עמוד 3 מתוך 3 ראשוןראשון 123
תוצאות 31 עד 45 מ 45

אשכול: תיעוד תאונה קלה (סרטון)

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי nimi9 צפיה בהודעה
    ובעקבות השרשור, המוטו החדש שאני מאמץ לעצמי: "תחפרו פחות - תיזהרו יותר"
    יש לי יש לי יש לי

סעו מהר- אל תמהרו!

Member

תיעוד תאונה קלה (סרטון)

ציטוט נכתב במקור על ידי nimi9 צפיה בהודעה
    בשום שלב לא התייחסתי אליה לעניין זה.

ובאופן כללי כמות הצדקנות שנשפכת בשרשור הזה היתה יכולה להרוות את הסהרה. כולם פה הפכו ליותר צדיקים מהאפיפיור בכבודו ובעצמו.
    הצלחתם לגרום אפילו לי, קפדן מדופלם עד שזה כבר נהיה מוגזם, לנחור בבוז.

הייתי הולך עכשיו ומצלם כל אחד ואחד מכם עומדים בכל רמזור ובכל פינה בשביל שתראו את הדבשת של עצמכם.

המסקנה המתבקשת מן הסרטון היא אחת: זה לא משנה איפה אתה עומד, או באיזה צבע הרמזור ובהתאם לאיזה גוון של השמיים ומידת הלחות באוויר - מי שלא נזהר מספיק, שלא יתפלא איך זה קרה לו.

ובעקבות השרשור, המוטו החדש שאני מאמץ לעצמי: "תחפרו פחות - תיזהרו יותר"
    אתה מוזמן לרכב אחרי בכל רמזור ובכל צומת. מעולם לא נעמדתי מאחורי פס העצירה ובטוח שלא על מעבר חצייה. מעולם לא חציתי קו הפרדה לבן ובטוח שלא עברתי צומת באדום.

לא הופך לצדיק בכלל, אבל בתור אחד שרכב מספיק שנים בישראל ורוכב מספיק שנים בחול אני יכול לספר הארות על זה שאפשר לרכב (ולנהוג) גם אחרת.

הסיבה שבגללה אני מגיב בצורה כזו לשרשור הזה נובעת מעצם העובדה שצורת הרכיבה (בשוליים למשל) והעצירה במרכז הצומת הפכו לנורמה בישראל , ומבחינת (רוב) הרוכבים ההתנהגו הזו תקינה לחלוטין והאשמה היא של נהג פחית שעבר באדום.
    אותו הדבר לגבי המנהג המגונה של רכבים בישראל לעמוד בשוליים בכביש מהיר שלא לצורך.
    כן, אפשר להאשים את הממשלה שלא בונה מפרצי חירום , אבל אני נוטה להצביע אצבע מאשימה כלפי הנהגים והרוכבים.
    נערך לאחרונה על ידי idan_g; 25-05-2016 בשעה 16:03.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי idan_g צפיה בהודעה

הסיבה שבגללה אני מגיב בצורה כזו לשרשור הזה נובעת מעצם העובדה שצורת הרכיבה (בשוליים למשל) והעצירה במרכז הצומת הפכו לנורמה בישראל , ומבחינת (רוב) הרוכבים ההתנהגו הזו תקינה לחלוטין והאשמה היא של נהג פחית שעבר באדום.
    כן, אפשר להאשים את הממשלה שלא בונה מפרצי חירום , אבל אני נוטה להצביע אצבע מאשימה כלפי הנהגים והרוכבים.

[מלא thumb'sUp]

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של MasterOz
    ציטוט נכתב במקור על ידי idan_g צפיה בהודעה
    אתה מוזמן לרכב אחרי בכל רמזור ובכל צומת. מעולם לא נעמדתי מאחורי פס העצירה ובטוח שלא על מעבר חצייה. מעולם לא חציתי קו הפרדה לבן ובטוח שלא עברתי צומת באדום.

לא הופך לצדיק בכלל, אבל בתור אחד שרכב מספיק שנים בישראל ורוכב מספיק שנים בחול אני יכול לספר הארות על זה שאפשר לרכב (ולנהוג) גם אחרת.

גם אני מסכים לחלוטין, המילה צדקנות לא שייכת לנושא בכלל ורוב האנשים נוטים לקשר אותה.
    כן דבשת לא דבשת, גם אני כמו עידן בדיוק, לא תתפוס אותי לעולם עובר עבירת תנועה...חוץ מאחת - מהירות.
    תגיד צדקן, סבבה, תגיד דבשת...מצידי סבבה כפולה, כל שאר חוקי התנועה נשמרים על ידי באדיקות ויותר מזה,
    גם אם אני לבד, בחושך, בגשם ורטוב לי בתחת.

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של nimi9
    לדעתי היא דווקא באה בדיוק בהקשר הנכון:

צַדְקָנוּת
    התנהגות, תחושה או מצב נפשי שבו אדם חש כי הוא צודק, וכי תחושה זו מקנה לו עליונות מוסרית.
    אז כן צדקנות, כן דבשת ואני גם אוסיף - עצימת עיניים.

כל אחד שמסתכל על עצמו ואומר שהוא בסדר (גם אם זה "חוץ מעניין אחד") - לא מסוגל לבקר את עצמו מספיק בשביל אפילו רק לקבל את האפשרות שהוא, אולי, לפעמים, לא בסדר.

פעם גם אני הייתי אומר שיש רק 2 עבירות שתמצא אותי מבצע: מהירות ועקיפה מימין. את השניה רק בישראל אגב. וכמוך, גם אם זה היה באמצע שום מקום, בחושך, מצידי בתוך חניון תת-קרקעי.
    היום אני מוכן להגיד בפה מלא שייתכן ואני עושה עוד עבירות שלא במודע, את השתיים הראשונות עדיין כן, ואולי במקרים חריגים אפילו עוד אחת או שתיים. למה? כי יש מציאות שלא תמיד תואמת את החוקים היבשים. האם זה עושה אותי בסדר או צודק? לא. בדיוק כמו כל אחד פה שבוחר איפה ועד כמה הוא אזרח שומר חוק ואיפה הוא מפסיק להיות כזה. כשאני בוחר במודע לעשות משהו שלא לפי החוקים, אני גם מקבל על עצמי את הענישה האפשרית. הדרך שבה אנחנו שופטים ומבקרים האחד את השני על העבירות הללו היא פונקציה סובייקטיבית של נורמות חברתיות, לא של מדד אובייקטיבי הקובע מי מאיתנו הוא אדם/נהג טוב יותר. הבעיה לדעתי מתחילה כשאנחנו לא מבינים שאנחנו עושים עבירה ו/או לא מוכנים לקבל את העובדה שעשינו אחת ("לא עצרתי בתמרור 'עצור' כי לדעתי הוא לא צריך להיות מוצב פה").

אז כן - צדקנות.

וזו לא חכמה להשוות בין (אי) תרבות הנהיגה בישראל לבין תרבות הנהיגה במדינות אחרות, במקומות שבהם היא קיימת.
    באופן מפתיע משהו מרבית הנהגים פה נוהגים מעבר לים הרבה יותר מתורבת, ובאותו אופן רק הפוך - אותם נהגים מתורבתים משם באים לפה ומאמצים מהר מאוד את חוקי הג'ונגל. עצוב, מביך, אבל נכון.*

* הכותב גר, נהג ורכב בחו"ל בעבר, וחי כיום במחיצת אנשים שעשו את הדרך ההפוכה.

אהה, עכשיו אני מבין. אז יש לי מה להסביר.
    אני בהחלט מודע לכל מה שאתה אומר וגם מסכים, כן מסכים.
    אני מסתכל על זה אחרת לגמרי,
    אני אומר שאם הרוכב חושב שהוא צודק וחושב שיש לו עליונות מוסרית...מגיע לו שיפגע.
    אני עושה כמעט כל דבר במודע, במיוחד בכביש.
    אני הראשון שאומר, אם עשיתי טעות - מגיע לי לשלם!!!
    כך בעבירת תנועה, כך גם בתאונה שהיתה לי!
    מעולם לא חסכתי מעצמי בקורת, מעולם לא חשבתי שאני נטול אשמה, מעולם לא האשמתי רק את...
    השוטר, מזג האויר, מצב הכביש, נהג או רוכב אחר.
    אני אישית תמיד לוקח אחריות ומודה שאני לא צדיק, זה מה שמוביל אותי לקבל את העונש שמגיע לי.

אתן לך דוגמה (לא קשורה) לשתי זוויות ראיה שונות על אותו נושא,

שלט על מכונית "זהירות תינוק במכונית"

אדם אחד אומר:
    תראה את זה, מה הוא חושב? אל תתקרבו אלי כי יש לי תינוק?
    מה הוא מנסה לומר? שמרו ממני מרחק כי התינוק שלי במכונית!
    מה? אנחנו מפריעים וצריכים להזהר כי יש לו תינוק במכונית?
    איזה מעצבן השלט הזה.

אדם שני אומר:
    אהה, עכשיו אני מבין למה אתה נוהג בזהירות יתר,
    לי זה נראה לאט מידי, אבל אם יש לך תינוק במכונית...אז אני מבין.
    טוב ששמת את השלט על האוטו.

אגב, אני האדם השני.
    נערך לאחרונה על ידי MasterOz; 25-05-2016 בשעה 19:51.

Senior Member
    אז אתה תאהב את השיטה של היפנים.
    לנהגים צעירים, נהגים נכים ונהגים זקנים כולם יש שלטים שונים שהם חייבים לשים על האוטו.
    גם מקובל ביפן להבהב פעמיים באורות המצוקה כדי להגיד תודה לנהג אחרי שנתן לך להשתלב.

פעם גם היה מקובל לנופף לשלום כשראית מולך או עברת, אופנוען...פעם.

Senior Member
    זה עדיין מקובל, רק שאתה לא מחזירים לי...

Member הסמל האישי של oradul
    ציטוט נכתב במקור על ידי nihrider צפיה בהודעה
    זה עדיין מקובל, רק שאתה לא מחזירים לי...
    כשעליתי על 2, כבר חרשתי שנים על וידאו ותמונות של רוכבים. ושאבתי משם שזה מאוד מקובל לברך אחד את השני. בהתחלה הייתי מנופף לכל אופנוע וקטנוע שעברתי או היה בכיוון הנגדי, אבל רק פעם אחת החזירו שלום. או שאין פה את ה"תרבות הזאת", או שאין פה תרבות. אז הפסקתי כדי לא להראות מטומטם שמנופף בידיים לזרים.

Senior Member
    נופנפתי לאיזה BMW מזווד והוא החזיר, הרגשה טובה.

Member
    מעולם לא אמרתי שלא ביצעתי עבירות תנועה, מעולם לא אמרתי שלא אבצע עבירות תנועה.

מה שאמרתי הוא שמעולם, אבל מעולם לא עקפתי בפס הפרדה לבן, ומעולם לא חציתי צומת באור אדום.

לגבי העמידה מעבר לקו העצירה, קרה גם קרה.
    וכן, גם טסתי בשוליים בפקק באיילון. וגם עברתי בין משאית שעוקפת משאית....

וגם התרסקתי בבית גוברין. וגם בעוד כמה מקומות.
    וגם וגם וגם.
    לא אמרתי שלא עשיתי, אמרתי שכבר לא עושה, בגלל זה הזמנתי לרכב אחרי ולבדוק.

וכן, יותר פשוט לרכב יותר רגוע אחרי שמתרסקים, וכן, יותר פשוט לרכב יותר רגוע כשהופכים להיות אבא.
    אבל בסופו של יום כל אחד יעשה את הבחירות שלו, מבחינתי הצהרה שנהג שעבר באדום הוא האשם היחידי זה פשוט התעלמות מהמציאות...

ואגב, אירופה מנופפת לשלום (אופנועים לאופנועים) טוסטוסים עם טוסטוסים.

אגב, יש פתרון כל כך פשוט לעניין העצירה מאחורי פס העצירה של הצומת, ואני עדיין לא מצליח להבין למה מדינת ישראל לא מטפלת בזה....

מורידים את כל הרמזורים שממוקמים אחרי הצומת, מזיזים את מעבר החצייה וקו העצירה שלושה מטרים אחורה.
    גם חסכנו ברמזורים, עמודים, התקנה, חשמל וגם הקטנו את הסיכוי לתאונות בצמתים.
    תהיה חייב לעמוד לפני פס העצירה.... אתה יודע למה ? כי אחרת לא תראה את הרמזור (אין אחד אחרי הצומת, רק לפני).

בישראל הפתרון הזה לא יעבוד משתי סיבות
    1. תעמוד לפני וזה מאחורה כבר יצפצף לך, במילא תמיד הוא מצפצף כבר שיש צהוב.
    2. הרבה פעמים בגלל סינוור של השמש, בשעות הבוקר והערב. רמזור אחד נראה והשני לא. פשוט בגלל הזווית של השמש

Sent from my Lenovo K50-T5 using Tapatalk

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי YaronNahum צפיה בהודעה
    בישראל הפתרון הזה לא יעבוד משתי סיבות
    1. תעמוד לפני וזה מאחורה כבר יצפצף לך, במילא תמיד הוא מצפצף כבר שיש צהוב.
    2. הרבה פעמים בגלל סינוור של השמש, בשעות הבוקר והערב. רמזור אחד נראה והשני לא. פשוט בגלל הזווית של השמש

Sent from my Lenovo K50-T5 using Tapatalk
    1. כאילו שהיום לא מצפצפים
    2. אז מחליפים את הנורות ושמים כיסוי מסביב

Junior Member
    ישראל זה המקום היחיד בעולם שמהירות הקול עולה על מהירות האור