שורה תחתונה,
הסגר הקודם עבד.
הסגר הנוכחי דה פקטו- לא קיים. אנשים בכל המגזרים עושים מה שבא להם.
באוסטרליה, על חריגה קלה אפשר לקבל קנס של 1,100 דולר אוסטרלי. על חריגה יותר חמורה (למשל ארוחת חג משותפת אצל משפחה מרוחקת) 10,000 דולר.
גם אם נניח יחס של חולה מאומת 1:2 (2 חולים לא מאומתים על חולה מאומת 1, ) עדיין הגרפים לא משקפים מציאות אמיתית וכך גם אחוזי התמותה וכו' וכו' כו'.
אפילו יחס של 1:1 משנה את התמונה לגמרי.
זה משנה מאוד שההחלטה על סגר קיצוני וחסר פרופורציה מתבצעת על סמך הגרפים ונתונים שלא אומרים שום דבר חוץ מעובדה אחת ידועה:לא משנה מה המינוח. הגרף מראה עליה תלולה וכמו שאמרו בהמשך צריך להביא בחשבון שמדובר בנתון גולמי ללא שינוי בפורמט הבדיקות, הכמות והקהל היעד. בשורה התחתונה זה גדל מאוד וזה מה שחשוב.
עושים יותר בדיקות, מוציאים יותר חולים.
שורה תחתונה,
הסגר הקודם עבד.
הסגר הנוכחי דה פקטו- לא קיים. אנשים בכל המגזרים עושים מה שבא להם.
באוסטרליה, על חריגה קלה אפשר לקבל קנס של 1,100 דולר אוסטרלי. על חריגה יותר חמורה (למשל ארוחת חג משותפת אצל משפחה מרוחקת) 10,000 דולר.
גם כימותרפיה עובדת.הסגר הקודם עבד.
אתם לא חייבים לאהוב את הפתרון. סגר עלול להחזיר את המספרעם לרמה שמאפשרת בקרה על ההדבקות. כרגע, אגב, אין סגר. יש מס שפתיים.
אבל אני סיימתי לרחם כל כל המסכנים שמצד אחד מתבכיינים ומצד שני זורקים זין על מה שנקרא אחריות קולקטיבית.
מה ביקשו בתקופה שאחרי הסגר הקודם? להקפיד על מסיכה וריחוק חברתי? כמה זה כבר קשה?
עכשיו תאכלו את מה שבישלתם.
יאללה, חוזרים לסגר איכותי.
המספרים יורדים ל-1,000 חולים ביום.
מה הלאה? איזה בקרה יש על הדבקות? הרי היינו בסגר חודשיים, הגענו למצב של יותר מחלימים מחולים ומה קרה? פתחו את הסכר בלי שום בקרה, בלי מערך קטיעת שרשראות הדבקה ועם 0 אכיפה.
אז עכשיו באים ואומרים לנו "יאללה שוב סגר והפעם נעשה אחרת".
ויודע מה? אני אומר את זה בתור אחד שאשכרה מקפיד על לא לצאת מהבית שלא לצורך, שם מסיכה (גם על האף) ונמנע ממפגשים חברתיים/משפחתיים כבר תקופה ארוכה.
אבל הזין שזורקים עלינו מלמעלה, עם 0 שקיפות,0 מנהיגות ו-0 אחריות, הוא זה שהביאו אותנו למצב הזה ולא אזרחים שמפרים הנחיות שגם ככה לא ברורות למה הן קיימות.
כבר יש הרבה הוכחות שהקורונה עוברת באוויר, גם הCDC פירסם את זה והוריד את זה אחרי שעה שהבין שזה חומר נפיץ.
בהנחה שהקורונה עוברת באוויר המסכה שגם ככה יעילות בספק הופכת להיות אביזר אופנה ותו לא.
כבר תקופה שמניחים ש-covid מופץ גם ע"י ארוסול ולא רק תרסיס טיפתי (aerosol transmission vs respiratory droplets).
בשני המקרים מדובר בנוזל גוף נשימתי שנישא באוויר, וההבדל הוא בגודל ה"טיפות".
במקרה של ארוסול, החלקיקים הטיפתיים קטנים בהרבה ולכן גוזרים ריחוק חברתי גדול יותר, סיכון גדול יותר במרחבים סגורים ועוד.
אבל בשני המקרים, חבישת מסכה תקנית - בדגש על תקנית - יעילה במניעת הפצה של הנגיף אם זו חבושה בצורה נכונה.
קורונה עוברת באוויר אבל המחקרים מראים שמסת החשיפה (מספר הוירוסים) משפיעה ישירות על עוצמת המחלה. מסיכה לא אמורה להיות הרמטית אבל היא מורידה דרמטית את הסיכוי שתידבק ואם נדבקת- את הסיכוי שתצטרך מכונת הנשמה. היא גם מונעת ממך להדביק ואני מבין שזה פחות מעניין- ובצדק...אבל ברמת המאקרו זה קריטי.
היום שיחקתי כדורגל באוויר הפתוח אבל כשאני נכנס לחנות או מקום שהאוויר עומד אני תמיד שם מסיכה. בהתחלה בגלל החוק עכשיו בגלל החשש. כל יום אני שומע על עוד אנשים שחטפו קורונה. הרוב באמת בסדר כולל חתיאר בן 75 שהחלים אבל יש גם צעירים במצב ממש גרוע. שפעת זה לא. מחר אני מתכנן לרכב או לטייל- ראס בין אמו.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
גם המסיכות הכירוגיות לא נעדו לעצור וירוסים.
כל עוד ההידבקות היא טיפתית אז עוד איך שהוא עובד למרות שהמסכה עצמה הופכת לתרבית קורונה מדבקת גם כן אבל כמו שנאמר כנראה זה לא רק הידבקות טיפתית.
התקשורת מסתירה את זה אבל בתי החולים מלאים באנשים שמילאו אחר כל ההוראות ואף יותר אבל זה לא משרת את הנרטיב שמי שלא חובש או מזלזל נדבק
רמת הפילטרציה של מסיכות תיקניות הוכחה כיעילה באחוזים גבוהים במניעת הפצת תרסיס טיפתי ותרסיס ארוסולי, שני מנגנוני ההפצה העיקריים של הנגיף.
הוירוס לא נישא באוויר בכוחות עצמו, אלא רק ע״י רסס של נוזלי גוף נשימתיים.
כאמור, מסיכות יעילות (כשהן בעובי תקני וחבושות נכון) במניעת הפצה, בדגש על הפצה. זו החשיבות האמיתית של חבישת מסכה.
מכאן גם חומרת ההתנהגות האנוכית של כאלו שלא שומרים על כללי הריחוק וחבישת מסיכה.
נערך לאחרונה על ידי פיינשמקר; 03-10-2020 בשעה 13:56.