שלום לכולם,

אחרי שהחלטתי להיפטר מהרכב הבלוי שלי ולנסות מעבר לדו גלגלי, החלטתי גם להירשם לפורום ולהתייעץ עם מבינים ממני.
אשמח לעזרה בכמה עניינים כדי שאוכל להבין איך לגשת לתחום ומה הכי מתאים לי.

אז קצת על עצמי לפני זה:
אני בן 26, סטודנט ועובד. בעל רשיון נהיגה לרכב פרטי מגיל 17, מאז נוהג על רכב ידני.
הרכב, איך לומר, עשה את זה שלו והגיע הזמן לעבור ממנו הלאה.
לכן חשבתי לנצל את ההזדמנות ולעשות סוף סוף את המעבר לאופנוע (קטנוע פחות מדבר אליי).

1.אני כרגע עדיין בהתלבטויות לגבי דרגת הרישיון שהכי מתאימה לי.
קראתי בהרבה שרשורים קודמים שעקרונית פשוט עדיף A1 מכמה סיבות, ובכל זאת לא השתכנעתי לחלוטין שלא אצטרך משהו מעבר ל125 סמ"ק,
ולכן אולי הייתי מעדיף לחסוך לעצמי זמן וכסף על הרישיון ולעשות פשוט A2 וזהו.

2.כרגע אני בשלב כזה בין דירות, ככה שעדיין לא יודע בדיוק איך תיראה הנסועה השבועית שלי.
יכול להעריך שקצת יותר מחצי מהנסיעות הן די קצרות ולרוב עירוניות, באזור ה5-15 ק"מ לכיוון.
שאר הנסיעות הן בינעירוניות באזור המרכז ויהיו קצת ארוכות יותר, מעריך שבערך 20-25 ק"מ לכיוון.
הכבישים הבינעירוניים שאסע בהם יהיו כנראה 20,4,40,471 ו-1.
כך או כך, בתקופת קורונה בכל מקרה נוסע פחות.

3.התקציב לביטוח ולציוד הוא בנפרד ולא קשור לתקציב הרישיון והאופנוע.
הייתי מעדיף לחסוך איפה שאני יכול, ונראה שהרישיון והכלי עצמו יכולים להיות המקומות לעשות את זה.
בכל מקרה, הייתי מעדיף להישאר מתחת ל20,000 בערך עבור הרישיון עצמו + האופנוע.
כמובן שאם הצרכים שלי יכולים להיענות גם ב10,000 - ברכה.

4.מתכוון להשתמש באופנוע לפחות לשנתיים-שלוש הקרובות, אבל מי יודע מה יהיה באמת.

5.לא יצא לי עוד להתעסק בדבר כזה, אבל הייתי רוצה לנסות לטפל באופנוע בעצמי איפה שאני יכול.
יש לי קצת חוש טכני, ואני אוהב לקרוא וללמוד לעשות דברים כאלה בעצמי. גם לשם החיסכון וגם לשם התחביב.
אפשרי/כדאי לחסרי ניסיון?

6.הנטייה הראשונית שלי הייתה פשוט אופנוע נייקד 125, כדוגמת הימאהה MT125, הונדה CB125R, קוואסאקי Z125 וכו'..
הבעיה היא שהבנתי שבכבישים מהירים זה קצת ללחוץ מדי את הכלי. מצד שני, ראיתי גם חבר'ה ביוטיוב שמצליחים לסגור אפילו 130 עם הMT125 למשל.
אני מבין שזה לא אידיאלי, אבל השאלה האם זה יכול בסדר כל עוד אני נוהג לא כמו ילד בן 17 ומטפל בו כמו שצריך, והנסיעות הן לא ארוכות מדי.
ההתעקשות על 125 היא נטו כדי לחסוך בזמן וכסף על הרישיון, ובשביל לא לקחת משהו שהוא OVERKILL לצרכים שלי (250?)
ואם כבר, אולי בכלל יש עדיפות לאופנוע ספורט?

7.אם זה רלוונטי, אני בחור די קטן. 1.75 ושוקל 60 קילו. לכן גם מעדיף דברים שיהיו במידות שלי פחות או יותר..

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא לאיזה כיוון עדיף ללכת בהתחשב בנתונים האלה, A2 ואופנוע 125 או בכל זאת A1 ואופנוע 250?
מקווה שפירטתי מספיק, אשמח כמובן להוסיף כל מידע שיכול להיות רלוונטי.
המון תודה לעוזרים!