ברוכים הבאים חבר
שלום,
אני חדש כאן, תודה שקיבלתם אותי לפורום המכובד הזה.
אני רוכב כבר עשרות שנים ולאחרונה שוקל לעבור לתלת בנפח של 125 -150. זה מספיק לי והתצורה שלו בטוחה לי יותר מאשר דו"ג.
אתמול קיימתי שיחה עם יבואני ימאהה, והם לא מייבאים יותר (כרגע) את ה- tricity שלהם בנפח 155 שזה די מאכזב מבחינתי, שכן הוא עם ABS ואחיו הקטן - ללא. אבל ה- 125 כן במלאי ואני בודק אותו כאופציה, עדיין עדיף על דו"ג כאמור בגלל הגלגל הנוסף (בטיחות היא השיקול העיקרי שלי כאן).
אשמח לשמוע בעד ונגד תצורת ה- 3, למה לשים לב ודגמים מומלצים בארץ.
ממידע שכבר הספקתי לאסוף, הבנתי שבד"כ לכלים הללו קשה יותר לעלות מדרכות מאשר לדו"ג, כמו כן לא מעט מתלוננים על מדרס צפוף יחסית.
תודה מראש.
ברוכים הבאים חבר
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
תודה עבור תגובתך.
אני רוכב מנוסה, אבל תמיד מעדיף ללכת על הצד הבטוח יותר וכעת כאשר מייצרים "צד בטוח יותר" - אני בודק האם כדאי "ללכת עליו". פעם לא היו תלתים.
לגבי זריזות וניידות - אני אבצע נסיעת מבחן ואנסה מהמעט הזה להבין עד כמה זה קריטי, מוגבלות ההשתחלות וכו'. נק' מעניינת.
לגבי קנייה - ראיתי המחיר, אבל לגבי האחזקה - סיקרנת אותי. מה יותר יקר בתלת? הרי חוץ מחלק קדמי שונה - מדובר בקטנוע כמו כל אחד אחר.
האם ידוע שהחלק הקדמי דורש אחזקה יקרה יותר? הוא נוטה לעשות בעיות? איך האמינות?
שלום וברוך הבא!
כדי להינות מכל אמצעי הבטיחות החדשים תצטרך להתחיל בנפח 300 סמ״ק שם שני הכלי הקטנים ביותר, הימאהה טריסיטי 300 והפיאג׳יו אם פי 3 300. לשניהם, כמו לתלת-נוטים הגדולים יותר, יש מערכת למניעת נעילת הגלגלים בבלימה, בקרת החלקה ובלימה משולבת.
אני רוכב כ-35 שנים, וכמוך חיפשתי משהו מעט יותר בטוח. לאחר הרבה שנים בהן, אני מודה, זילזלתי בתלת-נוטים, התנסתי ברכיבה עליהם וזה שינה את דעתי. קל לבקר מבלי לנסות אבל אין חכם כבעל ניסיון.
כן, יותר קל להשתחל בתנוע עם קטנוע 125 קטן וזריז אבל התלתים עדיין קטנים מהרבה אופנועים ובסך הכל אני לא מרגיש יותר מידי מוגבל בהשתחלויות, מה גם שאני כבר לא בגיל שמחייב להגיע ראשון לכל רמזור. אין לי שום בעיה לעלות או לרדת ממדרכות ותמרוני חנייה קלים יותר בזכות העובדה שאפשר לנעול את הקטנוע במצב עומד ולדחוף אותו אחורה או קדימה מבלי לשבת עליו. תוספת הגלגל הקדמי מורגשת לטובה בסיבובים ובבלימות חירום ובמקנה המון ביטחון מבלי לפגוע כלל בהתנהגות הכביש בעת רכיבה. כן, יש קטנועים זריזים מהם אבל גם יש קטנועים כבדים ואיטיים מהם. המדרס צפוף בחלקם (בעיקר בפיאג׳יו) אבל שוב - יש קטנועים צפופים יותר, זו אינה תכונה מאפיינת לתלת-נוטה. בפיג׳ו מטרופוליס למשל, מדרס הרגליים מרווח. לגבי התחזוקה, עד כה בשלושת השנים בהן אני רוכב על תלת-נוטה לא יצא לי לבצע כלום מעבר לטיפולים הרגילים כך שהמחיר לא היה יקר יותר. כמובן שהחלפת צמיגים תעלה 50% יותר, וישנה עוד מערכת שיכולה להתקלקל אך בנתיים, טוי טוי טוי, זה לא קרה.
רכבתי על כל התלת-נוטים שנמכרים בארץ פרט לטריסיטי 125, בחנתי אותם עבור פולגז ותוכל לקרוא את חוות הדעת שלי באתר. בעיני, למי שיכול לשלם את ההפרש זה בהחלט שווה.
תתחיל מהמבחן ההשוואתי, אמנם שני דגמים כבר הוחלפו (אם פי 3 צמח לנפח 400 ויש גם מטרופוליס חדש) אבל זה ייתן לך מושג טוב על איך זה לרכב על תלת-נוטה. כמובן שרכיבת מבחן תיתן לך מושג טוב יותר.
אתה מוזמן לשאול כל שאלה.
החלק הקדמי.
תחזוקת בלמים וצמיגים 2X.
תחזוקת בולמים 4X.
כל המחברים והתושבות במתלה נשחקים עם הזמן ויש לא מעט כאלה, מכלולים מורכבים = תיקונים יקרים.
כשתצטרך להחליף את מיסבי ההיגוי העבודה תהיה יקרה כמו גם תקלות אלקטרוניות, אם יהיו שקשורות בחלק הקדמי אז התיקון יכול להגיע לסכומים מאוד גבוהים.
תודה רבה על העזרה והפירוט.
מעל 150 סמ"ק יהיה גדול עליי מכל הבחינות:
גם כספיות וגם מבחינת התנועה (נוסע רק בעיר, גוש דן) ואני מעונין בקטנוע זריז וקל עד כמה שניתן, אבל המבחן בהחלט מענין
בלית ברירה אפנה כניראה חזרה לדו"ג וכאן אני פוזל לכיוון הפיאג'יו Medley 125 שמסופק עם מע' ABS.
שוב תודות לכולם ואם יש למישהו רעיונות/השגות/כל הערה אחרת - אשמח לשמוע.
מענין מה שאתה אומר כאן.
אגב לאחר שנירשמתי ולפני שפתחתי השרשור כאן, ביצעתי חיפוש ולא מצאתי את מה שאתה מדבר עליו.
אם זכרונך כן צודק, אשמח לראות את החומר המדובר שכן השיקול שלי עם התלת הוא בטיחותי בלבד.
אתה טועה.
במבחן שעשו כאן תלת גלגלי הצליח טוב יותר במבחן העצירה (מרחק עצירה קטן יותר משמעותית) וגם במבחן האחיזה וההטייה.
https://fullgaz.co.il/%D7%9E%D7%94-%...2%D7%9C%D7%99/
ציטוט:
"אז קטנוע תלת-גלגלי מספק אחיזה ויציבות גבוהים יותר מדו-גלגלי, וזה בא לידי ביטוי במרחקי בלימה קצרים יותר, באחיזה ויציבות טובים יותר בפניות ובכיכרות, וכן בכך שבעת נעילת גלגלים בבלימת חירום (בכלים שאינם מצוידים במערכת ABS) הקטנוע ישמור על יציבות ולא ייפול. בנוסף, הוא נהנה מ-12% הנחה בביטוח החובה."
כל קטנוע* 125 עם ABS יוכל להתאים. כדאי לנסות ולרכב ולקבל מושג מה מתאים לך. המדלי הוא אחד הקטנועים הבודדים עליהם לא רכבתי אבל, וזו ה* מתחילת המשפט, יש לו גלגל 16 אינטש קידמי שזהו יתרון נוסף - גם בפן הבטיחותי. ייתכן שזה יפתח וויכוח נוסף אבל מבחינתי גלגל 16״ קדמי נותן יתרון על פני גלגלים קטנים יותר, אם כי לא יתרון גדול כמו גלגל נוסף. עד כמה שזכור לי אין עוד קטנוע 125 עם גלגל 16״ ו-ABS.
אני די בטוח שהרבה מהמתדיינים שם לא רכבו מעולם על תלת-נוטה. אני אומר את זה כי, כמו שכבר הודתי בפוסט הקודם, גם אני זילזלתי בהם עד שיצא לי לעלות על אחד כזה (הנסיון הראשון שלי היה במסלול בפצאל). לכל אחד יש דעה אבל אין חכם כבעל ניסיון. המקור היחיד שהבאת שאינו וויכוח אינטרנט, הוא הכתבה של פולגז, בה נערכה בדיקה אמפירית ורצינית והמסקנות הן חד משמעיות.
ואפרופו ויכוחי בלימה. לטעמי האישי בלבד, בבלימה - מלבד מרחק העצירה (נושא חשוב בפני עצמו) יש את נושא איבוד האחיזה. מערכות ABS אמורות למנוע זאת, וייתכן שהנוירונים במוחי מחווטים מתקופה בה לא הייתה המערכת נפוצה, אבל בעיני בלימת חירום על דו״ג היא פעולה אינטנסיבית ומלחיצה, שדורשת דיוק, תשומת לב והמון ניסיון, ומסתיימת תמיד עם מחזור דם שטוף אדרנלין, זיעה קרה והצורך לעצור לרגע לאיפוס קל. בתלת-נוטה החווייה מזכירה יותר בלימה במכונית: לחיצה על הברקס הכי חזק בלי לחשוב שלאחריה דפיקות לב מואצות, שיחרור קללה וחזרה לשיגרה.
תראו, אם אתם מחפשים בטיחות ללא פשרה אז לוולבו יש כמה פיתרונות בשבילכם. אם אתם רוצים להנות מהיתרונות של קטנוע החשיפה לתאונה גדלה ועליכם להוריד אותה בעצמכם ע״י רכיבה נכונה ולהפחית את הנזק ע״י מיגון. קטנוע זה לא משהו מאוד בטיחותי. אבל אין (לי) שום ספק שלשלושה גלגלים יש יתרון על פני שניים. אפשר להתווכח על כמה היתרון הזה גדול אבל לומר שאין שום ייתרון זה מבחינתי כמו לומר שהעולם שטוח או להאמין בסיינטולוגיה - מבחינתי זה המקום להיפרד בברכת ״נסכים שלא להסכים״.
עשור שליח ויש לי גם אופנוע גדול בנוסף
עשיתי סיבוב על ה300 זה פשוט עולם אחר
אתה מרגיש כאילו אתה בגיפ של הקטנועים
המושב ממש נוח
הבלמים שלו מטורפים עוצר במקום
עשיתי בלימות חירום כמה וכמה פעמים
יציב ברמות מטורפות אתה בכלל לא צריך לדאוג לחוסר יציבות בבלימות חירום פשוט טנק
בולמים מרגישים ממש טוב
בפניות ניסיתי להיכנס חד והוא לא מאבד אחיזה זורק את התחת וממשיך כמו טנק
נסעתי בכוונה על בורות בכביש וזה לא מזיז לו
מדרכות עולה בקלילות אפילו ניסית לעלות מהצד ועלה בלי בעיות, לא מרגישים בכלל שעולים למדרכה, ההרגשה היא יותר כמו הכיסא גלגלים חשמלי שעולה מדרגות .....
בין מכוניות קצת יותר קשה אבל כבר אחרי 10 דק הרגשתי סבבה לעבור בין מכוניות הכל עניין של להתרגל לכלי כמובן שהוא גדול יותר אז הוא לא יעבור בחלק מהמקומות
אבל אישית לא הרגשתי שזה מגביל אותי
תא מטען ענקי 2 קסדות מלאות ונשאר עודף....
יש הנחה של 700+- שקל בביטוח
נק' פחות טובות
מהירות שיוט 110-+ אחרי קשה לו
מרגיש חלש ולא זריז בכלל, עמדתי ברמזור פול גז לתוך פניה והרגיש ממש חלש כאילו זה 125
בגלל 2 גלגלים מקדימה יותר קשה לו לתמרן אם יש מכשול בכביש אז התמרון פחות טוב והרבה פחות זריז, קשה להסביר אבל מי שיעלה על הכלי ישר יבין
ויש עוד קטע עם ה2 גלגלים כשאתה נוסע אתה רואה אבן אז אתה עובר מעל האבן בין 2 הגלגלים הקדמיים ואז בהמשך האחורי עולה על האבן.....חחחח צריך להתרגל לברוח לצד
כמובן עלויות אבל לפי הבדיקה שלי ההבדל השנתי זניח
זה עוד צמיג-400+-
עוד ברקס250+-פעמיים
עוד דיסק 400+-
המערכת מקדימה זה בטוח עולה יותר כסף אבל גם אם זה מוסיף לעלות של התחזוקה עוד 1000 שקל זה כלום על 20-30 אלף ק"מ
אם להסתכל על זה מספרית אז סה"כ יוצא עוד 2000-3000 תחזוקה בשנתיים שזה לא קריטי ואת הרוב אתה מקבל בהנחה בביטוח
דעתי האישית וואו....אחלה פתרון לאנשים שרוצים לקבל עוד בטיחות ובאמת שגם אני זלזלתי ב3 גלגלים אבל אחרי סיבוב הזלזול עובר ישר
ויצא לי גם לרכב על הטריסיטי 125 אותן תובנות אבל בקטן יותרד"א יש ביד שנייה טריסיטי 125 2019 עם ABS