אני רק שאלה:3. אתה רוכב ללא ביטוח. אם חו"ח תקפוץ מולך חתולה, תבהל, תתן בטעות גז/ברקס, תפגע, תשבור משהו אתה בצרות. עוד יותר אם בטעות תתן גז, האופנוע יברח לך ויפגע במישהו.
ואם תלך ברחוב ברגל (או חלילה וחס, תרכב על אופניים) ותקפוץ לך חתולה, תיבהל, תיפול, תשבור משהו - מה תעשה? הרי ביטוח החובה לא תקף!
אני לא חולק על זה שפות"ש מתייחס לנושא רציני בצורה לא רצינית (וזאת הדרך הכי עדינה לתאר את מה שאני חושב).
אבל אם אקח על עצמי את תפקיד ה-Devils Advocate: אם תיקח אופנוע דו"ש או שטח, תיסע למקום ריק מאדם ביער מרוחק (בן שמן לא תופס) או לשטח חקלאי של חבר/קרוב משפחה ותתאמן שם - אתה מסכן אך ורק את עצמך ואת האופנוע של אבא (מה שהופך את העניין ללגיטימי בעיני) ואף שוטר לא יבוא לתפוס אותך שם.
לא חושב שזה שווה את המאמץ במקרה הזה - ולו רק כי אם אבא היה רוכב מיומן, הוא כנראה כבר היה מגיע לשיעור, מדריך את פות"ש במקום המורה ששותה קפה בצל ופותר את בעיית היעדר ההתקדמות. אם הוא לא מסוגל לעשות את זה כך, הוא בסבירות גבוהה גם לא יוכל לתת שום ידע משמעותי באימון ביתי שכזה - פשוט כי הוא בעצמו חסר מיומנות רכיבה מסודרת ומבוססת.