אם ככה שאלה.
למה ברכב מודרני מד הטמפרטורה תקוע במרכז לוח השעונים
ולמה באופנועים יש מנעד 60-114? הרי יש נקודת טמפרטורה אחת בה המנוע נמצא בניצולת אופטימלית. נגיד 90 מעלות (מניח שלכל מנוע זה קצת שונה)
אי אפשר להתקין חיישן טמפרטורה כמו ברכב ?
וואלה הייתי מעדיף אופנוע שתקוע לו מד החום בדיוק באמצע בלי שינויים דרסטיים ללא קשר לתוואי השטח. (מרגיש יותר רגוע למה להלחיץ).
Sent from my iPhone using Tapatalk
אין לי ספק שאם היו רוצים גם באופנוע הטמפרטורה של הנוזל הייתה יציבה יותר, השאלה היא למה הם לא רוצים.
זה לא שאלה של חיישן אלה המערכת כולה.
לגבי מד טמפרטורה ברכב לי זה נראה יותר כמו משהוא שאנשים רגילים לראות אז היצרנים ממשיכים עם זה, אצלי ברכב חום המנוע הוא באחד המסכים ואפשר לבחור בין תצוגה של החום לתצוגה של צריכת דלק ועוד איזה משהוא.
להערכתי (מדובר בהערכה בלבד) בגלל שמנועי רכב מגיעים לקו האדום בערך כחצי ממנוע אופנוע וברכב המקרן (רדיאטור) גדול הרבה יותר,
יש יכולת להעביר הרבה יותר נזול קירור במעברים ולכן הרבה יותר קל לשמור על טמפ' עבודה קבועה, באופנוע המעבר בין מהירויות סיבוב המנוע
הרבה יותר קיצוניות ונפלט הרבה יותר חום במהלך העבודה ולכן חייבת להיות תנודה קיצונית יותר בהפרשי הטמפ'.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
המאוורר באופנוע בדרך כלל מתחיל לעבוד רק במעל 100 מעלות. לא מגיעים לזה ברכיבה מחוץ לעיר. לפחות באופנועים עם מנוע חשוף. במכונית המנוע סגור בקופסה שלו ואין לא ממש דרך להתקרר זולת הרדיאטור.
באופנוע אם היו סוגרים את המנוע בקופסה אז היינו מתלוננים שהחום ישר עלינו.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
ב-z1000sx עשו עבודה נהדרת מבחינת פליטת חום לרוכב.
הוחלפו הצמיגים!
האמת שהתחלתי לדבר איתו על האיזון - והחלפנו נושא..., אז אני לא סגור איזה איזון בוצע.
נבחרו פירלי גי טי 2 מדגם a,
לפי סרטונים וביקורות - אמורים להחזיק לא רע למשך זמן,
יודעים להתמודד עם המשקל של האופנוע,
ונותנים אחלה תמורה למי שלא מחפש יום מסלול - אלא מתנייד בעיקר על בסיס יומי.
מרגישים אחלה - וכבר חל שיפור- מהצמיג הקידמי שקיבל זווית מוזרה.
עכשיו נשאר להתחיל לבדוק לחצי אוויר אופטימליים...
למה החלטת שהם לא מתאימים ליום מסלול? אלו צמיגי ספורט טורינג שעובדים טוב גם בימי מסלול, האנג׳ל בנוי על סידרת הספורט של פירלי ממה שקראתי זה קצת מזכיר את מה שעושים יצרני האופנועים שהם מוציאים גירסת נייקד לאופנוע סופרספורט, אותה שילדה אותו מנוע אבל מורידים קצת מכח הסוס לטובת ממונט בסל״ד נמוך יותר.
a מתייחס ליכולת לעמוד במשקל גדול יותר - והאופנוע שוקל 250 ק״ג.(בלעדי - ולפעמים אני מרכיב...)
זה אמור להוביל לחיים ארוכים יותר של הצמיג, שלא ״מתאמץ״ להחזיק את משקל של האופנוע, ולא ״קורס״ בסיבובים.
אם הבנתי נכון - מדובר דווקא בחיזוק דפנות הצמיג כך שלא יקבל עיוות בזמן הפניה/הטייה בעיקר, וישמור על הצורה.
לא החלטתי שהוא לא מתאים למסלול - ככה הבנתי מהסקירות שעשו אנשים.
לקחתי בחשבון שמוגבר בחוות דעת אישית, של אנשים בעלי מיומנות שונה, ולא מדובר על עובדות.
הרציונל שחזר על עצמו במהלך הסקירות היה - צמיד שמיועד לתיור, בעל יכולות ספורטיביות.
מכיוון שאין לי שום נטייה כזו - בשלב הזה זה הספיק לי...
נראה שאני נופל להגדרה של מה שהגדירו ״קומיוטר״ - מתנהל על בסיס קבוע על האופנוע, בעיקר בכבישים ישרים,
בעל נטיה לרבע את הצמיג - ולכן הכי חשוב היה העובדה שמדובר בצמיג בעל מספר תרכובות (2) שהאמצע שלו עמיד יותר...
אגב - לא הבנתי לחלוטין את עניין הטמפרטורה -
אם הבנתי נכון - האינדקציה שיש בלוח שעונים היא לטמפרטורת נוזל הקירור - ולא האופנוע עצמו.
לכן, המרחב הגדול שאנחנו רואים, הוא של טמפרטורת נוזל הקירור,
ואין לזה אינדקציה על המנוע על עצמו.
המאורר בסך הכל שומר על יעילות מערכת הקירור - על ידי שמירה על טמפרטורת מקסימום.
זאת אומרת שהמנוע כן שומר על טמפרטורת עבודה ״קבועה״.(בערך)
הגיוני?
או שהלכתי לאיבוד?
לגבי הA זה לא הגדרת העומס כי לזה יש פרמטר אחר שמוטבע על הצמיג.
האנג׳ל זה לא קומיוטר בשביל זה יש את המצלר מרתון ודומיו, האנג׳ל הרבה יותר ספורטיבי ממנו והפרופיל של האנג׳ל קמור כמו צמיג ספורט ופחות כמו צמיג טורינג.
הטמרטורה היא של הנוזל זה נכון אבל גם עליו אפשר לשלוט בטווח הרבה יותר קטן ממה שאנחנו מקבלים, כמו שכתבתי, לטרמוסטט של הטרייסר אין גומיה והוא לא יכול להיסגר לגמרי מה שהופך את המערכת ללא יציבה