תוצאות 1 עד 4 מ 4

אשכול: התלבטות במעבר לאופנוע

צפייה משולבת

Junior Member

התלבטות במעבר לאופנוע

הייי שלום לכולם,
    לפני כשנה וחצי עברתי לקטנוע, את המעבר עשיתי נטו כי נמאס לי לעמוד בפקקים של המרכז ורציתי דרך מהירה להגיעה מנקודה א׳ ל ב׳ ככה שביצועים לא היו אחת מהדרישות שלי.
    אז הלכתי על משהו קטן וקניתי jet14 200i של סאן יאנג ובגדול הייתי מבסוט ממנו כי 90% מהנסיעות שלי היו בתוך העיר.
    עכשיו לאחרונה המרחק שאני נוסע כל יום גדל וכולל גם כמה קילומטרים של כביש מהיר והוא מרגיש לי חלש מדי ולא הכי יציב כשאני נוסע לוקח אותו לקצה היכולת שלו, אז החלטתי להגדיל קצת נפח.
    הדבר הרציונלי הוא פשוט לקנות קטנוע יותר גדול (250 או 300) אבל אני מרגיש שבזמן שלי על דו גלגלי התחלתי לאהוב את הרכיבה ואני משתעשעה לי במחשבה לקנות אולי אופנוע, מה שמעלה אצלי כמה שאלות:
    1.אנשים שרוכבים כל יום לעבודה וסידורים וכו׳ - כמה באמת אופנוע פחות פרקטי מקטנוע? האם זה הרבה יותר התעסקות?
    2. אני לא בן אדם של מכונות והידע שלי מסתכם בערך בלמלא דלק ולחץ אוויר - האם זה האחזקה הופכת ליקרה משמעותית אם לא מטפלים באופנוע לבד?
    3.המלצות על אופנוע שיהיה יחסית קטן ונוח בעיר אבל גם מספיק חזק בשביל להרגיש בנוח לסוע על 110 באיילון?<br>בנתיים הסתכלתי על קטם דיוק 250, 390 וסוזוקי z400 ואני כרגע נוטע לקטם 250
    4.המלצות לקטנועים שעונים על הדרישות?

Senior Member
    היי. אתייחס לשאלות שלך אחת-אחת.
    1. מתנייד ביומיום על אופנוע. שאלת הפרקטיות היא מאוד אובייקטיבית, שכן זה תלוי בכלי שאתה רוכב עליו ואיך אתה מאבזר אותו. לי לדוגמא יש NC700X עם תא איחסון קדמי וארגז אחורי. לפניו, היה לי אופנוע ללא תא איחסון אבל עם ארגז נדיב מאחור שהספיק גם לקניות של כמה מאות שקלים בכיף (אם משלבים עם זה תיק גב אז בכלל תענוג).
    לא הייתי אומר שיש פה "יותר התעסקות". ההבדל הניכר הוא שבנפחים הקטנים יותר אתה תבחש יותר בתיבת ההילוכים של האופנוע, בעוד שבקטנוע מספיק לסובב מצערת והוא עושה את שאר העבודה. כמו רכב ידני מול אוטומטי, רק שפה אין לך באמת את התענוג שנקרא להזדחל בפקק על 5 קמ"ש.

2. באופנועים, במיוחד באלו בנפחים הנמוכים, בדרך כלל קל לטפל לבד עם סט כלים פשוטים וספר רכב שאפשר להשיג בחינם מהאינטרנט. כל הקשור בהחלפת שמנים, פילטרים, פלאגים, מתיחת שרשרת ושאר תחזוקה שוטפת אפשר ללמוד לבד בקלות, לחסוך מאות שקלים בכל טיפול ולהשאיר את העבודה הרצינית למכונאי (לדוגמא כל הקשור במנוע עצמו כגון כיוון שסתומים). לעשות את הכל במוסך - מן הסתם יעלה לך יותר.

3. בגדול, כל אופנוע ממוצע בנפח 250 סמ"ק ירגיש בנוח על 100-110 בכביש מהיר וישאיר לך רזרבת כח קטנה לעקיפה כשצריך. דגמי ה-300-400 מגיעים עם הספק גבוהה משמעותית מדגמי ה-250 וירגישו הרבה יותר "חיים" בכביש מהיר, ואישית הייתי הולך עליהם ולא על 250 כשיש את האפשרות (מה גם שהם מאפשרים לך לצאת לנסיעות ארוכות יותר כשצריך יחסית בנוחות, ועם איך שאתה מתאר את ההתמכרות הקטנה שלך לתחום, לך תדע, אולי תתחיל גם לטייל בשעות הפנאי עם האופנוע).

4. אני פחות מבין בקטנועים לכן אשאיר את התשובה לשאלה זו למומחים

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    ענו לך יפה.
    תזכור שמעל 250 הביטוח קופץ ב1000 ומשהו שקל בשנה אז לשיקולך.
    כל דו"ג 250 סמ"ק ייסע סבבה על 110, ככל שהנפח יותר גדול יהיה לך יותר מרווח נשימה לעקיפות והמנוע ירגיש פחות עסוק ויהיה יותר כיף.
    אופנועים בגדול הרבה פחות פרקטיים מקטנועים, גם ההילוכים גם המקום אכסון.. הNC באמת נדיר בקטע הזה ונותן את אותה שימושיות.
    אז זה עניין בעיקר של כיף.. אופנועים כיפים בהרבה מקטנועים ולדעתי גם הרבה יותר בטיחותיים, גלגלים יותר גדולים, מנוע חזק יותר, בולמים וכו'.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    בגדול, התשובה של TundraOG טובה מאוד.
    בכל זאת, אתן גם את נקודת המבט שלי.
    1. אופנוע יכול להיות פרקטי מאוד (דו"ש/אדוונצ'ר בינוני עם ארגז), יכול להיות לא פרקטי בכלל (סופרספורט). יש סקאלה רחבה מאוד של כלים, החל מכאלה שעדיפים (בעיני לפחות) לרוב משימות היומיום, ועד לכאלה שנועדו לחיות במסלול המירוצים בלבד.
    כל עוד אנחנו מדברים על הצד הפרקטי של הסקאלה, אין צורך בשום התעסקות מיוחדת (אלא אם לתפעל קלאץ' נחשב אצלך "התעסקות").

2. טוב מאוד שאתה הבודק לחצי אוויר. כדאי גם שתסגל לעצמך הרגל לבדוק מפלס שמן, נוזל קירור (בכלי עם קירור מים), צבע נוזל בלם ושחיקת צמיגים ורפידות בלם. זה לא דורש שום ידע טכני מעמיק, ויאפשר לך לוודא באופן קבוע שהכלי שעליו אתה רוכב בטיחותי ותקין.
    במידה ותעבור לאופנוע, בנוסף תצטרך גם לתחזק את שרשרת ההינע - שימון אחת לכמה מאות ק"מ, ומתיחה לפי הצורך.
    השימון פשוט מאוד, ולא דורש שום ידע טכני.
    המתיחה גם היא פשוטה מאוד, אבל היא כבר דורשת ידע טכני מינימאלי וכלים מינימאליים. את העבודה הזאת תוכל להשאיר למוסך, ופשוט לקפוץ לביקור אחת לכמה אלפי קילומטרים כדי שיבדקו מתיחה וימתחו במידת הצורך - עניין של כמה דקות.
    לחילופין, תוכל ללמוד לעשות את זה בעצמך. לא מדובר בפעולה מסובכת.
    כעיקרון, כל עוד השרשרת חדשה ומשומנת קבוע, המתיחה נדרשת לעיתים נדירות (אלפי קילומטרים, אצל רוכבים מתונים - לפעמים גם מעל 10K עד להתערבות הראשונה).
    ברגע שהשרשרת כבר בלויה, היא דורשת מתיחה בתדירות גבוהה יותר. שרשרת גמורה תדרוש מתיחה אחרי מאות ק"מ בודדים.
    עלויות האחזקה של אופנוע 250 אינן גבוהות מעלויות אחזקה של קטנוע בנפח זהה. כדי לקבל אינדיקציה טובה יותר, בדוק מחירוני טיפולים לדגמים ספציפיים באתרי היבואנים.

3. תבדוק אופנועי אדוונצ'ר - 250 כדוגמת ויסטרום 250, CRF 250 RALLY, בנלי TRK 251. לשימוש עירוני - פרברי אצל רוכב שאינו צמא לביצועים ובסה"כ רוצה להרגיש בטוח בקצב התנועה הכלים האלה מספיקים. אם תתחבר לסגנון - קנה לך כזה, תוסיף ארגז גדול וסע לשלום.
    אם הגובה מרתיע אותך, תנסה את הנייקדים בקטגוריה.
    אם אתה בכל זאת רוצה ביצועים (האצות מהירות, יכולת לשייט על 130-140 עם רזרבות לעקיפה) תצטרך לעלות לקטגוריית ה-400+.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual