סט צמיגי טורינג טובים עולים באירופה 250 יורו עפ"י דרזדנר. בארץ זה ~1800 ש"ח. זה לא פי X, אבל זה עדיין 800 ש"ח. לא 200, לא 400.
נשווה עם עסק במדינה קטנה אחרת עם שוק קטן ומה לא?
תשלחו הודעה לחנות הזאת בניקוסיה לגבי מחיר הסט האהוב עליכם -
https://www.facebook.com/bikealertcyp/
עבור רואדטק SE / אנג'ל 2 - 200 יורו לאחורי, 150 לקדמי.
350 eur in nis
בגוגל, יצא לי 1313 ש"ח. מוזמנים לקרוא את בעיית התנועה באוף טופיק כדי לדעת כמה עולה גיחה לשם וחזרה (טיפ לטסים - יש אחלה שוקולד חרובים ב-Lidl, עומד באגף של הטבעוניקו ליד המזון כלבים).
עכשיו בוא נקרבן קצת את בעלי העסקים המסכנים. מה, לא נתמוך בהם? לא נהיה ציונים? אנחנו הרי לא יודעים את הקשיים שהם נתונים בהם..
יש לי תחושה שאנחנו בעצם פוגעים בהם. היות שאנחנו כ"כ תומכים בהם, אין להם צורך להתעייל, להגיש ערעורים על דרעק מוזר שאולי באמת קורה במדינה, למשל הפלוץ מהטכניון שצריך כאילו לבוא לאשר את הצמיג, כמו שפעם היו עושים עם קסדות.
אגב קסדות (או פלאפונים), משל להתגלמות החזון הציוני. מאז שאנשים התחילו להביא יותר מחו"ל, נראה שייבואנים פתרו את הקשיים הרבים, ויאדה יאדה פתאום המחיר יותר קרוב לנורמלי (לקסדות mid range לפחות), לא צריך לשכנע את סחבק להיות פטריוט.
בד"כ בשלב הזה מצטטים את אדם סמית' או איזה כלכלן פנסי בסגנון, אני לא באמת יודע מה הם אמרו אבל כנראה משהו על זה שחוסר תחרותיות לא עוזר לאף אחד.
עכשיו שסיימנו להתלונן, גיחי גיחי לטוס להביא מחו"ל.. כמובן שקונים בארץ! שיהיה על מה להתלונן שבוע הבא..