OK, עכשיו מספרים.
אם אתה זקוק למשוואות של דרך בתאוצה קבועה, תמצא כאן.
החשבון אומר (בהנחה של 2 ס"מ למעיכה מלאה של הקלקר) שבמקרה הטוב ביותר (30 קמ"ש, מעיכה מלאה) התאוטה היא 17G (פי 17 מתאוצת הכובד). ב-30 קמ"ש עם ריפוד קשיח זה 34G. אותו דבר זה 60 קמ"ש עם ריפוד קשיח ו-60 קמ"ש עם ריפוד רך + מכה בסוף.
זה בתנאי שההאטה לינארית (תאוטה קבועה). אני לא יודע איך מתנהגים החומרים, אבל לא נראה לי שהתאוטה קבועה כי ככל שאתה מועך יותר הקצף מצטופף ומפעיל התנגדות גדולה יותר לתנועה (אם יש לו מספיק זמן - אולי התהליך גורם לו להיות במצב מטה-סטבילי וזה כן לינארי). אם כן, אז התאוטה אינה קבועה אלא פונקציה חזקתית כלשהי או אקספוננציאלית, מה שאומר שהמספרים למעלה הם ממוצעים ובעצם, לחלק מהזמן, התאוטות גדולות יותר.
אני לא רופא, אבל נראה לי שהתאוטה של 17G (שזה המינימלי לחלוטין) יתבטא במכה מאוד חזקה של המוח על הגולגולת כ-24 קג"כ למוח ממוצע במשקל 1400 גרם.
אני לא פיזיקאי אבל זה לא שהראש זז ב-90 קמ"ש ובעת פגיעה מאט מיד למהירות נמוכה בהרבה ואז יש לו עוד סנטימטר שניים של תנועה במהירות אחרת. הוא מאט במהירות הולכת ופוחתת עד לעצירה. אני לא יודע איך זה משפיע על המוח אבל על הגולגולת זה מה ששומר שלא תישבר. מ90 לאפס בשני סנטימטר אבל גרף המהירות אינו לינארי (הנה אמרתי לינארי - זה מספיק פיזיקאלי?) אלה יורד במדורג - עקומה.
לזה קוראים "תאוצה", זה מה שדיסקסנו כאן עם א הזקן.
נ.ב. דווקא הנחנו את השינוי של המהירות כלינארי, עם הערה שיכול להיות שהוא לא כזה בגלל תכונות החומר. בתאוצה קבועה המהירות יורדת באופן לינארי ("הדרגתי") ממהירות נתונה ל-0. מרחק, לעומת זאת, הוא אכן עקומה ריבועית, אבל הוא פחות מעניין כאן - מה שמעניין זה התאוצה, כי היא פרופורציונלית לכח הפועל.
נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 23-02-2016 בשעה 20:52.
תודה.
מה שמוביל אותי לתהיות:
בהנחת מערכת תנודות חופשיות בעלת דרגת חופש אחת עם ריסון ויסקוזי (aka Mass, Spring, Dumper)
מה כדאי וצריך שיהיה פרוגרסיבי? הקפיץ הקינטי או שמא הריסון הויסקוזי?
קסד, מכיוון שמרחק התנועה מאוד מוגבל ותחת הנחה שכמות הכח המופעל על המח קשורה ישירות לכמות הנזק הפוטנציאלי, אין שום הצדקה להשתמש בשיכוך פרוגרסיבי בקסדה. אם יש לך מרחק נתון ואתה מאפשר לדלג על חלק ממנו עם התנגדות (=תאוצה) מופחתת, אז בהכרח על החלק הנותר ההתנגדות תהיה גבוהה יותר = תאוצה גבוהה יותר = כח גדול יותר = נזק גדול יותר.
גם לתאוטות ניתן ליצור דלתאות (שזו משווה ממעלה כמה? שלישית?)
אתה טוען שהתאוטה צריכה להיות לינארית על מנת להמנע מתאוטות גבוהות יותר בגלל הנמוכות.
נחמד.
אני טוען שהתאוטה צריכה להתנהג כמו פעמון - חלשה, מתגברת ושוב נחלשת.
דמיין את עצמך נהג פחית עם מטען מאד רגיש. אתה בטח מכיר את המתודה של לשחרר את הברקס ממש לפני העצירה.
אז זה זה.
הכל בתאוריה כן? לי בכלל יש קסדת אבטיח.
אני רק ירחיב שבעצם מדובר על מספרים של בין פחות מ200g
לעד 400g שזה המקסימום המותר לפי תקן ece
כמובן שזה בעצם נלקח ממחקר נירולוגי שקע שבמעל 400g נגרם נזק מוחי מדרגה 4 או 5 (לא זוכר בידיוק) אבל נזק כזה זה נזק עצום עם סיכויי גבוהה להשלחות לכל החיים.
סתם כדי לקבל פרופורציה מכה בראש שכתוצאה יש בחילה,סחרחורות וחוסר שיווי משקל עד דם מהאף למשך כיום זה דרגה 3
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
בואו נעשה סדר בחשבונאות, הקסדה נועדה למזער נזקים במקרה של תאונה או פגיעה.
במהירויות סבירות ובמקרה של נפילה או חבטה.
למרות כל החישובים, במהירות גבוהה הפגיעה הנוספת תהיה רב מערכתית והסיכוי לשבור
צוואר/גב או לחורר את הריאות/לב/כבד/איברים פנימיים גדול יותר משבירת הגולגולת או זעזוע מוח
קטלני.
ההגנה של הקסדה היא חלק ממעטפת בטיחות לא מושלמת ולא מבטיחה דבר. ראינו רוכבי gp
שמתרסקים לתוך עשב במהירויות תלת ספרתיות וקמים וראינו רוכבים שנהרגו בפגיעת ראש לתוך
עמוד/מדרכה/אוטובוס במהירות עיר.
קסדה טובה אמורה לשמור על הראש במצבים הגיוניים במסגרת המגבלות וגם הקסדה הטובה
לא מתיימרת לתת הגנה מושלמת.
עכשיו צריך לחשב את כל החישובים המסובכים בהתאם למהירות, כי אם מישהו חישב את תנועת
המוח בגולגולת בעת החבטה, הוא צריך לחשב את המהירות ההתחלתית של האירוע. רוצה לומר
תאונה במהירות של 200 קמ"ש או תאונה במהירות של 80 קמ"ש כמה מהר רץ המוח בגולגולת
וההשפעות של הקסדות השונות.
קסדה מצילה חיים, אבל אף קסדה לא יכולה לעבור את המגבלות של הגוף האנושי. - רן
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
בתסריט הנפוץ יותר של נפילה על כביש מהירות הפגיעה תהיה כ-20 קמ"ש, שזה מה שמתקבל מנפילה מגובה של כמטר וחצי, ולזה קסדות צריכות לתת פתרון.
למי שיתנגש בקיר ב-100 קמ"ש שום קסדה לא תעזור ובטח לא תגן על שאר האיברים חוץ מהראש.