אני נוטה לחשוב שלא שירתת בטכניון של חיל שיריון. או סתם בחיל שריון...
אני נוטה לחשוב שלא שירתת בטכניון של חיל שיריון. או סתם בחיל שריון...
אני אתן את השתי שקל שלי הנושא.
שירות משמעותי לא מחייב לרוץ בג'בלאות
בתור איש קבע במערך הטכני רק של חיל הטכנולוגיה והאחזקה ( חימוש) לקבול על זה שסידרתה חדר לטובת מסדר לא תוכל כאילו תוכל זה לא יתקבל.
והמערך הטכני זה לא רע בעיקר שבחיל המטוס זו עבודה די נקייה ביחס לתפקידי שטח לא רואה למה שתרצה להיות עובד כללי במקום זה
Sent from mTalk using windows 10 mobile
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
בוא תטבול איתי 600 נשקים בשמן ואז תנקה אותם אחרי אימון מילואים ותבין מי נטחן ומי עובדת בתנאים טובים.
דרג א עובדים בתש מעולה.
כולה בתוך המחסני מטוסים האלה בסבבה שלהם
אני אישית לא הייתי הולך לחייל האוויר זה משעמם לי ונקי חי מידי.
אני אוהב את האקשן של להיות באיזה סוף העולם שמאלה לטפס על טנקים כי נתקע להם ה0.5 או ללכת לחלץ פצמר ממרגמה 60 באיזה שטח אש.אבל מבחינת טכני ותנאים אז חיל המטוס התנאים הכי טובים.
חיל הקשר עובדים איתי כל פעם במקומוצ אחרים, מודיעין זה כבר תלוי איפה אתה
גם תקשוב תלוי איפה, אתה כנראה מדבר על טק"מ אבל כל השאר שאני מכיר ת"ש.
דרג א' ח"א מסכים איתך שהעבודה שלהם יותר קלה, למעט שאר הדרגים שחוץ מזה שהם לא בשטח עושים כמו טכנאי חימוש (לפחות לפי דעתי).
לענייננו, אם פות"ש רוצה להשאר במערך טכני כזה או אחר אז לדעתי הדרוג הוא:
מודיעין
תקשוב
ח"א
חימוש/ח"י (על ח"י אין לי שום מידע סליחה).
זה מבחינת ת"ש כללי לדעתי כאשר במודיעין היציאות שלך הכי קרובות ללהיפגע.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
נשמע כאילו מישהו אמר לך משהו ואתה מקבל את זה כתורה מסיני. שתי שאלות לי אליך:
על מה אתה מבסס את הדרוג שלך אם לא שרתת בצה"ל?
למה אתה חושב שיקבלו אותך לטכני של משהו אחר אחרי שהתחמקת מהמקום אליו אתה מיועד כבר כמה שנים?
אולי זו הייתה טעות ללכת לטכני של חה"א ואולי זו טעות לצאת ממנו. יש לי הרגשה (שמבוססת על נסיון) שאם תצא מהטכני אתה תגמור בתור צפ"ט באום-דרג' שכל הזמן מתבכיין ומספר לכולם איזה טעות הוא עשה ואיך יכל להיות עכשיו בחיל האויר. אולי מודיעין ותקשוב יותר טובים, אולי, אבל הסיכוי שתגיע לשם הרבה יותר קטן מאשר שתגיע לחילות השדה. וגם בהנדסה וגולני יכול להיות שתהנה מהשרות אבל התנאים שלך יהיו הרבה פחות טובים מחיל האויר. אלא אם כן אתה לא אוהב אוכל ומזגנים ונהנה מאבק זיעה.
בהצלחה.
בידיוק כמו שיוריאר אמר, לא הייתה ,לא ניסיתה וקבעתה על סמך שמועות והחלטתה שזה תורה מסיני.
בתקשוב כמות קטנה של אנשים שהם בעיקר יושבים בבור מקבלים תש טוב ובור זה תש כי ממוזג ונקי וחרא כי אצה בבור מנותק מהעולם שבועות.
שאר העבודה היא בכלל היחידות בשטח בעיקר.
מודיעין זה תלוי שוב למה הגעתה לא ארחיב אבל כמו תקשוב מעטים שיושבים במשרד ממוזג הרוב בסוף העולם שמאלה.
חייל האוויר תמיד במקום נוח ומסודר למה? כי הם נחוצים רק איפה שיש כלי טיס שזה בסיס קבע תמיד .
חימוש כמו השאר הרוב מפוזרים בין כולם דרגי ב יושבים בסדנאות ממוזגות וג גם
אני אישית נהנה מ"שטח" ואוהב את האקשן בגלל זה לא מתחבר לחייל האוויר אבל מי שמחפש מזגן ,צל ,תנאים נוחים חיל האוויר זה בישבילו
נערך לאחרונה על ידי strelok89; 11-09-2016 בשעה 09:04.
ואני מבסס כי הייתי תקשוב עברתי לחימוש, בחימוש הייתי איש חוליות שעבד עם כל הבסיסים של כולם מנתניה עד החרמון כולל ומכיר מה הולך בכל בסיס
אכן התבלבלתי בינכם אבל התשובה שלי נכונה לשניכם. אתה ממשיך להשוות בין הטכני של חה"א לתקשוב, מודיעין ועוד יחידות של העשירון העליון (שכחת גם כמה בחיל הים) שהסיכוי להגיע אליהם הוא במקרה הטוב אחד לאלף. סביר להניח שאם פות"ש לא יגיע לטכני של חיל האוויר אז הוא יסיים כטכנאי נגמשים במערך תומך לחימה של יחידת שדה באיזה חור תחת. עכשיו שלא תבין אותי לא נכון, גם כטכנאי נגמשים במערך תומך לחימה של יחידת שדה באיזה חור תחת יכול להיות שהוא יהנה מהשרות. אם הוא יאהב את האתגר, אם יגדיל ראש וילמד מקצוע, אם יגדיל ראש ויקבל אחריות ובעיקר אם ייפול עם חברה סבבה שיהיו החברים הכי טובים שלו עד גיל 120. אבל גם אז הת"ש שלו יכלול לגור באוהל, לעבוד בשטח, בלילה, בגשם וכו' וכל ארוחה תתובלן בחול. בחיל האויר כל התנאים הטובים (אתגר אחריות וחברים) יכולים להתקיים ואת השרות הוא יעביר בחדר ממוזג ואת התיקונים הוא יבצע בסככה מוארת ומגנה. גם קשה אבל יחי ההבדל הקטן.
אחלתי לחייל בהצלחה.