א.הזקן. הדיון הוא לא שמאל ימין אלא כפיית צנזורה וסתימת פיות.
א. פייק קשה לזהות וכמו שהוכחת קל מאוד להפיץ. כתבו על זה תורות שלמות. חזרה על מסר (לגיטימי או שקרי) מגוף שנתפס אמין הוא הדרך היעילה ביותר. 90% מהחשיפה התקשורתית הממוסדת בארץ ובארה"ב מכילה את אותם מסרים בדיוק. חשיפה= כמות אנשים X זמן X מדד איכות (כמו אמון). תוסיף את המניפולציות של הביג טק- גוגל, פייסבוק טוויטר וכו'- ולא נשכח את ויקיפדיה שעמותות שמאל הכשירו מפעילים ואימצו בתור פרוייקט דגל. עד כאן אני מדבר רק על סדרי גודל. שום דבר מעבר לכך.
ב. יש דוגמאות לסתימת פיות משמאל. לאטמה, ערוץ 7, ישראל היום, קבוצות פייסבוק, רדיט, אישי ציבור ונבחרי ציבור - שאף אחד מהם לא קרא לאלימות. מכיר דרישה מימין לסגור גופי תקשורת משמאל או לסגור חשבונות לגיטימיים של קבוצות שמאל? אני לא.
ג. אותם ביג טק שמכילים קבוצות מהצד השני שמפיצות שנאה, קוראות לאלימות ואנטישמיות הקימו גופים לבדיקת עובדות. גופים שמתעלמים מממסרים מסויים ופוסלים מסרים אחרים. זוכר את מדד האמון מסעיף א'?
עכשיו תסביר לי איך אדם נבון מהיישוב שסופג כבר עשורים חינוך מחד"ש לא יגיע למסקנה שתומכי טראמפ אלימים ומסוכנים ושלא היו שום רמאיות. בעיקר- ולשם כך התכנסנו, אדם שמגבה סתימת פיות של מנהיגים שמייצגים מאות מליוני אנשים שחיים בדמוקרטיות. אני באמת מתכוון שתסביר לי איך הוא יגיע למסקנה אחרת. מה נדרש ממנו לחשוב אחרת או אפילו סתם לפקפק במידע שהוא מפוצץ בו ללא הפסקה?
נ.ב ותבדוק מי הקים את הקלאן המתועבים ולאיזה מטרה בהזדמנות. לא בויקי, בחייאת.