ורק הערה,
אם פותש מתעצבן מרכבים אחרים כשהוא ברכב בפקק- שיתכונן להתעצבן הרבה יותר על דו"ג....
ורק הערה,
אם פותש מתעצבן מרכבים אחרים כשהוא ברכב בפקק- שיתכונן להתעצבן הרבה יותר על דו"ג....
להחזיק אופנוע בסגנון של המוטוגוצי יעלה לך יותר באחזקה וביטוח ( אם אתה נהג חדש תצפה ל6 אלף לפחות בביטוח, בהינתן ולא עשית תאונות עם הרכב ).
בדלק זה יהיה דומה, והטיפולים באופנוע יקרים משמעותית. סט צמיגים יעלה למעלה מאלפייה, ולא 4 ב400.
אופנוע ככלי תחביב הוא זול, ככלי רכב זה יקר.
רוכב 70 אלף קילומטר בשנה על אופנוע
מאוד לא מדוייק...
4 צמיגים לרכב עולים 800 (סיני זבל, מי שרוצה להמר על הבטיחות שלו - שיבושם לו) או 350-400 שקל לצמיג (1400-1600 לרבעייה) עבור גומי אירופאי איכותי.
הם מחזיקים פי 2-3 מצמיגי טורינג לאופנוע, זה נכון.
מבחינת אחזקה - הגוצי V7 יהיה יקר רק אם הוא יעשה בעיות. אם הוא לא יעשה בעיות - אז מדובר באופנוע פשוט מאוד עם מרווח טיפולים נדיב (כל 10 אלף ק"מ). למיטב ידיעתי, לא נדרשת שום פעולת תחזוקה מורכבת או יקרה באופנוע הזה, הטיפול בו פשוט וקל מאוד - אגב, לדעתי זה אחד הכלים היותר-קלים לטיפול עצמאי. הבעיה שלו היא בתחום האמינות ולא בעלות הטיפולים השוטפים.
הביטוח שלו זהה לכל אופנוע אחר עם 251 סמ"ק ומעלה.
צריכת הדלק של הגוצי בשיוט רגועה על 110-120 לא גבוהה במיוחד, והיא תהיה נמוכה יותר מרוב רכבי הבנזין בשוק. בכל מקרה אין לסעיף הזה משמעות גדולה כי הדלק זול היום, וכל ה"חסכון" בקניה של כלי שצורך 1/24 ולא 1/20 נעלם כלא היה על הפעם הראשונה שאתה נאלץ להיכנס למוסך עקב בלת"מ. לכן, מי שרוצה לחסוך כסף - עדיף שייקנה אופנוע עם רקורד אמינות טוב ככל הניתן ובמצב מעולה, במקום לחפש את הדגם עם צריכת הדלק הנמוכה ביותר. מה גם, שכמעט כל אופנוע שיוצר בעשור האחרון יהיה די חסכוני תחת רוכב מתון שרוכב חלק - כזה שלא "פותח" ונמנע מרכיבת "גז-ברקס".
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
הגוצ'י V7 בהחלט זה חלום שיתגשם בעתיד, לפי הבדיקה שלי גוצ'י V7 עולה 55,500 חדש , משומש הרבה פחות , רכב משפחתי נוסף למשפחה עם ילדים במרכז (תלוי משומש או חדש) ותלוי רכב יעלה הרבה יותר ,80,000 ש"ח + (שוב תלוי רכב ומצבו) , כאשר מסתכלים על העתיד יכול להיות שיהיה משתלם יותר רכב ואופנוע למשפחה מאשר 2 רכבים .
הוצאות שוטפות לפי מה שאתה אומר יעלה פחות על הגוצ'י לדוגמא מאשר עוד רכב משפחתי. כל עוד זה כל אופנוע אמין, בעל מרווח טיפולים נדיב ופשוט, וכל זה במידה שהמשפחה הממוצעת כיום מחזיקה 2 רכבים בבית.
אני לא מכיר הרבה בעלי גוצי, אבל כל בעלי הגוצי שאני מכיר מדווחים בעיות אמינות מוגזמות בשביל המא ה21. אני מניח שהבונוס הוא שלא צריך לטרוח לפרק 5 קילו פלסטיקה ולהרים מיכל דלק כדי להחליף פלאגים אבל פה זה נגמר.
מוטוגוצי שנוסע לאט יצרוך יותר דלק מפחית קטנה (הסוזוקי הקטנות האלה עושות 1ל20) לפי fuelly הממוצע זה 1/18 כללי, בנוגע לשיוט ב110-11? בעיניי זה אופנוע גס מאוד שאי אפשר לרכב עליו בבין עירוני והוויברציות סופר לא נעימות - חווית הרכיבה הגרועה שהיתה לי.
אתה יוצא מנקוד הנחה שהנ"ל מתכוון לטפל בעצמו באופנוע, שזה משהו שרוב האנשים לא עושים כי לטפל לבד זה לוקסוס זמן שלא להרבה אנשים יש, על אחת כמה וכמה אם זה הרכב היחיד שיש להם, והם מלהטטים עבודה ולימודים.
לחבר היה גוצי V7 RACER במשך 20 אלף ק"מ. יצא לי לרכב על האופנוע שלו. נהנתי מאוד, ונושא הויברציות לא רק שלא הטריד - אלא להיפך, הוסיף להנאה מהרכיבה, כי האופנוע הרגיש "אורגניזם חי" ולא מכונת תפירה. בהשוואה לסדרת ה-500 של הונדה שרכבתי עליה לא מעט ודומה מאוד בביצועים ל-V7, החוויה שמספק ה-V7 הרבה יותר עוצמתית, ואילו הייתי צריך לבחור בין השניים - הייתי שם את כספי על ה-V7 בלי לחשוב פעמיים. כך שזה עניין של טעם וריח.
אותו חבר אגב עשה עם האופנוע נסיעות מפרדס חנה לת"א וממש, אבל ממש לא סבל, ושייט 120-140 למיטב זכרוני.
לא יודע מה הייתה צריכת הדלק שלו, אבל היא לא הייתה חריגה - וזה הדור הקודם עם 5 הילוכים.
מדיווחים על הדור האחרון, עם 6 הילוכים - מצטיירת תמונה של 1/22-1/25 בשיוט 110-120 קמ"ש:
https://www.reddit.com/r/MotoGuzzi/c...om_a_v7_stone/
חוץ מזה, זה לא באמת משנה, מהסיבות שמניתי בהודעה הקודמת. הפער בסוף החודש בין 1/18, 1/20 ו-1/22 הוא זניח לחלוטין. מה גם שהרוב המכריע של רכבי הבנזין בשוק לא באמת מספקים צריכה של 1/20 בתנאי אמת - לדוגמא, הדאצ'יה סנדרו 0.9 טורבו רובוטית של אחותי יושבת על 1/15 בנסיעה בינעירונית ארוכה עם אחותי על ההגה (זהה אגב לפיאט 1.4 נטולת הטורבו שלי - ועכשיו שמישהו יסביר לי למה ה-downsizing הזה טוב פרט לשיווק), ו-1/11 כשבעלה על ההגה ועושה נסיעות קצרות.
האלטו היא סוג של יוצאת דופן עקב שילוב של מנוע קטן ומשקל נוצה. אבל האלטו היא גם לא ממש "רכב" - זאת פחית שימורים פרימיטיבית על גלגלים, שכל מה שהיא יודעת לעשות - זה להביא אותך מא' לב' - ברעש, בצפיפות ובאיטיות, ללא שום הנאה ליושב על ההגה ולנוסעים. אני לא חושב שלהשוות V7 לאלטו זאת השוואה לגיטימית, כי המקבילה הדו-גלגלית של האלטו אלה אופנועי/קטנועי 250 זולים, בסגנון הויסטרום 250. אני מניח שברור לכולם שבהשוואה של צריכת הדלק בין ויסטרום 250 לאלטו התוצאה לא תהיה לטובת האלטו - נכון?
המקבילה ה-4 גלגלית של הגוצי (למרות שלו ממש קיימת כזו בימינו) זאת (בערך) הפיאט 500L שלי. היא עלתה (כחדשה) כפול מהאלטו, צריכת הדלק שלה מעולה בשיוט 90 קמ"ש בכביש ישר, ובינונית בתנאים אחרים (נופלת מכל אופנוע שנרכב רגוע), היא איטית ומיושנת טכנולוגית - אבל מצד שני מעוצבת להפליא, מעוררת נוסטלגיה, פשוטה לאחזקה ושימושית מאוד.
ודבר אחרון לגבי הגוצי, שעד כה הגנתי עליו - אמינות.
ניסיון של אותו חבר מעיד על תקלות - שחלקן כנראה נגרם ע"י עבודה לא מקצועית מוסכים, ואחרות בוודאות תוצאה של איכות ייצור לא אחידה.
זה מה שאני זוכר:
-כבל קלאץ' נקרע בתדירות גבוהה.
-נזילה מההאב האחורי, היכן שהדרייבשאפט מתחבר לגלגל. סיבה - בליטה ביציקה, תחת השייבה של בורג הריקון - כשל חד-משמעי בייצור.
-לאחר שהחלק הוחלף ע"י המוסך המרכזי תחת אחריות (מה שכלל פירוק של הדרייבשאפט) - אחרי כמה אלפי קילומטרים, הדרייבשאפט הפסיק לתפקד ונתקע עקב נזק על ה"שושנה" בקצה האחורי שלו (מניח שזה עקב התקנה לא טובה שבוצעה בסעיף הקודם, אבל אין לי את היכולת להוכיח את זה). כל הדרייבשאפט הוחלף באחריות.
-אחרי ניסיון לכוון שסתומים (עבודה סופר-פשוטה במקרה של ה-V7) ע"י הבעלים, אחד השסתומים השתחרר ויצא מכיוון מאוד מהר - ייתכן וזאת טעות אנוש של הבעלים.
-לאחר מכן, האופנוע הגיע למוסך פרטי שלא אנקוב בשמו, שם בוצע לו כיוון שסתומים. לפי ההרגשה שלי, הכיוון לא בוצע כמו שצריך.
-בייחד עם הפעולה הזאת, הוחלפו אטמי ראש בשני הראשים עקב נזילה (עבודה מורכבת בכל אופנוע אחר ופשוטה מאוד בגוצי).
איפשהו אחרי כל זה, הבחור שם את הגוצי בטרייד ולקח הסקווארנה 701 (ועכשיו סובל מתקלות עם ה-701)...
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
לחבר היה גוצי V7 RACER במשך 20 אלף ק"מ. יצא לי לרכב על האופנוע שלו. נהנתי מאוד, ונושא הויברציות לא רק שלא הטריד - אלא להיפך, הוסיף להנאה מהרכיבה, כי האופנוע הרגיש "אורגניזם חי" ולא מכונת תפירה. בהשוואה לסדרת ה-500 של הונדה שרכבתי עליה לא מעט ודומה מאוד בביצועים ל-V7, החוויה שמספק ה-V7 הרבה יותר עוצמתית, ואילו הייתי צריך לבחור בין השניים - הייתי שם את כספי על ה-V7 בלי לחשוב פעמיים. כך שזה עניין של טעם וריח.
אותו חבר אגב עשה עם האופנוע נסיעות מפרדס חנה לת"א וממש, אבל ממש לא סבל, ושייט 120-140 למיטב זכרוני.
לא יודע מה הייתה צריכת הדלק שלו, אבל היא לא הייתה חריגה - וזה הדור הקודם עם 5 הילוכים.
מדיווחים על הדור האחרון, עם 6 הילוכים - מצטיירת תמונה של 1/22-1/25 בשיוט 110-120 קמ"ש:
https://www.reddit.com/r/MotoGuzzi/c...om_a_v7_stone/
חוץ מזה, זה לא באמת משנה, מהסיבות שמניתי בהודעה הקודמת. הפער בסוף החודש בין 1/18, 1/20 ו-1/22 הוא זניח לחלוטין. מה גם שהרוב המכריע של רכבי הבנזין בשוק לא באמת מספקים צריכה של 1/20 בתנאי אמת - לדוגמא, הדאצ'יה סנדרו 0.9 טורבו רובוטית של אחותי יושבת על 1/15 בנסיעה בינעירונית ארוכה עם אחותי על ההגה (זהה אגב לפיאט 1.4 נטולת הטורבו שלי - ועכשיו שמישהו יסביר לי למה ה-downsizing הזה טוב פרט לשיווק), ו-1/11 כשבעלה על ההגה ועושה נסעיות קצרות.
האלטו היא סוג של יוצאת דופן עקב - שילוב של מנוע קטן ומשקל נוצה. אבל האלטו היא גם לא ממש "רכב" - זאת פחית שימורים פרימיטיבית על גלגלים, שכל מה שהיא יודעת לעשות - זה להביא אותך מא' לב' - ברעש, בצפיפות ובאיטיות, ללא שום הנאה ליושב על ההגה ולנוסעים. אני לא חושב שלהשוות V7 לאלטו זאת השוואה לגיטימית, כי המקבילו הדו-גלגלית של האלטו אלה אופנועי/קטנועי 250 זולים, בסגנון הויסטרום 250. אני מניח שברור לכולם שבהשוואה של צריכת הדלק בין ויסטרום 250 לאלטו התוצאה לא תהיה לטובת האלטו - נכון?
המקבילה ה-4 גלגלית של הגוצי (למרות שלו ממש קיימת כזו בימינו) זאת (בערך) הפיאט 500L שלי. היא עלתה (כחדשה) כפול מהאלטו, צריכת הדלק שלה מעולה בשיוט 90 קמ"ש בכביש ישר, ובינונית בתנאים אחרים (נופלת מכל אופנוע שנרכב רגוע), היא איטית ומיושנת טכנולוגית - אבל מצד שני מעוצבת להפליא, מעוררת נוסטלגיה, פשוטה לאחזקה ושימושית מאוד.
ודבר אחרון לגבי הגוצי, שעד כה הגנתי עליו - אמינות.
ניסיון של אותו חבר מעיד על תקלות - שחלקן כנראה נגרם ע"י עבודה לא מקצועית מוסכים, ואחרות בוודאות תוצאה של איכות ייצור לא אחידה.
זה מה שאני זוכר:
-כבל קלאץ' נקרע בתדירות גבוהה.
-נזילה מההאב האחורי, היכן שהדרייבשאפט מתחבר לגלגל. סיבה - בליטה ביציקה, תחת השייבה של בורג הריקון - כשל חד-משמעי בייצור.
-לאחר שהחלק הוחלחף ע"י המוסך המרכזי תחת אחריות (מה שכלל פירוק של הדרייבשאפט) - אחרי כמה אלפי קילומטרים, הדרייבשאפט הפסיק לתפקד ונתקע עקב נזק על ה"שושנה" בקצה האחורי שלו (מניח שזה עקב התקנה לא טובה שבוצעה בסעיף הקודם, אבל אין לי את היכולת להוכיח את זה). כל הדרייבשאפט הוחלף באחריות.
-אחרי ניסיון לכוון שסתומים (עבודה סופר-פשוטה במקרה של ה-V7) ע"י הבעלים, אחד השסתומים השתחרר ויצא מכיוון מאוד מהר - ייתכן וזאת טעות אנוש של הבעלים.
-לאחר מכן, האופנוע הגיע למוסך פרטי שלא אנקוב בשמו, שם בוצע לו כיוון שסתומים. לפי ההרגשה שלי, הכיוון לא בוצע כמו שצריך.
-בייחד עם הפעולה הזאת, הוחלפו אטמי ראש בשני הראשים עקב נזילה (עבודה מורכבת בכל אופנוע אחר ופשוטה מאוד בגוצי).
איפשהו אחרי כל זה, הבחור שם את הגוצי בטרייד ולקח הסקווארנה 701 (ועכשיו סובל מתקלות עם ה-701)...
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
הקטע הזה אופנועים הם כמו נשים.
מי שרוצה אשה עם אופי, צריך לדעת להתמודד עם השגעונות שלה...