שרשרת הכוונה לקשור לעצם קבוע?
זו טרחה לא קטנה, ומצד שני מערכת איתור זה 1500 שקל התקנה ואז עוד 500-800 בשנה + צרות כמו גמירת מצבר, זעקות שווא, נזקים אקראיים מהתעסקות עם החשמל.
שרשרת הכוונה לקשור לעצם קבוע?
זו טרחה לא קטנה, ומצד שני מערכת איתור זה 1500 שקל התקנה ואז עוד 500-800 בשנה + צרות כמו גמירת מצבר, זעקות שווא, נזקים אקראיים מהתעסקות עם החשמל.
את כל החישובים עשיתי וגם דיברתי עם הזעקה האחרונה ואודי דגן. ההבדל בין שתי האפשרויות עומדת על 1400 שקל בשנתיים. הפרש לא זניח אבל נסבל.
מה שיותר חשוב לי לדעת זה האמינות שלהם ביום שחור. מה המילה שלהם שווה כשבאמת צריך אותם. האם הזעקה האחרונה אכן מחזירים את הכלי ומשלמים כשצריך? עד כמה חברת הביטוח מערימה קשיים עד שהיא משלמת?
לצערנו יש יותר מדי רוכבים עם ניסיון בתחום והייתי שמח לדעת כמה קשה היה להם לקבל את מה שמגיע להם אחרי שגנבו להם את האופנוע.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
סליחה שאני מתפרץ, יש לי שאלת אתגר...
מי מוכן לנדב את האופנוע שלו? כדי שאני אגנוב אותו.
אני מוכן להתחייב בכתב עם פיקדון שלא יגרם נזק לאופנוע ואפילו לא שריטה,
אני רוצה לבדוק את הזעקה האחרונה ולדעת על אמת אם הם כאלו טובים.
אני אישית חושב שהם חובבנים, העובדים שלהם חובבנים והאזעקות שלהם לא משהו.
אשמח להתבדות, אבל חייב לנסות קודם.
יש מתנדב?
פות"ש, אין פה משחקים יש פה חוזים מפורטים למה אתה זכאי ומתי - גם מול ביטוח מקיף וגם מול הזעקה האחרונה.
עוז, מנסיון אישי של כמה כלים קרובים אלי (פירטתי על אחד מהם באחד השרשורים, הכלי היה בידיים שלהם תוך חצי שעה מרגע שנגנב במרחק 30 ק"מ מהנקודה שנגנב ממנה) ומנסיון יום יומי מולם עם הכלי שלי, אין לך מושג על מה אתה מדבר, העירנות של המוקד שלהם היא ברמה שטרם נתקלתי בה בארץ והם מפתיעים אותי מחדש כל הזמן ביעילות שלהם. אני לא יודע למה אתה חושב ככה לגביהם אבל אתה טועה ובגדול.
נערך לאחרונה על ידי Shasha127; 30-03-2016 בשעה 01:11.
Shasha אני שמח לשמוע את מה שאתה אומר, קח חמש שנים אחורה,
היה לי אישית נסיון לא טוב איתם, התקנות חובבניות עד כדי גרימת נזק לאופנוע.
שיחות טלפון לבעלים (שהיה נחמד אבל לא היה נוכח בפועל) שאלות ללא תשובות,
חלקים לא במלאי ותופעות שונות ומשונות. יש לי במחסן איזו אזעקה שלהם זרוקה.
רציתי, ניסיתי, בדקתי ובסוף התייאשתי.
שתבין - אם הם נותנים מענה טוב לרוכב, אני באמת שמח,
אני פשוט חושב שאני יכול לגנוב אופנוע והם לא ידעו מה לעשות.
ברגע שהגנבים ידעו איך...גם הם יעשו את מה שאני עושה.
זה הכל.
אם לא אצליח, לא רק שאהיה מאושר, אשקול לעשות בעצמי אזעקה אצלם.
נערך לאחרונה על ידי MasterOz; 30-03-2016 בשעה 14:51.
חבל שאין לי אופנוע יותר. הייתי מנדב אותו בשמחה.
בגדול הם נראה לי כן עושים את העבודה שלהם כמו שצריך (טלפונים אליי כשהאזעקה פועלת פעמיים ומעלה ברציפות ודברים בסגנון). לא היה לי ניסיון גניבה. הייתי מנוי גם על אמבולנס במקרה של תאונה והיו לי כמה ולא התקשרו ולא שלחו אמבולנס אבל יכול להיות שזה בגלל שישר הרמתי את האופנוע וכיביתי את הסווי'ץ וזה בטח מוריד אצלם את ההתרעה.
גם אני התלבטתי בשאלה ובחישוב דו שנתי הזעקה משתלם יותר מביטוח מקיף.
בכל פעם שאני עובד על האופנוע בשעות לא שגרתיות אני מקבל טלפון מהמוקד של הזעקה.
יש לי גם החזר כספי כך שאני ישן בשקט.
עוז יתכן מאוד שלפני 5 שנים השירות לא היה ברמה שהוא נמצא בה היום.
לגביי ההתקנה תמיד יש מקום לשיפור וגם אני לא הייתי מבסוט ב100% מרמת ההתקנה אבל הייתי צמוד למתקין ודאגתי שדברים ישבו במקום - יש מה לשפר אבל אני מקווה שהם במגמת שיפור בנושא הזה כל הזמן.
בכללי אני עם המערכת שלהם על הכלי מעל שנה ואין לי עם המערכת שום בעיה לא מבחינת תפקוד ולא מבחינת גניבת זרם.
יש לי הרבה דברים טובים לספר עליהם ממקרים שהיו לי איתם אבל קבל את המקרה האחרון שלי איתם סתם להתרשמות מהעירנות שלהם- לפני 3 שבועות קפצתי ב8 וחצי בערב לחבר שהיה בבית של חבר שלישי - במושב ליד אלפי מנשה (קרוב לקלקיליה ולמשולש). מפתח בסוויץ', אני על הכלי, הכל כשורה, ובכל זאת איך שהתקרבתי לאיזור עוד בכביש המהיר הטלפון התחיל להראות על הצג שיחה נכנסת מהם. לא עניתי כי הייתי באמצע כביש מהיר והתכנון היה לחזור אליהם (ככה אני תמיד עושה כשאני לא יכול לענות להם מיידית) ברגע שאכנס למושב. במשך הכמה דקות האלו שאני ממשיך לרכב באיזור נכנסו מהם 6 שיחות רצופות ועדין לא עניתי.
בערך דקה אחרי שנכנסתי למושב הם כיבו לי את הכלי מרחוק מחשש שהוא נגנב, והתקשרו מיד שוב. הפעם מן הסתם עניתי והמוקדנית הנחמדה שלהם וידאה פרטים לעומק שזה אכן אני על האופנוע והסבירה שהכלי לא מסתובב באיזור הזה ובטח לא בשעות כאלו אז החשד שלהם התעורר ומאחר ולא היתה תשובה בטלפון מספר פעמים הם החליטו לא לחכות יותר וכיבו אותו.
אותי אישית עירנות כזאת מאוד מרשימה, ואני שוב אומר זה לא המקרה היחיד שלי איתם, יש לי כמה וכמה מקרים שאני יכול רק לשבח אותם בהם על עירנות ותשומת לב לכלי גם כשהכל לכאורה כשורה.
מבחינת השבת כלים - טרם נתקלתי באדם שהיה מנוי לזעקה האחרונה ולא קיבל את הכלי שלו בחזרה, והיום בעידן הפייסבוק והרשת כשכל אדם לא מרוצה ישר פותח שרשור/ פוסט היה אפשר למצוא בקלות מקרים כאלו. כמו שאמרתי אני מכיר כלי קרוב מאוד אלי שנגנב ב3 בבוקר מתל אביב והיה בידיים שלהם ב3:40 לפני כניסה לכפר ערבי מכביש 443, פעולה שנעשה ע"י הסיירים שלהם, המוקד, והמשטרה יחד ובה נתפסו גם הכלי וגם הגנב עליו. אני יכול להאריך ולשבח עוד ועוד מאחר ומאופי ומיקומי הרכיבות שלי יוצא לי לא מעט לקבל מהם טלפונים ולהתרשם מהיכולת גם של המערכת עצמה וגם של המוקד שלהם (אם תרצו עוד דוגמאות רק תגידו), אבל אני בטוח שהנקודה עברה.
נערך לאחרונה על ידי Shasha127; 30-03-2016 בשעה 21:18.
הנקודה עברה מצויין.
לכל מנעול יש מפתח, אני חושב שיש לי את המפתח למנעול שלך או שלהם.
זה הכל.
כשהתקשרתי לזעקה לברר פרטים ועליות אחת השאלות שלי היתה איך אתם מצליחים להחזיר כלים מהשטחים שהמשטרה וצהל לא נכנסים אליהם.
התשובה הייתה - יש לנו את האנשים שלנו.
מה זה אומר? לדעתי יש כאן מערכת שלמה שמניעה את עצמה.
איך יכול להיות שכלי שנמצא בכפר ערבי יוחזר חזרה תוך כמה שעות\ימים ללא יריות\אלימות\איומים\גדוד שלם של מגב?
לדעתי הזעקה האחרונה משלמים סכום מסוים לגנבים שיוותרו על הכלי וככה כולם מסתדרים.
האופנוע חוזר לבעלים כדאי שיוכל להמשיך לשלם אלפי שקלים בשנה לזעקה האחרונה.
הגנבים עשו את היומית שלהם ולא נעצרו ויכולים להמשיך לגנוב כלים שלא מבוטחים בזעקה ולהכניס את כל הרוכבים לסרטים שבתורם רצים ומבטחים.
לדעתי מי שעושה הזעקה האחרונה רק מנציח ומתדלק את התעשייה הזאת.
נראה לי שהלכת רחוק עם תאוריית הקונספירצייה.
זה לא משנה אם מישהו משלם למישהו ומה באמת קורה,
כל מה שאני אומר, אם רוצים להעלים את האופנוע, זו לא ממש בעיה,
צריך רק לדעת איך לרמות את המערכת.
מאסטר עוז -
אחד היתרונות שיש לזעקה האחרונה לפי השרשור הזה,
זה שאין דרישה למנעולים נוספים [פוטנציאל להתנערות מהביטוח].
לקחתי רגע ובדקתי, והם טוענים שאין אזעקה רועשת, או ווינקרים.
ולמרות שאתה צודק - אין מנעול בלי מפתח, ואין מערכת מיגון שלא ניתן לרמות...[בעבודה שלי מי כמוני יודע...]
השאלה שלי היא - איך תדע בכלל שיש מערכת כזו?
אני ממש לא צריך לדעת.
למשל - אם אני רוצה לגנוב מזוודה עם חומר רדיו-אקטיבי,
לפני כל גניבת מזוודה, אתלבש בחליפה נגד קרינה.
היה חומר? אחלה, זה מה שרציתי...
לא היה? לא נורא, אז לבשתי את החליפה סתם.
אם אבוא לקחת אופנוע, אני לא צריך לדעת אם יש לו את המערכת הספציפית,
אבוא מוכן לכל מקרה.