נכתב במקור על ידי
gamgam
לא התייחסתי במילה אחת בפוסט שציטטת לפות"ש או לסרטון שלו, אלא לעניין העקרוני של מהי עקיפה מימין, מכיוון שיש נטיה שוב ושוב - גם בפורום הזה וגם בדיונים בפייסבוק - לייחס חשיבות עצומה לעניין הזה, כשבעייני הבעיה האמיתית היא דווקא עם אלו שתקועים בשמאלי ולא אלו שחולפים על פני אותם תקועים מימין.
אם אקבל הסבר מניח את הדעת מה הפעולה שעלי לעשות כאשר אני נוסעת בנתיב הימני, במהירות חוקית לחלוטין ולשמאלי נוסע רכב במהירות נמוכה הרבה יותר, אז אקבל את זה שלחלוף על פניו זה לא חוקי.
מה לעשות? האם עלי לבלום במהירות, שחלילה לא לעבור את חלקו האחורי, שלא אחשב לעבריינית עקיפה מימין, ולנסוע לאט ממנו ולא להאיץ עד אשר הוא מפנה את הנתיב שלו, גם אם זה אומר שזה יצור פקק מקרית שמונה ועד באר שבע? האם עלי לבלום, לעבור נתיב מאחוריו לאותת תוך סינוור האישונים שלו, אולי גם לצפור ולהמתין שהוא יזוז? האם עלי להתקשר למשטרה ולהגיד שאני לא יכולה לעבור כי משמאלי רכב שנוסע על 60 בכביש מהיר בשמאלי?
כל עוד אין הסבר כזה, אני מניחה שהפרשנות של החוק כפי שהביאו כאן לגבי מהי עקיפה מימין, לא מקובלת עלי ומכיוון שגם לא נתקלתי מעולם באכיפה בנושא, אני מניחה שזו לא עבריינות מהסוג החמור ביותר, כמו שמוצג כאן בפורום.