ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
המגמה הארצית היא להפחית את השימוש בכלי רכב פרטיים ולהעביר את הנוסעים לתחבורה ציבורית יעילה והסעת המונים.

מטרופולין גוש דן כבר עכשיו מנסה את כל הדרכים להפחתת הכדאיות השימוש ברכב ולגרום להעדיף את הרכבות על פני הכביש.
אם שימוש ברכב ייקח יותר זמן הגעה מאשר שימוש ברכבת ע"י הפחתת המהירות הממוצעת, מיסוי כבד על תנועה בגוש, ייקור
החנייה בסופו של דבר לא יהיה משתלם להשתמש ברכב פרטי, לשם כולם חותרים כשמודל ניו יורק עומד לנגד עיניהם.

תחבורה יעילה ושימוש באמצעי הסעה המונים זה הפתרון היחידי שיוכלו להנעים את חייהם של תושבי מרכז הארץ, כיוון שבקצב
גידול האוכלוסייה והצטופפות במרכז לא יישארו כבשים פנויים בעוד 10-20 שנה.

בעתיד הקרוב תחויב נסיעה ברכב פרטי בעלות על פי ק"מ, תושבי המרכז יחויבו להציג בעלות על חנייה פרטית במידה ותהיה
מכונית וחנייה בשטחי ציבור תעלה הון.

במדינת ישראל בניגוד לשאר העולם לא יהיה עידוד מעבר לשימוש בכלים דו"ג כי אין לזה שום ייצוג בכנסת.

אנחנו חוזים בעשורים האחרונים של שימוש בתחבורה כפי שאנחנו מכירים אותה היום.
תחב"צ שלא יפעל לך בסופ"שים מה שאומר שמי שירצה לנסוע בשבת אפילו בשביל לבקר את ההורים/סבים שלו יצטרך לשלם ביוקר על הזכות לעשות את זה
וכמובן שעם המוח הישראלי הדייקן, המכובד והמאוד מאוד מאוד מאוד אבל מאוד (וחשוב להדגיש את ה *מאוד* ) מקצועי, יהיה לך מצב של אי-סדר כ"כ גדול בכל הקווים האלו שכבר עדיף יהיה להשאר בבית ולעבוד וזה כמובן רק אם יש לך את היכולת לעשות את זה
כאחד שגר קרוב לת"א, ולא פעם או פעמיים וגם עכשיו מדיי פעם אני צריך להשתמש בתחב"צ או בכלל רק מלראות את המצב של הקווים הלא יעילים שהולכים להיות, צריך להתחיל לקרוא קדיש (ואני אפילו לא בן-אדם דתי)
אני גם לא אתחיל לדבר על כמה סוגי ציבורים שמשתמשים בתחב"צ ואיך הם מתנהגים שם ולמה אני מעדיף לקחת סיכון ולהיות משותק מאשר לנסוע איתם

וכמובן שאני מברך על היוזמה שרוצים להיות ירוקים, אבל מעצבן עוד יותר שחושבים שזה מה שיגרום לדולפינים לחיות באיטליה ושבעיה תיפטר לגמרי,
שיילמדו איך לא לזהם עם המפעלים והארובות שמזהמים 24/7, אין מה לדבר בכלל על הזיהום הענקי שהמטוסים גורמים (פי כמה וכמה על כל המכוניות בעולם), למצוא פתרון לבטריות הכ"כ לא יעילות שיש היום וכו'...

לפי דעתי הסטטוס-קוו עם הטבע נשבר, הגיע לנקודת אל-חזור ומפה נשאר לנו רק להתפתח אבולוציונית בשביל לשרוד את הקיץ הנצחי שיבוא עלינו והמדבריות שיכסו אותנו אם לא נטבע לפני זה מעליית המים באוקיינוס, תשכיבו בפניות כל עוד אתם יכולים