אם חסכון בכסף זו הסיבה היחידה שאת רוצה לעבור ממכונית לדו"ג, אמליץ לך בחום להשאר עם מכונית. קיאה פיקאנטו עולה לי לראש, חסכונית בטירוף בכל מה שקשור לדלק וטיפולים וגם אמינה וכמובן - ביטוח זול יותר. לא חסר מכוניות זולות לאחזקה.
אם בכל זאת דו"ג זה הכיוון, CBR250 נותן תצרוכת דלק מעולה, גם ביחס להרבה קטנועי 125, מרווח הטיפולים שלו גדול יחסית והטיפולים יחסית זולים.
אם את רוצה יותר נוחות ולא איכפת לך ללכת על קטנוע אז אמליץ, כמו תמיד, על הXEvo 250. אותי הוא שירת בנאמנות במשך שנה (16,000 ק"מ), הדבר היחיד שקרה זה שנשרפה לי נורה. סיפור של 20 ש"ח אם יש לך מברג פיליפס בבית. . תצרוכת הדלק שלי איתו היתה 1:25, מרווח הטפולים שלו גדול יחסית לקטנוע וגם בהשוואה לשאר קטנועי ה-250 הטיפולים שלו זולים. יש הרבה מקום למטען (2 קסדות מלאות מידה לארג' ומעיל רכיבה היו נכנסים אצלי מתחת למושב), הוא נוח מאוד לרכיבה, חלק ונעים. אני לא מאוד מעודכן בשוק עכשיו, אבל עד שיצא הג'וימאקס החדש (הוא כבר לא כזה חדש, 2013) הXEvo שלט מאוד בשוק קטנועי ה-250 ובצדק.
בגדול לא הייתי הולך על פחות מ-250 סמ"ק. קודם כל, לדעתי זה עניין של בטיחות אם עולים לכביש מהיר. אם התנועה זורמת ב-90-100 קמ"ש, את לא תרצי להתקע עם כלי שבקושי סוגר 110. הדבר השני הוא נטו כיף, אבל זה עניין אישי. אם הייתי יכול לחזור אחורה בזמן, הייתי מתחיל עם אחד הכלים הבינוניים והמוגבלים ומתקדם משם.
בהצלחה!