עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
תוצאות 16 עד 30 מ 35

אשכול: יש לי מקרה נדיר בלימודי אופנוע - זקוק להתייעצות

צפייה משולבת

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי vitalik.t צפיה בהודעה
    תודה רבה על ההשקעה. אני לא מבין, איך אני אמור להתקדם לטסט אפילו. אפרט איך היה השיעור:
    תחילת תנועה, בלימה, מעבר להילוך 2 והורדת הילוך, ביצוע פניית פרסה ברדיוס של 3-4 מ'. אז את פניית פרסה ניסיתי בערך 10 פעמים, ובכל פעם איך שהתחלתי לפנות, הייתי נבהל מפחד ליפול על הצד ושובר הגה לכיוון ההפוך ובולם. לא היית התקדמות בכלל - כל ניסיון היה בדיוק אותו הדבר עם תמיהה של המורה "מה הבעיה?!". איך אני ממשיך מכאן? אין לי חברים עם אופנוע או קטנוע. מרגיש די נבוך, באמת לא ידעתי שלא מלמדים רכיבה בצורה נורמאלית כמו למשל רכב.
    בלי שראיתי, אני מנחש שהבעיה שלך עם הפרסה מתחלקת לשניים:
    1. תנוחת רכיבה לא נכונה, שגורמת לך לאחוז חזק בכידון, מכניסה תנודות מיותרות וגורמת לאופנוע להתנהג בצורה לא צפויה שמפחידה אותך.
    2. עבודת גז לא נכונה - אתה מנסה לבצע את הפניה ללא גז, ולכן האופנוע "נופל" פנימה ומאלץ אותך להוריד רגל.

מאיזה איזור אתה בארץ, ואצל מי אתה לומד?
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    בלי שראיתי, אני מנחש שהבעיה שלך עם הפרסה מתחלקת לשניים:
    1. תנוחת רכיבה לא נכונה, שגורמת לך לאחוז חזק בכידון, מכניסה תנודות מיותרות וגורמת לאופנוע להתנהג בצורה לא צפויה שמפחידה אותך.
    2. עבודת גז לא נכונה - אתה מנסה לבצע את הפניה ללא גז, ולכן האופנוע "נופל" פנימה ומאלץ אותך להוריד רגל.

מאיזה איזור אתה בארץ, ואצל מי אתה לומד?
    אשדוד, אצל אבשלום.

Junior Member
    ... ביצוע פניית פרסה ברדיוס של 3-4 מ'. אז את פניית פרסה ניסיתי בערך 10 פעמים, ובכל פעם איך שהתחלתי לפנות, הייתי נבהל מפחד ליפול על הצד ושובר הגה לכיוון ההפוך ובולם...
    האם אתה מצליח לעשות נחש / סלאלום? הייתי מתחיל מהקל אל הכבד, עושה את זה לאט לאט, ומעלה את המהירות - כדי להתרגל להטות את האופנוע.

לאחר שצברת קצת ביטחון, לגבי פרסה - תחשוב שהסנטר / אף שלך הם חץ. אתה אמור לכוון החץ הזה לאיפה שאתה רוצה להגיע. תתחיל מפרסה עם רדיוס ענק וזה ישתפר בהדרגה - מבלי לשים לב הגוף שלך כבר ישלים את המבט.

כאמור, המורה לא באמת כ"כ חשוב במגרש - עם קצת (או יותר) אימונים תצליח לעשות הכל בעצמך.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי rk12 צפיה בהודעה
    האם אתה מצליח לעשות נחש / סלאלום? הייתי מתחיל מהקל אל הכבד, עושה את זה לאט לאט, ומעלה את המהירות - כדי להתרגל להטות את האופנוע.

לאחר שצברת קצת ביטחון, לגבי פרסה - תחשוב שהסנטר / אף שלך הם חץ. אתה אמור לכוון החץ הזה לאיפה שאתה רוצה להגיע. תתחיל מפרסה עם רדיוס ענק וזה ישתפר בהדרגה - מבלי לשים לב הגוף שלך כבר ישלים את המבט.

כאמור, המורה לא באמת כ"כ חשוב במגרש - עם קצת (או יותר) אימונים תצליח לעשות הכל בעצמך.
    לא אני זה שבוחר מה לעשות. כך נראה לי לפחות, סה"כ היה לי שיעור אחד. לי אינטואיטיווית נראה שעדיף להתחיל עם סיבובים ברדיוס גדול ולהקטין לאט לאט. לא מבין למה להתעקש על ההתחלה לבצע פרסה ברדיוס קטן.

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    אתה קצת אופטימי-תמים. שיעורים על אופנוע זה בגדול חרטא אחת גדולה חוץ מאיזה כמה צדיקי אומות העולם.
    היו ימים שהיית פשוט בא עולה על אופנוע לשעתיים ואח"כ ניגש לטסט.
    היום זה קצת יותר מוסדר אבל עדיין די חרטא.
    לא מלמדים כמעט כלום, זמן על האופנוע בכל שיעור משתנה על פי כמות תלמידים באותו יום במגרש.
    אם תתעקש אני מניח שתקבל את כל הזמן המוקצב לך.
    בקיצור, אם אתה שואל אותי, תתאמן רק איך לעבור טסט, על תבנה על זה שהמורה ילמד אותך משהו, וגם אני לא בטוח שכדאי שילמד אותך.
    תסיים עם הרישיון ואח"כ תלמד ותשתפר לבד מחומרים באינטרנט וקורסי רכיבה.

Senior Member
    המורה לנהיגה שלי מעולם לא הסיע אותי על האופנוע (ואני עוד עשיתי שלושה רשיונות)
    ההגעה שלי למגרש היתה עצמית.

במקום לברוח באמצע הסיבוב, תן קצת גז. היות ובסיבו כזה, על קוטר יחסית קטן אתה אמור להיות בהילוך ראשון, אתה צריך לתרגל שימוש בחצי קלאץ'. לפני שאתה נכנס לפרסות הקטנות, תתרגל עם האופנוע את נושא הקלאץ' גז, ודרך אגב, לי הרכיבה על אופניים מאוד סייעה בטכניקה של הרכיבה, ישנו רק ההבדל של המשקלים, אליהם גם צריך להתרגל.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי the striker צפיה בהודעה
    במקום לברוח באמצע הסיבוב, תן קצת גז. היות ובסיבו כזה, על קוטר יחסית קטן אתה אמור להיות בהילוך ראשון, אתה צריך לתרגל שימוש בחצי קלאץ'. לפני שאתה נכנס לפרסות הקטנות, תתרגל עם האופנוע את נושא הקלאץ' גז, ודרך אגב, לי הרכיבה על אופניים מאוד סייעה בטכניקה של הרכיבה, ישנו רק ההבדל של המשקלים, אליהם גם צריך להתרגל.
    תודה על הטיפים. מכיוון שגם כך יש עכשיו סגר ואי אפשר לקחת שיעורים, וגם לא נראה לי הגיוני שאני צריך ללמוד באינטרנט והמורה "יחלק מטלות" בלבד, ולא ילמד, החלטתי להחליף מורה.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    תודה על הטיפים. מכיוון שגם כך יש עכשיו סגר ואי אפשר לקחת שיעורים, וגם לא נראה לי הגיוני שאני צריך ללמוד באינטרנט והמורה "יחלק מטלות" בלבד, ולא ילמד, החלטתי להחליף מורה.
    החלטה הגיונית מאוד.
    תעדכן אם תצליח למצוא מורה טוב, תעזור לדורות הבאים...
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    החלטה הגיונית מאוד.
    תעדכן אם תצליח למצוא מורה טוב, תעזור לדורות הבאים...
    עדכון: הסתיים הסגר, החלפתי מורה נהיגה (גם בה"ס). והיום היה לי שוב פעם שיעור ראשון, רק עם מורה אחר. אופנוע, אותו אופנוע, מטלות, אותן מטלות, הבדל היחיד שהמורה לא יושב מאחוריך על האופנוע, אלא על הקרקע ורק מסתכל עליך. הפעם תחושתי היית כאילו שאני באמת רוכב על כלי קל משקל (כמו אופניים), ובאופן טבעי ובקלות ביצעתי פניות 180 ברדיוס של 2 מ' ללא גז, והרשתי לעצמי לבצע השכבה קטנה עם גז ולבצע פנייה ברדיוס של כ-4 מ'. להגיד שלימדו אותי משהו, אולי ממש את הבסיס של תחילת תנועה ובלימה. ביצוע פניות פשוט הרגיש לי מאוד טבעי, כמו ברכיבה על אופניים, ללא תחושות נפילה או רכיבה על כלי "שיותר חזק ממך" בהטיה. אני מופתע עד כמה שהבדל בתוספת משקל של נוסע, עושה את ההבדל.
    בשורה תחתונה: אחרי כמעט חודשיים שהייתי מבואס ודי בטוח שרכיבה על אופנוע זה לא בשבילי, ואני נמצא במיעוט שלא מסוגל לשלוט בו, כרגע אני מאוד מרוצה ואמשיך עם השיעורים.
    אני מודה לכל המגיבים כאן, כי רציתי לוותר על הלימודים.

Member
    טוב לשמוע. רכיבת אופנוע זה אחד הדברים הכי כיפיים ומרוממים שיש, למי שמתחבר לזה.
    לימוד פורה לך ותזכור שאין לך לאן למהר, לא עכשיו ולא אחר כך.
    תתרגל כמה שיותר, תקרא ספרים, תראה יוטיוב, ותזכה לקריירת רכיבה ארוכת שנים.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    פעם ראשונה שכתבת שהמורה יושב איתך על האופנוע.
    יעני,
    הוא מצפה ממך שתעשה פרסות במהירות אפס במגרש כשאתה מרכיב?!?!
    מה הוא מטומטם?
    גם רוכבים מנוסים שלא רגילים להרכיב יתקשו בביצוע תמרון כזה.
    שמח שהחלפת מורה.
    טמטום שאין כדוגמתו.
    (וחבל שלא כתבת את זה מלכתחילה).

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    פעם ראשונה שכתבת שהמורה יושב איתך על האופנוע.
    יעני,
    הוא מצפה ממך שתעשה פרסות במהירות אפס במגרש כשאתה מרכיב?!?!
    מה הוא מטומטם?
    גם רוכבים מנוסים שלא רגילים להרכיב יתקשו בביצוע תמרון כזה.
    שמח שהחלפת מורה.
    טמטום שאין כדוגמתו.
    (וחבל שלא כתבת את זה מלכתחילה).
    זה הקטע, שלא היה לי מושג איך שיעור אמור להתנהל.
    מצד שני, למה גם אצל המורה החדש באופנועי לימוד קיימות ידיות מאחורה עם מנופי בלם אחורי וקלאץ'?

Member
    זה הקטע, שלא היה לי מושג איך שיעור אמור להתנהל.
    מצד שני, למה גם אצל המורה החדש באופנועי לימוד קיימות ידיות מאחורה עם מנופי בלם אחורי וקלאץ'?
    כי יש מקרים שעם תלמידים מסוימים הוא כן ייצטרך להיות מאחורה,
    לא ראיתי את זה קורה הרבה אבל לפעמים קורה
    או שלהפך הוא ירצה שאתה תהיה מאחורה בשביל הדגמה (לא שתצטרך להשתמש בקלאץ' ובבולם אבל הבנת)

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    מה שהוא אמר.
    אבל בד"כ לא לדברים שמצריכים תמרון צפוף במהירות אפס (כי אז הוא פשוט עומד לידך במגרש ומדבר איתך), ובטח שלא בשיעור ראשון (אלא אם זה להראות לך איך מרגיש שחרור קלאץ' או דברים פשוטים) .