חחחחח, 98. ועוד בcfmoto. אני מוצא את זה מאוד מצחיק.![]()
מה קשור לתוספת כוח סוס, ההמלצת יצרן היא עבודה באוקטן כמה שיותר גבוה, היו אופנועים שסבלו מבעיות במערכת הCDI, אני משלם את אותו הסכום של אוקטן 95 על אוקטן 98, אז למה לא לתדלק אוקטן גבוה יותר, פחות תיקוני הצתה, שריפה יותר יעילה, פחות פיח על השסתומים.
תפסיקו לחשוב שאתם יודעים יותר טוב.
כן כי זה סיני זבל נכון? גם ככה זה יתפגר עוד עשרת אלפים ק"מ, אז למה להשקיע?
לאן השרשור הזה הולך שרק יפני זה טוב?
ישנם לא מעט מקורות רשת המראים כי שימוש בדלק בעל אוקטן גבוה יותר, באם המנוע אינו דורש זא, זה בעיקר בזבוז כסף.
In a consumer notice, the Federal Trade Commission, notes: “In most cases, using a higher-octane gasoline than your owner’s manual recommends offers absolutely no benefit. It won’t make your car perform better, go faster, get better mileage or run cleaner.”
ואפילו יותר מכך - באותו הקישור הם מציינים שאף אם היצרן מציין שבחירה באוקטן גבוה יותר היא מומלצת, אך לא הכרחית, המלצתם לבחור בדלק ה-'נחות' יותר:But if your owner’s manual says “premium fuel recommended,” you can safely run on regular.
(קישור)
כתבה 'ידידותית' ופשוטה להבנה שפורסמה ב-NY times מסבירה גם כן נושא זה בדיוק.
לפי המידע המוצג ברשת, ממקורות בלתי תלויים ומועטי אינטרסים, ניכר שהעלייה באוקטן, כאשר יצרן המנוע לא דורש זאת, היא מיותרת לגמרי.
בהצלחה,
אלי
Yamaha Tracer 900
אולי CFMOTO ממליצים על אוקטן 110, של מטוסים? איתו ה-CFMOTO יחיה לנצח, לפי ההיגיון הנ"ל.
עכשיו גם ברור למה הכלים הסינים עד כה לא הפגינו אמינות ראויה לציון - כנראה שהסיבה היא שימוש בדלק עם מספר אוקטן נמוך מדי, כדוגמת 95...
אגב, מאוד מעניין אותי לשמוע מה הקשר בין מספר אוקטן, תקלות במערכת ההצתה ופיח במערכת השסתומים. בדגש על ההבדל בין אוקטן 95 לאוקטן 98 (או, לצורך העניין - בין על שני מספרי אוקטן שנמצאים בטווח המותר ע"י יצרן המנוע). על הדרך, מעניין גם לשמוע הסבר מנומק על מהו מספר אוקטן, ולפי מה נקבע מספר האוקטן הדרוש למנוע ספציפי.
תוכל להרים את הכפפה ולהסביר בבקשה?
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
נתחיל בזה שאין לך CDI שזה הצתה אלקטרונית, יש לך מערכת ניהול מנוע ECU.
גם תיקוני הצתה אין לך כי חוץ מבמוו GS (לפחות בדגם הישן) ואולי עוד מספר קטן של דגמים אין ברוב האופנועים חיישן נקישות שיודע לפצות על אוקטן נמוך.
עד היום לא ראיתי באף ספר רכב המלצה לשים את האוקטן הכי גבוה כי האוקטן נקבע ע״י יחס הדחיסה של המנוע שזה קבוע ולא משהוא שעדיף לשים הכי גבוה כי המספר הגבוה הוא הכי טוב.
אולי אצל הסינים זה שונה, אפשר צילום מספר הרכב שלך?
אולי אני טועה אבל נראה לי שלא הבנת את הכוונה של octan 95 or higher שכתוב בכל ספר רכב.
זה ממש לא המלצה לשים את האוקטן הכי גבוה שתמצא
היה לי ויסטרום 650, בשנתיים עשיתי איתו מעל 50 אלף. בזוג, לבד, בגשם, במה לא. כלי נהדר ואמין מאד.
המתחרה הישיר שלו, ורבים יגידו אף טוב ממנו הוא ורסיס 650. היום כבר אין בעיות עם שסתומים מתאבדים, מה ששם אותו באותה קטגוריית אמינות.
שניהם יתנו פחות פאן פאקטור מטרייסר 700, אבל יעמדו בקצב בכבישים מפותלים (שיעלו לך חיוך על בפנים)
בכביש מהיר, קילומטרים רבים, ביחד או לחוד יהיו עדיפים בהרבה על הטרייסר.
בקיצור, לדעתי
ורסיס 650 או ויסטרום 650, ישור קו מושקע ויש לך מכונה אמינה לשנים קדימה.
נ.ב. בשניהם אל תפחד מקילומטרז, היחס ואיכות הטיפולים הם אלה שיקבעו את טיב הכלי. או במילים אחרות, בעלים אוהבים ומפנקים.
שני המנועים בכיף עוברים את ה300 אלף קילומטר.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
Grasshopper AT 2016
Vstrom 650 2011
CB250R 2011
אתה יודע שפאן פאקטור זה בדרך כלל מה שכולנו מחפשים לכן שעושים שיקולים צריך לראות האם למשל שווה פחות פאן פאקטור בשביל יכולת הרכבה וכו.
מסכים, אך פאן פאקטור זה מאד אינדיבידואלי.
במקרה שלי לפני כמה שנים זה היה לחרוש את המדינה בנוחות עם ציוד ולא פעם גם בזוג. יומית עשיתי 160 קילומטר, כלי פחות נח (תנוחה, מושב מיגון רוח וכו) היה שובר אותי.
ועדיין מאד נהנתי באימוני באופנוען מאומן או כבישים מפותלים, ברור שפחות מנייקד חוליגן. הפאן פאקטור היה לגלות, לטייל ולחוות מקומות ונופים.
היום אני במרחק של 10 קילומטר מהעבודה, וגם לשם אני מגיע פעם בשבוע במקרה הטוב. אז כל יציאה לכביש בא עם התרגשות ולא פעם אנרגיות של קוף.
במצב כזה עוברת לי מחשבה להחליף את האפריקה בcb1000, זה יעבור ברגע שיתקרר קצת ואחזור לרכיבות שטח - שם הפאן פקטור היום. משחקי שליטה ואוויר צח לנשמה(הטבע).
עד אז, האפריקה חוליגן במסווא ספה![]()
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
Grasshopper AT 2016
Vstrom 650 2011
CB250R 2011
קטקוב אני מבין שמצחיק אותך סיפור האוקטן. כלי מורכב בסין סה"כ זה הכל, כל הרכיבים על האופנוע לא סיניים, למעט מתגים, לו"ש כסא, ופלסטיקה. ככל שהאוקטן גבוה יותר הסיכוי לתיקון הצתה קטן יותר. פיח יכול להווצר כתוצאה משימוש בדלק מאיכות ירודה, ובשמנים מאיכות ירודה. אתה לא תמיד יודע איזה אוקטן אתה מקבל בכל תחנת דלק. רוצה לדעת מה הוא אוקטן חפש בגוגל אוקטן, רוצה לדעת ניצולת של מנוע, חפש יחס דחיסה במנוע בגוגל.
וואלה כן, מצחיק.
"ככל שהאוקטן גבוה יותר הסיכוי לתיקון הצתה קטן יותר" - לחזור על אותה אמירה (שגויה) לא מנמק אותה ולא עושה אותה נכונה יותר (אלא אם אתה בטלוויזיה/ווינט/יוטיוב, ואז אותה אמירה שגויה הופכת ל"הרי כולם יודעים ש").
"פיח יכול להווצר כתוצאה משימוש בדלק מאיכות ירודה, ובשמנים מאיכות ירודה." - נכון, ומה הקשר למספר אוקטן?
"אתה לא תמיד יודע איזה אוקטן אתה מקבל בכל תחנת דלק" - אתה מקבל משהו שקרוב מאוד לתקן, אלא אם אתה מתדלק ב"תחנת ג'ריקן" בשטחים. אם יש לך חשד שבתחנה מסויימת תקבל דלק מהול - למה לתדלק שם? ואם אותה תחנה מוסיפה שתן של חמור לבנזין אוקטן 95, מה הם יוסיפו ל-98 - שתן גמלים?
אני יודע מה זה מספר אוקטן ומה משמעותו.
אני גם יודע אילו רכבים תודלקו בבנזין עם אוקטן 76, ומה היה יחס הדחיסה שלהם.
גם לחפש בגוגל אני יודע, תתפלא.
יש לי רק בעיה אחת: כשמישהו אומר לי "תפסיקו לחשוב שאתם יודעים יותר טוב" אני מצפה שהוא ידע לנמק איפה אני (ועוד כמה אחרים כאן, שיש להם מושג... בוא נגיד, מעל לממוצע) טועים.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual