בהדרכה בזמנו עם ה-NC, לא הספקתי לבדוק / לנפח באותו בוקר כמו שביקשו (לא היה לי את השיאומי אז), ובהדרכה התברר שהאחורי על 20 ומשהו PSI. ניפחו לי ל-42, לא זוכר שהרגשתי שהאופנוע מתנהג שונה.. כנראה עניין של וותק ומיומנות, מישהו כמו פרחי / סטפן בטח היה יכול להגיד רק מלעשות סיבוב.
אגב, אם שמים צמיג יותר דביק מקדימה וצמיג יותר עמיד מאחור (נגיד Mitas Sport Force ו- Mitas Touring Force בהתאמה), יוצא שדווקא לחץ יותר נמוך מאחור יכול להיות יותר מוצלח?
אני ממליץ רק מה שנבדק, לרוב אלו צמיגים מאותו סוג אבל יש גם מידי פעם אישור מהיצרנים לערבב וזה בגלל שבגרמניה אסור להרכיב צמיגים שונים ואם היצרן בדק קומבינציה מסויימת הוא ישלח את זה למשרד התחבורה הגרמני ויאפשר הורדה של המסמך באינטרנט.
אני אישית לא חושב שזה רעיון טוב לשים צמיגים שמתחממים במהירות שונה על אותו אופנוע וחושב שצמיג ספורט תיור מקדימה יספק את אותה אחיזה בכביש כמו סופרספורט וזה מנסיון, צמיגי הספורט תיור היום מעולים ומייתרים את כל קטגורית הסופרספורט לכביש הציבורי
קשה לי להאמין שרכבת על 20 PSI כי הייתי מרגיש. באזור 15 ההיגוי ממש כבד וב 10 מסוכן. אני יודע כי היה לי קטע עם 2 תחנות דלק צמודות שאחת לא מנפחת והשניה מוציאה אוויר מהגלגל.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
מחסור של 22 PSI מורגש הקטע שיש מצב שהיית רגיל לרכוב ככה וכשהיית עסוק בהדרכה לא שמת לב לשינוי
אח"כ כבר זה היה טבעי. אתה יכול להוכיח את זה בקלות אחרי שתוריד אוויר מ-42 ל-20 כשאתה מודע.
אגב חוסר באוויר באחורי יבוא לידי ביטוי קטן יותר מחוסר אוויר בקדמי, ויהיה ניתן להרגיש את זה בעיקר בסיבובים מוכרים
כשהאופנוע מתנהג אחרת עם הזנב.
בדרך כלל לרוב הרוכבים המלצת היצרן טובה ומשם לשחק קצת עם לחץ האוויר זה בסדר, רוב התחושות למי שלא רוכב
ספורטיבי מאד או במסלול יהיו פסיכולוגיות בלבד.
בדיוק כמו לאלה....(שימו לב-דיון חדש) שמלאים את הצמיג בחנקן...
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
בשביל לדעת מה נכון צריך או לרכוב הרבה על הנכון ואז כשיש בעיה להבין שיש שינוי או ללמוד את זה מיד הנכון מול הלא נכון ואז לשחזר את התחושות בגלל עברי וההתעסקות עם גרוטאות למדתי איך מרגישה תקלה, מאין היא נובעת ומה צריך להיות הנכון, ההתעסקות הזאת למידה אותי לזהות את הרעשים האופיינים התחושות, והיום כשאני עולה על כל כלי מנועי אני רגיש לכל הבעיות הקיימות ויודע לזהות אותם, הבעייה שלנו זה ההרגל, והדור שרוכב עם מוזיקה ומחכה שהמכונאי שלו בטיפול יאתר בעיות... והוא לא!
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
ברור אבל ההבדל בין צמיג חם לקר משפיע גם כשהלחץ זהה כי בשורה התחתונה הצמיג הרגיש יותר "צמיגי" ופחות מנופח.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021