ביררת זמינות מידות אצל יבואן? (נגיד בגין 19 בערך)
חברת ביטוח תעשה הכל כדי לא לשלם לך.
מנסה להפוך את האופנוע לקצת יותר ידידותי לנסיעה בשבילים, ניסיתי למצוא צמיגי אדוונצר במידה של הצמיג שלי 160/60/17 אבל אין בנמצא, מקריאה בפורומים בחול עולה כי הרוב המוחלט פשוט מרכיב צמיג אחורי במידה 150/70/17 ואפילו טוענים שהמידות הללו מתאימים לאופנוע באופן מושלם, במידות האלה יש מבחר גדול של צמיגי שבילים כגון הk60 של היינדו ועוד, שאלתי היא במידה ואני מרכיב צמיג במידה השונה מהרשום ברשיון, האם עלולות להיות השלכות שליליות מול הבטוח והשוטרים?
ביררת זמינות מידות אצל יבואן? (נגיד בגין 19 בערך)
חברת ביטוח תעשה הכל כדי לא לשלם לך.
לגבי בירור זמינות אצל יבואנים, אין ממש טעם מאחר ורב החברות לא מייצרות את הצמיגים שאני רוצה במידה שלי, הצמיג היחיד שיכול להתאים הוא הקונטיננטל tkc70 , אבל מברור אצל היבואן לא הוזמן במכולה הקרובה והבאה רק בעוד יותר מחצי שנה.
יש מקרים שידועים בהם חברת הבטוח התחמקה מתשלום עקב תאונה בגלל צמיג לא במידה של הרשיון?
גם אם לא, אתה לא תרצה להיות המקרה הראשון.
לא בטוח שבבית משפט לא תנצח אבל חברת ביטוח תעשה הכול (כולל הכול מהכול להכול) כדי להתחמק מתשלום.
חברת ביטוח מנסה להתחמק מתשלום על זה שלשכן מלמעלה היתה נזילה באמבטיה, אז השבר שלך הוא למעשה כי החלקת בשרותים ואתה סתם מנסה להשתמש בביטוח חובה, כי אין לך "ביטוח תאונות אישיות".
אתה גם תמיד יכול להתקשר למוקד ולשאול "האם תנסו להתחמק מתשלום הפיצוי המובטח?"
רוב הסיכויים שישקרו לך בפנים.
מעבר לביטוח גם בטסט בודקים האם מידת הצמיג תואמת למה שרשום ברישיון הרכב...
חברת הביטוח לא יודעת מהחיים שלה, אז בטח שהחיים שלך לא מעניינים אותה.
במקרה של מעורבות משטרה ובוחן, יש מצב שמישהו יחשוב שהתאונה קרתה בגלל צמיג שלא רשום כמקובל,
במקרה כזה שכח מפיצוי, חברת הביטוח לא תשלם שקל וזה נחשב לשינוי שיכול גם לעלות לך באישום פלילי.
במקרה נזק בלבד, שמאי יכול לעלות על זה ושוב יכול להמנע ממך כיסוי ביטוחי.
במדינת הטימטומת שלנו, כשהחלפת סעפת פליטה נחשבת עבירה על החוק,
כדאי לך להיזהר.
ובוחן רכב יכול להוריד אותך מהכביש
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
הבנתי, לא חוקי על גבול הפלילי, הרעיון נזנח וירד מהפרק.
אבל למען הדיון והעשרת הידע, יש בתקנות או בחוק הכתוב איסור מפורש מסטייה במידות הצמיגים הרשומות ברשיון, מה עוד נחשב לשינוי מבני ולא תוספת או שיפור?
האם החלפת לינקים להנמכת האופנוע או הגבהתו עלולה לגרור כתב אישום?
האם התקנות מגדירות במפורש מהו שינוי אסור?
תודה לעונים
מה נחשב שינוי? דה-פקטו כל מה שלא נראה מקורי.......
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
חשוב לזכור שמידות הצמיג אינם התבחין היחידי לצמיג.
לכל צמיג יש גם את הגבלת המהירות בו ניתן לרכוב בדרך כלל הסימון באותיות (V,H וכד')
סימון משקל האופנוע (חשוב באדוונצ'רים כבדים).
יש חשיבות גם למידת טריות הצמיג ולייצרן.
בקרנף אני יכול לשים מגוון צמיגים המתאימים בקוטר החישוק אבל אף הארלי לא עומד במבחן
המהירות שלי דרגה V .
הכי טוב לבדוק את מידות ההתאמה מול הצמיגים שממליץ היצרן (יש אופציה כזאת בגוגל.)
או להתייעץ עם צמיגאי מוכר ואמין.
יש הרבה אגדות אורבניות בנוגע לצמיגים ובעלי אינטרס ינסו לשכנע אותך להרכיב כל דבר,
אל תתפתה.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
תקנות התעבורה, תשכ"א 1961 סעיף 322 (ב) "הצמיגים ברכב יותאמו לייעוד הרכב ויהיו בעלי אותם מבנה וכושר העמסה שקבע
יצרן הרכב והמידות שנרשמו ברשיון הרכב."
שינוי מבנה :
סימן י"א: שינויים במבנה רכב סעיפים 380-383 כשהפתיח אומר הכל "
"לא ישנה אדם מבנהו של רכב אלא לפי היתר בכתב מאת רשות הרישוי"
בכלל... עיון בתקנות התעבורה לא מוסיף "בריאות" לאור כל הסעיפים הדרקוניים הרשומים שם .
בעיקרון, אם אתה יכול להראות הוכחה שהג'נטים שלך מיועדים גם לצמיגים אחרים (כגון ספר רכב, הצהרת יבואן) תוכל לשנות ברישיון את מידות הצמיגים. שים לב - אם תשנה יהיה לך מותר רק את המידה החדשה שתופיע ברישיון.
זה קרה לי פעם עם רכב. היה לי סטיישן והמידות שהיו רשומות ברישיון היו של רגיל. הרכב לא עבר טסט עם צמיגים מקוריים.... היה לי ספר רכב שהראה מה מידות הצמיגים הנכונות והרישיון שונה ללא בעיה.
צמיגים שאתה יכול להלביש על האופנוע
פירלי סקורפיון טרייל 2
פירלי mt60rs שבאים סטנדרטי על הסקרמבלר של דוקקי
ומנסיון על הראשון יהיה אחלה לשבילים.
כמה שטח אתה רוצה לעשות על הnc..?