לחבר היה גוצי V7 RACER במשך 20 אלף ק"מ. יצא לי לרכב על האופנוע שלו. נהנתי מאוד, ונושא הויברציות לא רק שלא הטריד - אלא להיפך, הוסיף להנאה מהרכיבה, כי האופנוע הרגיש "אורגניזם חי" ולא מכונת תפירה. בהשוואה לסדרת ה-500 של הונדה שרכבתי עליה לא מעט ודומה מאוד בביצועים ל-V7, החוויה שמספק ה-V7 הרבה יותר עוצמתית, ואילו הייתי צריך לבחור בין השניים - הייתי שם את כספי על ה-V7 בלי לחשוב פעמיים. כך שזה עניין של טעם וריח.
אותו חבר אגב עשה עם האופנוע נסיעות מפרדס חנה לת"א וממש, אבל ממש לא סבל, ושייט 120-140 למיטב זכרוני.
לא יודע מה הייתה צריכת הדלק שלו, אבל היא לא הייתה חריגה - וזה הדור הקודם עם 5 הילוכים.
מדיווחים על הדור האחרון, עם 6 הילוכים - מצטיירת תמונה של 1/22-1/25 בשיוט 110-120 קמ"ש:
https://www.reddit.com/r/MotoGuzzi/c...om_a_v7_stone/
חוץ מזה, זה לא באמת משנה, מהסיבות שמניתי בהודעה הקודמת. הפער בסוף החודש בין 1/18, 1/20 ו-1/22 הוא זניח לחלוטין. מה גם שהרוב המכריע של רכבי הבנזין בשוק לא באמת מספקים צריכה של 1/20 בתנאי אמת - לדוגמא, הדאצ'יה סנדרו 0.9 טורבו רובוטית של אחותי יושבת על 1/15 בנסיעה בינעירונית ארוכה עם אחותי על ההגה (זהה אגב לפיאט 1.4 נטולת הטורבו שלי - ועכשיו שמישהו יסביר לי למה ה-downsizing הזה טוב פרט לשיווק), ו-1/11 כשבעלה על ההגה ועושה נסעיות קצרות.
האלטו היא סוג של יוצאת דופן עקב - שילוב של מנוע קטן ומשקל נוצה. אבל האלטו היא גם לא ממש "רכב" - זאת פחית שימורים פרימיטיבית על גלגלים, שכל מה שהיא יודעת לעשות - זה להביא אותך מא' לב' - ברעש, בצפיפות ובאיטיות, ללא שום הנאה ליושב על ההגה ולנוסעים. אני לא חושב שלהשוות V7 לאלטו זאת השוואה לגיטימית, כי המקבילו הדו-גלגלית של האלטו אלה אופנועי/קטנועי 250 זולים, בסגנון הויסטרום 250. אני מניח שברור לכולם שבהשוואה של צריכת הדלק בין ויסטרום 250 לאלטו התוצאה לא תהיה לטובת האלטו - נכון?
המקבילה ה-4 גלגלית של הגוצי (למרות שלו ממש קיימת כזו בימינו) זאת (בערך) הפיאט 500L שלי. היא עלתה (כחדשה) כפול מהאלטו, צריכת הדלק שלה מעולה בשיוט 90 קמ"ש בכביש ישר, ובינונית בתנאים אחרים (נופלת מכל אופנוע שנרכב רגוע), היא איטית ומיושנת טכנולוגית - אבל מצד שני מעוצבת להפליא, מעוררת נוסטלגיה, פשוטה לאחזקה ושימושית מאוד.
ודבר אחרון לגבי הגוצי, שעד כה הגנתי עליו - אמינות.
ניסיון של אותו חבר מעיד על תקלות - שחלקן כנראה נגרם ע"י עבודה לא מקצועית מוסכים, ואחרות בוודאות תוצאה של איכות ייצור לא אחידה.
זה מה שאני זוכר:
-כבל קלאץ' נקרע בתדירות גבוהה.
-נזילה מההאב האחורי, היכן שהדרייבשאפט מתחבר לגלגל. סיבה - בליטה ביציקה, תחת השייבה של בורג הריקון - כשל חד-משמעי בייצור.
-לאחר שהחלק הוחלחף ע"י המוסך המרכזי תחת אחריות (מה שכלל פירוק של הדרייבשאפט) - אחרי כמה אלפי קילומטרים, הדרייבשאפט הפסיק לתפקד ונתקע עקב נזק על ה"שושנה" בקצה האחורי שלו (מניח שזה עקב התקנה לא טובה שבוצעה בסעיף הקודם, אבל אין לי את היכולת להוכיח את זה). כל הדרייבשאפט הוחלף באחריות.
-אחרי ניסיון לכוון שסתומים (עבודה סופר-פשוטה במקרה של ה-V7) ע"י הבעלים, אחד השסתומים השתחרר ויצא מכיוון מאוד מהר - ייתכן וזאת טעות אנוש של הבעלים.
-לאחר מכן, האופנוע הגיע למוסך פרטי שלא אנקוב בשמו, שם בוצע לו כיוון שסתומים. לפי ההרגשה שלי, הכיוון לא בוצע כמו שצריך.
-בייחד עם הפעולה הזאת, הוחלפו אטמי ראש בשני הראשים עקב נזילה (עבודה מורכבת בכל אופנוע אחר ופשוטה מאוד בגוצי).
איפשהו אחרי כל זה, הבחור שם את הגוצי בטרייד ולקח הסקווארנה 701 (ועכשיו סובל מתקלות עם ה-701)...