בשטיפה שבתחנת דלק פז ברח הנופר ברעננה יש בחור אחד שיש לו אופנוע והוא שוטף שם את האופנועים.עושה עבודה סבירה. עושה עם הגרניק יחסית מרחוק, מרטיב, כל הטקס עם הסבון וכו...
(ועדיין, לאופנוע שלי אני מעדיף שלא יתקרבו בכלל עם גרניק).
לא פתוח בשבת, אבל זה מכון שטיפה פשוט ורגיל - לא יכול להיות שבמרכז אין משהו דומה.
אולי לא בלב ת״א - אבל בטוח יש, לא?
בשטיפה שבתחנת דלק פז ברח הנופר ברעננה יש בחור אחד שיש לו אופנוע והוא שוטף שם את האופנועים.עושה עבודה סבירה. עושה עם הגרניק יחסית מרחוק, מרטיב, כל הטקס עם הסבון וכו...
(ועדיין, לאופנוע שלי אני מעדיף שלא יתקרבו בכלל עם גרניק).
כדי לא לחטוף שרשורים אחרים -
AsafA, למה החלטת להחליף? סיכום תקופה?
לא ממש החלטתי זה פשוט קרה.
בספטמבר החלטתי שאופנוע בעיר זה מסוכן מידי אז החלפתי אוטו והתחלתי לנסוע ברכב למשרד. האופנוע נשאר לסופשים וחלק מהם הוא גם נשאר בבית כי לוקי והשושנים הזדקנו.
לפני חודש בערך לוקי נדלק על הניקן, התחלתי להתעניין בעצמי, והאופנוע קרץ לי כאופנוע שישמש בעיקר לרכיבות סוף שבוע כשהכבישים ריקים ממילא (אנחנו יוצאים בדרך כלל עם אור ראשון).
פרסמתי את האופנוע למכירה ודי מהר הגיע מישהו שאהב את האופנוע, העריך את השמירה עליו ואת התוספות. לחצנו ידיים ומבחינתי מכרתי.
כמה ימים אחר כך רכבנו על הניקן (והטרייסר GT) ובשונה מלוקי אני לא התחברתי אליו בכלל (ואני בכוונה קורא לו ניקן כי לי הוא הרגיש כמו הכלאה בין טרקטורון לאופנוע כאשר ההיגוי במהירות נמוכה מזכירה טרקטורון). בכבישים של נס הרים לא קיבלתי שום פידבק מהפרונט ובכללי לא התחברתי. הוא היה עדיף בעיני על הטרייסר אבל חלש מידי. אגב, גם את הטרייסר לא אהבתי בכלל (הוא הרגיש לי פחות טוב מהזד בכל מובן).
חזרתי מהרכיבה עם כל מיני מחשבות על כיוונים אחרים, אולי קטאנה או ג'יקסס 1000 עם פירינג אבל זה הרגיש לי פחות או יותר אותו הדבר. בין לבין היו גם מחשבות על הפסקה מאופנוע בדמות מיאטה.
מפה לשם, אחרי הקורונה והסגרים - התנועה נהייתה בלתי נסבלת ונסיעה של 40 דקות ברכב הפכה לסיבוב של שעה פלוס (20-25 דקות באופנוע) אז החלטתי שאני חוזר לאופנוע אבל הפעם אנסה משהו יותר רזה וקל. את הזד מאד אהבתי בחלק הביעירוני של המסלול היומי שלי ופחות אהבתי בתוך העיר.
אחרי מחשבה החלטתי לחפש מועמד שיתאים גם לתנועה עירונית - כלי גבוה עם ישיבה זקופה ומראות שיהיו גבוהות מהמראות של הרכבים בפקק.
פול גז פרסמו ידיעה על mt חדש, כל הלילה ראיתי סרטונים ביו טיוב ובבוקר התקשרתי למטרו לראות מתחיל השיווק -אמרו לי תשלם היום ותקבל אותו ביום שישי בהשקה. שילמתי.
הדגם החדש (mt09) קיבל שלדה חזקה בחמישים אחוז וקלה מהקודמת, שלדת זנב וזרוע אחורית מאלומניום, imu עם אפשרות לבטל/למנן את הבקרת וילי בנפרד מיתר הבקרות (חסר מאד בזד שלא אפשר להרים אפילו סנטימטר אחד תחת התאוצות הכי אגרסיביות), גנטים קלים ב-700 גרם (משקל לא מוקפץ), צוואר השלדה ירד למטה בשלושה סנטימטר לטובת שיפור ההתנהגות, קוויקשיפטר למעלה למטה (לא מעניין אותי), מתלים חדשים עם כוונונים מלאים מקדימה וחלקיים מאחורה (שלפני המבחנים מתנהגים מעולה), מנוע עם מומנט משופר, ירידה כללית במשקל ל-189 קילו (שזה 46 קילו פחות מהזד), ופתחי יניקה ליד המיכל דלק, שלדברי הכתבים יוצרים סאונד מעניין (בטח ביחס ליורו 5).
ביום שישי נסעתי עם ינום ורן לאסוף את האופנוע.
מפה לשם, מול האופנוע שהזמנתי עמד לו טרייסר חדש, אדום נוצץ, כמעט מולטיסטראדה 950. שני הברנשים שאיתי לחצו שזה מה שאני צריך והאמת שהוא חייך אלי בקריצה ואמר אתה יודע שזה מה שאתה צריך. עברתי לשבת גם עליו. תנוחת הישיבה בול מה שאני אוהב, הכל נפל לי בדיוק לידיים בצורה הכי טבעית. אני תמיד אומר שאופנוע קונים עם הרגש ואחר כך בודקים את כל השאר. הרגש דיבר. החלפתי. יגיע עוד שבועיים. לא תהיה נסיעת מבחן.
עכשיו זה מוזר כי את הדגם הקודם לא אהבתי והנה אני קונה את החדש בלי רכיבת מבחן אבל אני משכנע את עצמי שהחדש אמור להיות שונה בהכל. גם כאן השלדה חדשה, המתלים חדשים, המיגון רוח אחר לגמרי (ושני הדברים שהכי לא אהבתי בקודם היו התחושה של הפרונט הקל ומיגון הרוח). בחדש צוואר היגוי נמוך בשלושה ס"מ מה שאמור לשנות מקצה לקצה את התנהגות הפרונט. יש כאן את כל הבקרות והפיצרים שאהבתי ב-MT (למעט המשקל האולטרא קל, צליל היניקה ואולי הקוויקשיפטר).
מברוק! אני גם חושב בכיוון, מחכה לפוסט מפורט של ההתרשמות שלך
אם הqs בכל זאת מעניין אותך אפשר להזמין כאופציה גם בטרייסר הרגיל. באירופה סדר גודל של 200 יורו, גם אחרי מס מטרו זה לא אמור להיות יקר מדי.
Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
Yamaha Tracer 9GT
גם אני חשבתי שQS לא מעניין אותי אבל מהר מאד התרגלתי ושיניתי דעתי.
בעקיפות בכבישים צרים אני אפילו חושב שזה אביזר של בטיחות אקטיבית.
מהוידאו זה היה נראה מסובך - נורית קטנה שנדלקת כאשר בטוח להשתמש בקוויקשיפטר. בנוסף בספר רכב באנגלית רשום שהעברה למעלה ניתן לבצע עם גז פתוח אבל שלצורך הורדת הילוך צריך לסגור את הגז. בתיאוריה זה נשמע לי יותר מידי התעסקות תוך כדי רכיבה. אני מניח שבפועל זה סוג של מהלכים אוטומטים שאנחנו עושים. אם האופנוע יגיע עם אז נראה איך זה ואם לא אז לא נורא. אני לא זוכר אם זה קיים בסטנדרט.
הQS קיים בGT, בישן רק העלאה ובחדש גם וגם.
הקטע של ימאהה זה שהם דורשים העברה מעל 4000 סל״ד במוו אין הגבלה כזאת אבל אני משתמש בQS רק בעקיפות או במוד ספורטיבי ככה שזה ברור לי שאני עובר את ה4000 סל״ד בקלות ואני לא מסתכל על לוח השעונים, במקרה ולא עברתי 4000 סל״ד המערכת לא תתן לי להעלות הילוך בלי קלאץ, עד היום לא קרה לי חוץ מרכיבת המבחן שלא הכרתי את הכלי.
היום להעביר הילוך עם קלאץ בעקיפה נראה לי פרימיטיבי ואיטי מידי.
מעניין. מה הכוונה במערכת לא תתן להחליף הילוך. עד עכשיו הנחתי שההילוך יעבור כמו שמעבירים בלי קלאטש.
עובר, אבל לא בקלות. האופנוע נותן לך בעיטה קדימה אם אתה בסל"ד נמוך.
אני נמצא בהתלבטות דומה. מחפש לשדרג מ-CB650F שמשמש אותי בעיקר לרכיבות סופ"ש. בעוד שהוא מעולה לעיר (צר, היגוי זריז, מספיק כוח), מחוץ לעיר יש לו שני חסרונות מרכזיים – היעדר מומנט מתחת 5000 סל"ד (צורך בהחלפת הילוכים תדירה בנס הרים ודומיו) והיעדר מיגון רוח מספק. התקנתי מגן רוח של Puig שמשפר את המצב, אבל הוא עדיין רחוק ממה שהייתי רוצה. נוסיף לזה את החוסר המוחלט באלקטרוניקה לבטיחות ולנוחות.
בשנה שעברה הנחתי שהטרייסר 900 יהיה המחליף המתאים, לפחות על הנייר, ועשיתי עליו רכיבת מבחן. למרות שאהבתי מאוד את המנוע ואת מיגון הרוח, לא התחברתי לתנוחה הזקופה, וגם ההיגוי לא היה קליל כמו ב-CB. כשחזרתי הביתה על-גבי ה-CB הרגשתי שאני רוכב על אופניים במובן הטוב של המילה – פשוט, זריז, כיפי. החלטתי לא לשדרג.
בעקבות הפוסט הנ"ל החלטתי לבדוק את הנינג'ה 1000SX, אשר ביחס ל-Z1000SX שופרו בו ההיגוי במהירויות נמוכות, ונוספה הרבה אלקטרוניקה (מצערת חשמלית עם מפות, QS ועוד).
ביום שישי האחרון עשיתי עליו רכיבת מבחן, וממש הופתעתי לטובה – הכלי מאוד נוח, אחלה תנוחת ישיבה, היגוי קל, מנוע חלק עם כמות של מומנט מסל"ד נמוך, העברת הילוכים חלקה וה-QS ממש מצא חן בעיני (פעם ראשונה שלי עם QS).
מילה על ה-QS: העלאת הילוך דורשת לפחות 2500 סל"ד, הורדת הילוך דורשת סגירת מצערת.
בצד החסרונות – למרות שמיגון הרוח עדיף בהרבה על ה-CB הוא עדיין לא מספק ברכיבה ממושכת, המראות קטנות מדי, ועוד כמה דברים שוליים. בכל מקרה מדובר על דברים שניתן להחליף/לטפל, כך שלא מדובר ב-deal breaker.
בסוכנות היה גם הטרייסר 9 החדש. עוד אין רכיבות מבחן, אבל ישבתי עליו כדי להתרשם מתנוחת הישיבה. כמובן שהרבה יותר זקופה מהנינג'ה ולכן פחות התחברתי אליה, אבל ניתן לו צ'אנס ברכיבת מבחן, לכשיתאפשר.
ההשוואה לנינג'ה צריכה להיות עם דגם ה-GT, שגם כולל QS, ובערך באותו המחיר. אני מבין של-GT מתלים סמי אקטיביים, שזה יתרון. בנינג'ה ארגזי הצד הם בתוספת, לא ברור לי איך זה ב-GT (בחו"ל זה חלק מהחבילה).
בכל מקרה נמתין לרכיבה על הטרייסר בשביל להחליט.
ה-QS בMT09 החדש עובד מעל 2300 סל"ד. זה כתוב בספר רכב וגם יש לי את הכלי
וזה מאוד הגיוני שלכיוון למעלה הגז צריך להיות פתוח (מספיק שיהיה מעט פתוח, 10-20%), ושלכיוון למטה הגז צריך להיות סגור.
אחרי שמתרגלים זה ממש נוח, ואני גם מסכים שזה יותר בטיחותי כי זה משהו אחד פחות להתעסק בו וגם כי ההעברה יותר חלקה ועיקבית.