עמוד 4 מתוך 4 ראשוןראשון ... 234
תוצאות 46 עד 60 מ 60

אשכול: מתלבט האם להגיש תלונה במשטרה על נהג

Senior Member
    אני חושב שיש מצבים שבהם בטיחות אקטיבית יכולה להכתיב עקיפה מימין.
    אבל גם אם זה המצב, צריך להשאיר הרבה מרחק מהרכב הנעקף ולהיות מוכנים למצב שהוא משנה נתיב.
    לפעמים גם בטיחות אקטיבית דורשת נסיעה יותר איטית, כלומר לא לעקוף את הרכב ואף להאט יותר כדי לפתוח ממנו מרחק!
    זה מאוד תלוי במצב.

לגבי העקיפה מימין - זה לא באמת מעניין אותי. אף אחד לא עוקף רק משמאל. אני וכל אופנוען שפוי בכביש מתקדם בקצב מהיר יותר מהתנועה כי ככה אנחנו שולטים יותר טוב בנעשה מסביבנו וצריכים לשים לב בעיקר לקדימה ופחות למה יבוא מאחורינו.
    הביאו פה דוגמא של לעבור מהנתיב הכי ימני להכי שמאלי כדי לעקוף לפי החוק.
    בחיאת, לעבור שני נתיבים ולהתעסק באחורה שמאלה ובמראות יותר בטיחותי מלעבור מימין? תעשו לי טובה, זה לא כאילו טסתי על 90 בעיר...
    אמרתי ואולי פספסו את זה כאן - אבל העדפתי את הימני כי הוא היה פנוי יותר והיה לי בראש שיש בשמאלי רכבים מאחורי.
    אז כן, באתי לעקוף מימין למרות שאני חושב שהחוק פה איתי כי זאת בכל זאת תנועה ויש עוד רכבים על הכביש, פשוט אני הייתי ראשון בטור מכוניות ואני לא מתבייש בזה.

לגבי העקיפה עצמה אני ממש לא מסכים שהיה אפשר לחזות את זה שהנהג יקח ימינה. אני די טוב בלראות דברים כאלה והוא הצליח להתגנב לי מתחת לרדאר.
    הוא שוטט באמצע הכביש ללא מטרה וללא נתיב מוגדר - זה כן. אני רואה סטלנים כאלה כל יום שבולמים בלי סיבה (הסיבה היא פלאפון, אבל כשאתה מאחוריהם אתה רק משאר). האם אפשר היה לצפות שהוא יקח ימינה? לדעתי, ובתור זה שהיה שם ולא יושב בכיף שלו על הכסא, אי אפשר. בא לכם לחשוב אחרת? לבריאות.
    זה הכל אולי עד שהנהג מחליט ואני מעדיף לא לחכות להחלטה שלו.

אבל כן - בסופו של דבר אני כמעט עפתי שם. לקחתי לתשומת ליבי להזהר יותר בעקיפות של רכבים ליד צמתים (למרות שהייתי מודע לנושא בעבר).
    אולי קשה לכם להאמין (כי אני עוקף מימין, השם ירחם) אבל אני רוכב מאוד זהיר כשאני בעיר. לא סתם הבאתי את הסרטון הזה - זה לא קורה לי כל יום.

ולסיום, קשה לי שלא להתייחס לזה:
    ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
    אעיר את עינייך, ואולי לא רק את עינייך, למרות שהסיכויים לא גדולים.

קודם כל, לך וכמעט לכל שאר משתתפי השרשור: הרכיבה הזאת היא בדיוק הסיבה ששונאים אופנוענים (שלא אכפת לי) בצדק לחלוטין (שכן אכפת לי). זאת דוגמה נפלאה לרכיבה גרועה, מסוכנת ומסכנת, שלא צופה סנטימטר אחד קדימה ולא מתחשבת בסביבתה. כל המתלוננים על ה"עוול" הנעשה לאופנוענים בשרשור הזה - כל פעם שאני רואה אופנוע\קטנוע במהירות גדולה מהתנועה ממשיך קדימה ברמזור עם פניה ימינה מהנתיב הימני, אני שואל את עצמי - כמה כאלה עוד אראה, ומה אורך החיים הממוצע שלהם?
    אתה באמת חושב שזה נכון לשפוט את הרכיבה שלי על סמך 30 שניות שבהן לא בדיוק הייתי במיטבי (ואני לא מסתיר את זה)?
    לפי זה אתה מחליט שהצורת רכיבה שלי היא הסיבה ששונאים אותנו?
    לפי זה אתה מחליט שאני לא צופה סנטימטר אחד קדימה?
    הייתי מציע לך לחשוב שוב.

Senior Member
    יוב, אתה סתם נעלב.
    1. שאלת אם כדאי ללכת למשטרה והתשובה הייתה שבגלל שגם אתה ביצעת עבירה בעצמך אז יש סיכוי שהחוקר שהיה רואה את הסרט היה ממש שמח לכתוב 2 דוחות. אחד לך ואחד לפחית זבל.
    2. זה שכולם עושים משהו לא הופך את זה לחכם או מוצדק.
    3. אם לא היית עוקף מימין, לא היית כמעט ונמרח.

אני מסכים איתך שהנהג סטה בפתאומיות והוא לא נתן שום רמז שהוא עומד לבלום די בחוזקה ולסטות חזק לנתיב הימני.
    כן היה אפשר לשער שאולי הוא מספיק חרא של נהג בשביל לעשות את זה.

סה"כ לא קרה לך כלום ואני בטוח שכולם מאוד שמחים שזה נגמר רק בדופק קצת גבוה.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    ציטוט נכתב במקור על ידי Yuv_Coehn צפיה בהודעה
    אתה באמת חושב שזה נכון לשפוט את הרכיבה שלי על סמך 30 שניות שבהן לא בדיוק הייתי במיטבי (ואני לא מסתיר את זה)?
    לפי זה אתה מחליט שהצורת רכיבה שלי היא הסיבה ששונאים אותנו?
    לפי זה אתה מחליט שאני לא צופה סנטימטר אחד קדימה?
    הייתי מציע לך לחשוב שוב.
    בסיטואציה הזאת, בסרטון שהצגת, לא צפית קדימה, ורכבת באופן מסוכן פעמיים, משתי הסיבות שציינתי - לא ציפית לנהג שיזוז עליך ימינה (והיית צריך - במקרה של נהג שלא יודע לאן הוא נוסע אף פעם לא עוקפים לפני צומת, כשהוא יכול לפנות באופן אקראי), ומעבר לזה - רכבת באופן מסוכן, ראית לפניך נהג שבאופן ברור לא היה מספיק מרוכז, וניסית לעקוף אותו כך שהנראות שלך היתה מינימלית - לא מספיק זמן חשיפה מאחוריו + עקיפה מימין (לא באספקט החוקי - פחות אכפת לי ממנו - אלא באספקט הבטיחותי). ואת זה כתבתי לך בהודעה הרבה יותר ארוכה ומפורטת. ומה שעשית - עקיפה מימין בצומת שבו נהגים פונים ימינה - זה אולי הדבר השכיח המרגיז ביותר שאני רואה ומרגיש בהתנהגות האופנועים והקטנועים בכביש כשאני נוהג באוטו, ואני לא חושב שאני מיוחד, אז אם זה בעיקר מה שמרגיז אותי - יש סיכוי שזה הדבר המרכזי שמרגיז נהגים. וכן, זה גם מאוד, מאוד לא בטיחותי ומסוכן באופן כללי, למרות שבהודעה שלך אתה מציג ש"לא אכפת לך". יש הבדל גדול מאוד בין עקיפה בנתיב הימני כשהתנועה צפופה (וזה ממש לא חייב להיות פקק) בקו ישר ללא פניות, לבין עקיפה מימין באופן כללי, מכליל ולא מבדיל.

מצד שני, בהודעה שלי אני מכליל את השיפוט בדיוק על ה-30 שניות האלה ועל הרכיבה שהוצגה בהם, וגם overreacting בכוונה מהסיבה שכתבתי בה - שאני פשוט במקרה נופל על אחד שעושה את אשר שנוא עליי במיוחד, וכמה וכמה תומכים בו שהולכים עד כדי לשבור מראות וכו', כשהמקרה מראש לא צודק.
    אין לי כל כוונה לשפוט מה-30 שניות האלה משהו מעבר לזה, בטח לא את כלל הרכיבה שלך בזמנים ומצבים שלא רואים בסרטון.
    נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 12-10-2016 בשעה 23:37.

ציטוט נכתב במקור על ידי gamgam צפיה בהודעה
    החוק קובע שיש לשמור על הימין. אם המציאות הקיימת היא שרוב רובה של האוכלוסיה לא מקיימת את החוק ואין שום אכיפה כלשהי בעניין הרי שזה הופך את העניין לעבריינות רבתי, בחסות גורמי האכיפה והכשרת הנהגים לנהיגה. (מורי נהיגה שמלמדים ש"הכי בטוח בשמאלי").
    מה שהופך את עניין ה"אי עקיפה מימין" להוראה שהציבור לא יכול לעמוד בה (כמו שתארתי בדוגמאות בפוסט קודם), ולפיכך חסרת ערך.

מישהו מכיר מישהו שקיבל אי פעם קנס על עקיפה מימין כשהוא נסע בתנועה זורמת, בנתיב שלו?
    אני לא מכירה

כשאני רואה רכב נוסע כחוק! בנתיב הימני וחולף על פני רכב אחר שנוסע שלא כחוק בנתיב השמאלי, אין צורך להאשים אותו בעבריינות, כמו במנטרה, על כך שפעל נכון.
    גם המחוקק לא התכוון שנבלום כולנו בלימות חרום ו/או נשנה נתיבים מהימני שמאלה ובחזרה, רק כי בנתיב האמצעי תקוע רכב שנוסע במהירות איטית ממהירות התנועה הזורמת.
    גם גם - את קצת מתממת. רואים בבירור שהבחור נסע אחרי הרכב בנתיב האמצעי ובחר לעקוף אותו מימין. אמנם כולנו עושים את זה מפעם לפעם, אבל מכאן ועד לצייר את זה כאילו הוא טלית שכולה תכלת המרחק גדול מאד. בוודאי שלא הייתי הולך עם זה למשטרה.
    yuv - יש משפט שאומר "בכביש אל תהיה צודק - תהיה חכם". התגובה שלך בסוף הסרטון וגם בהודעות פה, היא של מישהו שמחפש צדק. תקרא טוב את מה שצחי כתב לך, הצדק לא יעזור לך במקרה של תאונה. הנזק שיקרה לך בתאונה גדול לאין שיעור מזה של נהג המכונית. אתה יכול לקלל אותו ואת יתר הנהגים עד מחרתיים אבל זו עדיין תישאר המציאות.
    אל תחפש לחנך כי אפילו אם תצליח זה טיפה בים, ורוב הסיכויים שלא יותר מעוד נהג שישנא אופנוענים.
    תלמד מהאירוע ותתקדם.

שתהיה לכולנו שנת נסיעות מהנות ובטוחות

Member
    לא התייחסתי במילה אחת בפוסט שציטטת לפות"ש או לסרטון שלו, אלא לעניין העקרוני של מהי עקיפה מימין, מכיוון שיש נטיה שוב ושוב - גם בפורום הזה וגם בדיונים בפייסבוק - לייחס חשיבות עצומה לעניין הזה, כשבעייני הבעיה האמיתית היא דווקא עם אלו שתקועים בשמאלי ולא אלו שחולפים על פני אותם תקועים מימין.

אם אקבל הסבר מניח את הדעת מה הפעולה שעלי לעשות כאשר אני נוסעת בנתיב הימני, במהירות חוקית לחלוטין ולשמאלי נוסע רכב במהירות נמוכה הרבה יותר, אז אקבל את זה שלחלוף על פניו זה לא חוקי.
    מה לעשות? האם עלי לבלום במהירות, שחלילה לא לעבור את חלקו האחורי, שלא אחשב לעבריינית עקיפה מימין, ולנסוע לאט ממנו ולא להאיץ עד אשר הוא מפנה את הנתיב שלו, גם אם זה אומר שזה יצור פקק מקרית שמונה ועד באר שבע? האם עלי לבלום, לעבור נתיב מאחוריו לאותת תוך סינוור האישונים שלו, אולי גם לצפור ולהמתין שהוא יזוז? האם עלי להתקשר למשטרה ולהגיד שאני לא יכולה לעבור כי משמאלי רכב שנוסע על 60 בכביש מהיר בשמאלי?
    כל עוד אין הסבר כזה, אני מניחה שהפרשנות של החוק כפי שהביאו כאן לגבי מהי עקיפה מימין, לא מקובלת עלי ומכיוון שגם לא נתקלתי מעולם באכיפה בנושא, אני מניחה שזו לא עבריינות מהסוג החמור ביותר, כמו שמוצג כאן בפורום.

Member
    ...
    רוצה תשובה לפי לשון החוק?
    אסור לך לעקוף אותו כי אז תהיי עבריינית תנועה, גם הוא עבריין בהנחה ואין סיבה הגיונית שהוא נוסע בנתיב השמאלי (נגיד רכב שחוסם את המשך הנתיב הימני) וגם שהוא נוסע מתחת למהירות המתאימה לתנאי הדרך (שימי לב! המהירות המותרת היא המירבית בכביש אבל לא המהירות שבה עלייך לנסוע, יש לנסוע בהתאם למצב הכביש והתנועה בו).
    בקיצור, אסור לך לעקוף מימין ואם קיים נתיב משמאלו אז עלייך לאותת יפה, להסתכל ולהגיע לנתיב השמאלי ביותר, להשלים את העקיפה ואז לחזור לנתיב הימני ביותר באותה הצורה.
    אם מדובר בנהיגה בטורית (גם שני רכבים זו נהיגה טורית) אז מותר לך לעקוף כל עוד את בטור.
    אסור לך לצפור לו ואסור לך לסנוור אותו - עפ"י חוק.
    דרך אגב, אסור לך גם לעבור את המהירות המירבית המותרת במקטע כדי להשלים ו/או לבצע עקיפה (אותם 10% זו סטייה של מכשירי המדידה והמד בכלי שלך והם אינם קבילים, כלומר אם נסעת 92 בכביש של90 את עדיין יכולה לקבל דו"ח).
    אם הנהיגה שלו ממש מפריעה לך את יכולה לחייג ולדווח למשטרה אבל אז את מתעסקת בסלולרי תוך כדי נהיגה(:

קיבלת תשובה לפי לשון החוק, תשובה שכנראה לא כיף לשמוע אבל זו התשובה. בפועל כנראה תנהגי אחרת.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Senior Member
    הדרך המנומסת לבקש ממישהו לתת לך לעבור זה לאותת שמאלה כשאת נמצאת במרחק בטוח מאחוריו...

Member
    נתת תשובה מאוד מפורטת שלא עונה על השאלה. ההתפלפלות הזו של "שני רכבים זה טור" ואז אפשר לחלוף מימין של רכב איטי בעוד שרכב אחד הוא לא טור..... ואז זו עבריינות קשה?
    את זה שהדבר הזה כתוב כחוק אני מבינה, הרי זה כתוב. לא בטוחה שהחוק הזה נועד לפעול כנגד אלו שנוסעים דווקא כחוק מימין, שכן יש כאן אבסורד.
    מכיוון שככל הנראה האבסורד הזה לא נעלם מהעיניים של אוכפי החוק, אין לאף אחד ממש צורך להתעסק בסוג כזה של "עבריינות" ולכן אין שום אכיפה בעניין ואפילו בבית משפט, במקרה שהזכרתי קודם, הדבר לא גרם אפילו ל"אשמה תורמת". ומה שאני לא מבינה זה למה דווקא בפורום של אופנוענים העבירה הנוראית הזו - לחלוף על פני רכב מימין - מוזכרת שוב ושוב כאילו מדובר בעבירה רצינית.
    בפועל זו הדרך היחידה לנהוג דווקא למי שכן רוצה לשמור על החוק (ועל הימין) - לנסוע בנתיב הימני.
    הסיבה היחידה שאני חוזרת על זה (ומשעממת כבר אפילו את עצמי) זה שאם יש דבר אחד שמרתיח אותי בכבישים זה שמדינה שלמה לא קלטה את הקטע של הנתיבים. מדינה שלמה שעומדת בפקקים, עושה תאונות, גורמת לבלימות חרום ולזגזוגים (זו הטענה שלכם לדרך "הנכונה" לעקוף - לחתוך נתיבים הלוך וחזור) והכל בגלל שאף אחד לא מבין שצריך תמיד לשאוף להיות בנתיב הימני.
    ובמקום לנסות לקדם את תרבות הנהיגה הכל כך בסיסית הזו, יש פה תגובות צדקניות של "עקפת מימין" למי שעשה את הדבר הנכון ופאקינג שמר על הימין

Member
    הדרך המנומסת לבקש ממישהו לתת לי לעבור זה לרסס אותו ב-M16 מקוצר ואז לאותת.

חבר מערכת FullgaZ
    לא התייחסתי במילה אחת בפוסט שציטטת לפות"ש או לסרטון שלו, אלא לעניין העקרוני של מהי עקיפה מימין, מכיוון שיש נטיה שוב ושוב - גם בפורום הזה וגם בדיונים בפייסבוק - לייחס חשיבות עצומה לעניין הזה, כשבעייני הבעיה האמיתית היא דווקא עם אלו שתקועים בשמאלי ולא אלו שחולפים על פני אותם תקועים מימין.

אם אקבל הסבר מניח את הדעת מה הפעולה שעלי לעשות כאשר אני נוסעת בנתיב הימני, במהירות חוקית לחלוטין ולשמאלי נוסע רכב במהירות נמוכה הרבה יותר, אז אקבל את זה שלחלוף על פניו זה לא חוקי.
    מה לעשות? האם עלי לבלום במהירות, שחלילה לא לעבור את חלקו האחורי, שלא אחשב לעבריינית עקיפה מימין, ולנסוע לאט ממנו ולא להאיץ עד אשר הוא מפנה את הנתיב שלו, גם אם זה אומר שזה יצור פקק מקרית שמונה ועד באר שבע? האם עלי לבלום, לעבור נתיב מאחוריו לאותת תוך סינוור האישונים שלו, אולי גם לצפור ולהמתין שהוא יזוז? האם עלי להתקשר למשטרה ולהגיד שאני לא יכולה לעבור כי משמאלי רכב שנוסע על 60 בכביש מהיר בשמאלי?
    כל עוד אין הסבר כזה, אני מניחה שהפרשנות של החוק כפי שהביאו כאן לגבי מהי עקיפה מימין, לא מקובלת עלי ומכיוון שגם לא נתקלתי מעולם באכיפה בנושא, אני מניחה שזו לא עבריינות מהסוג החמור ביותר, כמו שמוצג כאן בפורום.
    את באמת חושבת שלסוגיה הנ"ל אותו משקל בתנועה בכביש 6 ובתנועה בדרך השלום?
    ההתנהגות בסמוך למחלפים בכביש 6 דומה להתנהגות בין המחלפים?

אני מבין שהחוק האוסר עקיפה מימין פרט למצב של טורים בדרך דו מסלולית אינו מקובלת עליך. לצערך, בעיני החוק או התקנה, דעתך כקליפת השום. אבל בשביל שתנוח דעתך, הסיכוי לקבל דו"ח על עקיפה מימין הוא אפסי עד בלתי משמעותי.
    עקיפה בימין אינה עברה חמורה לטעמי. יש אומרים שטעמי עני מאד.
    עקיפה בימין סמוך לצומת בה יש פניה ימינה או בסמוך למחלף מסוכנת לרוכב. כנ"ל עקיפה בימין של משאית או אוטובוס או כל רכב אחר שלנהג שלו מגבלה קשה לראות את צדו הימני במראה.

איללכא...מכאן, תנהגי כראות עיניך

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי נעם 1 צפיה בהודעה
    את באמת חושבת שלסוגיה הנ"ל אותו משקל בתנועה בכביש 6 ובתנועה בדרך השלום?
    ההתנהגות בסמוך למחלפים בכביש 6 דומה להתנהגות בין המחלפים?

אני מבין שהחוק האוסר עקיפה מימין פרט למצב של טורים בדרך דו מסלולית אינו מקובלת עליך. לצערך, בעיני החוק או התקנה, דעתך כקליפת השום. אבל בשביל שתנוח דעתך, הסיכוי לקבל דו"ח על עקיפה מימין הוא אפסי עד בלתי משמעותי.
    עקיפה בימין אינה עברה חמורה לטעמי. יש אומרים שטעמי עני מאד.
    עקיפה בימין סמוך לצומת בה יש פניה ימינה או בסמוך למחלף מסוכנת לרוכב. כנ"ל עקיפה בימין של משאית או אוטובוס או כל רכב אחר שלנהג שלו מגבלה קשה לראות את צדו הימני במראה.

איללכא...מכאן, תנהגי כראות עיניך
    יופי... הצלחתי להגיב עם ציטוט.
    לאט לאט אני לומדת את הפורום הזה.

בוודאי שאני לא מחשיבה מעבר מימין ליד מחלף כמו מעבר מימין בכביש פתוח.
    ליד מחלף לא הייתי מעיזה לעבור מימין, כי אני אוהבת לחיות.
    הטענה היחידה שלי היא שככל שאני רואה יותר סרטונים שאנשים מעלים (לא רק פה, גם ברחבי הפייסבוק) הם מיד זוכים לתגובות של "עקיפה מימין" בלי קשר למצב התנועה, הכביש, הביטחות האקטיבית. סתם צעקה.
    ועל זה אני יוצאת.
    על זה שהתגובה ראשונה שלנו, האופנוענים, היא ציטוט של איזו שורה בחוק שלא מתאים ולא עובד בכל מצב. זה אפילו לא ממש קשור לסרטון הזה. פשוט משהו שראיתי די הרבה, אנשים שנוהגים כחוק מימין ומעירים להם גם על זה.

כשאני כותבת מה שאני כותבת אני לוקחת בחשבון שלא תמיד זה הדבר נכון לעשות - לא במחלפים, לא בשדה ראיה מת אבל כן יש מצבים שאין עם זה שום בעיה.
    מצד שני לראות אנשים "מחנכים" אחרים על זה שבכל סיטואציה שהיא אסור לחלוף מימין - בעיניי זה גרוע לא פחות מאשר להגיד תמיד מותר לחלוף מימין.

חבר מערכת FullgaZ
    את זוכרת שיש קונטקסט לשרשור הזה. נכון?
    סרטון של כשלושים שניות שבגינו פותח השרשור מתייעץ עם הפורום באם כדאי להגיש תלונה כנגד הנהג במשטרה.
    בהתייחס לסרטון, ג'ק העמיד את הדברים על דיוקם. בהתייחס לכוונה להגיש תלונה, סוגיית העקיפה מימין עומדת בתוקף.

בפרספקטיבה שלי, של מי שרוכב 30000 ק"מ בשנה בין גדרה לנתניה, עבירת איתות היא עבירה מהותית שהמשטרה אינה טורחת לאכוף. שהרי, ברברים על הכביש בוודאי אינם צריכים שפה בשביל לתקשר.

ועכשיו, אראה את מסיבת העיתונאים לפתיחת הסבב במוטגי.

איללכא...

Member
    שרשור הוא דבר מתפתח.
    אני בטוחה שזו לא פעם ראשונה שאתה נתקל בדיון שמתפתח הלאה מהנושא הראשוני.

בהצלחה לרוסי!

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של MasterOz
    הדרך המנומסת לבקש ממישהו לתת לי לעבור זה לרסס אותו ב-M16 מקוצר ואז לאותת.
    1. אני בעד!
    2. נעם 1 צודק וכך גם כולם, לפי החוק זו עקיפה מימין.
    3. יש סיטואציות בכביש שמצריכות שיקול ושיפוט אחר - הרכב הלבן, בקטגוריה של הפרעה לתנועה.
    הרוכב לא יכול לעמוד ואו לחכות מאחוריו ואו להתאים את מהירות רכיבתו - לכן, שוטר או שופט בר דעת...
    (אם יש דבר כזה...) יכול להיות שלא יראה במקרה זה, עקיפה מימין - למרות לשון החוק היבש.
    4. אני בעד לעבור עבירות, אם העובר מוכן לשאת בעונש בגבורה.
    5. לא משנה איך תסתכלי על זה (גםגם) הצביעות בענייני עברות תנועה לא תיגמר לעולם.
    את זה אני אומר כאחד שחושב שמצד אחד, לרכוב במהירות החוקית, זו העברה ולא ההיפך
    ומצד שני, על חנייה במקום אסור...אפילו לחמש דקות, הייתי שולל רשיון לשבוע לפחות
    ומחמיר עם הנהג ככל שיש לו יותר עברות כאלו.
    על דברים כאלו יש המון קופצים שצועקים "צביעות" וזה לא יגמר לעולם.

http://www.testli.co.il/html5/Q-2.TA...B4CF1B51B25D41
    נערך לאחרונה על ידי MasterOz; 13-10-2016 בשעה 22:10.