הייתי הולך על הונדה ישן יותר מקוואסאקי חדש יותר, בייחוד ה-650.
שאלת השאלות היא האם תוכל להתמודד עם אחזקה של אופנוע ליטר ביחס ל-650 תקציבי מכוון תיור?
שלום חברים!
אשמח לעזרתכם בהתלבטות לפני רכישה
אחרי שכבר קבעתי לראות עם בנאדם ורסיס 650 שנת 15 ממש שמור,הוא דפק לי ברז של החיים
ואני נאלץ לחשב מסלול מחדש.
תקציב: 25K
שימושים: 40 ק"מ כל כיוון, הרוב בינעירוני אבל גם בתוך העיר (עובר כל יום בבית אריה)
ירדתי עכשיו מדיוק 390 עקב חוסר נוחות קשה בנסיעה, הרוח מעל 110 פשוט שוברת את הגב, וזה עוד משקף מוגבה.
כרגע בתקציב יש בעיקר ER6F שנראים דיי שמורים, ק"מ נמוך, שנתון סבבה.
אם אני מגדיל מעט את התקציב, תפס לי את העין CBF1000, שגם ממנו יש כמה אקזמפלרים שמורים יחסית.
מנגד, הCBF מצריך ירידה בשנתון, ועליה בידיים.
אשמח לשמוע את דעתכם וניסיונכם על האופנועים הנ"ל, ובאופן כללי עזרה בהחלטה על ההתלבטות הנצחית:
שנתון חדש יותר ק"מ גבוה או שנתון נמוך ק"מ נמוך.
התגעגעתי לכתוב פה(:
הייתי הולך על הונדה ישן יותר מקוואסאקי חדש יותר, בייחוד ה-650.
שאלת השאלות היא האם תוכל להתמודד עם אחזקה של אופנוע ליטר ביחס ל-650 תקציבי מכוון תיור?
היי, שים לב להיזהר מכל ה650 של קוואסאקי 2011-2014, הייתה להם בעיה עם שסתומים שעפים.
ברוב האופנועים החליפו למחוזקים אבל יש עדיין הרבה אקזמפלרים (בעיקר אלה עם ק"מ נמוך) שיכול להיות שלא החליפו בהם.
יש לך את הvstorm 650, טראנסאלפ,sv, אלה נראה לי יכנסו לך משנים יחסית סבירות, ויש לך הורנטים,z800\750,gsr,nc שגם יכנסו לך אבל כבר יורידו אותך לאיזור ה2012.
שני האופנועים עם מרווח טיפולים של 6000 ק''מ. הייתי שמח לכלי עם מרווח טיפולים נדיב יותר אבל לא מוצא משהו בלוחות שעונה על ההגדרה. באותו מחיר של הcbf אפשר גם למצוא nc700/7500 אבל הוא נשמע לי אופנוע ממש אנמי.
אם יש רעיונות לכלי תיורי/אדוונצ'ר נוסף שפספסתי, אשמח לשמוע(:
יש בלוח אפילו מולטיסטרדה 2010 בתקציב אבל נראלי האחזקה תהיה סיוט
תוכל להגדיר את הצורך? אופי הנסיעות? מה בדיוק אתה מחפש?
אלכסנעלה, זוכר שראיתי הודעת מכירה שלך של CBF1000. מה אתה מספר עליו? למה מכרת?
רשמתי את זה לפני כחצי שנה לבחור ששאל אותי בפרטי, אבל אחלוק אתכם כאן:
התפטרתי בערך חודש אחרי הקניה ומאז אני בתהליכי רילוקיישן אז הרכיבות היו בעיקר לבקר חברים ולצאת מדי פעם.
בכנות? אם לא הייתי עובר כנראה הייתי שומר עליו עוד שנה-שנתיים.
אני פשוט אתן לך את כל רשימת הכלים המתחרים ותראה בעצמך למה בכלל CBF.
רציתי אופנוע עם ABS בפחות מ30 אלף שלא אשבור את הראש על תיקונים שטותיים ושאוכל מדי פעם לרכב בזוג בלי תלונות.
KTM - אין ממש כלים לרכיבה נוחה בזוג בתקציב הזה. ה390 יכל להיות מושלם אבל חסר לו צילינדר ועוד 30-40 סוסים. לכן סדרת ה500 החדשה שלהם הולכת להיות ממש מעניינת. נקווה שיהיו כלים מעט יותר אמינים לשם שינוי.
מוטוגוצי - יש רק את הV7 והוא ידוע בהיותו מתפרק בנסיעה, קאפונו יקר ולא בתקציב לצערי.
אפריליה - יש את הדורסי, מאנה והשיבר אבל הם כבדים, יש איתם צרות ידועות וזו חתונה קתולית.
במוו - הסינגלים ישנים מדי והטווינים פשוט כולם מגיעים עם קילומטרג' של מעל 80 אלף. לא משהו שאני מוכן לשלם כזה כסף עליו
דוקאטי - המונסטרים הישנים והסקראמבלרים החדשים דווקא כלים אמינים למדי אבל לא רציתי להכנס לכת הזו.
יש לי כמה חברים שם וידוע שהכלים הטובים בדרך כלל נמכרים עוד בקבוצות וואטסאפ. הכת הזו נהדרת אם אתה נכנס all the way אבל אני מרגיש שהכיסים שלי לא עמוקים מספיק בשביל הכיף הזה.
זירו - ישמע מצחיק, אבל אם יכולתי להרשות לעצמי DSR, היה לי מקום בבית להטעין אותו ויכולתי גם למכור אותו יום אחד, אז הייתי עף על זה. כמובן שאף אחת מהנקודות הללו לא מתקיימת אז לא.
נעבור ליפנים.
סוזוקי:
ויסטרום - הייתה אופציה אבל אנשים מוכרים אותם במחירים לא הגיוניים ואין כלים סבירים ב-30, רק לקראת 35 רואים קצת שינוי.
SV650 - ישנים נראו ממש ישנים ולא כללו ABS, החדשים היו דווקא סבבה והייתי קונה אבל באותו הזמן, כל מה שהיה בלוח היה או בלוי לגמרי או עם מלא חלקים סיניים או מעל התקציב.
ויסטרום 1000 - הישנים כלים די גרועים והחדשים מתחילים ב40+.
GSR750 - אני ממש אוהב את איך שהוא נראה אבל הם נמכרים עם אינסוף ידיים והבלמים שלהם מזעזעים. אם אני משקיע 30 על כלי, אני לא רוצה לקבל חזרה את הבלמים של ה-SV 09 הישן שלי.
בנדיט - אני יודע שזה לא הפרש כזה גדול, אבל הבנדיט ישן, כבד ומסורבל יותר מהCBF. אני לא נגד אופנוע תיור אבל לא בהמת תיור.
קוואסקי:
ER6\וורסיס - היו מספר דגמי 2015 שנכנסו לתקציב אבל אלה דגמים ישנים שיש סיכוי שאלו פשוט דגמי 2014 שעלו ב2015 על הכביש ואני לא רוצה לחשוש מבעיית שסתומים.
מהדגמים החדשים היו מספר נינג'ות 650 ו-Z650 אבל אלה אופנועים עם שוק די מת והעיצובים החדשים מחקו לחלוטין את המושב מורכב. נפסל.
וורסיס 1000 - היה אחד שנת 2014 שהיה במצב לא רע, אבל הוא גם היה מעל התקציב, הוא גם נראה מזעזע ובתור בחור לא גבוה, הוורסיס היה יותר מדי.
Z1000 - היה אחד דגם 2010 שפספסתי, אבל בכנות, אני לא ממש מתחבר לעיצוב. זה לא כזה ביג דיל והייתי בודק את האופציה אבל הוא נחטף ממש מהר.
Z750/Z800 - המעט שנכנסו לתקציב שלי הגיעו עם נתוני ק"מ מדכאים ומספר דו ספרתי של ידיים. זה אופנוע ערסים, אין מה לעשות.
נינג'ה 300 - אם לא היה את עניין הרכיבה בזוג, הייתי קונה. אני חובב של אופנועים קטנים אבל לא בזוג.
וורסיס 300 - עדיין עניין הכח. הייתי שוקל לחיוב וורסיס 400.
יאמהה:
FZ1 - היו כמה לא רעים אבל כולם ללא יוצא דופן ללא ABS. למעשה היו מלא כלים עם אותה בעיה. Fazer 1000, FZ6, FZ8, TDM, XJ6 ופייזר 600. היו כלים די יפים עם נתונים סבבה אבל במחיר הזה ב2019, אני רוצה ABS על האופנוע.
MT09 - היה בהחלט על הפרק, אבל נפסל אחרי שראיתי את הכלים שנכנסים לתקציב וכל מני חששות של דגמים מוקדמים. במיוחד עם הבולם המקפץ, שליטה בגז ועוד כל מני פינות שעוד לא עוגלו. בעיקר הרכיבה במהירות איטית, עם מורכבת וארגז שפשוט לא טובים על כלי כ"כ קל ולא מרוסן.
טרייסר 09 - חלום. הייתי קונה אחד גם עם 90 אלף עליו. מה לעשות שהכי זול עלה 40 באותה תקופה.
טרייסר 07 - הייתי ממש רוצה אבל הם חדשים מדי ויקרים מדי.
MT07 - זה היה האופנוע שהייתי אמור לקנות. חירפן אותי שפשוט לא היה אחד שמשהו עליו לא נשבר או התפרק. על כולם היו סימני שפשופים במקומות לא הגיוניים ולא ראיתי אחד שלא עבר לפחות 4 ידיים. לפחות לא במחיר שאני רציתי.
אם הייתי מוצא אחד סביר, הייתי קופץ עליו כנראה.
R3 - אותו דבר כמו עם הנינג'ה
XT660 - קצת יותר מדי גבוה ומיועד יותר לשטח. אני רוכב 100% כביש אז היתרונות שלו לא משרתים אותי לצערי.
סופר טנרה - גם אם היה בתקציב, זה אופנוע מכוער ומשעמם מדי לטעמי (אני יודע. אפילו ביחס לCBF)
XSR - כולם מעל התקציב לצערי והקטן מגוחך בזוג.
בזמנו זה מה שהיה ניתן למצוא.
כיום יש לא מעט 650ים חדשים למדי שירדו לכדי 25-30 אלף, וכנראה שהייתי הולך על MT שמור עם מעט ידיים או שיותר סביר, SV שוב.
יש מלא דברים טובים בלקפוץ בקטגוריה, אבל גיליתי שסוגית המשקל כן משחקת תפקיד בנסיעות שהן בעיקר עירוניות ואם אחזור לארץ בקרוב, כנראה שאחפש דו״ש קל עם נטיה לקצת שטח.
``מוטוגוצי - יש רק את הV7 והוא ידוע בהיותו מתפרק בנסיעה, קאפונו יקר ולא בתקציב לצערי.``
אלכס - זה ידוע למי? ואם כן מתי בדיוק זה אמור לקרות, פתאום כשמגיעים לקילומטראז״ מסויים או מה?
כי אצלנו בקבוצה יש הרבה כאלה ואף אחד עוד לא התפרק, אבל אני רוצה להזהיר את החברה.
קצת יותר ברצינות אבל - אמנם יש לך שם בפוסט נקודות טובות, אבל גם כשקראתי הייתה לי קצת הרגשה כאילו הרצת חיפוש בגוגל על חלק גדול מהיצרנים את השם שלו בצירוף ״אמונות טפלות״ ואז עשית העתק הדבק :-)
אני רוכב מקלדת ומאמין לפוסטים של אנשים אחרים
https://advrider.com/f/threads/moto-...ssues.1143233/
יש מצב שעד עכשיו הדברים האלה כבר סודרו.
בכל כלי יש אחוז מסוים שרואה רק בעיות ואחוז אחר שלא חווה בעיות כלל.
לפני קניה אני נכנס לפורומים ורואה אם יש בעיות שכמה משתמשים דיווחו עליהם. יש סיכוי טוב שאני טועה, אבל לא מצאתי דרך טובה יותר לבדוק אמינות עד עכשיו.
זה לא משהו אישי נגד יצרן כזה או אחר ואני בטוח שיש המון רוכבים מרוצים.
לי יש מזל ממש רע בדברים האלה ואני משתדל להמנע מהרפתקאות מהסוג הזה.![]()
אלכס, תודה על הפירוט, אבל לא סיפרת מה אתה לא/אוהב ב-CBF
(איך פגשת את חברה שלך? "רציתי מישהי עם עיניים כחולות, וכל השאר היו תפוסות או עם קילומטראז' גבוה מדי")
אגב, למה לא שקלת NC700 בזמנו?
אלכס, בול אותן התלבטויות! כולל נושא הabs, מה שיש בלוחות וכו.
תוכל לפרט קצת על התחזוקה? עלויות, רכיבה בזוג, נוחות במהירויות גבוהות, כמה כוח מתפרץ (עולה מדיוק 390) וכו'.
Kaz - נסיעות של 40 ק''מ כל יום בכביש בית אריה לת''א פלוס טיולים/נסיעות ארוכות יותר בזוג.
ואם כבר אז כבר, התלבטות פרקטית(:
כלי יד 3 עם 60k ק''מ או כלי יד 6 עם 40k ק''מ? שניהם באותו המחיר אותו שנתון
בתור ליטר, ה-CBF הוא אופנוע משעמם.
הוא מתאים מאוד בעיניי לנסיעות שרובן כביש 6, לבית אריה על בסיס יומי הייתי לוקח משהו זריז וקליל יותר - למשל דוקאטי היפרמוטרד![]()
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
לחלוטין, אבל לא נכנס בתקציב (;
רכבתי על הNC750 במשך יותר משנה עד שעברתי ל-CBF ולמרות שהוא לא מהנה בתור ליטר, זה היה עדיין יותר אקשן מהננסי.
הCBF נושא את המשקל שלו פחות טוב והוא כבד ב15 קילו מהננסי אבל המתלים שלו היו יותר נוחים לי.
הוא יותר מרווח בזוג, הבלמים היו שיפור עצום(!!) והמנוע היה פשוט פנינה. הוא מכוון נמוך ויש מלא מומנט מ3 אלף סל״ד.
מה שהכי אהבתי הייתה ההזרקה המושלמת. הוא מנווט בקלילות בין רכבים על הילוך ראשון בלי צורך לשחק עם הקלאץ והמנוע לא מקפץ ולא מטרטר גם סביב 2000 סל״ד.
עבור הכסף, הCBF הוא אחלה אבל הוא לא חיה עירונית כמו ה650 בעיקר בגלל המשקל.
זה די מאתגר לעקוב אחרי קטנועים ואופנועים קטנים בגלל ה245 קילו שנמצאים תחתיך ויש בזה סיפוק מסוים, אבל אם אין לך את השליטה או העצבים להתמודד עם זה, הוא יכול להיות מתסכל.
למרות הנפח, הוא נראה כמו אופנוע גדול אבל הוא הרגיש לי קטן יותר מויסטרום 650 הישן.
דווקא אפשר למצוא בתקציב הזה אחלה היפר 796
האמת, שגם ה-1100 לא הרבה יותר יקר. מה שכן, זה כבר דוקאטי ישן על כל המשתמע מכך (קרי - אחזקה לא זולה וסיכוי גבוה לבעיות קטנות אך מציקות).
אני לא יודע מה יהיה יותר כיף מזה בבית אריה:
ומנסיוני עם מכירה של דוקאטי ישנים... המחיר יהיה גמיש, אפילו גמיש מאוד.
עוד כיוון לחובבי האקזוטיקה:
בתקציב הזה אפשר למצוא אחלה אפריליה שיוור 750 שנת 2016 עם מעט מאוד קילומטרים.
נוחות סבירה, צריכת דלק גבוהה ואופנוע שהוא סה"כ כיפי ומיוחד.
נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 01-09-2020 בשעה 15:34.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
בתקציב הזה תחפש יפני שתוחזק טוב