עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 42

אשכול: כל מה שצריך לדעת על לחץ אוויר בצמיגים

Senior Member

כל מה שצריך לדעת על לחץ אוויר בצמיגים

באוסטריה התברר לי לאחר 3-4 ימים שרכבתי עם 65 PSI במקום 37 ~ והתקשרתי לסוכנות בגרמניה לברר אם ניסו לרצוח אותנו. מאז בערך אני שם לב לתחושה מלחץ האוויר ומנסה להבין את הלחץ הראוי ללא הצלחה. הבחור הזה שמתפרנס מסט אפ של בולמים טוען בסרטון שכל העולם ואחותו טועים ואני מאמין לו.
    בקצרה, כל אקלים, אורך דרך, סגנון רכיבה ותנאים נוספים דורשים לחץ אוויר שונה. כולם רוכבים עם 42 קידמי ו 36 אחורי ~ כי ככה, שום דבר מעבר...
    מה הוא בעצם אומר? אל תאמצו את ההנחיות כמו טמבלים, תבדקו בעצמכם.
    הוא מסביר למה ואיך:
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    הוא ממש לא היחיד.
    ואגב, אם תפשפש קצת בשרשורים על nc, תמצא שכבר כתבתי את זה כמה פעמים.
    בעולם הרכב, יצרני צמיגים ממליצים על לחץ אוויר נתון לפי משקל על הצמיג בתנאים די סטנדרטים. בפועל, היצרן רושם בספר שלו מספר קבוע (לפעמים המספר הזה הוא העומס המקסימלי שמוטבע על הצמיג, כזה שמתאים למשקל של מעל 300 קג' על כל צמיג, יעני תיאורטית לאופנוע ששוקל 600-700 קילו!!).
    שמעתם את זה אתם שם בהונדה? לא הגיוני שאני (שוקל 60 קילו) רוכב לבד, ולוקי שמרכיב עוד אדם ויש לו גם ציוד במזוודות, נרכב עם אותו לחץ אוויר!

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    ראיתי כמה סירטונים שלו ולמרות שאני יודע שיש לו רזומה בתחום הוא חרטטן לא קטן.
    זה לא שמה שהוא אומר לא נכון אבל זה לא ישים.
    למה לא ישים כי לפי מה שהוא אומר לרובנו זה אומר משחק בלתי פוסק עם לחץ האוויר כי פעם הטמפרטורה שונה, פעם אנחנו רק עושים סידורים ופעם אנחנו בסדום ערד ובסופו של יום הוא אומר שההצלחה נמדדת באיך שאנחנו מרגישים.

מהנסיון שלי עם לחץ אוויר על הכביש ציבורי המלצות יצרן זה good enough
    גם באלפים שמתחילים עם 35 מעלות בעמק ותוך 40 דקות אתה יכול להיות ב10 מעלות בפיסגה זה עובד מעולה גם שלוחצים חזק, זה משתנה דרסטית שמדובר ברכיבה על מסלול שם באמת מרגישים כל psi אבל לא על זה הוא מדבר.

כל העניין מזכיר לי את הבולמים עם הכיוונים הדינמים, זה בתאוריה אמור להיות שיפור אדיר אבל במציאות סט בולמים של WP עם כיוונים ידניים סטטים עושה את אותה עבודה, אני לפחות לא הרגשתי בהבדל.

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    כל אחד צריך להכיר את הוראות יצרן האופנוע לרכיבה לדעת מה מידת המקסימום שבו ניתן לנפח אוויר לפי ייצרן הצמיגים ולא לרדת הרבה ממידת המינימום.

עכשיו בהכרה של הרגלי הרכיבה הקבועים שמהווים את אחוז הרכיבה הגדול ביותר (הפרטו) יש למצוא את האיזון בין ההנחיות לתחושה הכי טובה לרוכב.

החשיבות הרבה ביותר היא להרגלי ניפוח ובדיקה קבועים במרחקי זמן קצרים, רצוי לפחות פעם בשבוע.

יצאתם לטיול ומאזור הממוצע הרגיל, תמלאו דלק ונפחו אוויר קצת יותר מהרגיל.

בקיצור יש מעט מאוד רוכבים שיבחינו בהבדל של פחות מ-6-8 PSI בגלגלים אבל לאורך חיי הצמיג זה משמעותי, ויותר משמעותי ברכיבה על המגבלות
    התשובה היחידה זה מודעות, מדידת לחצים קבועה במרווחי זמן קצרים ולהכיר את הכלי שלך.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    הוא ממש לא היחיד.
    ואגב, אם תפשפש קצת בשרשורים על nc, תמצא שכבר כתבתי את זה כמה פעמים.
    בעולם הרכב, יצרני צמיגים ממליצים על לחץ אוויר נתון לפי משקל על הצמיג בתנאים די סטנדרטים. בפועל, היצרן רושם בספר שלו מספר קבוע (לפעמים המספר הזה הוא העומס המקסימלי שמוטבע על הצמיג, כזה שמתאים למשקל של מעל 300 קג' על כל צמיג, יעני תיאורטית לאופנוע ששוקל 600-700 קילו!!).
    שמעתם את זה אתם שם בהונדה? לא הגיוני שאני (שוקל 60 קילו) רוכב לבד, ולוקי שמרכיב עוד אדם ויש לו גם ציוד במזוודות, נרכב עם אותו לחץ אוויר!
    לוקי שוקל פעמיים אתה.

החברות עושות ממוצע מסוים ולפיו קובעות את לחץ האוויר בצמיג.

אופטימלי זה לא וזה עשוי להשתנות החל מהאקלים, הגובה של האזור, אופי הרכיבה ועוד.

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

ציטוט נכתב במקור על ידי lokimonster צפיה בהודעה
    לוקי שוקל פעמיים אתה.

החברות עושות ממוצע מסוים ולפיו קובעות את לחץ האוויר בצמיג.

אופטימלי זה לא וזה עשוי להשתנות החל מהאקלים, הגובה של האזור, אופי הרכיבה ועוד.
    זה לא העניין, האופנוע יוצא מהיצרן בכיוון אחיד כשממוצע מחושב למשקל הרוכב הוא כ-75 ק"ג ולכן המתלים ולחץ האוויר מחושבים
    למשקל הזה, כיוון המתלים והתאמת האופנוע לבעלים צריך להתבצע במעמד מסירת האופנוע לקונה, כולל הכיוונים הנוחים לו של זוויות
    הכידון זוויות הרגליות וכד'. ברוב המקומות זה לא קורה, אבל זה באחריות כל בעל האופנוע לבצע על מנת לקבל ביצועים אופטימליים.

כך גם לגבי ניפוח האוויר, הכרת הנתונים וכיול בהתאם.

ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
    זה לא העניין, האופנוע יוצא מהיצרן בכיוון אחיד כשממוצע מחושב למשקל הרוכב הוא כ-75 ק"ג ולכן המתלים ולחץ האוויר מחושבים
    למשקל הזה, כיוון המתלים והתאמת האופנוע לבעלים צריך להתבצע במעמד מסירת האופנוע לקונה, כולל הכיוונים הנוחים לו של זוויות
    הכידון זוויות הרגליות וכד'. ברוב המקומות זה לא קורה, אבל זה באחריות כל בעל האופנוע לבצע על מנת לקבל ביצועים אופטימליים.

לא סותר את מה שלוקי רשם.
    פשוט לוקי מתמצת ולא מרחיב.
    אם לוקי היה 75 קילו לוקי היה יכול ללבוש מכנסיים שמתאמות לאורך הרגליים.
    אבל יצרניי המכנסיים חושבים שכל מי שההיקף שלו כמו של לוקי אז הגובה שלו כמו של שחקן כדורסל.
    אז בנוסף להתאמות שלוקי צריך לעשות לאופנוע לוקי צריך לעשות גם למכנסיים מכפלת.
    עד כאן זה לא נורא.
    הבעייה במכנס ממוגן או בבגדי עור (לרכיבה לא לbdsm כמו ששונה אוהבת) שם לוקי מתקשה למצוא מכנס מתאים.
    אבל זו כבר סוגיה אחרת פשוט לוקי היה חייב לתת תשובה ארוכה כמו שסבתא שושנה אוהבת לרשום.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה

אני מאתגר אותך לגשת לצמיג באופנוע ולקרוא מה כתוב באותיות הקטנות. משהו בסגנון של:
    max load *** kg (### LBS) at @@@ kPa (%% PSI) cold

אני מאתגר אותך לגשת לצמיג באופנוע ולקרוא מה כתוב באותיות הקטנות. משהו בסגנון של:
    max load *** kg (### LBS) at @@@ kPa (%% PSI) cold
    אני לא מחפש אתגרים...בטח לא כאלה

Senior Member הסמל האישי של zx2r
    ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    באוסטריה התברר לי לאחר 3-4 ימים שרכבתי עם 65 PSI במקום 37 ~ והתקשרתי לסוכנות בגרמניה לברר אם ניסו לרצוח אותנו. מאז בערך אני שם לב לתחושה מלחץ האוויר ומנסה להבין את הלחץ הראוי ללא הצלחה. הבחור הזה שמתפרנס מסט אפ של בולמים טוען בסרטון שכל העולם ואחותו טועים ואני מאמין לו.
    בקצרה, כל אקלים, אורך דרך, סגנון רכיבה ותנאים נוספים דורשים לחץ אוויר שונה. כולם רוכבים עם 42 קידמי ו 36 אחורי ~ כי ככה, שום דבר מעבר...
    מה הוא בעצם אומר? אל תאמצו את ההנחיות כמו טמבלים, תבדקו בעצמכם.
    הוא מסביר למה ואיך:
    בגדול כן, במקומות קרים למשל עדיפות ללחץ נמוך יותר כדי לגרום לצמיג להתחמם מהר יותר, כלים שמגיעים "לאירופה" יצויינו לרוב בלחצים המתאימים לאקלים שם מה גם שההמלצות לרוב הם לצמיג שהכלי מגיע איתו ועוד לא דיברנו על זה שהמדים בתחנות הדלק לא מכויילים\ מדוייקים...
    אני מכיר כמה שמנפחים אקסטרה 2-3 PSI לטובת שיפור צריכת הדלק כי הם לרוב על כבישים מהירים.

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    ציטוט נכתב במקור על ידי lokimonster צפיה בהודעה
    לא סותר את מה שלוקי רשם.
    פשוט לוקי מתמצת ולא מרחיב.
    אם לוקי היה 75 קילו לוקי היה יכול ללבוש מכנסיים שמתאמות לאורך הרגליים.
    אבל יצרניי המכנסיים חושבים שכל מי שההיקף שלו כמו של לוקי אז הגובה שלו כמו של שחקן כדורסל.
    אז בנוסף להתאמות שלוקי צריך לעשות לאופנוע לוקי צריך לעשות גם למכנסיים מכפלת.
    עד כאן זה לא נורא.
    הבעייה במכנס ממוגן או בבגדי עור (לרכיבה לא לbdsm כמו ששונה אוהבת) שם לוקי מתקשה למצוא מכנס מתאים.
    אבל זו כבר סוגיה אחרת פשוט לוקי היה חייב לתת תשובה ארוכה כמו שסבתא שושנה אוהבת לרשום.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
    לא קשור לנושא הפוסט (וכנראה גם לא יחדש ללוקי), אבל יש יצרניות ביגוד שמציעות מכנסיים/מעילים עם שרוולים ארוכים/קצרים מהנורמה.

בשם הוועד ההנהלה והאנשים שנמוכים מדי למשקל שלהם תודה.

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

ומה יעשו אנשים כמוני, שהם נמוכים מדי לגובה שלהם?

משקולות לרגליים ותליה בארון.
    תקפיד לא מהצוואר כי אז תגלה עולמות חדשים :-)

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    ומה יעשו אנשים כמוני, שהם נמוכים מדי לגובה שלהם?
    זאת בעיה ידועה. השמועה אומרת שכביסה עם כף שמרים מגדילה בגדים במידה, אולי זה יעבוד גם עם גובה. (אם עובד תעדכן, גם אני סובל מאותה בעיה).