תוצאות 1 עד 10 מ 10

אשכול: טיול אופנוע מישראל לירדן - אפשרי?

Senior Member

טיול אופנוע מישראל לירדן - אפשרי?

אם אני לא טועה זה דובר בעבר בפורום אך אני לא זוכר אם זה אפשרי או לא.
    אז כמו בכותרת, האם יש אפשרות לעשות טיול עם אופנוע מישראל לירדן?
    אם כן, מה צריך לדעת ובמה זה כרוך?

Member
    בשיטוט האחרון שלי ברשת בנושא זה לפני לא מעט זמן, מצאתי שבירדן אין אישור לרכיבה על אופנועים, אבל אוסיף שצפיתי בכתבה בחדשות2 של קושמרו על אופנוע בירדן. ככה שקשה לדעת אם הירדנים שינו את הנהלים לאלתר, או שהגמישו באופן חד"פ עבור כתבת יח"צ שתעודד תיירות.

בכל אופן מומלץ בחום לברר טלפונית את הנושא, ואם יש אישור לדו"ג, אז הנהלים והניירת הנדרשת בקישור
    https://taxes.gov.il/customs/Persona...ndBorders.aspx

Sent from my HUAWEI KII-L22 using Tapatalk

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי HaimCo צפיה בהודעה
    בשיטוט האחרון שלי ברשת בנושא זה לפני לא מעט זמן, מצאתי שבירדן אין אישור לרכיבה על אופנועים, אבל אוסיף שצפיתי בכתבה בחדשות2 של קושמרו על אופנוע בירדן. ככה שקשה לדעת אם הירדנים שינו את הנהלים לאלתר, או שהגמישו באופן חד"פ עבור כתבת יח"צ שתעודד תיירות.

בכל אופן מומלץ בחום לברר טלפונית את הנושא, ואם יש אישור לדו"ג, אז הנהלים והניירת הנדרשת בקישור
    https://taxes.gov.il/customs/Persona...ndBorders.aspx

Sent from my HUAWEI KII-L22 using Tapatalk
    תודה רבה!

כשאתה אומר פניה בטלפון , הכוונה לשגרירות ירדן בארץ?

Member
    אתמול נדמה לי חוסל מחבל חלאה תוצרת ירדן.... לא יודע אבל ....נראה לי כדאי לך לבטל לתקופה הקרובה.

Member הסמל האישי של diesel
    גם אותי מעניין טיול כזה. לפני כמה שנים פולגז פרסם כתבת וידאו של ביקור למועדון ההארלי הירדני וסצנת האופנועים הירדנית בכלל.
    למישהו יש את הכתבה?
    ובכלל, בכמה עשורים האחרונים היה איסור כללי על רכיבת אופנועים בממלכה לאחר ניסיון חיסול המלך חוסיין ע״י מישהו עם אופנוע. ב- 2010 המלך עבדאללה ביטל את האיסור והעסק חזר לחיים. איפה זה עומד כיום ומה הבירוקרטיה לא יודע.
    (2017) BMW R1200GS

(1979) BMW R100/T

Member הסמל האישי של oradul
    ציטוט נכתב במקור על ידי diesel צפיה בהודעה
    בכמה עשורים האחרונים היה איסור כללי על רכיבת אופנועים בממלכה לאחר ניסיון חיסול המלך חוסיין ע״י מישהו עם אופנוע
    ואם ניסיון החיסול היה עם מכונית, אז הוא היה אוסר על מכוניות? החלטה מטומטמת חסרת היגיון ופוגענית.

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    ומה בדיוק אפשר לעשות בנושא, לבוא בטענות למלך? של מדינה מוסלמית, טוטליטרית, שבה השלטון עובר בירושה?
    ירדן זה לא ישראל, ואפילו לא טורקיה או מצריים (וגם לא תאילנד או אנגליה), זו מדינה עם שלטון מלוכני, והמלך מחליט ואין עליו עוררין.
    ואם נניח המחסל היה לובש חולצת פולו אדומה, היתה אפשרות סבירה לגמרי שלבישת חולצות פולו אדומות היתה נאסרת לחלוטין.
    אין בזה היגיון, אבל גם אין מה לעשות עם זה.
    לנושא הפוסט, כמו שכתבתי בדיון אחר, הייתי מאוד רוצה לעשות טיול מהארץ לפטרה או אפילו עד עקבה על אופנוע, לא נראלי שזה יקרה בקרוב...

Member הסמל האישי של diesel
    ציטוט נכתב במקור על ידי moonshield צפיה בהודעה
    ומה בדיוק אפשר לעשות בנושא, לבוא בטענות למלך? של מדינה מוסלמית, טוטליטרית, שבה השלטון עובר בירושה?
    ירדן זה לא ישראל, ואפילו לא טורקיה או מצריים (וגם לא תאילנד או אנגליה), זו מדינה עם שלטון מלוכני, והמלך מחליט ואין עליו עוררין.
    ואם נניח המחסל היה לובש חולצת פולו אדומה, היתה אפשרות סבירה לגמרי שלבישת חולצות פולו אדומות היתה נאסרת לחלוטין.
    אין בזה היגיון, אבל גם אין מה לעשות עם זה.
    לנושא הפוסט, כמו שכתבתי בדיון אחר, הייתי מאוד רוצה לעשות טיול מהארץ לפטרה או אפילו עד עקבה על אופנוע, לא נראלי שזה יקרה בקרוב...
    כן מלך, לא מלך.. לעניינינו.
    אם יש קבוצה שמתארגנת למסע לדרום ירדן, אשמח להשתתף בהרמת משהו. אני חושב לפנות להנהלת פול-גז ולברר קצת סביב איך רכבו לירדן לפני שנתיים-שלוש ומה הפרוצידורה שהייתה כרוכה בכך.
    (2017) BMW R1200GS

(1979) BMW R100/T

Senior Member
    נראה לי קצת מסוכן. כבישים לא תמיד איכותיים, רכבים עם תרבות נהיגה לא משהו, שרותי רפואה ככה ככה וכל זה במדינה עויינת

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Ami צפיה בהודעה
    נראה לי קצת מסוכן. כבישים לא תמיד איכותיים, רכבים עם תרבות נהיגה לא משהו, שרותי רפואה ככה ככה וכל זה במדינה עויינת
    נשמע די דומה לארץ במיוחד אם מדברים על הרפואה הציבורית