עמוד 2 מתוך 3 ראשוןראשון 123 אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 32

אשכול: רישום אופנוע על עסק מורשה התייעצות - יתרונות/חסרונות

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של MasterOz
    טוב, אני מקווה שאסביר נכון כי גם אני מבולבל.
    חברה שמעמידה דו גלגלי לטובת עובד מקבלת החזר הוצאות 45% אם הכלי בדרגת L1 או L2
    אין אפשרות לעשות שווי רכב במשכורת העובד.
    אפשר לעשות חישוב מסויים ולגלם אותו.
    חברה שנותנת דו גלגלי בדרגת L3 מחוייבת לנכות שווי רכב בגובה 910 ש"ח וכתוצאה מזה,
    כל ההוצאות מוכרות במס.
    עצמאי, יכול לקבל החזר עבור דו גלגלי בדרגת L3 או 25% או בהפחתה של 910 ש"ח לחודש,
    הגבוה מבין האפשרויות. כלומר...צריך לעשות חישוב מה משתלם יותר במקרה הזה.
    לגבי הקטגוריות הנמוכות יותר, עצמאי...במידה ויכול להוכיח שהרכב הוא רכב עבודה נטו,
    כמו חברת שליחויות, יש מצב לקבל החזר הוצאות מלא, אם לא - נגיד שמשמש רק לנסיעות הביתה וחזרה,
    רק 45% יהיה מוכר כהוצאות.
    בשני המקרים, קטגוריות L1 ו L2 אינן נחשבות בשווי רכב ואין להן חישוב משלהן.

ציטוט נכתב במקור על ידי MasterOz צפיה בהודעה
    טוב, אני מקווה שאסביר נכון כי גם אני מבולבל.
    חברה שמעמידה דו גלגלי לטובת עובד מקבלת החזר הוצאות 45% אם הכלי בדרגת L1 או L2
    אין אפשרות לעשות שווי רכב במשכורת העובד.
    אפשר לעשות חישוב מסויים ולגלם אותו.
    חברה שנותנת דו גלגלי בדרגת L3 מחוייבת לנכות שווי רכב בגובה 910 ש"ח וכתוצאה מזה,
    כל ההוצאות מוכרות במס.
    לגבי הקטגוריות הנמוכות יותר, עצמאי...במידה ויכול להוכיח שהרכב הוא רכב עבודה נטו,
    כמו חברת שליחויות, יש מצב לקבל החזר הוצאות מלא, אם לא - נגיד שמשמש רק לנסיעות הביתה וחזרה,
    מעלה את השרשור מחדש

אז אין קשר לעד 33 כוח סוס?
    כלומר שווי מס זה רק על קטגוריה L3?

ציטוט נכתב במקור על ידי א הזקן צפיה בהודעה
    מאסטר, מה שאתה לא לוקח בחשבון זה את הדבר הבא:

כששואלים מתמטיקאי כמה זה 1+1 הוא עונה שתיים.
    כששואלים פיזיקאי כמה זה 1+1 הוא עונה בערך שתיים.
    כששואלים רואה חשבון כמה זה 1+1 הוא עונה כמה אתה רוצה שזה יהיה?

מ ש ו ב חחחחחח👏👏👏

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי MasterOz צפיה בהודעה
    ....
    בראשון אתייעץ עם רואה החשבון ואנסה לשתף לטובת העצמאיים שבחבורה.
    ממה שאמר עד עכשיו כל המע"מ של הקניה מוכר.

ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    בראשון אתייעץ עם רואה החשבון ואנסה לשתף לטובת העצמאיים שבחבורה.
    ממה שאמר עד עכשיו כל המע"מ של הקניה מוכר.
    יש עדכון בנושא?

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי moriseven צפיה בהודעה
    יש עדכון בנושא?
    לא.
    ראשון הבא בעזרת השם.

אני עצמאי ורוכב היום על NC750 מוגבל מסיבות מיסוי.
    בדרגות נמוכות L1 L2 הוצאות מוכרות עד 100 אחוז בתנאי שהכלי הוא חלק מהעסק (שליחויות) במידה ולא 75 אחוז מס.
    למה רק שליחים לא ברור בדיוק, יצא לי לדבר גם עם כמה עורכי דין שלא בטוחים שפרשנות החוק לא מאפשרת 100 אחוז בכל מצב.
    המידע שנכתב פה הוא לפי רואת החשבון שבדקה לבקשתי מול פקידי המס.
    לצערנו אין 100 אחוז במדינה, עד שלא יגיע למשפט ופסיקה ברורה לא זה יהיה ניתן לפרשנות שונות.

אתה עצמאי שמוציא לעצמך משכורת מהעסק?
    השאלה שלי היא מבחינת זקיפת השווי שימוש רכב במשכורת.
    האם אתה מחויב במשכורת או רק אופנוע שהוא L3?

Member
    אוקיי אז אני בעוונתי עצמאי שרושם את הוצאות האופהוע על העסק כמו שנאמר כאן, מה שם עוונתי כפולים כי אני גם רואה חשבון.

אז קודם כל בואו נתייחס לעניין המס באופן מסודר,
    העצמאי מממוסה למעשה בשלושה מישורים: מע"ם, מס הכנסה וביטוח לאומי (כאשר המיסוי של ביטוח לאומי נגזר למעשה מחיוב המס של מס הכנסה)

לעניין המע"ם אני נוקט בעמדה לפיה האופנוע איננו רכב פרטי (כהגדרתו בחוק מע"ם) ולכן דרישת המע"ם בגין ההוצאות וגם בגין הרכישה,נקבעת בהתאם לזיכת הכלי לעסק, בלי שום קשר לגודל ונפח הכלי.
    כן הייתי בפוזיציה הזאת בדיונים במע"ם וכן מע"ם לא אחת קיבלו אותה או שנסגרו הסכמות שלא רחוקות מהפוזיציה, המאמר הבא של קולגה יקר מסכם די טוב את הנקודה:

קיזוז מעמ ברכישת אופנוע

אם כל שימושו לעסק, ניתן לקזז את מלוא המעמ, הן בגין הרכישה והן בגין ההוצאות השוטפות .
    אם האופנוע לא נשאר במקום העסק בסוף יום, ודאי שיש מרכיב פרטי.

אם רב שימושו לעסק, ניתן לקזז 2/3 ממעמ התשומות.

אם רב שימושו פרטי ומיעוטו לעסק- ניתן לקזז רק 25% מהמעמ בגין הרכישה ובגין ההוצאות השוטפות.

החיוב במע"מ במכירה יחוייב באופן יחסי למס התשומות שקוזז. החלק שלא קוזז לא יחוייב במע"מ במכירה.

הטיפול באופנוע חדש ובאופנוע יד 2 הינו זהה, גם בגין רכישת אופנוע יד 2 ניתן לקבל החזר מע"מ ולפי הכללים דלעיל, בתנאי כמובן שקיזוז המעמ יתבצע על סמך חשבונית מס מקורית!

אם נרכש מאדם פרטי וכמובן לא מקבל חשבונית מס, אין אפשרות לקזז המעמ, היות ולא מתקבלת חשבונית מס.
    יוצא שבמקרה זה הרוכש מפסיד את סכום המע"מ, לכן עדיף לרכוש מעוסק מורשה, אלא אם כן, המוכר יסכים להפחית את סכום המעמ מהמחיר שסוכם, מה שלא כ"כ נראה שעשוי לקרות.

מהיבט המע"מ, לכאורה, אין הבדל בין סוגי האופנועים, ומה שקובע לגבי ההחלטה איזה אחוז מהמעמ יוכר, הם רק הקריטריונים כמוסבר לעיל.
    (כל שימושו, רב שימושו או מיעוט שימושו לעסק).
    אולם, ככל שיירכש אופנוע יקר ויוקרתי באופן קיצוני, זה עשוי אולי להעיד על כך, שרכישתו הינה יותר במישור הפרטי, ואז יגברו הסיכויים שמעמ יהיה מוכן להכיר ב25% בלבד מהמעמ הרשום בחשבונית הרכישה.

מה גורל המע"מ במכירה כשרוכשים אופנוע מאדם פרטי? האם יהיה פטור ממעמ כיוון שלא קיזז מע"מ ברכישה?

המכירה בכל מקרה חייבת במע"מ, כי רק נכס שעל פי דין לא ניתן היה בעת הרכישה לנכות את מס התשומות בשל רכישתו, עסקת מכירתו תהיה פטורה ממעמ, ובמקרה דנן חוסר יכולת הקיזוז במכירה נבעה מבחירתו לרכוש אופנוע מאדם פרטי, ולא עקב מגבלה על פי דין.

אבל אם מדובר ברוכש שעיסוקו מכירת נכסים משומשים, במקרה דידן, אופנוע משומש, סעיף 5א' לחוק מע"מ ותקנה 2 מאפשרים לו להוציא חשבונית ולשלם מע"מ רק על הרווח (ההפרש בין מחיר המכירה למחיר הקנייה).

לעניין מס הכנסה,
    אותו הנוהג למעשה, במידה והאופנוע משמש מאה אחוז לצרכי העסק אדרוש 100 אחוז, עם עיקר שימוש לעסק ובמקצת פרטי אדרוש 66%, ואם עיקר שימוש פרטי דרוש 25%.

כמובן שמיסוי ביטוח לאומי ייגזר מהדיווח למס הכנסה.

הנקודה האחרונה שעליה כמובן צריך לתת את הדעת היא עניין הביטוח.
    טוב אינני איש ביטוח ולמן הגילוי הנאות אני כן עשיתי ביטוח עסקי לאופנוע.

אבל למען האמת אני לא מתחבר להפחדות של חברות וסוכני הביטוח לפיהם במידה ואני דורש הוצאות עסקיות בגין האופנוע עלי לעשות ביטוח עסקי.
    הרי במידה ובזמן התאונה בארגז האופנוע לא תהיה פיצה רותחת, כיצד תוכיח חברת הביטוח שהנסיעה הזאת איננה פרטית?

ובמידה ואכן אוכיח לחברת הביטוח שהנסיעה פרטית, האם חברת הביטוח תדווח לרשויות המס על כך שהייתי בנסיעה פרטית?
    ואז רשויות המס ינסו להוכיח שרוב נסיעותי פרטיות ולבטל את ההוצאות?

כן נראה לי קצת תלוש מהמציאות, בכל מקרה לשקט הנפשי אני בחרתי לעשות את הביטוח העסקי.

Senior Member הסמל האישי של ees
    עץ, רק עוד נקודה נוספת:
    בסיום הפחת על האופנוע (5 שנים) ניתן למכור את האופנוע ללא חשבונית מס (נגזרת מזה גם ללא דיווח למע"מ).

אוקיי, תודה על התגובה המפורטת אבל מה עם נושא חיוב שווי שימוש במשכורת העובד?

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי moriseven צפיה בהודעה
    אוקיי, תודה על התגובה המפורטת אבל מה עם נושא חיוב שווי שימוש במשכורת העובד?
    העצמאי לא צריך לזקוף לעצמו שווי שימוש, הוא הרי המעסיק של עצמו.
    במידה והפעילות נעשת דרך חברה בע"מ, בה בעל העסק הוא למעשה עובד שכיר בחברה ומושך שכר, אז אפשר לזקוף שווי, שזה בכלל לא נורא,
    שווי השימוש של אופנוע כמדומני עומד על 900 ש"ח בלבד ומנגד במידה וזוקפים שווי שימוש אפשר להכיר בהוצאות מלאות בגין האופנוע (לצורך מס הכנסה).

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ees צפיה בהודעה
    עץ, רק עוד נקודה נוספת:
    בסיום הפחת על האופנוע (5 שנים) ניתן למכור את האופנוע ללא חשבונית מס (נגזרת מזה גם ללא דיווח למע"מ).
    זה חדש לי,
    מכח איזה סעיף\תקנה?

הרי חוק מע"ם מגדיר "עסקה" כמכירת נכס, ולדעתי אין סייגים למכירת נכס בתום תקופת הפחת ללא חשבונית מס.

סתם לדוגמא, נגיד רכשתי אופנוע ב100,000 לפני מע"ם, שילמתי 117,000 וקיבלתי החזר חלקי על מע"ם התשומות.

עוברות חמש שנים, האופנוע הופחת במלואו, אבל בהחלט יש לו שווי שוק, ואז אני מוכר את האופנוע ב-60,000 ולא צריך לחייב על זה מע"ם?

אני אישית לא נתקלתי בנקודה הזאת.

עץ -

כל מה שכתבת לגבי המעמ מדויק,
    לעניין מכירה לפרטי, יש להוציא חשבונית עצמית, המעמ המגולם ״מוחזר״. גם באותו הערך שקוזז 25/66/מלא כפי שקוזז במקור.
    מסכים שאין חשיבות להופחת/לא הופחת מלא.

לגבי מס הכנסה - מס הכנסה מגדיר אופנוע כרכב הרי יש לו שווי שימוש, בטבלת שווי שימוש רכבים, לא בתקנה נפרדת, לכן סביר לפעול בדיוק כמו בחישוב הוצאות רכב - זקיפה 0/0/910 בהתאם לכלי, וכל ההוצאות מוכרות. עצמאי או חברה לא משנה את התוצאה, רק את אופן החישוב.

ציטוט נכתב במקור על ידי etz301 צפיה בהודעה
    העצמאי לא צריך לזקוף לעצמו שווי שימוש, הוא הרי המעסיק של עצמו.
    במידה והפעילות נעשת דרך חברה בע"מ, בה בעל העסק הוא למעשה עובד שכיר בחברה ומושך שכר, אז אפשר לזקוף שווי, שזה בכלל לא נורא,
    שווי השימוש של אופנוע כמדומני עומד על 900 ש"ח בלבד ומנגד במידה וזוקפים שווי שימוש אפשר להכיר בהוצאות מלאות בגין האופנוע (לצורך מס הכנסה).
    את זה אני יודע, השאלה מאיזו דרגה זוקפים? רק מה שמוגדר L3?