לכמה יותר? 120? 125? ועם זאת, משייט 110? Alf, נראה לי, שההגדרות שלנו לשיוט שונות מאוד. לפי ההגדרה שלך, הנינ'גה, כנראה, משייט 140-150.קוסטה- הוא מגיע ליותר אבל אז לא נעים לרכב עליו.עד 110 הוא בסדר.
יש לי נסיון מסויים עם הדגם, על פני כמה חודשים של שימוש לא מאומץ במיוחד. הדיוק מעולה בעיר ונסבל בבינעירוני.דבר שני, kkatkov:
הדיוק נראה מצויין בעיני וזה אופנוע שמאוד מושך אותי.
אני גם מוכן להתפשר על מהירות שיוט נמוכה יותר, אבל האם הדיוק עם 25 כ"ס יהיה מסוגל לעמוד על שיוט 100-110?
חוץ מזה, המורה לנהיגה (לפני הטסט של הa) אמר לי שאלה אופנועים על הפנים (יש לו איזה 3 שם) עם חלפים יקרים מאוד. זאת הסיבה העיקרית שהתרחקתי מהדגם הספציפי הזה, יש בזה אמת?
הזמנתי כמה נסיעות מבחן, אולי אני יוכל לבחון את האופנועים.
למישהו פה יש המלצה איזו קסדה ומאיפה כדאי לקנות (עד 800 ש"ח פחות או יותר)?
שוב, תודה רבה לכם.
שיוט על 100-110 מתקבל, ויש רזרבות לעקיפה (האופנוע מאיץ באופן סביר עד כ-130, ומגיע למנתק הצתה במהירות 137 קמ"ש - אפילו בהרכבה, מה שמעיד על הילוך אחרון "קצר" מאוד).
מבחינת התחושה מהאופנוע, תוכל לרכב גם 120-130, למרות שזה לא ירגיש נעים. אני לא ממליץ לרכב כך, לדעתי זה מגדיל מאוד את הבלאי ומקצר את חיי האופנוע.
לגבי איכות הייצור ואחזקת הדגם:
1. הדיוק לא הרגיש כמו אופנוע שלא בנוי טוב. יש מקומות שבהם רואים שחסכו (ידיות, רגליות זולות). כל הבעיות המכאניות באופנוע ההוא, נבעו מטעויות או חוסר תשומת לב של המכונאים שטיפלו בו, ונפתרו בקלות.
2. מכאן - למכונאים. ההנדסה של ק.ט.מ קצת שונה מהסטנדרט היפאני, שהמכונאים בארץ רגילים אליו. עדיף לטפל אצל מכונאי שמכיר את הדגם ועובד עם ק.ט.מ, או עם מכונאי שלא מתבייש לבדוק בספר כל פעולה לפני שהוא עושה אותה פעם ראשונה (ואני לא מכיר הרבה כאלה). לחברתי היה ניסיון רע מאוד עם מוסך ותיק שמתמחה בק.ט.מ (האופנוע נכנס מתיקון תקלה במסגרת אחריות המוסך על עבודה שנעשתה על ידם קודם - ויצא מהטיפול עם מחסור בנוזל קירור, וונטה לא מחוברת וכבל גז מתוח מידי).
3. נקודות ידועות בדגם: המד דלק מוסר את נשמתו לבורא אחרי כשנה-שנתיים. חדש עולה כמעט אלפיים שקל, ומת אחרי אותו פרק זמן בדיוק. לא הספקתי למצוא פתרון יצירתי לתקלה, לפני שזה הפסיק להיות הבעיה שלי.
הצמיגים המקוריים (mrf הודים) די גרועים, וכדאי להחליף בהקדם לסחורה איכותית. השרשרת גלגל"ש והמצבר המקוריים זולים מאוד, ולרוב מסיימים את חייהם מאוד מוקדם - כדאי לבדוק, האם כבר הוחלפו.
לגבי עלויות החלפים - אין לי מספיק מידע. סביר להניח שהם יעלו יותר מחלפים ל-cbr, וגם מרווח הטיפולים צפוף יותר. החלפים שקניתי (פילטרים תחליפיים) וחלקים סטנדרטיים אחרים (שרשרת, מצבר, צמיגים) לא יהיו יקרים משמעותית מכל אופנוע אחר בקטגוריה.