אתה צריך לרדת מדו"ג.
או להחזיק אחד לטיולי סופשבוע ולהתנייד באיזה מכונית מיני זולה.
עוד לא נשברתי, ממשיך לרכב יום יום לעבודה וללימודים, יש ימים טובים יותר וימים טובים פחות. לפעמים אני נכנס לרוטינה מתישה, לוחץ חזק על הגז כדי להגיע בזמן ושוכח להינות מהדרך. השבוע הורדתי את המהירות והזכרתי לעצמי מה אני כל כך אוהב ברכיבה.
את המשפחה והחברים אני לא משתף בקשיים, שלא יתפסו על זה גל ואז לא אוכל לחזור בי.
הכלי עצמו לא מאוד יקר לאחזקה, כלומר אם מטפלים אצל נדב שחם או שקוראים לכם סטרלוק. אבל לטפל לבד זה לא בשבילי
ולהכנס למורשה בחיפה זה מסוכן לארנק.
אז אני נוסע לנדב. מנהריה.
בקילומטראז' שלי מדובר בסך הכל על טיפול אחת לשנה, לא בשמיים. אבל מעבר לזה ; צמיגים שצריך לפחות פעם בשנה, סט שרשרת וגלגלשים שלצערי כבר צריך להחליף,
(קניתי את הכלי לפני שמונה חודשים סהכ)
ציוד שצריך לחדש כל כמה שנים, וכמובן הביטוח היקר שלנו, כל אלה מייקרים מאוד את החבילה הזו.
סיכוי גדול מאוד שאמשיך לרכב וכמו פולני טוב אמשיך לבכות לבד בחושך, או שאולי החורף הקרוב ישבור אותי, מי יודע.
אז תודה לכל מי שהביע אמפתיה או לפחות ניסה![]()
Sent from my Armor 9E using Tapatalk
אתה צריך לרדת מדו"ג.
או להחזיק אחד לטיולי סופשבוע ולהתנייד באיזה מכונית מיני זולה.
תקרא איך הבנאדם כותב.
הוא סובל מלרכב על אופנוע.
כשעוד הייתי מגיע למשרד (8 בבוקר בתל אביב, יציאה בסביבות 7 מהישוב ולרכיבה של 45 ק"מ, מתוכם 30 על השוליים או בתוך התנועה) גם אני סבלתי מלרכב על אופנוע.
לרגע לא חשבתי שהאלטרנטיבה של לקום שעה מוקדם יותר, כדי להיכנס לרכב עד 6:15 ולהספיק להגיע לפני הפקקים זה פתרון טוב יותר.
אז נכון, לרכב למשרד - לפעמים זה פשוט סוג נוסף של עבודה.
אבל דווקא במציאות התעבורתית שלנו, עבור אדם שעובד בגוש דן - אין חלופה ראויה לדו"ג. ומאוד חבל שמשרד התחבורה החליט "לשפר" את הכבישים כך שגם הדו"ג יעמוד בפקק (ע"ע העדר שוליים באיילון, כביש כביש 5 וכו').
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
עכשיו ששוק העבודה השתנה לפורמט היברידי, לפחות בעולם התעסוקה שלי, ואני מגיע למשרד רק יום או יומיים בשבוע לכל היותר, יתרונות האופנוע ירדו לאפס ונותרו רק החסרונות - בטיחות וכסף, בסדר החשיבות הזה.
בינתיים שומר את ההונדה שלי לנסיעות כיף בסופ"ש וטיפה לנסיעות בתוך העיר, אבל תכלס באמת שזה צעצוע מיותר ואפילו שאני נהנה ממנו מאד כבר אין שום הגיון להחזיק אותו.
בקרוב חוזר להיות שמוק בפחית בלבד.
אז ביום חמישי לקחתי יום חופש, אספתי את עצמי והדרמתי למודיעין, נסעתי אל נדב שחם שיטפל בגרמני שלי.
התכנון המקורי היה טיפול 60,000 פלוס החלפת שרשרת וגלגלשים. הצעת המחיר שקיבלתי מראש עמדה על 2500 ש''ח כולל מע''מ.
חשבתי גם על צמיג קדמי שכמעט הגיע זמנו אבל בינתיים נדחה.
דלק הלוך חזור 100 שקל, כביש 6 עוד 80.
מפה לשם, בנוסף הושלם בורג חסר בג'ק אמצע (שלא ידעתי שהיה חסר), הוחלף מיקרוסוויץ' של ידית קלאצ' והוחלפו מיסבי היגוי (שלא ידעתי שהיו גמורים).
רמזו לי שהגיע הזמן גם להחליף דיסקים קדימה ואחורה אבל אמרתי די, יש גבול..
נכנסתי ב9 בבוקר, יצאתי ב15:30 והשארתי שם 4200 שקל.
אם הייתי מתארגן עם חלקים מאמאזון מראש אני מניח שהייתי חוסך את ה500-700 שקל. שווה לחשוב על זה לפעם הבאה, אם תהיה.
דעתכם על המחיר?
Sent from my Armor 9E using Tapatalk
המוסכים בארץ נהיו יקרים.
סה"כ - המחיר נשמע הוגן מאוד לרשימת העבודות הזאת. במטרו זה היה עולה יותר.
אין מה לעשות - לאור העובדה ששעת עבודה של מוסך עולה היום 300-350 שקלים, הדרך היחידה להחזיק אופנוע בזול זה ללמוד לטפל בו לבד.
זאת הערכת המחיר שלי:
שרשרת גלגל"ש מחוזק (בארץ) - כ-1000-1200 שקלים.
סט מיסבי היגוי (לא סיני, חו"ל) - כ-200.
מיקרוסוויץ' - 100-200.
שמן (בארץ) - 200.
פילטרים (חו"ל) - 200.
פלאגים (חו"ל) - 100.
מן הסתם, ברכישה בארץ עלות החלפים תהיה גבוהה יותר - להערכתי, קרוב ל-3000 שקלים כולל מע"מ.
כמו כן, יש כאן בהערכה גסה משהו כמו 5 שעות עבודה: שעה טיפול, שעה שרשרת/גלגל"ש, שעתיים מיסבי היגוי, שעה השלמת ברגים, מיקרוסוויץ' ובדיקות כלליות.
במחירים של היום, זאת עלות של עוד 1500 שקלים לפחות.
בקיצור - כל הכבוד לנדב שחם על ההוגנות.
סתם כהשוואה:
לא מזמן חבר נכנס למוסך יבואן של מרצדס (עם 2015 A-CLASS שמורה ומטופלת) וביקש לדעת מה צריך לעשות בזמן הקרוב.
נאמר לו שצריך:
טיפול (כולל פלאגים).
דיסקים + רפידות קדימה ואחורה.
תושבת מנוע.
ועוד כמה קטנות שאני לא זוכר.
הצעת המחיר עמדה על 15 אלף שקלים!
הבחור עשה כמוך - החליף את מה שמיידי ודחה את השאר.
כך שלב.מ.וו שלך זה עולה פחות, משמעותית. גם אם היית מחליף דיסקים ורפידות (בהערכה גסה - עוד 3000 שקלים לכל השלושה).
נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 16-07-2022 בשעה 12:02.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual