עמוד 2 מתוך 4 ראשוןראשון 1234 אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 60

אשכול: משלט 21 נסגר לרכיבת אופנועים

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    מה אתה מנסה להגיד בזה?
    שמר דרור עזרא רצה עוד בשנת 2006, כשהייתי בכיתה י"ב, לאסור עלי לרכב בשטח (פרט אולי לשטחים סגורים ושבילים מסומנים שהאדון בטוב ליבו ישאיר לי תחת פיקוח הדוק, ובתשלום אגרת גרטה שקר כלשהי)?
    דעתו של אותו אדון לא מעניינת אותי, ואני מאוד שמח שכרגע אין ביכולתו לכפות עלי את ההזיות שלו. אני מאושר שאני חי במדינה, שבא ההגבלות על רכיבת שטח כמעט ואינן קיימות - ומתנגד בתוקף לכל שינוי שאינו פרטני ומנומק היטב (כגון - עתיקות בעלות ערך רב, טבע ייחודי שמצדיק הקמת שמורה וכו').

ותבין אותי נכון, שושני: אני לא משאיר זבל בשטח, וכשאני יוצא עם המשפחה לשבת ליד מדורה בבן שמן (אסור בתכלית האיסור לפי כת האקו-אקטיביזם) - אני יוצא מהיער עם זבל שלי וזבל של אחרים בבגז' של הרכב. אני משתדל מאוד לא לפגוע בגידולים חקלאיים, ולא זכור לי שגרמתי נזק לטבע (מעבר לענף שבור פה ושם - לא תשכנע אותי שזה נזק של ממש) ברכיבות שלי. אני סוגר גז ועובר לאט ליד משפחה מטיילת, עדר צאן או סוס קשור, תמיד אומר "מרחבא" או "שלום" - ולרוב מקבל שלום בחזרה. אני אוהב טבע, ושומר עליו כמו שאני שומר על משאב יקר. אני יכול להקביל את היחס שלי לטבע ליחס למנוע של הדוקאטי שלי: אני אדאג לנקות ולתחזק אותו, אבל אני לא מתכוון להעמיד אותו בסלון ולמנוע מעצמי את השימוש בו רק כדי למנוע ממנו בלאי. מה גם שבניגוד למנוע - הטבע הוא משאב מתחדש.
    נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 26-07-2020 בשעה 18:17.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה

ותבין אותי נכון, שושני: אני לא משאיר זבל בשטח, וכשאני יוצא עם המשפחה לשבת ליד מדורה בבן שמן (אסור בתכלית האיסור לפי כת האקו-אקטיביזם) - אני יוצא מהיער עם זבל שלי וזבל של אחרים בבגז' של הרכב. אני משתדל מאוד לא לפגוע בגידולים חקלאיים, ולא זכור לי שגרמתי נזק לטבע (מעבר לענף שבור פה ושם - לא תשכנע אותי שזה נזק של ממש) ברכיבות שלי. אני סוגר גז ועובר לאט ליד משפחה מטיילת, עדר צאן או סוס קשור, תמיד אומר "מרחבא" או "שלום" - ולרוב מקבל שלום בחזרה. אני אוהב טבע, ושומר עליו כמו שאני שומר על משאב יקר.
    אם כולם היו מתנהגים כמוך היית צודק, אלא שעמישראל מתנהג בד"כ ההפך וזו עובדה. אם הטבע באמת חשוב, יש שתי אפשרויות. או שיהיו צוותים (שוטרים) המסיירים כל הזמן ודואגים שאנשים ינקו אחריהם, מטילים קנסות מרתיעים על מי שמזיק, וכו', או שאתה אוסר על הפעילות הזו לחלוטין. כמובן שהאפשרות הראשונה נכונה יותר וצודקת יותר, אבל עלותה עושה אותה לא ריאלית. האפשרות השנייה "דופקת" את המיעוט שנוהג כראוי, אבל שומרת על הטבע. זה לא התחום היחיד בו היחיד משלם על חטאי השאר. מספיק להסתכל על עלות ביטוח החובה.......

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    Kkatkov, תרגיע.
    גם אני לא משאיר אחריי זבל בשטח, גם אני כשחוזר מ'פיקניק' בדר"כ חוזר גם עם זבל של אחרים, גם אני רוכב בשטח ביראת כבוד לשאר משתמשי הדרך- בין אם הם הולכים על 2 או על 4.

אני לא יודע אם אנחנו במיעוט או ברוב אבל אלה שכן מלכלכים, כן עושים ענני אבק ליד משפחות תמימות, כן הורסים שטחים חקלאיים שלא שלהם, וכן שמים ז*ן אחד גדול על הטבע הם אלה שיוצרים את הרושם שנחקק אצל כל שאר משתמשי הדרך והמטיילים.
    ותאכלס? לפני 20 שנה לא היו ערסים וחארות (בטח לא בכמויות שיש היום) בחורשות, ביערות, ובשבילים. היום יש טונה, וזה גובר משנה לשנה.
    וישראלי, כמו שהישראלי מבין- אי אפשר לחנך אותו, אפשר רק לסגור לו, לנעול לו, לחסום לו.
    נו, אתה יודע.. ברוח התקופה- סגר.

עורך ראשי FullgaZ הסמל האישי של אביעד אברהמי
    קשה לי להאמין שיש אנשים ליברלים ונאורים שאשכרה תומכים בסגירה של מקומות ציבוריים בפני הציבור.
    קורא פה בשרשור ולא מאמין. רוכבים שקוראים לסגור את נס הרים או רוכבים שמרוצים כשנסגרים קטעי שטח. סליחה על הבוטות, אבל איזו מחשבה צרת אופקים.

כל הגבלה של הממשלה על האזרח, בכל תחום, היא גרועה, והיא צריכה להיות המוצא האחרון אחרי שכלו כל הקיצים. עודף רגולציה אף פעם לא היה טוב לאזרח, והשימוש בו צריך להיות מינימלי - רק כאשר אין ברירה אחרת. כאן, במקרה הזה, בהחלט יש ברירות אחרות. פעולה כזו היא המשך המדרון החלקלק של פגיעה בחופש הפרט, ולכן אני לחלוטין נגד זה.

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    ציטוט נכתב במקור על ידי אביעד אברהמי צפיה בהודעה
    קשה לי להאמין שיש אנשים ליברלים ונאורים שאשכרה תומכים בסגירה של מקומות ציבוריים בפני הציבור.
    קורא פה בשרשור ולא מאמין. רוכבים שקוראים לסגור את נס הרים או רוכבים שמרוצים כשנסגרים קטעי שטח. סליחה על הבוטות, אבל איזו מחשבה צרת אופקים.

כל הגבלה של הממשלה על האזרח, בכל תחום, היא גרועה, והיא צריכה להיות המוצא האחרון אחרי שכלו כל הקיצים. עודף רגולציה אף פעם לא היה טוב לאזרח, והשימוש בו צריך להיות מינימלי - רק כאשר אין ברירה אחרת. כאן, במקרה הזה, בהחלט יש ברירות אחרות. פעולה כזו היא המשך המדרון החלקלק של פגיעה בחופש הפרט, ולכן אני לחלוטין נגד זה.
    אף אחד לא סגר, מנעו כניסה של רכבים שגורמים נזק, צא למדבר ראה את סימני הצמיגים השחורים על כל סלע כי איזה נובו ריש קנה 4X4
    והוא חייב לשבור את הציר על הסלע, דבר עם החקלאים שבוכים על עמלם שנרמס ברגל כבדה מול העיניים.

דבר על החארות הנכנסים דרך השטח לישובים דתיים שטחים פרטיים ועושים בהם כבשלהם, כי לנסיך של אימא מותר הכל, ומי יגיד לי איפה
    לנסוע ואיפה לא.

כן זה לגיטימי להשאיר את הזבל שלך בשטח כי יש מי שיאסוף, אז ימותו כמה בעלי חיים אז מה בא לי לתת בגז. כן חד משמעית הרווחנו את זה
    ביושר, כן חנקנו עם האבק כל חלקה טובה, דרסנו בעלי חיים בסביבה הטבעית שלהם, הפחדנו בעלי כנף עד מוות, מנענו מהם להגיע למקורות מים
    כי אנחנו רוצים מסיבה בעין אבואהבוא....מגיע לנו ...הסברה לא הולך, דוחות? משטרה חרא, התנגדות למעצר משטרה אלימה, כאילו הכי נוח לכופף הכל
    למה שמתאים לי, וזין על העולם כי לנסיך של אימא מגיע הכל. אין ראיה כללית אין חמלה אין שותפות למאמץ רק אני אני אני ועצמי. חרא על כולנו. יום טוב.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Senior Member הסמל האישי של erani99
    קריאה לסגירה של כל דרך ציבורית - היתה מבחינתי הלצה (כי אי אפשר באמת לסגור את "נס הרים" או כל כביש ציבורי כן..) או הגזמה... אבל, בכל צחוק יש קצת רצינות: ממש מעצבן כל הפסיכים האלו שטסים שם (לא רק על 2 עם או בלי מנוע, גם על 4 קופרות RS רכבי ספורט משופרים וכו'), אז ירדו חזק שמה על האיזור ואוכפים בצורה ברוטאלית, כי זה מה שהישראלי המכוער יודע לצערי !!!!! (אני אף פעם לא אהבתי את הכבישים שם, חוץ מהסיבובים העיוורים להוסיף את כל הרוצחים לעיל).
    ואולי שווה להציע לקחת ממאות אלפי המובטלים החדשים פקחי שטח חדשים ולהכשירם לפיקוח ואכיפת ניקיון סדר ותקינות איזורים ירוקים
    ........................................ KKK-BITCH
    ......................... We Ride Together, We DIE Together
    ... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast

ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
    אף אחד לא סגר, מנעו כניסה של רכבים שגורמים נזק, צא למדבר ראה את סימני הצמיגים השחורים על כל סלע כי איזה נובו ריש קנה 4X4
    והוא חייב לשבור את הציר על הסלע, דבר עם החקלאים שבוכים על עמלם שנרמס ברגל כבדה מול העיניים.

דבר על החארות הנכנסים דרך השטח לישובים דתיים שטחים פרטיים ועושים בהם כבשלהם, כי לנסיך של אימא מותר הכל, ומי יגיד לי איפה
    לנסוע ואיפה לא.

כן זה לגיטימי להשאיר את הזבל שלך בשטח כי יש מי שיאסוף, אז ימותו כמה בעלי חיים אז מה בא לי לתת בגז. כן חד משמעית הרווחנו את זה
    ביושר, כן חנקנו עם האבק כל חלקה טובה, דרסנו בעלי חיים בסביבה הטבעית שלהם, הפחדנו בעלי כנף עד מוות, מנענו מהם להגיע למקורות מים
    כי אנחנו רוצים מסיבה בעין אבואהבוא....מגיע לנו ...הסברה לא הולך, דוחות? משטרה חרא, התנגדות למעצר משטרה אלימה, כאילו הכי נוח לכופף הכל
    למה שמתאים לי, וזין על העולם כי לנסיך של אימא מגיע הכל. אין ראיה כללית אין חמלה אין שותפות למאמץ רק אני אני אני ועצמי. חרא על כולנו. יום טוב.
    אתה שולח אותי לראות מה קורה בשטח? אותי?...
    שושני, קרוב לוודאי שאני מצצא בשטח פי כמה וכמה ממך - גם בזמן וגם בעומק. הכל אני רואה.
    ועדיין, סגירה של מקומות ציבוריים זה צעד דרקוני וזה המשך המדרון החלקלק של הגבלת חופש הפרט. זה נורא בעיניי.

יש מתפרעים? יש חארות? שתתכבדנה הרשויות ואכוף ולטפל בחארות. לא בשומרי חוק ובאנשים עם דרך ארץ.

ציטוט נכתב במקור על ידי erani99 צפיה בהודעה
    קריאה לסגירה של כל דרך ציבורית - היתה מבחינתי הלצה (כי אי אפשר באמת לסגור את "נס הרים" או כל כביש ציבורי כן..) או הגזמה... אבל, בכל צחוק יש קצת רצינות: ממש מעצבן כל הפסיכים האלו שטסים שם (לא רק על 2 עם או בלי מנוע, גם על 4 קופרות RS רכבי ספורט משופרים וכו'), אז ירדו חזק שמה על האיזור ואוכפים בצורה ברוטאלית, כי זה מה שהישראלי המכוער יודע לצערי !!!!! (אני אף פעם לא אהבתי את הכבישים שם, חוץ מהסיבובים העיוורים להוסיף את כל הרוצחים לעיל).
    ואולי שווה להציע לקחת ממאות אלפי המובטלים החדשים פקחי שטח חדשים ולהכשירם לפיקוח ואכיפת ניקיון סדר ותקינות איזורים ירוקים
    אז תטפל בישראלי המכוער ותגביר את האכיפה פי אלף, וכשתתפוס חארות תזמבר להם ת'מאמא. אל תבצע עונש קולקטיבי שפוגע בכולם ומגביל את חופש הפרט.

אלוהים ישמור, מה אנחנו ברוסיה הקומוניסטית?

אביעד, בחייאת.
    "תטפל במי שעובר את העבירות ותזיין רק אותו" אפשר להגיד על כל תחום. אין משאבים לזה במדינה. אם בגלל הרשות המבצעת או אם בגלל הרשות השופטת (חוסר הרתעה)- ולא ניכנס לדיון הזה עכשיו.

ולא, אנחנו לא ברוסיה הקומוניסטית. אנחנו במדינה שרוצה ושואפת להיות ליברלית ומערבית. בכל שאר המדינות הליברליות והמערביות אתה לא יכול להכנס עם איזה כלי רכב שבא לך לאן שבא לך. רק בישראל. אז עושים לזה סוף.

ואתה גם רוכב איזה יומיים שלושה בשטח, לא? אתה יודע בדיוק על איזה חארות אנחנו מדברים, ואתה יודע בדיוק על איזה היקפים אנחנו מדברים.
    זה לא צרות אופקים, זה להוציא תראש מהתחת ולהתחשב בשאר האוכלוסייה.
    ואני לא מתייחס למקום הספציפי שבכתבה. אני מדבר בכלליות על השטח בישראל.

למעשה - החוליגנים והפחד מלמות מתאונה בדרכים מסויימות, ממדרים הרבה מהאוכלוסייה הציבורית שרוצה להשתמש בדרך הציבורית הזו שאמורה להיות נגישה ובטוחה לכולם.. זה לא סוג של "סגירה"?
    אז, זה או לסגור רשמית ע"י הרשויות.. רקאומר

ציטוט נכתב במקור על ידי 600 ירושלמי צפיה בהודעה
    אביעד, בחייאת.
    "תטפל במי שעובר את העבירות ותזיין רק אותו" אפשר להגיד על כל תחום. אין משאבים לזה במדינה. אם בגלל הרשות המבצעת או אם בגלל הרשות השופטת (חוסר הרתעה)- ולא ניכנס לדיון הזה עכשיו.

ולא, אנחנו לא ברוסיה הקומוניסטית. אנחנו במדינה שרוצה ושואפת להיות ליברלית ומערבית. בכל שאר המדינות הליברליות והמערביות אתה לא יכול להכנס עם איזה כלי רכב שבא לך לאן שבא לך. רק בישראל. אז עושים לזה סוף.

ואתה גם רוכב איזה יומיים שלושה בשטח, לא? אתה יודע בדיוק על איזה חארות אנחנו מדברים, ואתה יודע בדיוק על איזה היקפים אנחנו מדברים.
    זה לא צרות אופקים, זה להוציא תראש מהתחת ולהתחשב בשאר האוכלוסייה.
    ואני לא מתייחס למקום הספציפי שבכתבה. אני מדבר בכלליות על השטח בישראל.
    שום דבר ממה שכתבת לא מצדיק עונש קולקטיבי ושלילת חירות פרט. כלום ושום דבר. גם אם תכתוב 5 פעמים בחייאת.

מדינה ששואפת להיות ליברלית ומערבית לא שוללת חירויות פרט כשהיא לא מצליחה לבצע אכיפה בגלל משאבים מוגבלים או לא מצליחה לחנך.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov

ניסוח יפה ומדוייק. מסכים עם כל מילה.
    אבל אתה יודע... אצלינו היהודים, תסמונת שטוקהולם היא בדם.
    בשילוב עם הרצון הישראלי התמידי לחנך את הסובבים, זה מייצר את המצב ההזוי שבפורום רוכבים אנשים מצדדים לכאורה בהטלת הגבלות (על אחרים כמובן, לא עליהם).
    בגלל זה רוכבי האופניים בעד להטיל הגבלות על אופנועינים וג'יפאים.
    רוכבי כביש בעד הטלת מגבלות על רוכבי אופניים ורוכבי שטח.
    רוכבי שטח לא רואים בעיה שיחפשו את החבר'ה שרוכבים בנס הרים עם מסוקים וישללו להם את הרשיונות, למתפרעים האלה...

אני עדיין רוצה להאמין שסה"כ יש לנו עם נפלא, שחי ונותן לאחרים לחיות, ושהרושם לעיל מתקבל ממיעוט צעקני שמחפש לייצר תככים וכותרות.

אגב, אם זה לא היה ברור - מה שכתבתי על נס הרים, נכתב כדי להראות את האבסורד שבסגירת דרך ציבורית... לא הנחתי שמישהו יקח את זה ברצינות.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    בגלל זה רוכבי האופניים בעד להטיל הגבלות על אופנועינים וג'יפאים.

אני רק מחכה לשים את היד על יאווה.
    יש לי שמן עשיר במתכון מיוחד לקבוצות רוכבי האופנים שחוסמים כביש צר וזוחלים בעלייה.
    ואאלה אני אזחל מלפניהם.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

טוב, בואו... זה לא שסגרו בכלל את הגישה לשם. עדיין אפשר להגיע רגלית או עם אופניים/כל כלי ממנוע אחר שיוכל לעבור משם.
    אז, זה לא סגור בכלל לכלל הציבור. רק לאלו שרוצים לתת בגז עם מפלצת..
    ויובל הגיב לכתבה יפה:
    נו אז? חסרות עליות בארץ?
    תחשבו על זה. לא סגרו לכם את כל המדינה וחילקו רובים לחקלאים ולחוואים עם אישור גורף לירות בכל מי שישיג גבול

מדינה ששואפת להיות ליברלית ומערבית לא שוללת חירויות פרט כשהיא לא מצליחה לבצע אכיפה בגלל משאבים מוגבלים או לא מצליחה לחנך.
    אז מה היא כן עושה? מה הפתרון שלך כשאין אמצעים ו/או משאבים לטפל בבעיה?
    מה היא כן עושה לטפל בבעיית הרוכבים והנהגים שהורסים לאנשים את השדות והשטחים החקלאיים?
    מה היא כן עושה כדי למנוע מאנשים לרכב ולנסוע במקומות בהם יש הרבה מטיילים רגליים אבל מדי פעם עובר שם איזה כלי רכב, ואחד מתוך חמש מכלי הרכב חייב לנסוע בווילי/לעשות מיסוך אבק/ להפחיד את הילדים/ להראות כמה הוא גבר/ להעיף אבנים ואדמה על המטיילים?
    הרי זה לא חירויות הפרט, נכון? הזכות לצאת לטבע לטיול רגלי עם המשפחה מבלי לפחד שאיזה ערס ידרוס את הילד זו לא זכות הפרט, נכון?
    הזכות לגדל בשטח חקלאי פרטי גידולים ולא לפחד בכל שבת שיבוא הטמבל התורן ויהרוס את האדמה זו לא זכות הפרט נכון?

גרתי בקנדה תקופה. יש שם תרבות רכיבת שטח שאתה יכול לחלום עליה רק בפנטזיות. ואיך רוכבים בשטח? מעעמיסים על העגלה ונוסעים למקום שמותרר לרכב בו. אותו דבר בארה"ב. אותו דבר בעוד הרבה מדינות מפותחות. אבל בישראל רוצה הישראלי לרכב בכל מטר שברא אלוהים כי זו זכותו. זו זכות הפרט.
    אבל זכות הפרט של האדם שמולו? על הזין שלו.

דר XR היקר, עברו הרבה מים בנהר מאז אותם ימים לפני 20 שנה שלא לכל ערס היה בחנייה ג'יפ וטרקטורון. ומעבר לתוואי השטח שהם הורסים הם גם מטנפים את הטבע.
    ואני לא בא להסביר לך את זה. אתה יודע את זה, פשוט יותר נוח לך משום מה כרגע לצדד בצד הנפגע.

קודם כל מה המדינה לא עושה: המדינה לא מטילה עונש קולקטיבי ולא פוגעת בחופש הפרט של אזרחיה. אחרת אנחנו באמת טורקיה של ארדואן או רוסיה הקומוניסטית, שבהן המדינה גדולה מהאזרחים.

שמע ירושלמי, בזמנים רגילים, כשאין קורונה, אני בערך 30 יום בשנה בחו"ל - בעיקר באירופה אבל גם במקומות נוספים. אני רואה תרבויות ורואה התנהגויות, ואין צורך להסביר לי מה קורה בחו"ל כי אני יודע טוב מאוד.

ישראלים הם אנשים נטולי תרבות, מי יותר ומי פחות. אני יכול להעיד על עצמי שאני בעל מודעות סביבתית וחברתית גבוהה, ומעולם לא זרקתי פילטר של סיגריה בשטח (תודה לאל, לא מעשן כבר הרבה שנים). כשאני עובר עם האופנוע ליד הולכי רגל אני מאט, וכך גם ליד רוכבי סוסים. כשאני בריכוז של אנשים, למשל משפחות בפיקניק, אני משתדל שלא ירגישו שעברתי ותמיד אומר שלום. כך אני מתנהג גם בכביש בין אנשים אחרים.

אבל לא כולם כמוני, ויש מצב שאפילו הרוב הם לא כמוני ולא כמו רוב משתתפי השרשור או הפורום הזה. ישראלים בהכללה הם אנשים נטולי תרבות ונטולי מודעות סביבתית, ולא משנה מה תיתן להם - הם ינהגו כמו בהמות. אם זה ערסים או בני דודים בשטח, אם זה אותה אוכלוסייה על הכביש עם אופנועים או עם מכוניות או עם משאיות או עם אוטובוסים. וזה לא רק ערסים ובני מיעוטים. תראה מה הולך בתל-אביב עם אופניים חשמליים וקורקינטים. אנשים מכובדים שלבושים יפה עם חליפות, רוכבים כמו חארות על מדרכות בין הולכי רגל, מצפצפים להולכי רגל שיזוזו, נוסעים בכביש בלי לציית לשום חוק, עוברים באדומים, נוסעים נגד התנועה, נוסעים באמצע הכביש, ובגדול שמים זין על הסביבה. כאוס מוחלט. למה? כי הם יכולים. כאלה אנחנו כעם, וזה חרא לא נורמלי ומתסכל ת'נשמה. אז מה תעשה? תאסור רכיבה על קורקינטים ואופניים חשמליים? תאסור על ערסים וערבים לקנות SBS-ים? תאפשר לרכוש אופנוע רק לבעלי תואר שני ומעלה? ברור לך שלא, לא, לא ולא.

אז למה לסגור קטעים ציבוריים זה כן בסדר? כי באוכלוסיית השטח יש גם כמה ערסים שלא באים לך טוב בעין? אז תטיל עונש קולקטיבי גם על אלו שבסדר? אתה מבין את המדרון החלקלק? אגב, אני שם כסף שזו החלטה של פקיד זוטר כזה או אחר, ואני שם כסף שזה לא חוקתי ואם הולכים עם זה לבג"צ ההחלטה הזאת מתבטלת ברגע, רק מי יממן בג"צ? אנחנו כולה רוכבי שטח, לא NGO שתומך בערבים המכנים את עצמם פלסטינים וממומנים מכספים אירופאים ואמריקאים.

בכל אופן, לשאלתך, מה כן? התשובה היא הסברה ואכיפה. ביחד. לפי סדרי עדיפויות ולאורך זמן.
    אתה מספיק מבוגר בשביל לזכור שבתור ילדים פמפמו לנו שאסור לקטוף את פרחי הבר. זה היה קמפיין ארוך ואינטנסיבי, והיום - עשרות שנים אחרי - אין אף אחד שקוטף רקפות, כלניות או פרגים בשטח. ההסברה הצליחה, והייתה גם אכיפה (מניח שעדיין יש). חינכת את העם שאסור לקטוף פרחי בר בטבע.
    את אותו הדבר הרשויות צריכות לעשות בתחומים רבים נוספים. אם זה נהיגה בכביש והתנהגות בכביש ובדרך, אם זה התנהגות בשטח, שמירה על ערכי טבע ושטחים חקלאיים, מודעות סביבתית, מודעות חברתית, וכו' וכו' וכו'. שוב, לפי סדרי עדיפויות.

אם אין משאבים לעשות את אלו, זו הבעיה של הרשויות ולא שלי האזרח הפשוט שכעת סגרו לו שטח ציבורי ופגעו בחופש הפרט שלו. זה עניין סופר-עקרוני, וזה לא משנה מתי הייתי שם בפעם האחרונה (לפני שנה, וזה היה דווקא בריצה ולא ברכיבה...). הרשויות לא יפגעו בחופש הפרט שלי בגלל אוזלת ידן בטיפול בבעיה כזו או אחרת. ואם אתה נותן יד לפגיעה בחופש הפרט, אל תבכה כשיפגעו גם לך בחופש הפרט בנושאים שיותר חשובים לך, וזה בהחלט יגיע. אנחנו כאזרחים צריכים להשמיע קול צעקה מאוד גדול כנגד המהלך הזה וכנגד כל מהלך שעלול לפגוע בחופש שלנו.