עמוד 3 מתוך 10 ראשוןראשון 12345 ... אחרוןאחרון
תוצאות 31 עד 45 מ 138

אשכול: מסעותיו של ארבינקא (האסקי 701 אנדורו)

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    אני דיברתי על הדוך. לא על הסיבוב.

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    אני דיברתי על הדוך. לא על הסיבוב.
    גם וגם, משקל וכח סוס מנצחים כאן ההסקוורנה שוקל יבש 150 ק״ג ומפיק 74 כח סוס זה שידידנו על הסקוורנה יצטרך לאחוז את הכידון כאילו חייו תלויים בזה זה כבר סיפור אחר

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי lokimonster צפיה בהודעה
    קצת באיחור אבל תתחדש
    ואם ניפגש עץ ריח לסוס החדש.
    ולדעתי מצויין סופסוף תעמוד בקצב הננסי.
    לא בירה סטיק לסוס הקודם וגם לא עץ ריח.
    אין ציפיות וזהו. פשוט.

ציטוט נכתב במקור על ידי TundraOG צפיה בהודעה
    אני רק שאלה - למה החלפת את הקטמ כל כך מהר? ולמה לקנות אופנוע אם אתה כבר יודע מה יהיה האופנוע הבא שלך? סתם לנסות דברים חדשים?
    לא כל כך מהר החלפתי.
    א. כי לא רכבתי בשטח, כמעט
    ב. כי האישה לא באה לטיולים, כמעט
    ג. כי המגן רוח דפק גם את הטורינג
    ד. כי רכבתי מהר ורחוק מדי
    ה. לא סתם בכלל. הסברתי בפירוט.
    מעריך שהאופנוע הבא יקרה אחרי שאבין לעומק על בשרי ועצמותי היבשות את הסיפור של רכיבת שטח.

ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    עדיין מנוע ה690 הוא חיה רעה, ואפילו עם הצמיגים האלו האופנוע יודע לפנות טוב אם הרוכב מגיע מהסופר מוטו ולא מפחד שהאחורי קצת מחליק.
    המנוע באמת חיה רעה -ועכשיו אפילו עוד יותר. בלי קלאץ' הגלגל למעלה...

ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    גם וגם, משקל וכח סוס מנצחים כאן ההסקוורנה שוקל יבש 150 ק״ג ומפיק 74 כח סוס זה שידידנו על הסקוורנה יצטרך לאחוז את הכידון כאילו חייו תלויים בזה זה כבר סיפור אחר
    תלוי ברוח. אתמול רכיבת כביש (שניה או שלישית) ורוב הזמן ביליתי על 120 -130 כי אחרת אתה מתפוגג לרוח. בחזרה גם 150 היה נחמד בקטעים מוגנים מרוח. מצד שלישי, מי שלא רכב על 701 אנדורו ב 140 מאחורי רכב שנוסע על 130 לא ידע לעולם את המשמעות של המילה וובלינג ואיילזו שוב צודק. אין ברירה אלא להחזיק הכי חלש שאפשר בכידון (אי אפשר) ופשוט להתפלל.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    בשמחה הסטייק עליי הבירה עליך אצלי בגינה בעיר הבירה

וכמובן עץ ריח בכיף - לכתום קיבלת עץ ריח במקום המפגש שלנו במישור אדומים.

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member
    אנו נתקוף במקום ובזמן שנמצא לנכון
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021

Senior Member
    1.jpg

בשישי עשינו טיול ראשון למרסבא. האמת שפינטזתי על טיולים מדבריים הרבה זמן. זו פעם שלישית ברכיבת שטח על ארבינקא שעדיין חשוף מהגנות, פעם ראשונה מוביל בניווט וגם פעם ראשונה עם אפליקציית אופרוד. היו קצת הכנות לטיול.
    WhatsApp Image 2021-04-09 at 16.03.30.jpg
    תיקי הסבל והסבלים עבור ה 701 וה 690 מעוצבים בצורת U כדי לשמור על גישה חופשית לפתח המילוי של מיכל הדלק. התיק קטן ויכול להכיל 2 בקבוקי 1.5 ל' + לאורך השרוול ובמרכז מקסימום אריזת חטיף. ככה קטן. אז ארזתי פק"ל קפה ובקבוק אחד. בתחזית טענו שיהיה קר אז חשבתי שליטר וחצי זה סביר. התקנתי על קסדת השטח מתאם למצלמת אקסטרים וקיללתי את המהנדסים של סוני בפעם האלף כשניסיתי לחבר בין המצלמה לאפליקציה.
    eb90b15c-df3d-4367-a51f-6cddf082bcd3.jpg
    אחר כך מסקרנות בריאה הוצאתי משקל והצבתי את קסדת השטח הקלילה המאווררת הישנה והפחות בטוחה של KLIM מול שואי NXR. וכמו שחשבתי... 1550 גר' מול 1538 גר'. פער במשקל שלא באמת משנה משהו. אז קסדה מלאה ובמקום חליפת לחץ מעיל ממוגן. אמרו שיהיה קר. אחרי תדלוק בלטרון הגענו די מהר למישור אדומים שהאירופאים מכנים חאן אל אחמר. בעיות עם האפליקציה הביאו לחיפוש של כמה דקות אחרי שביל הכניסה. בכלל המדבר בחלק הזה גדוש שבילים מקבילים, חוצים ומתפצלים שמכערים את העסק.

5a117ac2-bcee-4b47-b146-6075eb0c6092.jpg
    הרכיבה בקטע הראשון היתה המשך ישיך להתנסות הקודמת. חוץ ממעבר תלול בגדה של ואדי קטן לא הייתי צריך לעצור או להוריד רגל. השביל ברובו בדרגת קושי 2 ועביר לכל רכב ליסינג עם נהג מיומן. למרות זאת פגשתי אלמנטים שעבורי היו חדשים. מצבורי דשדש ואבנים קטנות בקוליסים עליה עם רצף של מדרגות סלע וחום. הזעתי בקסדה, בגב, במכנסיים. התפתח יום חם ושימשי. עמדתי ברוב החלקים שהיה צריך ולמדתי גם לשבת כדי לא לבזבז כוח. תוך כדי רכיבה הבנתי מה ההבדל בין רכיבת שטח עם ארפכשד לארבינקא.

כשהעסק הופך למאתגר ה 1090 לוקח את הרוכב שצריך לזרום בתוואי עם המשקל הדורסנות והמומנט שבולע מכשולים. עם ה 701 הרוכב קובע היכן יעבור הקידמי. ההבדל בגישה לאלמנטים עצום ומרגיע. אחרי פחות משעה הגענו לתצפית ליד עזאזל. הייתי באזור בטיול רגלי כשהשטח היה כמעט ריק מההתיישבות הבדואית במקום והיה מאוד שונה.

רוכב נוסף שהצטרף לקח את ההובלה וגם הוא פספס עם הניווט ובמקום להישאר על הכתף חצינו את הקידרון פעמים ומשם טיפסנו בעליה תלולה ומפותלת עם פודרה עבה ברמת קושי 3. הרבה גז וקלאץ' והנה הכל בסדר עד שהמנוע נכבה באמצע הירידה. האינטסטיקנט למשוך קלאץ' גורם לקידמי לאבד אחיזה ואנחנו מדרדרים קצת עד שאני מוצא אחיזה בקצות האצבעות. קצת יותר גז וממשיכים, הכל בסדר. הקטע הנוסף שהיה ברמה 3 היה הירידה לסוף הכתף במרפסת ואולי הירידה עם קטעי הפודרה. אולי. בכל מקרה, כשהגענו לסיום בכביש של נבי מוסא רציתי להמשיך למצוקי דרגות כי אפשר משם להמשיך דרך תקוע לעמק האלה אבל החברה אמרו שעייפים.
    1a80ca83-c659-44c2-adb2-1a5c630cb1fa.jpg

בדרך חזרה הארכתי דרך כבישים מפותלים ולחצתי בהנאה גדולה והתאמנתי קצת על ווילי. הילוך שני כשאצבעות על המצמד, רגל על רגלית הבלם האחורי ובמצב רכיבה 1- שחרור מצערת מהיר, העברת משקל קדימה לסגירת הבולם ופתיחת מצערת מהירה. בפעם הרביעית הקידמי עלה בערך 18 מ"מ מהאספלט. נראה לי שצריך לעבור למצב 2 כדי להפחית התערבות מבקרות. חזרתי הביתה לכוס בירה בוהה בארבינקא שגורם לי לחיוך גדול. אחרי שהתקרר שטפתי את הג'יפה של קידרון והאבק ונוספה לי שריטה בפלסטיק שאשכרה הפריעה לי. זה חדש. יכול להיות שאני מאוהב.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    נשמע כיף

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member
    צולם מצלמת כידון על ה 690 ומצלמת קסדה על ה 701.
    ככה נראית בעיני דרך עם עבירות ברמה 2.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021

Banned
    וואי גבר אתם רוכבים על הסרק, אתם חייבים לי מקלדת שברתי אותה מרוב שניקרתי.
    עושה חשק להאכיל אתכם אבק עם הנבלה. וראה את זה כעלבון.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי NAOR2207 צפיה בהודעה
    וואי גבר אתם רוכבים על הסרק, אתם חייבים לי מקלדת שברתי אותה מרוב שניקרתי.
    עושה חשק להאכיל אתכם אבק עם הנבלה. וראה את זה כעלבון.
    תמיד מתבלבל אם עלבון זה הצהוב או הלבן.
    תעשי לנבלה הנשמה מפה לפה ובואי לטייל.
    נשיקות,
    דקל
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021

Senior Member
    רכיבה רביעית התחילה עם חבר שפרש, נפילה ראשונה, מפגש עם נחש והסתיימה בבוץ עמוק- לראשונה. בוץ דביק ששורף קלא'צים של טירונים ולוקח שעה לנקות. אבל כיף מאוד.

תחושת החופש והסיפוק מהכלי הזה עוברת כל גבול. הציפיה המוקדמת שהיתה לי התממשה בענק. יש פסגה? נגיע. שביל לא ברור?- מנסים ומקסימום.. מסתובבים. פאן בכביש מפותל- בוודאי. חד קרן לשיטוט ספונטני ומסע של מגלי ארצות ויש מה לראות אצלנו בלי עין הרע. ארץ ישראלי שלי יפה וגם גונחת. אפשר לבעול שבילים, לטבול במעיינות רחוקים, לספוג נוף מפסגות שוממות ובכל פינה שכבת היסטוריה עסיסית.
    IMG_20210417_160443 - Copy.jpg
    .
    IMG_20210417_173908 - Copy.jpg

יכול להיות שארבינקא תפור עלי כמו כפפה. הוא לא מושלם, ממש לא. יחס העברה בהילוך שני, קוויקשיפטר שעובד חלקית, הקלאץ' שמתעייף בחום, משאבת הקלאץ', מגן רוח מגוחך, קרש הגיהוץ במקום מושב. זה לא אופי אלא סתם חיפוף של תאגיד ולמרות הכל- עבורי מדובר במכונה שמגשימה חלום.

SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    אתה יכול לערוך את הכתוביות ולכתוב שזה זעמן שחור (מניח שגוגל יספר לך איך קוראים לו בלעז, אני לא שולט בנחשים גוים...).

Banned
    התחלת בקנדה והמשכת לאשתאול? (מהמנזר)
    כוסואומו אני מתגעגע לנופים האלו. כבר שנה וחצי.

תן גז איש

Member
    זה הכביש הנטוש משדות מיכה לכיוון חרובית/תל צפית. אהבתי לבוא לשם עם ה Crf rally בזמנו.
    ראיתי שם צבאים נמיות ותנים. תקופה יפה להיות בשטח.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    אתה יכול לערוך את הכתוביות ולכתוב שזה זעמן שחור (מניח שגוגל יספר לך איך קוראים לו בלעז, אני לא שולט בנחשים גוים...).
    קל. זעמן שחור- BLM
    קשה לראות בוידאו אבל במציאות הוא נראה קצר מדי לעובי בשביל זעמן שחור. נראה לי שזה קמטן אבל אני לא מומחה לזוחלים.

ציטוט נכתב במקור על ידי NAOR2207 צפיה בהודעה
    התחלת בקנדה והמשכת לאשתאול? (מהמנזר)
    כוסואומו אני מתגעגע לנופים האלו. כבר שנה וחצי.
    תן גז איש
    אני טירון, זוכר? לא בדיוק שולט במכונה במאה אחוז ומפחד (מאוד) מאיזה טאפש ברייזר שיגיח מסיבוב על מאה עם אייל גולן בפול ווליום וילד מנוזל לצידו. מכיר את סוג הטיפוסים שמסתובבים בשטח. יאללה, די עם הסברים, תקן את האופנוע כבר ותצטרף. בקבוק ג'יימסון עלי.

ציטוט נכתב במקור על ידי קובי צפיה בהודעה
    זה הכביש הנטוש משדות מיכה לכיוון חרובית/תל צפית. אהבתי לבוא לשם עם ה Crf rally בזמנו.
    ראיתי שם צבאים נמיות ותנים. תקופה יפה להיות בשטח.
    נכון. הכביש נהרס בשנים האחרונות. התחלתי באזור טל שחר ומשם ליער ישעי ולחרובית. דרומה משם עד לאזור לוזית שטח נרחב ללא כבישים ויישובים. ראיתי די מקרוב תנים, צבועים, צבאים, נחשים, עופות דורסים (חיוויאים), חסידות, חפרפרות ויש אתרים ארכיאולוגים וממצאים שטרם נחפרו. אחרי בית גוברין עוד תא שטח נפלא עם עתיקות וריכוז צבאים מרשים. הסתובבתי באזור עם ג'יפ לפני עידן הרייזרים והאזור הרגיש כמו ארץ בתולית. מהבחינה הזאת- אחלה שכונה.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021