עדיין לא הבנתי איזה אופנוע זה, אבל באופן כללי כמה שיותר "קטן" הכלי (סמ"ק/מחיר) ככה יהיה בו פחות שיט. 250ים יגיעו בד"כ עם ABS ולפעמים עם בקרת אחיזה. דעתי כרוכב חדש(ish) לרוכב חדש על כמה משמעותית כל תוספת מהרשימה שציינת:
* ABS: מאד. נדיר שיופעל בעצירה בקו ישר או בזווית סבירה, אבל כשתעלה על משהו חלקלק ותדפוק ברקס כנראה שזה ימנע נפילה (למי שפעם עלה על קרטון או פלקט...).
* בקרות אחיזה (על מגוון השמות הרחב שלהן): משמעותית, אבל גם תלוי ברוכב ותלוי בכלי. הרושם שלי שכמה שיותר קטן הכלי ככה יותר סיכוי שתזדקק למערכת. כשרכבתי על וספה (24 סוס על 160 קילו) הצלחתי להפעיל אותה כמה פעמים וזה הציל כמה החלקות, בגוצי (76 סוס על 230 קילו) לא משנה כמה גז אני מרביץ (עד גבול מסויים, כן?) הצמיגים דבוקים לכביש כמו שליכטה.
* תצוגה וניווט: זניח. מהירות, סל"ד והילוך, כל השאר הפלאפון שלך יכול להשלים לך.
* מצערת אלקטרונית: זניח. הרעיון העיקרי פה הוא מיפוי גז (?; Throttle map), מה שמאפשר מצב ספורט וגשם וכו'. נחמד על הנייר, אבל בכלים קטנים יותר יש מספיק מרווח סיבוב לתפעל אופנוע בביטחון על כביש רטוב וספורט אתה (כנראה) לא הולך לעשות עם 250 סמ"ק.
* Quickshifter: תלוי בכלי, אבל בגדול נמוכה. אני בלי יותר מדי ניסיון פה, אבל שני הסנט שלי - יכול למנוע קפיצות ונעילה של הגלגל האחורי בייחוד כשמעבירים למטה בהילוכים נמוכים, אבל אם כבר אז שיהיה Slipper clutch. תפעול חלק ומהיר של הילוכים זה חלק אינטגרלי מרכיבה על אופנוע, ועם ניסיון והיכרות עם הכלי אתה אמור להגיע לרמה שאולי לא מייתרת QS, אבל לא מצריכה אותו. עם זאת, לא היה לי, לא ניסיתי, כרוכב חדש על הילוכים אציין שבינתיים זה בעיקר קוץ בתחת ואני רואה הרבה היגיון ונוחות במערכת.
אני חושב שת'כלס מלבד ABS ובקרת אחיזה מה שתורם הכי הרבה לבטיחות ברכיבה זו השתלמות רכיבה ועירנות.