עמוד 4 מתוך 8 ראשוןראשון ... 23456 ... אחרוןאחרון
תוצאות 46 עד 60 מ 115

אשכול: רכיבה על אופנוע בזמן הסגר

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי decktor צפיה בהודעה
    זה הרבה מאוד טקסט בשביל לומר "אני חוקר את העניין בצורה חובבנית חצי שנה אבל אני יודע יותר טוב מכל הממסד הרפואי שלמד את הנושא בצורה מקצועית מי יודע כמה שנים".
    כל עוד מומחים מהממסד הרפואי עצמו נשבעים שהקורונה היא א. סכנה לאסון ב. שטויות וכלום ג. אופציית ביניים- אני בעד לשמוע את ההסבר.

כלומר אם נמשיך בקצב הזה (שכרגע הוא רק עולה כי הסגר ישפיע על מספר המתים היומי רק עוד חודש בערך) נגיע ל 9000 מתים בשנה.
    חוץ מהמתים מקורונה ימותו חולים אחרים מחוסר משאבים ולחץ על בתי החולים.
    ברור שיש לבתי החולים אינטרס להקצין את התמונה כדי לקבל עוד משאבים ומצד שני, ברור שקיימת מגבלה אמיתית שעלולים להגיע אליה.
    בוא נחכה לג'וני שיתפור את כל החתיכות.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    מנסה לענות לך לפי הסדר.
    1. הסגר לא נועד לרפא אלא להבטיח שלא יהיה לחץ על בתי החולים ומחלקות הקורונה.
    2. בדיקות מבצעים לפי הנחיות היצרן, לא רק בקורונה.
    3. המערכת היתה מוכנה עם תיקים ונהלים שלא בוצעו. לא יודע למה ולא בסדר- נקודה. משער שבגלל אילוצים פוליטיים.
    4. יש מגיפה אמיתית, זה מסוכן ולא צחוק והסכנה קיימת למרות שאנשים חושבים אחרת. 30% מכוח האדם בביטחון חולים זה לא סבבה.
    5. ישראלים שאני מכיר, כולל עבדך מפחדים באבוהה מהמחלה. התברר לי לאחרונה יש חולים במעגל שלישי בריאים וספורטיביים שסובלים מאוד ועוד לא דיברנו על הסיבוכים.
    6. ממה שקראתי גורמי הרפואה בשבדיה לא בדיוק יודעים להסביר מדוע הצליח ואם בכלל התכוונו ואני לא חושב שאפשר לסכם כלום עדיין.
    7. יש לנו אנשי רפואה ברמה הגבוהה בעולם ואף אחד לא מקבל החלטות מקצועיות מהמותן או לבד.
    8. ההנהגה שלנו בכנסת ובממשלה עסוקה בהון פוליטי, הטלת אשמה, שקרים וחוסר אחריות. אם אפשר אחרת? כן. צריך להחליף את השיטה לשתי מפלגות ולקבל יותר משילות. לצערנו, לא יקרה. כל עוד הלפיתה של הקטנות מנהלת את הגדולות נמשיך להאיץ במדרון.

אין לי כהדיוט דרך מבוססת לדעת מה נכון לעשות, כמה בסדר או לא כל צעד שנעשה עד כה.
    אממה, כאזרח מודאג לא פחות נראה לי שההדיבור על אזלת היד של השלטון, הדיון בלגיטימיות של הצעדים (כאילו שמישהו מרוויח הון פוליטי מסגר) והטענות שמכוונת לאשמים ומנוף לתירוצים הם הדבר האחרון שהמדינה צריכה. אחדות והסכמה הם הדבר הכי מועיל במצבים כאלה ואת זה אנחנו הולכים ומאבדים.
    לילה טוב ובריאות
    בו אני ישלים לך
    6. השבדים ידעו מראש, הרופאים שם ידעו שאין הרבה מה לעשות, הם גם ידעו שמחלקות בתי החולים לא יוצפו כמו שלא הוצפו ברוב העולם המערבי לכן במקום לקבל עקומות של רכבת הרים הם מקבלים משהוא יותר יציב
    תוסיף גם את גרמניה לרשימה כי בזמן שהם עשו יחסי ציבור על כמה שהם מגיבים חזק מהר בתכלס לא עשו כמעט כלום, הסגר היה קצר יחסית ובו כולם הסתובבו חופשי ואף אחד לא בדק חולי קורונה בבידוד, מסעדות בתי קולנוע ובתי ספר פתוחים כבר חודשים ובמוסכים לא רק שאין מסכות התחילו גם ללחוץ לי יד כאילו לא היה קורונה מעולם.

7. השקר הכי גדול, כל הרופאים הטובים בישראל עזבו למדינות ששם הם יכולים לעשות ג'ובות, לא שאין רופאים טובים בישראל אבל ברמה העולמית נאדה.
    כל שני וחמישי אנשים אוספים תרומות לניתוח מציל חיים בחו"ל.

Senior Member
    6. אף אחד לא ידע מראש אז כפי שלא יודעים עכשיו מה יקרה בעוד רבעון או בעוד חודש. יש מיליון משתנים בסיפור הזה כולל מוטציות של הוירוס.
    7. חלק מהרופאים עזבו ועדיין יש לנו רפואה ברמה גבוהה כולל מומחים בינלאומיים שבחרו להישאר. אל תשאל איך אני יודע.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021

מנסה לענות לך לפי הסדר.

7. יש לנו אנשי רפואה ברמה הגבוהה בעולם ואף אחד לא מקבל החלטות מקצועיות מהמותן או לבד.

8. ההנהגה שלנו בכנסת ובממשלה עסוקה בהון פוליטי, הטלת אשמה, שקרים וחוסר אחריות. אם אפשר אחרת? כן. צריך להחליף את השיטה לשתי מפלגות ולקבל יותר משילות. לצערנו, לא יקרה. כל עוד הלפיתה של הקטנות מנהלת את הגדולות נמשיך להאיץ במדרון.

לילה טוב ובריאות

על סעיף 7 המודגש נאמר המילה הבאה פחחחח...

וסעיף 7 לא מתיישב עם סעיף 8.
    ביבי הודיע באחת ממסיבות העיתונאים שלו שזה המצב.

ו

הכשלון הישראלי במשבר הקורונה, הן בהיבט של רמת התחלואה והן היבט הפגיעה הכלכלית לא נובע ממחסור באינפורמציה או במומחיות רפואית.

העולם פתוח, מידע אפידימיולוגי ומתודות טיפוליות משותפות בין המדינות, ויעילות אסטרטגיות וטקטיקות ההתמודדות שקופות גם הן.
    החל מאסטרטגיית אגרוף הברזל הסיני ועד לפתיחות השוודית.

הכשלון הישראלי נובע נטו מאימפוטנציה ניהולית, בכל רמות ומוסדות השלטון, לאומי ומקומי כשאלו מתחברים יחד עם קואליציה לא מתפקדת לסערה מושלמת.
    תרבות הישראבלוף ה-"יהיה בסדר", והפולישוק.
    זה ההבדל בינינו לבין גרמניה, בינינו לבין שוודיה או טיוואן.

במה שנקרא מדד יעילות שלטונית Government effectiveness Index תוכלו למצוא קורולציה חזקה מאד בין התמודדות מוצלחת עם הנגיף, לציון גבוה ביעילות השירות הציבורי.
    נערך לאחרונה על ידי פיינשמקר; 29-09-2020 בשעה 20:04.

Banned
    אני לא ילד. בואו תתעטשו עלי ונגמור עם זה?

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי פיינשמקר צפיה בהודעה
    הכשלון הישראלי במשבר הקורונה, הן בהיבט של רמת התחלואה והן היבט הפגיעה הכלכלית לא נובע ממחסור באינפורמציה או במומחיות רפואית.

העולם פתוח, מידע אפידימיולוגי ומתודות טיפוליות משותפות בין המדינות, ויעילות אסטרטגיות וטקטיקות ההתמודדות שקופות גם הן.

הכשלון הישראלי נובע נטו מאימפוטנציה ניהולית, בכל רמות ומוסדות השלטון, לאומי ומקומי כשאלו מתחברים יחד עם קואליציה לא מתפקדת לסערה מושלמת.

במה שנקרא מדד יעילות שלטונית Government effectiveness Index תוכלו למצוא קורולציה חזקה מאד בין התמודדות מוצלחת עם הנגיף, לציון גבוה ביעילות השירות הציבורי.
    נתחיל מהסוף- להשוות מדד יעילות של מדינות עשירות וותיקות עם אוכלוסיה הומוגנית לבין ישראל זה קצת לא הוגן ואם נכניס את כל המשתנים (מלחמות, הוצאות ביטחון, אוכלוסיות שונות, גיל המדינה והמוסדות) אנחנו כנראה סיפור הצלחה מדהים. אין בי טיפת ציניות כלפי התקומה, התעוזה, חידוש השפה ורמת החיים שלנו. אנחנו חיים בנס.
    את השורה התחתונה שלך -שמדובר בכישלון אני לא מקבל בגלל הגברת השמנה ובמדרגות סופרים את הכסף וכו. לשטן יש הומור ייחודי, מדינות שנראות עכשיו במצב מעולה (היינו שם) עלולות להפתיע לרעה.

מסכים עם ההבחנה ששיטת השלטון והממשל בישראל יוצרת אימפוטנטיות. זה לא קשור לקואליציה כזו או אחרת אלא לאילוצים פוליטיים ומנגנונים שמתוום תהליכים שנולדו לדפוק את העסק- כנראה כתוצאה מהיסטוריה של הרבה פתקים וחפיף.
    מה שמשחק לטובתנו הוא כושר האילתור, אותו חפיף ממזרי והביחדנס העוצמתי שמנסים בכל הכוח להרוס- ולא משנה כרגע מי יותר אבל התקשורת שניזונה ממשברים, תסיסה וליבוי להבות היא בהחלט פקטור מכריע.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    וגם,
    שכבר מזמן אין ביחדנס.
    כל אחד לעצמו, והכל על הזין של כל אחד.
    אז,

הציבור מטומטם? בכבוד! שהציבור ישלם.
    דוגמה:
    יום כיפור,
    הסתובבתי במושב לקראת נעילה.
    תפילת הנעילה (לתשעים אחוז מהתושבים, עניין של פולקלור ותו לא) היתה חגיגה של התקהלות, והעובדה שנערכה בחוץ לא הפריעה לאף אחד שם להצטופף בהמון.
    מיותר לציין, שאני הייתי בין הבודדים שהיה עם מסיכה (ועוד כמה אמהות לתינוקות בני יומם, שבאופן טבעי "היסטריות" לכל דבר).

Senior Member
    זה הרבה מאוד טקסט בשביל לומר "אני חוקר את העניין בצורה חובבנית חצי שנה אבל אני יודע יותר טוב מכל הממסד הרפואי שלמד את הנושא בצורה מקצועית מי יודע כמה שנים".

ולמי שאמר שיש 300 הרוגים בשנה מתאונות דרכים:
    תראה כמה משאבים אנחנו משקיעים במניעת תאונות דרכים, ב 12 הימים האחרונים מתה אותה כמות מקורונה.
    כלומר אם נמשיך בקצב הזה (שכרגע הוא רק עולה כי הסגר ישפיע על מספר המתים היומי רק עוד חודש בערך) נגיע ל 9000 מתים בשנה.

גולים ותאונות קורקינט אלה לא דברים שמדבקים בקצב אקספוננציאלי, בלי שום התערבות לא רק שהקצב הזה לא ירד, הוא יעלה.
    קודם כל, אם רשמתי משהו לא נכון אז תגיד לי, אני באמת רוצה לדעת והלוואי ואני טועה.
    כמו שקידוזו רשם, לא רק שהממסד הרפואי לא מגלה שום קונצנזוס, בכירים רבים מאוד בממסד הציבורי מתנגדים בחריפות למדיניות הנוכחית, בזמן שלהקת המעודדות של הסגר מובלת על ידי אנשים ללא שום רקע רלוונטי דוגמת וקסמן, האסטרופיזיקאי (AKA מתמחה בגלקסיות, כוכבים וגרמים שמיימים אחרים) ושוורץ, מדען הגרעין (AKA מתמחה בפרוטונים, איזוטופים רדיואקטיביים ופצצות אטום). הם חובבנים בדיוק כמוני, ההכשרה האקדמית שלהם דומה לזו שלי וכשאני שומע אותם מדברים בתקשורת אז אין לי דרך לישב בין הדברים שאני שומע לבין העולם האקדמי שאני מכיר (גם מבחינת האופי הלא מדעי של הטענות וגם מבחינת העדר השקיפות הנדרשת, שהיא בבחינת "יהרג ובל יעבור" באקדמיה).

לעניין ה"אקספוננציאלי", You know nothing, Jon Snow.

ולפרק הבא: אמא'לה, מגיפה!

ילד בא אל העולם ומוצא את עצמו מוקף בהמון המון וירוסים, כולל מחוללי שפעת (כבר ראינו שיש מאות כאלה).
    לצורך הדוגמא ניקח וירוס נפוץ מאוד, שאחראי לכ5% ממקרי הצינון ועונה לשם hcov-nl63. זה וירוס שמסתובב איתנו "בקהילה" כבר מאות שנים. במקרה, הוא וירוס קורונה ובמקרה, מנגנון החדירה שלו לתאים זהה לזה של וירוס אחר עם יחסי ציבור (נקשר לרצפטור ACE2).
    פעם ראשונה, הילד חוטף אותו בגיל שנתיים. אח"כ בגיל 10, אח"כ בגיל 17 וחוזר חלילה. כשהוא מגיע לגיל 60, הוא כבר חווה את הוירוס הזה מספיק פעמים ומערכת החיסון שלו מזהה את הוירוס ולכן הסבירות שהוא יפתח מחלה בכלל או מחלה קשה בפרט, היא נמוכה יחסית (לפחות עד השלב שבו מערכת החיסון שלו תחלש מאוד).
    אבל יש מיליארדי ילדים בעולם וסטטיסטית, חלקם יגיעו לגיל שיבה בלי שיצא להם להתקל בhcov-nl63 (וסתם כאנקדוטה רלוונטית, ברברה וולטרס, אחת ממגישות החדשות הותיקות והמוכרות ביותר בארה"ב, חטפה אבעבועות רוח רק בגיל 83 ובגיל הזה, זה לא צחוק).
    אדם כזה עלול לפתח מחלה חריפה יחסית לאנשים אחרים בגילו שעברו את הנגיף הזה מספר פעמים בעבר. אם מערכת החיסון שלו חזקה, אז הוא יעבור אותה עם קצת חום ושיעול אבל אם מערכת החיסון שלו מעורערת אז סיכויי ההסתבכות עולים.
    התהליך הזה נכון להרבה מאוד וירוסים ולא רק לוירוס הספציפי הזה.

אחת לכמה עשרות שנים נוחתת על האנושות מגיפת שפעת שהיא לרוב תוצר של נדידת וירוס מעולם החי לבני האדם.
    הרבה יחסי ציבור נעשו למגיפה המאוד קיצונית של 1918 (שהרגה בעיקר אנשים צעירים ולא מזכירה בשום דבר את מגיפת הקורונה החביבה עלינו, כשחשוב לזכור את ההיסטוריה ואת המצב שבו העולם היה שרוי ב1918) אבל היתה גם אחת ב1889/90 (שיש מי שסבור שנגרמה על ידי אחד מארבעת וירוסי הקורונה המוכרים) והיו עוד שתיים, בסמיכות גבוהה, ב1957 ו1968.
    מאז היה שקט יחסית, כשמדי פעם הופיע איזה וירוס שפעת חדש שגרם לתבהלה מסוימת אבל לא להיסטריה ולא למגיפה קיצונית.

ככלל, הופעה של וירוס כזה גורמת לתחלואה קשה יותר מאשר זו של וירוסים שמסתובבים בקהילה משום שיש יותר אנשים שלא מחוסנים לנגיף (חשוב להדגיש שככלל, רוב האנשים מציגים חיסוניות צולבת שהיא תוצאה של חשיפה לקרובי משפחה ישנים של הוירוס החדש).
    ילדים מגיבים לנגיף החדש כמו שהם מגיבים לנגיפים הישנים שהם עדיין לא חטפו (מערכת החיסון שלהם חזקה והם עוברים את זה בקלילות, למעט חולשה מסוימת בפעוטות רכים) אבל אצל אנשים מבוגרים יותר, הסיכוי לחטוף מחלה קשה הוא גבוה יותר, בדומה לוירוס שהם לא חטפו עדיין.

פר וירוס, יש יותר אנשים בסיכון לפתח מחלה קשה.
    פר בן-אדם, המחלה הקשה הזו לא תהיה שונה מהותית בין הוירוס הזה לוירוסים אחרים שהוא במקרה עדיין לא חטף. כלב תחש נשאר כלב תחש גם כשהחוטם שלו שחור וגם כשהוא חום. חוטם חום לא הופך אותו למשהו שאנחנו לא יודעים ולא מכירים. חוטם חום לא הופך את התחש לטירנוזאורוס רקס.

מגיפה כזו מאופינת במספר גלים, הגל הראשון מתפרץ עם החדירה של הוירוס לקהילה (בלי קשר לעונות השנה) ואח"כ הם נוטים להשתלב במגיפות השפעת העונתיות. התמותה העיקרית מהם היא סביב אותו "פול" של אוכלוסיה רגישה שחוטפת גם במהלך החורף + הרחבה מסוימת שנובעת מהעובדה שהוירוס מסוגל לייצר מחלה קשה גם באנשים עם מערכת חיסון שהיא לא 100% פקקטה אלא גם 95% או 90% פקקטה. אחרי שניים שלושה/גלים, הוירוס מצטרף לסלט של הוירוסים העונתיים ולא מייצר תמותה עודפת.

בכל מקרה, אין חדש תחת השמש. התרחיש הזה מוכר וידוע, המערכת נערכה לו, חוברו גם נהלים רלוונטיים בהתייחס לתרחישי ייחוס והמסמך הרלוונטי המעודכן עונה לשם "תוכנית מוכנות מערכת הבריאות לשפעת פנדמית". הוא חובר ב2007 ולא ב1957 או בימי הביניים ועומדים מאחוריו טלנטים דוגמת איתמר גרוטו וכוכב אתמול בערב, רן בליצר:
    https://www.health.gov.il/Subjects/e...dX_RjqckFVY%20

כל אחד רשאי לקרוא בזמנו החופשי אבל בקיצור, הנוהל של מדינת ישראל להתמודדות עם שפעת פנדמית נותן במגיפת שפעת סימנים ומדרגים. התרחיש הבסיסי מניח עד 6,000 מתים (במונחים של 2007 - היום זה צריך להיות יותר) ותרחיש הייחוס, שכלפיו המערכת אמורה להתארגן, מדבר על גל תחלואה באורך 8 שבועות, שבתחילתו יכיל תוספת של 10,000 מאושפזים מדי שבוע. בשיאו, כמעט 20,000 מאושפזים מדי שבוע. 25,000 אנשים בטיפול נמרץ. 12,500 מונשמים, העדרות של 35% מהצוות הרפואי ו...30,000 מתים (בתוך שמונה שבועות).
    הפאנץ' ליין : "יודגש כי תרחיש זה מביא את מערך האשפוז לקצה גבול יכולתו" (סעיף 6 בעמוד 11 - אני לא ממציא את זה).

מה הפעולות שצריך לדרוש מהאוכלוסיה במצב תרחיש הייחוס של בליצר/גרוטו/מדינת ישראל בו מתים 30,000 בני אדם בתוך 8 שבועות (עמודים 68 והלאה):
    לשמור על הגיינה אישית. לעשות אפצ'י בתוך ממחטות חד פעמיות ולזרוק אותם לפח. נדרש למזער את הפגיעה הכלכלית במדינה. סגירת בתי ספר. עידוד אנשים להשתמש במכוניות פרטיות. עידוד עובדים לעבוד מהבית. ביטול אירועים המוניים. אוכלוסיית סיכון מתבקשת להמנע משהייה במקומות ציבוריים. בידודים לאנשים חולים בבית? רק מרצון. המלצה וולנטרית שאנשים חולים לא יגיעו לעבודה. המלצה וולנטרית להמנע מנסיעה למוקדי התפרצות ומקסימום הגבלת תנועה ברמה המקומית. שימוש במסיכות מומלץ רק בשלב הראשון ומוגדר כלא מעשי ולא יעיל ברגע שקיימת התפשטות בקהילה (סעיף 6 בעמוד 70).
    סגר כללי? יוק. סגירת כל הכלכלה? יוק. 100/500/1000 מטר? יוק. 5,000 ש"ח למפירי בידוד? יוק. 500 למי שיוצא לבקר את סבתא? יוק.
    מופעי אימה יומיים של ראש הממשלה + מקהלת זייפנים? נדרש לדברר את האירוע בצורה מקצועית לציבור, ע"י "אפידמיולוגים ואנשי בריאות הציבור ולא על ידי אנשי אדמיניסטרציה" (סעיף 8 בעמוד 89).

פרופורציה.

Senior Member הסמל האישי של Dresdner

בולשיט, הגרמנים לא עשו כמעט כלום.
    אפילו שביקשו מאנשים חולים להיכנס לבידוד אף אחד לא בדק אותם, לא ביקשו מסיכות בחוץ מעולם, ואנשים מוגדרים בריאיים אם אחרי שבועיים הם לא פנו לרופא המשפחה שלהם.
    בדיקות? איפה? אין דרייב אין ואני לא מכיר מישהוא שבדקו אותו לקורונה.
    שעברתי בסוכנויות לחפש אופנוע כולם לחצו לי את היד.
    וכל זה עוד לפני שדיברנו על אוסטריה שביקרתי בה לפני חודשיים.

אם כבר בישראל יש אובר ניהול, לפי דעתי יש קורלציה בין הצלחה של מדינה בטיפול בקורונה לתקשורת.
    בגרמניה התקשורת היא שופר של הממשל לכן הכל ורוד וטוב.

נתחיל מהסוף- להשוות מדד יעילות של מדינות עשירות וותיקות עם אוכלוסיה הומוגנית לבין ישראל זה קצת לא הוגן
    אין כאן הוגן או לא, יש עובדות.
    ישראל מתנהלת top down מראש פירמידת השלטון הלאומי, ו-bottom up מהאזרח הממוצע, כ-"שכונה" כדברי תום אהרון.
    זה לא עניין של שיטת ממשל, זה עניין של אופי לאומי. אנחנו מדינה של חאפרים.
    זה נותן יתרון אדיר כשצריך להרים מהר מהר סטארט אפ על חצי רעיון, ולהיות גמישים ויצירתיים.
    זה חסרון אדיר כשבאים לנהל פרויקטים גדולים ומורכבים שדורשים משמעת ועבודה על בסיס פרוטוקל חוקים קשיח.
    השאלה *למה* אנחנו כאלה לא רלוונטית להבנת הברוך הנוכחי.

את השורה התחתונה שלך -שמדובר בכישלון אני לא מקבל בגלל הגברת השמנה ובמדרגות סופרים את הכסף וכו. לשטן יש הומור ייחודי, מדינות שנראות עכשיו במצב מעולה (היינו שם) עלולות להפתיע לרעה
    נכון לעכשיו, כמעט תשעה חודשים מהופעת הנגיף, מצבנו אחד הגרועים בעולם במדד רמת התחלואה.
    זו עובדה אובייקטיבית. צריך להכיר בה.
    הגענו לנקודה הזו לא כתוצאה של כח עליון, חוסר מזל אקראי או פגם גנטי של האוכלוסייה. זו תוצאה ישירה של ניהול איום ונורא של המדינה.

Senior Member
    תודה על הקישור.
    המסמך הוא תכנית אב שכוללת הנחיות והמלצות לקראת אירוע שטיבו אינו ידוע ולכן לא מדובר בפרוטוקול- וגם לזה נגיע.
    התרשמתי מבחינת כיסוי שהתכנית מספקת מענה רוחבי יפה מאוד לתרחיש עתידי בלתי ידוע. במילים אחרות, זה לא נייר כסת"ח אלא מישהו חשב על הדברים ברצינות.

א. משרד הבריאות נשען על הערכות ונתונים שיספקו בעתיד מקורות יודעי דבר- WHO. הארגון שכזכור, זייף בגדול בהתראה בגלל PC מימון ושטויות אחרות.
    ב. במסמך מבדילים בין ארבע דרגות למגיפה כשבחמורה (5) יש מעל 2% נפטרים מהחולים, 240,000 אשפוזים ו- 45,000 נפטרים.
    ג. מטרת המסמך היא היערכות לרמת אחת לפני החמורה ביותר (4) כשהחלוקה היא 2-3-4-5. למרות שאנחנו לא שם, לפי מה שנראה לי כהדיוט כל מה שקשור לניהול האירוע, בדיקות, העברת מידע, הערכות מצב, הסברה, רכש, חניכת צוותים, כוננות, היערכות מקדימה- נראה שהכל בוצע by the book. לכן אני חוזר בי מההנחה שלא עבדו לפי הספר. זה לא אומר שאין ברדק אלא שהמסמך לא נועד למנוע ברדק אלא למנוע אסון בריאותי.
    ד. מספר הבדיקות שבוצעו לעומת הדרישה במסמך גבוה פי 100 ויותר (410 בשבוע). זה אמור להרשים.
    ה. עמוד 40 במסמך, וועדה אתית רפואית אמורה לדון בסוגיות שונות כולל "הגבלת חירויות אזרחיות". זאת אומרת, סגר תמיד היה על השולחן- ואני מוסיף שיש דברים גרועים יותר מבחינת הגבלת חירויות כפי שההגיון מחייב. הגיונות של ניהול משבר, ניהול סיכונים, חוסן לאומי, בטחוני, כלכלי ועוד.
    ו. מישהו חשב שחשוב להוסיף - טיפוח תודעת הסולידריות האזרחית. שזה קצת שונה מהטרנד...אז נרים על החוכמה התאגידית.
    ז. עמוד 45 (עדיין בענייני אתיקה) מדברים על הגבלת תנועה, פגיעה כלכלית ואפילו אשפוזים מרצון.
    ח. בעמוד 68 ואילך (פעילות לבלימת המגיפה) מפרטים על הגבלות תנועה, סגירת בתי ספר ועוד. שם צפו שמדובר באירוע נקודתי שמנהל האזור יחליט במקרה הצורך-אז מה. הם גם צפו שרוב התחלואה תתרחש בילדים. אתה רואה היתכנות שראש מועצה מחליט על סגר כשבמועצה השניה חוגגים בר מצוות? זה הנחיות לקראת X בלתי ידוע, לא פרוטוקול מדוקדק.
    ט. אז המסיכות לא תוכננו לשימוש המוני. מצד שני גם הצפי של הוירוס הנוכחי לא התקיים וילדים חיים איתו בשלום. אז אין כאן וודאות ובטח שלא כשל או מחדל או החלטה בלתי מתקבלת על הדעת- ובטח שלאור רמת הציות הנמוכה של האזרח המצוי.
    נכון לעכשיו, עדיין מחכה שתקשר בין הדברים ועדיין לא מסכים.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021

Senior Member
    אין כאן הוגן או לא, יש עובדות....
    זה נותן יתרון אדיר כשצריך להרים מהר מהר סטארט אפ על חצי רעיון, ולהיות גמישים ויצירתיים.
    זה חסרון אדיר כשבאים לנהל פרויקטים גדולים ומורכבים שדורשים משמעת ועבודה על בסיס פרוטוקל חוקים קשיח.
    .
    פרוייקטים גדולים כמו לוויינים בחלל, מערכות סייבר ההגנה נגד טילים?
    אנחנו (כבר) לא חאפרים. ההיפך זלגנו מחאפריות לנהלי עבודה דקדקנים, מעכבים, מסרסים, ומטומטמים.
    מצבנו מבחינת מתים למיליון היה בין הטובים בעולם וזה לא הפריע לאף אחד להתעלם מהנתון (החשוב ביותר בעיני) ודמוקרטיות מערביות נוספות שעומדות לפנינו במדד שהבאת עוד לא סיימו עם העניין. לכן אני לא ממהר לקבוע שמדובר בניהול איום ונורא. ועוד משהו לא אופנתי שכדאי לזכור- יש הבדל בין כשלים לבין טעויות.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    אף אחד לא יודע, אף אחד לא באמת מכיר, הנגיף משתולל משנה פנים ומתפרץ, האוכלוסיה הבוגרת בקו הראשון ואחריה כולם.

יש בחוץ שדה מוקשים, אפשר לרוץ בו ולקוות לטוב, אפשר לנסות לאתר את המוקשים ולנטרל אותם אחד אחד במחיר מסוים,
    ואפשר לא לעבור בתא השטח.

עכשיו כשיש יותר מדי ידיים בוחשות בעיסה, מנהיגות רופסת שמסרבת לקבל החלטה כלשהי לכאן או לכאן הנגיף מנצח.

מי שחושב שיש לו את הפתרון הנכון פשוט נמצא בצד הלא נכון של השדה.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
    אף אחד לא יודע, אף אחד לא באמת מכיר, הנגיף משתולל משנה פנים ומתפרץ, האוכלוסיה הבוגרת בקו הראשון ואחריה כולם.

יש בחוץ שדה מוקשים, אפשר לרוץ בו ולקוות לטוב, אפשר לנסות לאתר את המוקשים ולנטרל אותם אחד אחד במחיר מסוים,
    ואפשר לא לעבור בתא השטח.

עכשיו כשיש יותר מדי ידיים בוחשות בעיסה, מנהיגות רופסת שמסרבת לקבל החלטה כלשהי לכאן או לכאן הנגיף מנצח.

מי שחושב שיש לו את הפתרון הנכון פשוט נמצא בצד הלא נכון של השדה.
    ואני שואל אותך מהיכן המידע הזה??
    (במאמר מוסגר גם אני שואב מהאינטרנט)

אני יכול לומר לך מעדות אישית (טייציונר) שאנשים לא נופלים מתים ברחוב. תקרא את זה -

לינק לפוסט בפייסבוק