהכביש פתוח בלי לקרוע את המנוע, ולעלות ל-120-130 אם אתה צריך לעקוף משאית זה משהו שלא קיים ב-125. גם הבלאי ב-125 גבוה יותר, משום שכבר ב-90-100 קמ"ש הוא נמצא בסל"ד גבוה מאוד, בקצה היכולת של המנוע.

אבל אם בכל זאת אין לך כוונה לשדרג את הרישיון, עדיין תוכל לרכוש כלי ולהתחיל להתנייד איתו. בשעות העומס אינך חייב כלי שעובר את ה-100 קמ"ש בכביש 4/5.
    כעיקרון, קטנועים יהיו זולים יותר לרכישה, ויש מבחר נאה בשוק. תוכל להתרשם מקטנועי 125 נפוצים כאן:

http://fullgaz.co.il/5-%D7%A7%D7%98%...4%D7%95%D7%A1/

http://fullgaz.co.il/%D7%9E%D7%91%D7...8%D7%A8%D7%99/

אופנועי 125 הם - איך להגיד בעדינות - קטגוריה לא פופולארית במיוחד, אך עדיין יש כלים כאלה ואחרים שתוכל לרכוש.
    במידה ותלך בכיוון הזה, הייתי ממליץ לך דווקא ללכת בכיוון של אופנוע דו"ש (כביש-שטח), שיאפשר בנוסף להיותו כלי תחבורה, גם לרדת לשבילים וסינגלים קלים כדי להתאמן ולשפר את מיומנות הרכיבה שלך. כדאי גם להימנע מכלים חלשים וזולים, כמו הסינים (קיוואי ודימיו), משום שהביצועים שלהם מחוץ לעיר יאכזבו אותך אפילו יחיסת לקטנוע.
    כדוגמא לדגם שיתאים לך, אציין את הימאהה WR125R. רק קח בחשבון, שמחירו גבוה משמעותית ממחיר של קטנוע 125 ממוצע.

אם אתה לא מתחבר לכיוון הדו"ש, ורוצה אופנוע "כביש" - גם יש כמה אופציות, כגון ההונדה CB125R או הק.ט.מ דיוק 125.
    מבחן להונדה - כאן:
    http://fullgaz.co.il/%D7%A8%D7%9B%D7...%D7%94-cb125r/
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual