עמוד 2 מתוך 3 ראשוןראשון 123 אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 45

אשכול: תיעוד תאונה קלה (סרטון)

Member
    תפסיקו לקשקש, כולם ביצעו עבירה (כולל הטוסטוסית שחטפה את המכה)
    אני לא מדבר רק על תחילת נסיעה לפני ירוק, אני מדבר גם על עצם העובדה שאף אחד, ואני מציין.... אף אחד מהדו גלגליים לא עמד לפני קו העצירה. אפילו לא קרוב אליו- כולם כולל אדון צלמי עמדו על ומעבר למעבר החצייה.

לא גרעתי ולו לרגע מזה שהרכב חצה באדום, אבל סביר יותר שאם הייתה עומדת לפני קו העצירה ולא מתחיל לנסוע עד שאין ירוק, התאונה הייתה נמנעת, כי הרכב כבר היה חוצה את הצומת.

מצטער, אבל זו לא ״רק״ אשמתו של הרכב.

Senior Member
    עידן, הרכב נסע באדום. זאת אחת העבירות הכי חמורות שאפשר לעשות והסיכוי לתאונה מאוד גבוה!
    האשמה היחידה של הרוכבת היא שהיא לא הסתכלה שמאלה לראות שפנוי וגם זה לא היה הכרחי אם המכונית לא הייתה נוסעת באדום.
    כמובן שהיה יכול להיות שם רוכב אופניים או רכב חירום בלי סירנות והיא הייתה צריכה לוודא שפנוי אבל האשמה שלה היא מאוד קטנה ביחיס לנהג שצפצף על הרמזור והחליט לחסוך 2 דקות.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של MasterOz
    כל רוכב שלא מבין מה פירוש המושג "רשלנות תורמת של רוכב" שלא יתפלא.
    עידן צודק בעניין הזה, עצם העובדה שאדם רוכב על אופנוע, כבר יש לו תרומה מסויימת לעניין פגיעות.
    זה לא פשע, או עבירה על החוק, אבל אם לוקחים את הנושא ברצינות, אפשר למנוע המון מצבים.
    לכל רוכב צריך שיהיה שיקול דעת בריבוע וראיית כביש ומצבים לעתיד כמו שחמטאי מנוסה,
    אם הוא לא מתאמץ לזה, הסיכוי שלו לעבור מצבים מסוכנים, קטן בעשרות אחוזים.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי קסד צפיה בהודעה
    ואם היתה לי הסמכה היית סומך עלי?
    גם אתה לא בוחן וזה פורום. אז מקשקשים פה.
    אני יכל להסכים איתך שאולי מהצפירות שלך הנהג נסע יותר מהר והיא פגשה את החלק אחורי.

לי אישית קשה למצוא את התועלת בצפירה שלך. הכוונה היתה טובה אולי.
    אחרים בדיון דווקא מצדדים בך. אז סימן שעשית משהו נכון.

ציטוט נכתב במקור על ידי MasterOz צפיה בהודעה
    1. 64-876-52 צריך לקחת לו את הרשיון!
    2. כל הרוכבים בסרטון, יוצאים באדום-צהוב ולא מחכים לירוק.
    3. חוץ משושו שהסתכל שמאלה, הרוכבת לא (השאר אני לא יודע...
    4. צפירת אזהרה לא "מסבירה" מה הבעיה - אבל אין משהו אחר! (שושו צודק, לפחות היא האטה)
    5. זו אחלה ראייה נגד הנהג, צריך לתת למשטרה שתקרע אותו.
    לא ראייה ולא כלום, יש סיבה שמצלמות רמזור מצלמות גם את הרמזור.
    הראייה היחידה שיש פה היא של שושו והמתרסקת נכנסים לצומת כשהאור האדום עדיין דולק.
    לפעמים לא לעשות כלום יותר מועיל.

ציטוט נכתב במקור על ידי idan_g צפיה בהודעה
    תפסיקו לקשקש, כולם ביצעו עבירה (כולל הטוסטוסית שחטפה את המכה)
    אני לא מדבר רק על תחילת נסיעה לפני ירוק, אני מדבר גם על עצם העובדה שאף אחד, ואני מציין.... אף אחד מהדו גלגליים לא עמד לפני קו העצירה. אפילו לא קרוב אליו- כולם כולל אדון צלמי עמדו על ומעבר למעבר החצייה.

לא גרעתי ולו לרגע מזה שהרכב חצה באדום, אבל סביר יותר שאם הייתה עומדת לפני קו העצירה ולא מתחיל לנסוע עד שאין ירוק, התאונה הייתה נמנעת, כי הרכב כבר היה חוצה את הצומת.

מצטער, אבל זו לא ״רק״ אשמתו של הרכב.
    +88

תמונות מצורפות תמונות מצורפות

אין קשר בין הרוכבים והתנהגותם לעבירת הנהג.
    גם בלי קשר למצלמת רמזור (אם קיימת) זו אחלה ראיה!
    לא צריך לראות את האור האדום מכיוון הנהג, יש סבירות,
    לפי חוק הסבירות הנהג עבר באדום! רוצה לערבב שמחה בשמחה...סבבה.
    אבל זו אחלה ראיה נגד הנהג שעבר באדום.

התמונה שצרפת זו בדיוק הערה מספר 2 בציטוט שלי.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי nihrider צפיה בהודעה
    עידן, הרכב נסע באדום. זאת אחת העבירות הכי חמורות שאפשר לעשות והסיכוי לתאונה מאוד גבוה!
    האשמה היחידה של הרוכבת היא שהיא לא הסתכלה שמאלה לראות שפנוי וגם זה לא היה הכרחי אם המכונית לא הייתה נוסעת באדום.
    כמובן שהיה יכול להיות שם רוכב אופניים או רכב חירום בלי סירנות והיא הייתה צריכה לוודא שפנוי אבל האשמה שלה היא מאוד קטנה ביחיס לנהג שצפצף על הרמזור והחליט לחסוך 2 דקות.
    אחזור על מה שכתבתי .... לא ממעיט בחומרת העובדה שהנהג עבר באדום ומצדי שישללו לו את הרשיון לכל החיים, אבל בין מה שכתבתי למעלה לבין הטענה שלך ש״האשמה היחידה של הרוכבת״ יש שמיים וארץ.

אל תהיה צודק, תהיה חכם...

אתה יכול לשלול משהו מהעובדות שכתבתי ? עצם מקום העצירה אחרי פס העצירה ? התחלת נסיעה ברמזור אדום של הרוכבים ?

כנראה שלא - הווה אומר, רשלנות תורמת. לא בכוונת ״רוכב אז יותר פגיע״, רשלנות תורמת מבחינת : כל הצדדים בצעו עבירה ולכן שותפים באופן שווה לתאונה.

אל תתפלא אם תקח את הסרטון למשטרה כדי להגיש תלונה על הנהג שעבר באדום וגם רוכבת הטוסטוס תחטוף תביעה על נסיעה שלא בירוק, עצירה במרכז הצומת , הפרעה לתנועה וכו׳...

Senior Member
    כמה קנס ונקודות יקבל הנהג וכמה הרוכבת?

כל הצדדים בצעו עבירה ולכן שותפים באופן שווה לתאונה
    לא מסכים שהאשמה שווה

Member הסמל האישי של shaig
    הנהג עשה עבירה יותר חמורה, אבל מבחינת הביטוח הוא לא צריך לשלם לה בגלל האשמה התורמת שלה.
    בכל אופן, כאן לא בית משפט, כאן צריכים אנשים ללמוד את הלקח ולמצוא מה בתור רוכב צריך לשפר.

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של nimi9
    1. הרכב עבר באדום ב-99.9999%. הראייה לא מספיקה, ואני מדבר מניסיון. אין פה עניין של סבירות.
    2. לא שושו, לא הרוכב שמימינו ולדעתי גם לא אחד מאלו שבצד שמאל (מאחור) - נכנסו לצומת לפני שהרמזור התחלף לירוק. כל הצקצקנים למיניהם יכולים לנוח.
    3. האחריות על החיים שלהם היא על כל אחד מהרוכבים, מי שלא מפנים - באסה לו.
    4. "אם שושו לא היה מצפצף..." אז? לכו תדעו. הניחושים יישארו רק ניחושים. אני כנראה הייתי צועק לה "תעצרי!". אם הייתי מספיק.

בקיצור תפתחו את העיניים, אחרת זה ייכאב.

Senior Member
    אם בית משפט יחלק את האשמה 80\20 הוא כן יצטרך לשלם לה.

אתם נתפסים לאשמה התורמת אבל זה לא העניין, אפשר גם לחכות 2 שניות ועדיין להתפוצץ

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי nihrider צפיה בהודעה
    כמה קנס ונקודות יקבל הנהג וכמה הרוכבת?

לא מסכים שהאשמה שווה
    מה זה משנה כמה קנס ונקודות ? זה תורם באיזה שהיא צורה לעצם העובדה שקרתה תאונה ? הסיבה שלא תעבור באדום היא בגלל שהקנס גדול או בגלל שזה מסוכן ?

מי אמר שהאשמה שווה ? אמרתי ששני הצדדים אשמים. לא אני ולא אתה נקבע מה אחוזי האשמה לכל צד כי זה לא מעניין בכלל.
    מה שמעניין זה שאתה החלטת שהרכב אשם, הרוכבת לא, ואתה לא מעוניין לפרט למה.

לא מכיר אותך, לא יודע מי אתה וכמה נסיון יש לך על הכביש, האם אתה בכלל רוכב או נוהג, אבל אם אתה חושב שעצם העובדה שגם הרוכבת ביצעה עבירה לא משנה לעצם העובדה שקרתה פה תאונה-אתה טועה טעות חמורה.

תן לי לתת לך דוגמא מהחוק ההולנדי: מי שמגיע מימין, יש לו זכות קדימה כל עוד לא מצויין אחרת .

לפני שנתיים מישהו הגיע על טוסטוס מימין ונכנס בי.
    עצם העובדה שהוא רכב שיכור (ונעצר על ידי המשטרה על נהיגה בכשרות) ובנוסף נסע כנגד כיוון התנועה ברחוב חד סטרי, לא מעניינת אף אחד.
    העובדה בשטח היא שבאופן חוקי הוא רשאי לתבוע ממני את הנזק לטוסטוס לו, ואני אשם (באופן חלקי או מלא, גם זו עובדה שלא מעניינת כרגע).
    זה לא אומר שאני לא יכול לתבוע אותו חזרה על זה שנכנס בי בנהיגה בשכרות וכנגד כיוון התנועה.

בסופו של היום, שתי התביעות של שני הצדדים התקבלו על ידי שתי חברות הביטוח.
    אז קיבלתי את הכסף לתיקון מהביטוח שלו, ומצד שני הפרמייה שלי עלתה כי הביטוח שלי צריך לשלם לו.

אז מי צודק ומי חכם ?

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי nimi9 צפיה בהודעה
    1. הרכב עבר באדום ב-99.9999%. הראייה לא מספיקה, ואני מדבר מניסיון. אין פה עניין של סבירות.
    2. לא שושו, לא הרוכב שמימינו ולדעתי גם לא אחד מאלו שבצד שמאל (מאחור) - נכנסו לצומת לפני שהרמזור התחלף לירוק. כל הצקצקנים למיניהם יכולים לנוח.
    4. "אם שושו לא היה מצפצף..." אז? לכו תדעו. הניחושים יישארו רק ניחושים. אני כנראה הייתי צועק לה "תעצרי!". אם הייתי מספיק.

לגבי נקודה 2: אתה מתעלם מהעובדה שאף אחד מהרוכבים לא עמד במקום שבו היו אמורים לעמוד (לפני הצומת, לפני קו העצירה שנמצא.... כמה מפתיע.... עוד לפני מעבר החצייה).
    אם זה לא נחשב עבירת תנועה, אז יש פה בעיה.
    אז כן, על זה אני מצקצק.
    וגם על העובדה שמתחילים נהיגה לפני שהאור ירוק (וזה לא משנה אם הוא בדיוק מתחלף, או כמעט מתחלף או כמו שרואים בבירור בסרטון- בכלל עוד אדום (עם צהוב על פי החוק היבש הוא עדיין אדום).

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי MasterOz צפיה בהודעה
    אין קשר בין הרוכבים והתנהגותם לעבירת הנהג.
    גם בלי קשר למצלמת רמזור (אם קיימת) זו אחלה ראיה!
    לא צריך לראות את האור האדום מכיוון הנהג, יש סבירות,
    לפי חוק הסבירות הנהג עבר באדום! רוצה לערבב שמחה בשמחה...סבבה.
    אבל זו אחלה ראיה נגד הנהג שעבר באדום. אולי במשפט שדה/פורום באינטרנט זה תופס.

התמונה שצרפת זו בדיוק הערה מספר 2 בציטוט שלי. נכון.
    ציטוט נכתב במקור על ידי nimi9 צפיה בהודעה

לגבי 2, בתמונה מהסרטון ששמתי למעלה אתה יכול לראות בבירור את הרוכבת בתוך הצומת כשהאור האדום עדיין דולק.

כל הרוכבים שנראים בסרט, כולל הצלם, החלו בנסיעה כשהאור היה אדום+צהוב.
    זה בדיוק כמו לצאת באדום. מי שלא בטוח שזה נכון...שיעביר תמונה תמונה.

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של nimi9
    ציטוט נכתב במקור על ידי חחח צפיה בהודעה
    לגבי 2, בתמונה מהסרטון ששמתי למעלה אתה יכול לראות בבירור את הרוכבת בתוך הצומת כשהאור האדום עדיין דולק.
    בשום שלב לא התייחסתי אליה לעניין זה.

ובאופן כללי כמות הצדקנות שנשפכת בשרשור הזה היתה יכולה להרוות את הסהרה. כולם פה הפכו ליותר צדיקים מהאפיפיור בכבודו ובעצמו.
    הצלחתם לגרום אפילו לי, קפדן מדופלם עד שזה כבר נהיה מוגזם, לנחור בבוז.

הייתי הולך עכשיו ומצלם כל אחד ואחד מכם עומדים בכל רמזור ובכל פינה בשביל שתראו את הדבשת של עצמכם.

המסקנה המתבקשת מן הסרטון היא אחת: זה לא משנה איפה אתה עומד, או באיזה צבע הרמזור ובהתאם לאיזה גוון של השמיים ומידת הלחות באוויר - מי שלא נזהר מספיק, שלא יתפלא איך זה קרה לו.

ובעקבות השרשור, המוטו החדש שאני מאמץ לעצמי: "תחפרו פחות - תיזהרו יותר"