הנבואה ניתנה לשוטים לא סתם.
היי,
בהנחה והייתם מוצאים שני כלים משומשים זהים (מבחינת דגם, שנה ומחיר), על מה באופן עקרוני הייתם מעדיפים ללכת, או לחילופין - את מה הייתם לוקחים לבדיקה קודם?
מדובר על (סטריטפייטרים):
יד 1 32,000 ק"מ
VS
יד 3 16,000 ק"מ (בדיוק חצי מהק"מ של הכלי הראשון)
הכל כמובן תלוי באיך שהכלי טופל והנתונים האלה לא בהכרח מייציגים דבר וחצי דבר, אבל בכל זאת מסקרן אותי לדעת מה הייתם עושים בסיטואציה הזו.
שאלה נוספת: אם שני הכלים זהים מבכינה מכאנית (שניהם במצב פרפקט), באיזה כלי הייתם נוטים לבחור ולמה?
תודה![]()
נערך לאחרונה על ידי Milk-Inc; 21-08-2016 בשעה 03:02.
הנבואה ניתנה לשוטים לא סתם.
עד כמה שאולי נראה לך שהשרשור הזה דורש שיכתבו פתגם כזה, אם תתאפק ותקרא קצת יותר לעומק תבין שאין שום קשר לנבואה במקרה הזה.
אין פה עניין של ניחושים, יש פה מקרה ברור מאוד:
שני כלים זהים, אותה שנה, אותו דגם, אותו מחיר, אותו מצב (שניהם תקינים חיצונית ופנימית), אפילו חולקים את אותן תוספות (!!).
מעבר לשני משתנים, שגם הם לא קשורים בשום דרך ל״נבואה״.
אם היית באותה סיטואציה, היית קונה את שניהם? עושה אן דן דינו? או שפשוט היית מנסה להבין למה יש יותר משקל - ק״מ נמוך ויד גבוהה או ק״מ גבוה ויד נמוכה?
שיהיה ברור - אני לא שואל מה יהיה לי יותר קל למכורֿ, או באיזה כלי יהיו לי פחות הוצאות תחזוקה.
אני כן שואל מה חברי הפורום היו עושים בסיטואציה כזו ומה היו יכולים להיות השיקולים שלהם בבחירה.
נערך לאחרונה על ידי Milk-Inc; 21-08-2016 בשעה 07:10.
יד גבוהה - כל יד = מוסך אחר,ע"פ רוב.
אם הבעלים היה נדיב והמקום מקצועי אין בעיה,בדיקה לפני קניה לא תגיד לך הכל.
בגדול זה יותר הימור אבל גם,לא תמיד.
ק"מ גבוהה לאותו שנתון,בלי החלפת ידיים - לכאורה נשמע יותר טוב אבל זה תלוי מאוד בבעלים,אם הוא טיפל בזמן והחליף הכל בזמן זה יותר וודאי מהחלפת מוסכים וידיים.
כמובן שאם מדובר בק"מ אסטרונומי לתקופה גם זה לא מציאה.
אוו!
בדיוק מה שרציתי להבין. לפני שציינת את זה, בכלל לא עלה בדעתי שיד גבוהה יכולה להעיד (למשל) על מוסכים שונים (על פניו זה ברור מאליו, אבל לא חשבתי על זה ככה).
שני הכלים הם שנת 2014.
32 אלף ק״מ זה דיי הרבה לשנה הזו, לא?
אברי כתב לך משפט שבאמת די מתאים לעניין שלך, קשה באמת לדעת מה יהיה טוב יותר וזאת מכמה סיבות.
נניח שהכלי עם הק"מ הנמוך בתור סטריטפייטר שומש ככלי לאטרף קבוע עם רכיבה על קצת היכולות של המנוע ?
והכלי השני שימש יותר למישהו שאוהב את הלוק ונהג בו בכפפות משי ?
לצורך העניין ידיים פחות רלוונטיות לטעמי כי לעיתים קונים דו גלגלי ואחרי כמה אלפי ק"מ מבינים שזה לא מה שרצינו, וככה גם זה שאחריו.
יד 3 בכלי בן שנתיים לא כל כך חריג (יד5 זה כבר קצת מדאיג), ק"מ של 16000 ל600 סמ"ק בן שנתיים זה חריג כי הממוצע שלהם לשנה גבוה יותר.
יד 1 בן שנתיים זה אחלה והק"מ חריג מעט מהממוצע אבל לא משהו שאמור להדאיג או להבריח.
מציע לך לעשות קצת חיפוש על שני בעלי הכלים ספציפית בפייסבוק, תתפלא כמה שלעיתים תמצא תמונות מפלילות על השימוש.....
בכל מקרה בדיקה טובה תוכל קצת לשפוך אור על שימוש הכלי.
אישית הייתי הולך על היד הראשונה כי יהיה קצת יותר קל לבדוק היסטוריה
כלבוטקס מיגון ואביזרים הבית היחיד לדו גלגלי שלך
יבואנים ומפיצים של מותגי רכיבה מהמובילים בעולם
DAINESE RST IXON RAMMOUNTS 70D'S
תוספות מבית- GIVI- AKRAPOVITC-RIZOMA-KTECH
קסדות ממיטב היצרנים במבחר גדול
X-LITE-MOMO-SHARK-NOLAN-MT
מערכות מיגון מתקדמות
איתוראן SCOOTER
SMV80 אזעקה עם שלטי LCD המובילה
www.kolbotex.co.il
שוקן 32 תל אביב 03-5051162
תראה, לא באמת חיפשתי תשובות חד משמעיות של מה יהיה יותר טוב.
המטרה הייתה בעיקר לנסות להבין את השיקולים שלכם כשזה נוגע לק״מ מול ידיים, ובזה אתה ו Tribalmistyc עזרתם לי מאוד![]()
תחלופה גבוהה יכולה גם להעיד על כלי בעייתי שמנסים להיפטר ממנו כל הזמן.
לא תמיד,זה גם יכול להעיד על הידלקות על כלי אחר או הימנעות מירידת ערך.
אופנועי ספורט מחליפים הרבה ידיים גם כשהכל תקין.
אני באמת לא חושב שיש תשובה חד-משמעית. ההחלטה תלויה ברבה גורמים, בין היתר בתכנונים שלך ובשימוש שלך. התשובות תהיינה שונות כתלות במספר הקילומטרים שאתה עושה בשנה וכתלות בזמן שאתה מתכנן להחזיק את האופנוע. כך לדוגמה, אם אתה מתכוון להחזיק אותו 3 שנים או יותר ולרכב הרבה, הייתי הולך על האופציה של מעט ק"מ כי כשתמכור תהיה יד 4 אחרי 5-6 שנים וזה נורמלי. אם מדובר על תכנון לשנה עם מעט ק"מ הייתי הולך על האופציה השנייה - יהיה לך יותר קל למכור אותו.
כל זאת בהנחה שמצבם של שני הכלים זהה וזאת אפשר להחליט רק אחרי בדיקה מדוקדקת (לא רק של מנוע, גם של מכלולי שילדה).
יד ראשונה וק"מ יחסית גבוה נשמע כאילו האופי הוא יותר טיולים. קשה לי להאמין שהוא עשה כל כך הרבה בווילי ובנס הרים. לכלי השני יש סיכוי גדול יותר שחי על הקצה, לפחות אצל אחת מהידיים.
אני מאמין שאתה מתכוון ל Z1000
לאופנוע בנפח ליטר, ה32K האלה לא מדגדגים.
אך אני חושב שזה כן יהיה קצת חריג במידה ותקנה את האופנוע שכרגע יד3 ולא ימצא חן בעיניך מכל סיבה שתהיה, לא נוח, לא מספיק מרגש וכו...
למה? כי אתה תהיה יד 4 שנת 2014
אני הייתי מתחיל בבדיקת הכלי יד 1 עם 32K, תקין לוקח , לא? ממתין בסבלנות ומחפש כלי מקסימום יד 2 בשנתון הזה.
במקרה כזה כדאי ללכת לראות את שניהם ולהחליט את מי לוקחים לבדיקה לפי המצב החיצוני של האופנוע שיכול לתת הרבה מידע על התחזוקה וגם לפי המוכר
תלוי מה אתה מגדיר מצב חיצוני.
אם זה מבריקות ונקיון הפלסטיקה זה לא מראה כלום.
תבדוק דברים בסיסיים שאתה יכול כמו מצב דיסקים,ברקסים,רעשים מוזרים כאלה ואחרים. זה כן יתן לך חווד ראשוני על מצב מכאני של הכלי.
תשאל את המוכר דברים פשוטים כמו איזה שמן הוא שמן,מתי עשה טיפול.
ולפי התגובה רואים עד כמה הבעלים מעורב בתחזוקת האופנוע שלו ואפשר להבין גם כן מה מצב האופנוע אפילו בטלפון.
כמובן לאחר שקבלתה תשובות תשווה אותן מול הספר רכב ותוודא שזה אכן המתאים אם תמצא סטירה לספר רכב סיכוי טוב שדווקא זה הכלי הפחות כדאי
Sent from mTalk using windows 10 mobile
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor