מסכים, אין אופנוע מסוכן, המסוכן הוא הרוכב.
כמו שקרה בתאונה שלי, אני לא יכול לבוא בטענות לאופנוע, רק אל עצמי.
איך לא אמרו פה?? דיטי רוצחעעעעעעטטטטטטטט!!!11 עם מדבקות לחץ כמובן![]()
מסכים, אין אופנוע מסוכן, המסוכן הוא הרוכב.
כמו שקרה בתאונה שלי, אני לא יכול לבוא בטענות לאופנוע, רק אל עצמי.
אני חושב שהחתך הנכון הוא בין רוכב שקול לרוכב לא שקול, על כל הפרמטרים הכרוכים בכך (גיל, סטטוס משפחתי, אופי וכו').
משמע, רמת הסיכון שאתה מרשה לעצמך לקחת במהלך הרכיבה בכדי למקסם את ההנאה.
אני עמדתי בצומת דרכים לפני שנה וחצי בערך.
החלטתי לחזור לרכוב אחרי הפסקה של 3 שנים, וההתלבטות הייתה בין אופנוע 250 סמ"ק, לבין אופנוע 500 סמ"ק ומעלה.
כשרכבתי על אופנועים עתירי מומנט והמהירות הסופית שהתאפשרה הייתה ברמת הבלתי חוקית בעליל, שמתי לב שכמות הטעויות שלי ברמת שיקול הדעת ורמת הסיכון שבחרתי לקחת, היו גבוהות יחסית.
הבנתי שאם אחזור ואקנה אופנוע מעל 500 סמ"ק, לא אוכל לגרום לעצמי לרכוב בצורה מספיק שקולה ולצמצם את רמת הסיכונים שאקח. פאק שלי באופי וכל מקרה לגופו כמובן.
בסוף התפשרתי מתוך הבנה שזה עדיף לי בשלב זה של החיים ורכשתי אופנוע 250 סמ"ק בסיסי.
לא אשקר - חסרים לא מעט סוסים באורווה, אבל בדרך הזאת מצאתי שגם רכיבה סביב 100 קמ"ש פלוס מינוס, יש בה הרבה הנאה ויתרונות.
השיר הזה מתנגן לי בראש ברכיבות והוא משקף את התשובה פחות או יותר: "The answer my friend, is blowin in the wind.... the answer is blowin in the wind..."
האנשים זה נכון, אך גם התשתיות הלקויות ומשתמשי הדרך האחרים מסכנים ומסוכנים.
אבל לגופה של שאלת פות"ש -
שאלה בעלת ספקטרום רחב מדי של משתנים והסטטיסטיקה כאן היא בעלת שונות גבוהה מדי מכדי להסיק ממנה תשובה חד משמעית.
כפי שאמרו - מרבית התאונות קורות ע"י קטנועים בעלי נפח נמוך, מצד שני - כלים בעלי 150-200 כ"ס יהיו בעלי מערכות בטיחות ובקרות מצילות, מצד שלישי - טעות קטנה על כלי עם כזו עוצמה ובמהירות גבוהה תהיה מסוכנת יותר..
Catch 22
Aprilia Tuono V4 1100 Factory
be a racer club
האופנוע הכי מסוכן, זה אופנוע שיצא ממוסך חאפר ששכח לסגור כמה ברגים.
אגב, גוגל טוען שהדגם הכי מסוכן זה קוואסקי 750 h2.
אופנוע חדש.
ע"פי סטטיסטיקה בארה"ב ההסתברות לתאונת דרכים באופנוע חדש גדולה פי 7 מההסתברות לתאונה באופנוע מוכר.
If you are a good rider it will prove & exploit your skill to the world, if you are mediocre it will kick you in the teeth & laugh at you
It is purpose built for strafing curves, serious commuters or tourers need not apply
When you ride it nothing else matters except it, you & making the next turn
ROGUE RC51