עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 36

אשכול: קטנוע? אופנוע? כמה סמ"ק? המון שאלות ממתחיל!

צפייה משולבת

Junior Member

קטנוע? אופנוע? כמה סמ"ק? המון שאלות ממתחיל!

שלום,

אני מעוניין לקנות כלי דו גלגלי, אבל לא יודע לבחור בין כל האפשרויות.
    טווח מחיר: 10-15K

הכלי צריך לשמש לנסיעות יומיומיות לעבודה כ-20 ק"מ לכל כיוון. אבל, מאחר והעבודה היא בי-ם, מדובר על טיפוס של כ-600 מ'.
    יש לי רשיון A1 ישן (עד 500 לפני השינוי) והחלום שלי הוא קאסטום, אבל אני לא בטוח שזה הזמן להגשים אותו. בטח לא בתקציב הנוכחי. יחד עם זאת, אם יש לכם רעיון מוצלח לקאסטום המתאים לנתונים (מחיר, רמת רשיון) אני יותר מאשמח לשמוע על אפשרויות.

עכשיו לשאלות:
    1. מה הייתם ממליצים? קטנוע או אופנוע?
    2. איזה דגם?
    3. אני עובד במשרד והלבוש רשמי. יש לכם רעיונות ללבוש מתאים לרכיבה שיאפשר מעבר קל יחסית לביגוד רשמי?
    4. חשבתי להגיע יום אחד למרכז, לת"א, שם ההיצע והמבחר גדולים יותר מאשר בי-ם, אבל מעדיף שלא. מכירים מקום מומלץ לקנות ממנו דו גלגלי בי-ם? אם התשובה היא "לא", מה דעתכם על חיפוש ב-"יד2"? מישהו כבר התנסה בכך?

תודה!

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    אני יכול לענות לך לגופו של עניין רק על השאלה השלישית: גם אני הולך לעבודה בלבוש 'רשמי' (?), או יותר נכון מחוייט, ולא עשיתי שום התאמה מבחינת ציוד הרכיבה: קסדה, מעיל, כפפות ומגיני ברכיים לא אמורים להשפיע כהוא זה על מה שאתה לובש לעבודה.
    לגבי קרוזר בתקציב שלך, אתה יכול לחפש קרוזר זקן אך צעיר ברוחו, נניח EN500 או משהו בסגנון (GN250, ויראגו 250/500), או 'להתפשר' על קרוזר צעיר עם דרכון של עובד זר (דיאלים דייסטאר, קיוואי בלאקסטר, יוסאנג אקילה, כולם 250 סמ"ק). תוכל למצוא משהו בן שנה/שנתיים בתקציב הזה.
    אם אתה הולך על קטנוע, לא הייתי ממליץ על פחות מ 250סמ"ק.
    בהצלחה!

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי moonshield צפיה בהודעה
    אני יכול לענות לך לגופו של עניין רק על השאלה השלישית: גם אני הולך לעבודה בלבוש 'רשמי' (?), או יותר נכון מחוייט, ולא עשיתי שום התאמה מבחינת ציוד הרכיבה: קסדה, מעיל, כפפות ומגיני ברכיים לא אמורים להשפיע כהוא זה על מה שאתה לובש לעבודה.
    לגבי קרוזר בתקציב שלך, אתה יכול לחפש קרוזר זקן אך צעיר ברוחו, נניח EN500 או משהו בסגנון (GN250, ויראגו 250/500), או 'להתפשר' על קרוזר צעיר עם דרכון של עובד זר (דיאלים דייסטאר, קיוואי בלאקסטר, יוסאנג אקילה, כולם 250 סמ"ק). תוכל למצוא משהו בן שנה/שנתיים בתקציב הזה.
    אם אתה הולך על קטנוע, לא הייתי ממליץ על פחות מ 250סמ"ק.
    בהצלחה!
    תודה על התשובה!

לגבי הלבוש "המחויט": מה לגבי נעליים? אתה רוכב עם מגפיים או עם נעליים רשמיות?
    באמת חשבתי על EN500, אבל הם יותר לכיוון 20K. לא הכרתי את ה-GN250. אסתכל עליו עכשיו.
    מה עמדתך לגבי הקרוזרים הצעירים? אני לא נעול על קאסטום קלאסי, ככה שאין לי בעיה "להתפשר" (כרגע אני בלי דו גלגלי, אז אני לא רואה בזה התפשרות...). מה שמאוד מעניין אותי הוא חוו"ד לגבי איכות הכלים? הם יראו הרבה מוסך? הם נוחים לנהיגה? התחזוקה שלהם יקרה?

שוב, תודה על כל האינפורמציה!

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    הניסיון שלי עם הונדה מסתכם בבדיקה לפני קניה לדילן ובכיוון טימינג של civic - אין לי הרבה מה להגיד עליהם.

על קיה לעומת זאת יש מה,כי אני בעלים של קיה ולפני זה הייתי בעלים של אמריקאית,שהייתה אפילו יותר ישנה.
    אני מביע את דעתי וכל אחד רשאי לקנות מה שעולה לרוחו,זה לא שייך לקשקוש שרשמת על המיסבים - גם חב' מוכחות משתמשות במיסבים,אז מה?

היו לי שני קטנועים של קימקו והייתי מרוצה מהם,היה לי גם קטנוע איטלקי ולא הייתי מרוצה ממנו אבל זו לא הנקודה.
    הדיון הוא על איכות לטווח הארוך מה שכלי תחבורה מהמזרח לוקים בו בחסר.

Senior Member הסמל האישי של torquser
    אתה מתכוון ב15 לכלול גם מיגון, וקורס ריענון חזרה לכביש? זה מותיר לך די מעט לכלי. הייתי מנסה לשים יד על GN250 של סוזוקי, אבל אחד במצב סביר, יישור קו ויש לך אחלה כלי ביד.

Member
    האם 20 ק"מ לכל כיוון עם עליות של כביש אחד מתאים כלי 250 סמ"ק וקטנוע פחות מ250?

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    כל 250 יסחב את זה די בכבוד. פחות מ250 (125) כבר ייסע די לאט בעליות ירושלים אבל לא משהו קריטי.
    לא ממליץ על אופנוע בסכום הזה. סיכוי טוב ליפול על נבלות.
    קטנועים, אני תמיד ממליץ על הXEVO, פשוט קטנוע טוב. אם לא התחברת, יש את הXMAX, גם כלי פצצה. יש את הג'וי מקס הפופולרי (שאני פחות אוהב ולדעתי גם פחות אמין מה2 הקודמים) אבל יש מלא כלים בשוק וחלקים בשפע.
    קניות אני תמיד עשיתי ביד2, לא אוהב כל כך את הרכיון של לקנות ממוסכים וכאלה. אולי אני פאראנואיד מדי, אבל לא רוצה כלים שיש מצב שנקנו בכמה גרושים במצב שבר מוחלט ועברו חידוש של המוסך.

Junior Member
    בעקבות הרעיונות שלכם פה, בדקתי כמה מודעות ביד2. מה דעתכם על הבאים:

http://www.yad2.co.il/Cars/Motorcycl...m_content=Cars

http://www.yad2.co.il/Cars/Motorcycl...m_content=Cars

תשמעו, הדיאלים פשוט יפהפה! לא הכרתי אותו קודם.... איך הוא מבחינה מכאנית?

תודה לכל העונים

הוא בטח מעולה כשהוא חדש,כמו כל תוצרת קוריאנית.
    השאלה שאתה צריך לשאול היא מה קורה כשהוא יתחיל להזדקן.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Tribalmistyc2 צפיה בהודעה
    הוא בטח מעולה כשהוא חדש,כמו כל תוצרת קוריאנית.
    השאלה שאתה צריך לשאול היא מה קורה כשהוא יתחיל להזדקן.
    האמת היא, שזו בדיוק השאלה שאני שואל
    מישהו יודע לומר עליו משהו מבחינה מכאנית אחרי תקופת שימוש מסויימת?

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי yanivma1 צפיה בהודעה
    האמת היא, שזו בדיוק השאלה שאני שואל
    מישהו יודע לומר עליו משהו מבחינה מכאנית אחרי תקופת שימוש מסויימת?
    צריך לדעת גם את מי לשאול. (לא אתה, אתה חדש ולא יודע לברור את הבררה שכאן)
    אני מכיר אחד שדוג"ים באים אליו בשביל למות. הדיאלים החזיק מעמד אצלו כמה עשרות אלפי קילומטרים בצורה מפתיעה.

Senior Member הסמל האישי של torquser
    בתקציב שלך קטנוע 250 יתן לך את התמורה הכי טובה ואת הנוחות. אני אישית אוהב את הXMAX, גם עשיתי עליו רכיבת מבחן פעם, הוא נהדר, אבל בימאהה הכל יקר, כולל הקטנוע.

חשוב גם חשוב.
    את הקטנוע מרכיבים הרבה מכלולים אבל אנשים שהבנתם לוקה בחסר יתקמדו בעיקר במנוע ובכמה ק"מ הוא החזיק.

Junior Member
    אני אעשה רגע סיכום של כל מה שנאמר פה:

אופנועים:
    - EN500 או משהו בסגנון (סוזוקי GN250, ויראגו 250/500)
    - כל אחד מהצעירים: דיאלים דייסטאר (שהחזיק מעמד אצל שוחק אופנועים מדופלם), קיוואי בלאקסטר, יוסאנג אקילה

קטנועים (לפחות 250 סמ"ק):
    - X-EVO ("פשוט קטנוע טוב")
    - XMAX (יקר??)
    - JOYMAX (פופולארי אבל פחות אמין? החברים פה מסכימים עם הקביעה הזו?)

עוד כמה שאלות שנשארו פתוחות:
    1. מבין אלה שנוסעים לעבודה בלבוש רשמי: אני מבין שהמיגון הוא ללא שינוי, אבל מה אתם נועלים? מגפיים?
    2. כמה כסף להשאיר למיגון?
    3. המיגון חייב להיות חדש או שאפשר גם משומש?
    4. יש מיגון מינימלי מומלץ? יש מיגון שלא מוכרחים?

תודה!!

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    ציטוט נכתב במקור על ידי yanivma1 צפיה בהודעה
    עוד כמה שאלות שנשארו פתוחות:
    1. מבין אלה שנוסעים לעבודה בלבוש רשמי: אני מבין שהמיגון הוא ללא שינוי, אבל מה אתם נועלים? מגפיים?
    אני נועל לעבודה נעליים 'רגילות'. חצי מגף מעור שנראה מכובד כנעליים 'מחוייטות', העור עבה עם תוספת קשיחה בעקב וסולייה מגומי חצי קשיח. הנעליים אטומות למים, כך שבחורף זה תענוג, בקיץ זה טיפה פחות נעים (למזלי אני לא סובל מהזעה בכפות רגליים), וססגורות על הרגליים כמו כפפה עם רוכסן כך שלא יוכלו ליפול בטעות.
    2. כמה כסף להשאיר למיגון? מעיל קיץ- 300-500 ש"ח, כפפות קיץ 250 ש"ח, קסדה 600-1000 ש"ח, מגיני ברכיים 250-400 ש"ח, נעליים 600 ש"ח, וכל זה תכפיל גם לחורף.
    3. המיגון חייב להיות חדש או שאפשר גם משומש? זה נתון להחלטתך בלבד. אל תיקנה משהו שעבר 'ניסיון' אמיתי בשטח
    4. יש מיגון מינימלי מומלץ? יש מיגון שלא מוכרחים? קסדה זה הדבר היחידי שהחוק מחייב
    תודה!!
    כמו בכל נושא שקשור לבטיחות אישית, הכל שאלה של סדר עדיפויות, זה מאוד אינדיבידואלי. יש כאלו שיגידו לך שלא חוסכים בבטיחות, ושכל שקל שאתה חוסך על ציוד אתה משלם בריבית דריבית אחרכך על איברים, מצד שני גם אם תלבש שיריון של אבירים מסגסוגת של טיטניום וסיבי פחמן זה לא יעזור במקרה של פחית משתוללת אני מאמין שאביזר הבטיחות הכי חשוב זה הראש, תצפה כמה שיותר קדימה, ותרכב בזהירות. יש רוכבים עם וותק של 30-40 שנה שהמיגון שלהם הוא כפכפי אצבע, גופיה ושורט שלא החליקו, ויש אחרים...