תשאל את "תמיר קרני".
לאחרונה נתקלתי בבלוג של בחור שמטפל באהבה בהונדה אינובה שלו, קטנוע cub.
כשיש כלכך הרבה ייתרונות לקטנועים כאלה איך אין אפשרות לקנות אחד חדש בישראל?
תשאל את "תמיר קרני".
היה פעם, אך לא הצליחו כל כך, אני לקחתי נסיעת מבחן בהונדה חיפה על אינובה, זה היה בשנת 2007 או 2008 אך לא אהבתי, בסוף קניתי XCITY 250 זה היה כאשר התחילו להמכר כאן ב2008.
אני חושב שזה כמו למכור טוק טוק, סתם כלי תחבורה לא מעניין.
תלוי את מי אתה שואל. אם אתה שואל את מפעיל הבלוג המדובר, הרי שהסיבה האמיתית היא קונספרציית ענק בין המונופלים הענקיים והחזיריים "מטרו" ו"עופר אבניר" שהחליטו בוועידת סתרים, לנצל את כוחם התאגידי הענק ולרמוס את הקאב המסכן, שכל רוצנו הפעוט היה להציע תחבורה דו גלגלית פשוטה לפועל העייף ודל האמצעים. מזל שיש את היבואנים הקטנים שמייבאים כלים סיניים, כדי לשמר את כוחה של המחתרת. מפעיל הבלוג הוא יושב הראש של אותה מחטרת פרטיזנית אמיצה, הוא גם עורך האתר ומנהל המערכת (שהוא החבר היחיד בה), הלוחם שבה, והמזכירה, וזה שמנקה את הפאנלים במשרדי המחתרת.
אם תשאל אופנוען (דגש על אופנוען. מפעיל הבלוג המדובר לא היה מעולם בעלים של אופנוע וכל ניסיונו בעולם הדו גלגלי מסתכם בשנים מועטות על קטנועים), הרי שהקאבים לא מצליחים בישראל מסיבות רבות. קטנוען וותיק גם יגיד לך שלא כל אחד רוצה לפוצץ 10-11,000 שקלים על כלי חדש שהוא די מעפן מבחינת היכולות שלו והנוחות למשתמש, לעומת כלי משומש באותו הנפח מבית קימקו או סאן יאנג באותו המחיר (גם אם בן שנתיים-שלוש).
ובהתאם לניבולי הפה באתר שלו, זה עניין של זמן עד שאני "אחטוף" ממנו על הטקסט הזה. בדפים שלו הוא גיבור...![]()
נערך לאחרונה על ידי כRובי; 07-05-2016 בשעה 09:55.
בעל חברה לכתיבת תוכן ופרסום דיגיטלי יוצר דופן ברשתות החברתיות.
אנליסט שוק (נותן שירות לעופר אבניר).
הכרובלוג
יום מסלול - המדריך המלא
והארלי? וקליבלנד?
כמו שכתבתי זה קטנוע קאלט לחובבי הז'אנר.
וד"ש לקאב של בעל האתר.
אני אוסיף על מה שכRובי כתב:
הקאב הוא אייקון. כלי קאלט. הדו-גלגלי הנמכר ביותר בכל הזמנים (מעל 80 מיליון יחידות בכל הווריאציות מאז שנות ה-60 ועד היום).
יש לו יתרונות רבים כמו תצרוכת דלק מעולה, עלות תחזוקה נמוכה ביותר, ואמינות ועמידות מופלאות.
יחד עם זאת, הצרכן הישראלי רוצה יותר.
קודם כל בתפעול - אנשים רוצים את הקטנוע שלהם פשוט לתפעול - אתה מסובב את הידית וזה נוסע, אתה לוחץ על המנופים וזה עוצר.
שנית, אנשים מחפשים נוחות - מושב מפנק, מיגון רוח, מקום מתחת למושב (זו הסיבה העיקרית שקטנועי "16 ובראשם הונדה SH לא תפסו פה), והקאב רחוק מלהציע את זה.
לבסוף, אנשים מחפשים גם מערכות מודרניות שיספקו בטיחות אקטיבית, ובזה הקאב לא מצטיין בלשון המעטה. בולמים נחותים, צמיגים דקים עם פחות אחיזה, בלמים חלשים וכו'.
אז הקאב אמנם סופר-זול, אבל הוא לא נוח, פחות בטיחותי ורחוק מלהיות מודרני, וזו הסיבה העיקרית שהוא לא תפס פה. הונדה הביאו את הסופר-קאב בנפחים 50 ו-90 סמ"ק בשנים 94 עד 96, ולאחר מכן בשנות ה-2000 את האינובה 125, והם לא תפסו פה (וזה האנדרסטייטמנט של העשור). חבל, אבל זה המצב, וזו הבחירה של הצרכן הישראלי.
אני מחזיק סופר-קאב 50 שנת 94, שב-15 השנים האחרונות עבר אצלי התעללויות כמו טיולי שטח ונחלים, כולל בהרכבה של יותר מאדם אחד(...), ואני מאוד אוהב אותו. אבל אני לא רואה את עצמי רוכב עליו ביום-יום, גם אם הייתי גר בעיר והרכיבות שלי היו קצרות.
מוסיף על אביעד: אנשים בישראל מחפשים פוזה. מחפשים קטנוע "מנהלים". ההונדה SH שלי בהרבה יותר נוח מכל בחינה מהאקסמקס שהיה לי לפניו, אבל מה - נראה כמו אופניים. כל כך הרבה תגובות של "איך ירדת מהאקסמקס לצ'יקמוק הזה" קיבלתי אבל הצ'יקמומק לא רואה את המנהל ממטר... האינובה הוא קטנוע פרקטי וחכם - מתאים לעם היהודי של הסטיגמה, לא לזה שקונה פה סאניאנג בהמוניו. חבל ומ.ש.ל.