היי,
שמתי לב לאחרונה שב״חיבור״ הקלאצ׳, הוא מתחבר מאוד גבוהה, ז״א אני משחרר כמעט לגמרי את הידית מיד, ועוד בערך חצי סנטימטר אחרי תחילת הנסיעה.
מההיכרות שלי עם הילוכים ברכב - משחררים בערך חצי דוושה מיד ועוד חצי אחכ, ושהחיבור הראשוני קורה בחצי דוושה. ובאופנוע שלי כרגע החיבור הרישוני קורא כמעט בסוף הידית.
הילוכים עוברים סבבה לגמרי, הקלאצ׳ לא מחליק, מאיץ בצורה מעולה, כשהקלאצ׳ לחוץ האופנוע לא נוסע לא משנה כמה גז אני נותן וכו...
מכל הסימנים לקלאצ׳ גמור שראיתי באינטרנט לא מתקיים שום דבר.
אבל מאוד מוזר לי שהקלאץ מתחבר ככ מאוחר וזה מרגיש לי לא תקין.
ניסיתי לשחק עם הכבל קלאצ׳, למתוח קצת\לשחרר קצת, אבל זה לא משנה את היחס, עדיין רוב הידית צריכה להיות משחוררת בשביל החיבור הראשוני.
זה תקין? יש דרך ל״קייל״ את זה איכשהו?
זה מראה על קלאץ שדורש החלפה?
אם אני לא אחליף עכשיו קלאץ, יש פוטנציאל לנזק נוסף חוץ מהקלאץ? או במקרה הכי גרוע אני אתקע איפשהו ואסע להחליף קלאץ?
מישהו יודע כמה עולה החלפת קלאץ בימינו? וכמה זה מסובך לעשות את זה לבד? לא יצא לי להחליף קלאץ אבל טיפולים עושה בעצמי.
לפי התיאור, הכל תקין. בהרבה אופנועים הקלאץ' מתחבר בקצה המהלך.
אני מאמין שזה מתוכנן כך כדי להטיב עם רוכבים כמוני, שמתפעלים את הקלאץ' עם 2 אצבעות בלבד, כך שהידית לעולם לא נסגרת עד הסוף אל הכידון.
כל עוד הקלאץ' לא גורר, לא מחליק, הכבל לא מתוח יתר על המידה כך שיש מידה סבירה של חופש בקצה הידית (2-4 מ"מ) ויש רגש סביר בנקודת החיבור (שמאפשר לך לגלוש עם גז, תוך מינון המהירות עם הקלאץ') - אז הכל טוב.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual