תוצאות 1 עד 14 מ 14

אשכול: אופנוע ראשון, מתאים לשליחויות?

צפייה משולבת

Junior Member

אופנוע ראשון, מתאים לשליחויות?

היי חברים,
    אני רוכב מתחיל ומתכנן בקרוב לקנות אופנוע. יש לי כמה שאלות בנושא, ואשמח לעזרה.

1. אני מתכנן להשתמש בכלי מעבר לשימוש האישי שלי גם לשם עבודה כשליח בזמני הפנוי.
    אוכל לשים עליו ארגז כמובן, אבל מעבר לזה, יש איזשהי מניעה או שיקולים שאצטרך לקחת בחשבון בשימוש כזה באופנוע לעומת קטנוע?
    השאלה הזאת עולה כי מעולם לא ראיתי אף שליח על אופנוע (לעומת קטנוע)..

2. כבר ברור לי שקנייה של אופנוע חדש היא לא כלכלית, ובכל זאת יש כמה סוגיות שהייתי רוצה לבאר:
    א. איך בעצם מחשבים ירידת ערך של הכלי?
    ב. האם העובדה שאני לא מתכוון להחליף כלי בתדירות גבוהה רלוונטית לשיקול בקנייה של חדש מול יד 2?
    (כלומר, מתכוון להחזיק אותו לפחות ב4-5 שנים הקרובות ואולי גם יותר מזה)
    ג. שמעתי הרבה את המונח הרצה לכלי חדש, אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי מה זה בדיוק, למה צריך את זה, ואיך עושים את זה?
    ד. האם אחריות לכלי חדש מחייבת טיפול במוסך? לצורך העניין, יש לי הרבה פנאי, יכולת ורצון ללמוד לטפל ולתחזק את הכלי באופן עצמאי ככל הניתן.
    הייתי מאוד רוצה לעשות את זה, ואני תוהה אם זה משהו שעלול לפגוע בי באיזשהי צורה.

3.בעניין הציוד, אני מתכנן להשקיע בציוד איכותי שישרת אותי לאורך זמן.
    הייתי שמח לעצה האם כדאי להשקיע את מירב התקציב לציוד בציוד קיץ או חורף?
    מעבר לכך, האם עכשיו (או בטווח של חודש) כדאי לקנות ציוד קיץ, או להתחיל בציוד חורף, ובסופו לקנות קיץ?

תודה רבה לכל העוזרים!

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Danni צפיה בהודעה
    היי חברים,
    אני רוכב מתחיל ומתכנן בקרוב לקנות אופנוע. יש לי כמה שאלות בנושא, ואשמח לעזרה.

1. אני מתכנן להשתמש בכלי מעבר לשימוש האישי שלי גם לשם עבודה כשליח בזמני הפנוי.
    אוכל לשים עליו ארגז כמובן, אבל מעבר לזה, יש איזשהי מניעה או שיקולים שאצטרך לקחת בחשבון בשימוש כזה באופנוע לעומת קטנוע?
    השאלה הזאת עולה כי מעולם לא ראיתי אף שליח על אופנוע (לעומת קטנוע)..
    קטנוע לרוב אוטומט, קל לתמרון וזריז יותר. עדיף מאופנוע בשליחויות עירוניות.

2. כבר ברור לי שקנייה של אופנוע חדש היא לא כלכלית, ובכל זאת יש כמה סוגיות שהייתי רוצה לבאר:
    א. איך בעצם מחשבים ירידת ערך של הכלי?
    אין כללים, תלוי בסחירות של הכלי מצבו וכו'
    ב. האם העובדה שאני לא מתכוון להחליף כלי בתדירות גבוהה רלוונטית לשיקול בקנייה של חדש מול יד 2?
    (כלומר, מתכוון להחזיק אותו לפחות ב4-5 שנים הקרובות ואולי גם יותר מזה)
    אל תפסול יד 2 אם מדובר בכלי מתוחזק במצב טוב.
    ג. שמעתי הרבה את המונח הרצה לכלי חדש, אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי מה זה בדיוק, למה צריך את זה, ואיך עושים את זה?
    בגדול נוסעים רגוע לפי ק"מ שהיצרן המליץ ולפעמים נכנסים אחרי למוסך. תלוי.
    ד. האם אחריות לכלי חדש מחייבת טיפול במוסך? לצורך העניין, יש לי הרבה פנאי, יכולת ורצון ללמוד לטפל ולתחזק את הכלי באופן עצמאי ככל הניתן.
    הייתי מאוד רוצה לעשות את זה, ואני תוהה אם זה משהו שעלול לפגוע בי באיזשהי צורה.
    היצרנים לא נותנים אחריות לטיפול עצמי.

3.בעניין הציוד, אני מתכנן להשקיע בציוד איכותי שישרת אותי לאורך זמן.
    הייתי שמח לעצה האם כדאי להשקיע את מירב התקציב לציוד בציוד קיץ או חורף?
    מעבר לכך, האם עכשיו (או בטווח של חודש) כדאי לקנות ציוד קיץ, או להתחיל בציוד חורף, ובסופו לקנות קיץ?

תודה רבה לכל העוזרים!
    אמשיך לכתוב את זה לכל מתחיל ומתלבט. לפני ציוד תשקיע בקורס רכיבה באחד מבתי הספר המתמחים. הקורס יעיל, כיפי ורלוונטי לקטנוע, שטח, עיר וכפר ומבחינת בטיחות מועיל יותר מכל אביזר ואמצעי הגנה. מניעה היא העיקר, אחר כך מתווכחים מי השתפשף יותר או הפך לנכה חו"ח. כפפות וקסדה הם חובה בכל רכיבה.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

Senior Member
    1. הסיבה היא שזה לא נוח ולא כלכלי לעשות שליחויות על אופנוע, בטח ובטח אחד חדש מהחברה.
    2.א מחירונים שמפורסמים באינטרנט אבל לרוב 10%-15% בשנה, תלוי יד, קילומטרז' וכו'.
    2.ב. לא, כלכלית לא משתלם לקנות מהחברה, גם אם תדירות ההחלפה נמוכה.
    2.ג בגדול ב-1,000 ק"מ הראשונים אתה צריך לנסוע רגוע יותר (בלי פתיחות חזקות, בלי סל"ד גבוה לאורך זמן) ולאחר מכן לגשת למוסך לטיפול "הרצה" (שם יפה להחלפת שמן בכמה מאות שקלים).
    2.ד כמובן, טיפול באופן עצמי יסיר את האחריות מהכלי.
    3. עדיף לחלק את התקציב לקנות ציוד חורף וציוד קיץ, כי אין שום ציוד חורף שתוכל לרכב איתו במזג האוויר פה בקיץ.
    בחורף ציוד קיץ יימכר בהנחות מסוימות ובקיץ הפוך (כמובן שיש פחות סיכוי למצוא מידות וכאלה אבל לרוב מסתדרים).

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    אלא אם השליחויות שלך הן בינעירוניות ארוכות על בסיס קבוע אין לך מה לחפש עם אופנוע.
    על כתבו להקת מתכתיקה- עצוב אך נכון.

Junior Member
    תודה על התגובות חברים.
    matanbar26, אשמח אם תוכל לפרט מדוע זה לא כלכלי.
    ayalzo, תוכל לנמק ולהסביר?

Senior Member
    אשמח אם תוכל לפרט מדוע זה לא כלכלי.
    כי עלויות שוטפות של אופנוע הן גבוהות יותר (גם טיפולים שוטפים, גם תקלות).
    אופנועים לא מיועדים לביצוע שליחויות, יכול לשקול רכישת קטנוע "כבד" יותר מה-125 הקלאסיים (נניח 300-400 סמ"ק) אבל גם זה יהיה פחות נוח לשליחויות.
    לשליחויות אתה רוצה כלי זול ברכישה, תחזוקה זולה ופשוטה, קטן שתוכל להשתחל איתו ומקום לארגז גדול.
    כל מה שרשמתי לא מתאר אופנוע ולכן אין סיבה לעשות זאת (אגב זאב הסיבה שגם לא ראית שליחים על אופנוע).
    וזה מבלי שדיברתי על כמה זה לא נוח לבצע שליחויות על אופנוע.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    כי עלויות שוטפות של אופנוע הן גבוהות יותר (גם טיפולים שוטפים, גם תקלות).
    אופנועים לא מיועדים לביצוע שליחויות, יכול לשקול רכישת קטנוע "כבד" יותר מה-125 הקלאסיים (נניח 300-400 סמ"ק) אבל גם זה יהיה פחות נוח לשליחויות.
    לשליחויות אתה רוצה כלי זול ברכישה, תחזוקה זולה ופשוטה, קטן שתוכל להשתחל איתו ומקום לארגז גדול.
    כל מה שרשמתי לא מתאר אופנוע ולכן אין סיבה לעשות זאת (אגב זאב הסיבה שגם לא ראית שליחים על אופנוע).
    וזה מבלי שדיברתי על כמה זה לא נוח לבצע שליחויות על אופנוע.
    איך הגעת למסקנה שעלויות שוטפות של אופנוע גבוהות יותר מקטנוע מקביל?
    פרק, נמק והסבר...
    או לחילופין, אנא הוכח עם טבלאות טיפולים של CBR300 מול ג'וימקס 300 למשל.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    איך הגעת למסקנה שעלויות שוטפות של אופנוע גבוהות יותר מקטנוע מקביל?
    פרק, נמק והסבר...
    או לחילופין, אנא הוכח עם טבלאות טיפולים של CBR300 מול ג'וימקס 300 למשל.
    היחס שלי היה לקטנוע שליחויות 125 סמ"ק מול אופנוע 300-400 סמ"ק.
    לא דיברתי על השוואה של קטנוע 300 מול אופנוע 300.
    לצורך העניין לשליחויות לא הייתי רוכש קטנוע מעל 250 סמ"ק וגם זה רק אם יש לי קצת חלקים בינעירוניים.
    לקטנוע שליחויות עירוני הייתי רוכש 125.
    הנחתי שהפות"ש דיבר על אופנוע של לפחות 300-400 סמ"ק ולא 125 סמ"ק.
    ואם לחדד את דבריי, בהנחה וההתלבטות היא בין אופנוע 300-400 סמ"ק לקטנוע 300-400 סמ"ק לשליחויות אין הרבה הבדל, נטו עניין של נוחות לטובות הקטנוע בקטע של עבודה.
    אבל אז אני חוזר על דבריי שאין סיבה לרכוש כלי בנפח כזה לשליחויות (בהנחה ומדברים על שליחויות בתוך העיר שזה מה שעושים עם דו גלגלי).

ביטוח יקר מאוד (מסחרי)

Junior Member
    Kkatkov, אשמח לשמוע גם את דעתך לגבי הנושאים ששאלתי עליהם (:

ציטוט נכתב במקור על ידי Danni צפיה בהודעה
    Kkatkov, אשמח לשמוע גם את דעתך לגבי הנושאים ששאלתי עליהם (:
    בבקשה.
    משום שהבנתי שהכלי הולך לשמש הן לעבודה והן לשימוש אישי, אני מניח שהוא הולך לנסוע גם בבין-עירוני.
    במקרה הזה, 250 סמ"ק זה המינימום ההגיוני - הן מבחינה בטיחותית, והן מבחינת אורך חיי המכלולים.
    לא חושב שישנו הבדל מהותי בין אופנוע לקטנוע לצורך זה, פרט לכך שלקטנוע יש נפח אחסון נוסף מתחת למושב. אגב, יצא לי לראות בת"א שליח על בנלי TNT.

מבחינת עלויות אחזקה, אני לא חושב שיש פער משמעותי בין קטנוע 250 (כדוגמא - ג'וימקס) לבין אופנוע 250 (כדוגמא - CRF250 או ויסטרום 250).
    הקונספט של עבודה על האופנוע האישי שלך לטעמי לא חכם כ"כ, כי הכלי הולך לעשות המון ק"מ, לצבור בלאי וירידת הערך שלו תהיה גבוהה מאוד. בעוד כשנה-שנתיים, אתה תצטרך למכור אותו משמעותית מתחת למחירון.
    אני חושב שאם הכיוון שלך זה עבודת שליחויות על בסיס קבוע (ולא כגישור לכמה חודשים) עדיף לעבוד עם כלי של החברה, כדי שהבלאי שלו יהיה בעיה של מישהו אחר.

ירידת ערך מחושבת (בתיאוריה) לפי מחירון, שמוריד אחוז מסויים מערך הכלי בשנה.
    עם זאת, במידה והכלי עושה ק"מ גבוה - כדאי לקבוע הפחתה נוספת, אפילו 30-40 אחוז כשמדובר בכלי קטן. הרי השוק מוצף באופנועי 250 עם ק"מ נמוך, ואתה תצטרך להוריד אלפי שקלים רבים ממחיר המחירון כדי למכור אופנוע שיש לו פי 2-3 יותר קילומטרים מהשאר.
    במידה ואתה לא הולך להחליף את האופנוע במשך 4-5 שנים - כמובן שירידת הערך השנתית תהיה קטנה יותר, והפער השנתי בסעיף זה בין חדש למשומש מצטמצם.
    קח בחשבון ש-4-5 שנים של עבודה מאומצת - זה הרבה לאופנוע 250, ותצטרך לבחור כלי שהוכיח אמינות ולשמור עליו כדי שיסיים את התקופה ללא תקלות יקרות - כאלה שידרשו אוברהול מנוע למשל. במידה ומדובר ב-20-25 אלף ק"מ בשנה, הייתי יוצא מנקודת הנחה שמחיר הכלי בסוף התקופה הוא 5000 ש"ח לכל היותר.

הרצה - זה תהליך שנועד לוודא שחלקי המנוע הפנימיים התאימו אחד לשני בצורה מושלמת. בתקופה זאת (לרוב, 1000 ק"מ הראשונים) יש להימנע מעומס גבוה על המנוע ולהקפיד הקפדה יתרה על חימום לפני נסיעה ומפלסי הנוזלים.

טיפולים במוסך מורשה מטעם משרד התחבורה הם תנאי לאחריות ביצרן לכלי חדש.
    במידה ותחליט לקנות חדש, שעדיף לבצע את הטיפולים הראשונים במוסך כי אחרת היבואן יתנער מאחריות במקרה של תקלה.
    במידה ותקנה אופנוע בן שנתיים, אין לכך משמעות - אבל קח בחשבון שטיפולים לפעמים מסתבכים, בטח כשעוד אין לך ניסיון וידע - ומדובר בכלי העבודה שלך, שהשבתה שלו פוגעת לך בהכנסה.

לגבי ציוד - במידה ומדובר על תחילת אוקטובר, אני חושב שתוכל להסתדר עם ציוד חורף ראוי (מעיל+מכנס קורדורה) ולרכוש ציוד קיץ מאוורר בהמשך.

אם כל זה לא הוריד אותך מהרעיון... חשבתי על כמה אופנועים שיכולים לתת מענה לא רע לדרישות שלך.
    אני מייחס פחות חשיבות לביצועים במקרה הזה, ויותר חשיבות לרקורד האמינות של הכלי - כי זה מעלה את הסיכויים שהוא יצליח לשרוד אצלך יותר זמן.
    כמובן שאם אתה רוצה להגיע ל-100K ק"מ עם אופנוע 250 בלי שיפוץ מנוע, תצטרך לטפל בזמן ולפני הזמן, ולסגל לעצמך הרגלי רכיבה שמטיבים עם המנוע (שיוט במהירות שרחוקה מהמקסימום של הכלי, חלקות בתפעול וכו').
    הונדה CRF250L/RALLY, עם עדיפות ל-RALLY: מנוע מוכח, שעובר את קו ה-100 אלף אצל רוכבים רגועים. נוח מאוד בעיר, סביר לגיחות בינעירוניות. ערך מוסף של יכולת לרדת לשבילים. עקב מחירו הגבוה כחדש, הייתי מחפש משומש שנת 2017-2018 במצב שמור ועם ק"מ נמוך.
    סוזוקי ויסטרום 250 - המנוע Under stressed (בעל ביצועים נחותים לטובת אורך חיים) שהספיק להוכיח את עצמו באינזומה. חלש בבינעירוני, ידרוש ממך לשייט סביב ה-100 קמ"ש כדי לשמור על המנוע. זול לקניה כחדש (פחות מ-30K), יש גם משומשים בני שנתיים.

יש גם אופציות מעניינות מעל 250, שמצד אחד - יעלו לך יותר בביטוח (הרבה יותר אם מדובר בביטוח עסקי) מצד שני - יאריכו ימים ויאפשרו מהירות שיוט גבוהה יותר בבין עירוני.
    הייתי מתחיל מלהסתכל על ורסיס 300, הונדה CB500X וסוזוקי DR650. על כל אלה נכתב הרבה בפורום.
    נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 02-09-2020 בשעה 10:09.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    בבקשה.
    משום שהבנתי שהכלי הולך לשמש הן לעבודה והן לשימוש אישי, אני מניח שהוא הולך לנסוע גם בבין-עירוני.
    במקרה הזה, 250 סמ"ק זה המינימום ההגיוני - הן מבחינה בטיחותית, והן מבחינת אורך חיי המכלולים. ....
    יש גם אופציות מעניינות מעל 250, שמצד אחד - יעלו לך יותר בביטוח (הרבה יותר אם מדובר בביטוח עסקי) מצד שני - יאריכו ימים ויאפשרו מהירות שיוט גבוהה יותר בבין עירוני.
    הייתי מתחיל מלהסתכל על ורסיס 300, הונדה CB500X וסוזוקי DR650. על כל אלה נכתב הרבה בפורום.
    שליחויות בעיר מאמצות בעיקר את הקלא'ץ והגיר ולכן יש לקטנועים אמינים יתרון.
    מאותה סיבה, למה לא קטנוע חיה? יש כמה גדולים כולל האינטגרה עם מנוע אמין שיתנו עבודה גם מחוץ לעיר. להערכתי ההבדלים בעלות התחזוקה בכל מקרה יהיו פחותים מירידת הערך. ועוד...פעם היו הרבה שליחים עצמאיים ובמקרה שחושבים על 4-5 שנים כזה כדאי מאוד לחשוב על רכישת חדש כי מזדכים על הכלי במלואו. כמו שכתבו, הכי כלכלי לעבוד עם אופנוע של חברת השליחויות.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    שליחויות בעיר מאמצות בעיקר את הקלא'ץ והגיר ולכן יש לקטנועים אמינים יתרון.
    מאותה סיבה, למה לא קטנוע חיה? יש כמה גדולים כולל האינטגרה עם מנוע אמין שיתנו עבודה גם מחוץ לעיר. להערכתי ההבדלים בעלות התחזוקה בכל מקרה יהיו פחותים מירידת הערך. ועוד...פעם היו הרבה שליחים עצמאיים ובמקרה שחושבים על 4-5 שנים כזה כדאי מאוד לחשוב על רכישת חדש כי מזדכים על הכלי במלואו. כמו שכתבו, הכי כלכלי לעבוד עם אופנוע של חברת השליחויות.
    לא רואה סיבה ש"תאמץ את הקלאץ' ואת הגיר" בצורה שתגרום לכשל כל עוד הרכיבה רגועה וחלקה, גם אם היא ברובה בעיר.
    יש כלים עם קלאץ' חלש - לדוגמא, CBF250 או סאניאנג וולף. אלה כלים שלא מתאימים לאופי השימוש, אבל זה לא משליך על שאר הכלים.

במחיר של האינטגרה אתה יכול לקנות 2 אופנועי 250 חדשים או 3 משומשים במצב מצויין, ותשאר עם עודף. לא נראה לי שבחור שמתכוון לעבוד בשליחויות בשביל +/- משכורת מינימום מחפש להשכיב סכומים כאלה על כלי העבודה שלו (אם מדובר בחדש), ולא יודע כמה יחזיק גיר DCT בשימוש עירוני מאומץ אם מדובר בכלי משומש עם עשרות אלפי קילומטרים. די בטוח שהוא יחיה פחות מגיר וקלאץ' סטנדרטיים (שהיו הטיעון שלך כנגד אופנוע עם הילוכים בעיר).
    אגב, אני מאמין שאם ה-DCT יילך - בעלות ההחלפתו, היית יכול לממן עוד אופנוע 250 משומש.
    נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 02-09-2020 בשעה 13:59.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    תודה רבה על התגובות חברים. עזרתם לי מאוד, והבנתי שכנראה זה לא רעיון חכם וכדאי במיוחד לעבוד עם אופנוע משלי.
    בכל מקרה, גם בעקבות הדברים שנאמרו פה וגם בעקבות התפתחויות אחרות בעניין העבודה, החלטתי בינתיים לרדת מהעניין ולהשאיר את האופנוע לשימוש אישי.
    שוב המון תודה לכל העוזרים!