אולי בגלל שאני רוכב כמו ילדה עם קוקיות, כשמכרתי את הורסיס הקודם עם 53000 ק"מ הוא היה עם השרשרת
וגלגל"ש המקוריים במצב מעולה...ואולי לא.
20 וכמה אלף קילומטר וגם אצלי התחילו לנשור הגומיות מהשרשרת, מסתבר שזה דבר ידוע בטרייסר משהשנתונים האלו עם שרשרת OEM של DID מדגם שמיוצר בשביל ימאהה הV11.
מכוון שגלגלי השיניים נראים מעולה החלטתי הפעם לבדוק את המיתוס ששרשרת מחליפים רק עם גלגלי שיניים, האמת אני לא כזה גיבור, יש כבר כמה רוכבים שכבר עשרות שנים מחליפים גלגלי שיניים רק בפעם השניה של של החלפת שרשרת, הטריק הוא להחליף שרשרת שעוד היא במצב סביר ולא גמור.
אצלי השרשרת עברה מתיחה קלה אחת בלבד במשך חייה.
גלגלי השיניים
3.jpg
2.jpg
כלי סימרור חיקוי של DID בחצי מחיר (60 יורו) ושרשרת DID VX3 עם חולית סימרור חלולה
4.jpg
אולי בגלל שאני רוכב כמו ילדה עם קוקיות, כשמכרתי את הורסיס הקודם עם 53000 ק"מ הוא היה עם השרשרת
וגלגל"ש המקוריים במצב מעולה...ואולי לא.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
הניסוי נכשל, השרשרת עשתה רעש מחזורי לאורך כל הטיול של 200 ק״מ.
גלגלי שיניים הוחלפו ועכשיו השקט חזר.
התובנה מכל זה היא שלמרות שיש הרבה דברי חוכמה ביוטיוב ובפורומים יש גם הרבה שטויות שאנשים פולטים.
לפחות עכשיו אני יודע בוודאות שיש סיבה מוצדקת להחליף שרשרת רק כסט עם גלגלי שיניים.
איך (עם מה ובאיזו תדירות) שימנת את השרשרת?
אם אתה מתכוון לשרשרת הישנה היא עשתה 20,000 ק״מ ונמתחה רק פעם אחת וגם אז רק קצת ככה שהיא הייתה במצב מעולה וגם שומנה כל 500 ק״מ אבל כמו כולם עם הטרייסר RN57 האורינגים התחילו לנשור מהשרשרת, אצלי זה עוד החזיק הרבה יחסית אחרים קיבלו החלפה תחת אחריות ב5000 ק״מ.
בתמונה אופנוע אחר אבל ככה זה נראה, אורינג שבור אבל עדיין על השרשרת
![]()
ועוד להוסיף שהאופנוע היה חדש לגמרי שהייתי מעקם את החוליות עם היד הם לא היו חוזרות למקום לכן הערכה היא שהחוליות נסגרו ביותר מידי כח שמעך את האורינגים יותר מידי
אגב התקנתי לראשונה גלגלי שיניים double silent שזה אומר רצועת גומי גם בגלגל השיניים הקידמי וגם באחורי, התוצאה היא שאם דוחפים את האופנוע עם הידיים לא שומעים את השרשרת בכלל, ברכיבה איטית גם שמים לב שיותר שקט אבל כל מה שמעל 30-40 קמ״ש קשה לדעת עם באמת יש הבדל.
גימיק נחמד שעלה עוד כמה יורואים בודדים.
![]()
אכן התכוונתי לשרשרת הישנה. עם איזה חומר שימנת אותה?
זה לא קשור לחומר ולא קשור לטיפול שלה, כמעט כל הRN57 קיבלו שרשראות פגומות, השרשרת הייתה קשה מהיום הראשון, עוד אצלי בגלל הטיפול המסור היא החזיקה יותר מאשר אצל אחרים אבל זה עבד לרעתי כי אחרים קיבלו שרשרת חדשה בחינם תחת האחריות ואצלי האחריות נגמרה וגם ככה עם קילומטרז כזה לא הייתי מקבל החלפה.
בכל מקרה אני משתמש בS100 dry lube ספריי לא דביק ששומר על השרשרת נקייה, בדרך כלל אני הייתי משמן בשמן גיר כמו שDID ממליצים אבל מעצלות עברתי לS100 כי זה יותר מהיר לשמן איתו.
תדלוק אחרון לפני אחסנה לתקופת החורף, הייתה אחלה עונה, הרבה טיולי סופשבוע וטיול אחד באלפים הצרפתים והעיקר הוא שהבאתי את האופנוע למצב שהכל מתפקד בדיוק כמו שאני רוצה, הכידון מוגבה, הבולם האחורי הוחלף והקידמי מכוון כמו שצריך, המושב טופל, ומערכת הניווט יושבת בדיוק איפה שצריך מול העניים והיא מתמשקת עם הנייד, גריפ פאפיז על הידיות להורדת ויברציות ועוד.
הכי חשוב שהבאתי אותו למצב שהוא נותן פאן כמו כלי אירופי אבל לא מתקלקל כמו אחד כזה.
לא נראה לי שנשאר משהוא שצריך שיפור, אני מאד מרוצה מהסט אפ הנוכחי ולא נראה לי שאני ישים עוד כסף על האופנוע חוץ מדלק וחלקים לטיפולים שוטפים
תמונה אחרונה, להתראות באביב
![]()