עמוד 3 מתוך 4 ראשוןראשון 1234 אחרוןאחרון
תוצאות 31 עד 45 מ 50

אשכול: מטרו מכסחת מחירים לקראת סוף השנה

Senior Member
    לא הבנתי, "מטרו היא לא היצרן כמו במקרה של אפל" , אז מה?

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי nimi9 צפיה בהודעה
    נדל"ן הוא דוגמה לא נכונה בהקשר הזה, מהסיבה הפשוטה -
    ירידת הערך שלו קטנה מאוד בתוצאה מבלאי/גיל ביחס לעלות כחדש והוא לא נשחק עד לכדי שווי אפס לעולם.

זה כן, ואסביר.
    לשם הפשטות, נניח שיש לך נוהג קבוע: לקנות אופנוע בן שנתיים, לרכב עליו שנתיים, ולהחליף אותו באופנוע בן שנתיים. כדי לעשות את זה עוד יותר פשוט, נניח שמדובר באותו דגם. כמוכן נניח שבשנתיים הוא מפסיד 20% ממחירו.

אם אופנוע בן שנתיים עולה 50,000, אז אופנוע בן 4 שווה 40,000, כלומר כל שנתיים אתה מוסיף 10,000 שקל. ועכשיו נסתכל על שני התסריטים הבאים:

תסריט ראשון - היבואן קיצץ במחירים באופן דרסטי - 50%. האופנוע שלך בן ה-4 פתאום שווה רק 20,000!!!! כאילו הפסדת חצי מערכו. אבל כשתחליף, אתה תשלם עבור אופנוע בן שנתיים רק 25,000. במילים אחרות, הרווחת ולא הפסדת, למרות ש"ערך האופנוע" שברשותך ירד.

תסריט שני - היבואן החליט להעלות את המחיר ב-100%. איזה כף - האופנוע בן ה-4 שלך שווה 80,000 ולא 40,000 כמו קודם. אבל כשתרצה להחליפו לאופנוע בן שנתיים שגם מחירו עלה ל-100,000 תצטרך להוסיף 20,000. אז כאילו הרווחת מעליית המחירים, אבל למעשה אתה מפסיד.

בדיוק כמו שקורה אם שוק הדירות יורד או עולה בהתאמה.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Shazz צפיה בהודעה
    מי שקנה אופנוע ב140 אלף שקל הוא או מליונר או מטורף
    לא צריך להיות מליונר כדי לקנות אופנוע במחיר של רכב משפחתי, רק לא הבנתי מי אתה שתקבע שהוא מטורף? עבור אדם שזה כלי התחבורה היחיד שלו או סתם כלי לסופ"ש שהוא יכול להרשות לעצמו...
    Tracer 900

Member
    לא מבין איך עד שמטרו עושים משהו טוב, עדיין מנגחים אותם..

שנה שעברה מטרו עשתה מבצע דומה, פחות או יותר באותו זמן. כלומר, מי שממש ירצה אופנוע חדש שנה הבאה עדיף לו לחכות לאזור נובמבר ולראות
    מה המצב.

כל ירידה של מחירים, גם אם לתקופה קצרה היא מבורכת. אפשר להתחיל להכנס ושיקולים כמו יציאות של דגם חדש, וניקיון מחסנים או כל
    דבר אחר שלא אמורים לעניין את הצרכן שיקבל את האופנוע שהוא רוצה במחיר של משומש בן שנה.

מי שחושב שקניית אופנוע זה השקעה, שיחשב מסלול מחדש. אחרי ה"מכה" הראשונה ישנה ירידה עקבית של 10-15% בשנה. ואני מדבר
    על האופנוע הסחיר שלי. שלא נדבר על אחזקה וביטוחים...

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של אRני
    מי שקנה אופנוע ב140 אלף שקל הוא או מליונר או מטורף

MT07 ב55 אלף איזה מחיר מפתה
    רק מיליונר מטורף יכול לכתוב תגובה כזו.

Member
    מהפייס-

אני מעלה את הנושא בגלל תחושת חוסר הנוחות שחוויתי בשבועות האחרונים.
    קניתי WR250F חדש ללא תוספות בחודש יולי בטרייד הוגן ובמחיר מלא (61,200 כולל אגרות) היבואן הצהיר ועמד על כך שזה המחיר ועל מחיר שומרים, הדגם עם הפול סיסטם עלה 67,000.
    לצערי נפצעתי ונאלצתי למכור אופנוע חדש, ברור שברגע שהאופנוע נקנה מפסידים אלפי שקלים, זה המחירון והדבר מקובל, אבל כשפרסמתי חודשיים אחרי הקנייה, התברר להפתעתי שמה שעלה 67,000 הפך ל - 61,000.
    לא נעים שהיבואן מזלזל בלקוחות שרק עכשיו קנו, אבל מתמודדים, מנסים למכור במחיר מחירון, אבל מתקשרים אנשים ואומרים, על מה אתה מדבר, דיברנו עם... זה לא באמת המחיר, יש עוד הנחות.
    אתמול התברר שהקונים צודקים המחיר ירד ל 56,000, במטרו מחיר זה לא מחיר, מחירון זה לא מחירון ואנשים שרק עכשיו רכשו כלי חדש במחיר מלא מבינים שעשו עליהם סיבוב של אלפי שקלים כי מי יקנה עכשיו אופנוע משומש במחיר מחירון שכל כך קרוב למחיר של חדש?
    כמובן שפניתי לגורם מוכר במטרו, הוא הביע את צערו, הבין כמה רע אני מרגיש, הבטיח שידבר עם הבוס למחרת וינסה לעזור ומוזר, הוא לא הבין איך לא הצלחתי למכור אופנוע מבוקש כל כך, אז האופנוע באמת מבוקש, אבל איך אפשר להתחרות ביבואן שמוזיל בלי הכרה ומי יודע מה יקרה מחר? אולי כדי להפטר מהמלאי יוזילו את המחירים בעוד 7000 ש"ח?
    כמה תובנות:
    1. מה שמטרו עושים חוקי, כמובן שמותר להם, מדובר בסוג של מסחר שיהיה נהדר לרוכשים חדשים, לחיסול המלאי הישן, אבל מצד שני אני ואחרים רואים בזה זלזול ויריקה בפניהם של לקוחות שרכשו במחיר מלא ומדובר במותג טוב, מוצלח ושכיר.
    2. פעם הבאה שאתם חושבים לרכוש אופנוע במטרו בחצי השני של השנה, קחו בחשבון שיכול להיות שיום אחרי שתרכשו, תקבלו "זפטה" של אלפי שקלים ותרגישו מרומים.
    ציטוט נכתב במקור על ידי erani99 צפיה בהודעה
    טוב אני אסתום. אתן לערן השני לענות, למרות זאת הוא 1100, אני כולה 99i

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של nimi9
    עקרונית המחירון אמור להתחשב בחודש העליה לכביש, כך שאופנוע נרכש בחודש דצמבר בשנה מסויימת לא ייאבד אלפי שקלים מערכו כעבור חודש בינואר של השנה העוקבת.
    בפועל - אנחנו נכנעים לכל מיני נורמות משונות שבהן לא סופרים את עניין החודשים מצד אחד, אבל כן משלמים על תוספות שהוסיפו הבעלים הקודמים במחיר כמעט מלא (של ההשקעה המקורית).. או במילים אחרות: אנחנו צרכנים גרועים אבל אוהבים להתלונן בכל הזדמנות שדופקים אותנו.

נכון שכאשר יבואן "שוחט" את המחירים של אופנועים חדשים מכל מיני סיבות יש מי שמפסיד מכך. מצד שני ככה זה בחיים: פעם מרוויחים ופעם לא. כך או כך, למי שבונה על אופנוע כעל השקעה כלכלית או כעל קופת חיסכון - כדאי שיתעורר, ומהר.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי nihrider צפיה בהודעה
    לא הבנתי, "מטרו היא לא היצרן כמו במקרה של אפל" , אז מה?
    התכוונתי שבמקרה של אפל אכפת להם מהלקוחות שלה, מה גם שהם מוכרים ישירות ללקוח.
    במקרה של מטרו הם פשוט שמים עלינו זין, הם סתם יבואן ואם לא טוב לך תקנה מהמתחרים.

ציטוט נכתב במקור על ידי א הזקן צפיה בהודעה
    זה כן, ואסביר.
    לשם הפשטות, נניח שיש לך נוהג קבוע: לקנות אופנוע בן שנתיים, לרכב עליו שנתיים, ולהחליף אותו באופנוע בן שנתיים. כדי לעשות את זה עוד יותר פשוט, נניח שמדובר באותו דגם. כמוכן נניח שבשנתיים הוא מפסיד 20% ממחירו.

אם אופנוע בן שנתיים עולה 50,000, אז אופנוע בן 4 שווה 40,000, כלומר כל שנתיים אתה מוסיף 10,000 שקל. ועכשיו נסתכל על שני התסריטים הבאים:

תסריט ראשון - היבואן קיצץ במחירים באופן דרסטי - 50%. האופנוע שלך בן ה-4 פתאום שווה רק 20,000!!!! כאילו הפסדת חצי מערכו. אבל כשתחליף, אתה תשלם עבור אופנוע בן שנתיים רק 25,000. במילים אחרות, הרווחת ולא הפסדת, למרות ש"ערך האופנוע" שברשותך ירד.

תסריט שני - היבואן החליט להעלות את המחיר ב-100%. איזה כף - האופנוע בן ה-4 שלך שווה 80,000 ולא 40,000 כמו קודם. אבל כשתרצה להחליפו לאופנוע בן שנתיים שגם מחירו עלה ל-100,000 תצטרך להוסיף 20,000. אז כאילו הרווחת מעליית המחירים, אבל למעשה אתה מפסיד.

בדיוק כמו שקורה אם שוק הדירות יורד או עולה בהתאמה.

כל זה נכון, אבל במציאות אין רק אופנוע אחד / יבואן אחד. ובהחלט ייתכן כי ערך האופנוע הנמכר ירד וערך האופנוע הנרכש עלה/ללא שינוי.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Dror mt צפיה בהודעה
    שלום לכולם
    אכן חברת מטרו עושה צעד ענק ומבורך
    אשמח לעזור לכל מי שרק רוצה להתעניין או לרכוש אופנוע/קטנוע בכל שאלה ..
    גילוי נאות: עובד בסוכנות שמייצגת את מטרו.
    רציתי לקנות KX או YZ חדשים אבל לא אהיה לקוח של מטרו.
    לפני חודשיים המחיר לדגם 2017 היה 36,850 והיום המחיר 41,700 כולל הוצאות רישוי.
    והמחיר לדגמי 2016 שנשארו במלאי עמד על 33,850 והיום הוא איכשהו קפץ ל37,850 או 38,850 (לא זוכר בדיוק).

מה גם שהYZ היה יקר יותר מהKX באלף ש"ח והיום נאמר לי שהמחיר של שניהם זהה. למה? ככה.

על מה ולמה הקפצתם את המחיר ב5 אלף ש"ח תוך חודשיים?
    לי נאמר או נרמז בטלפון ע"י נציג מטרו שיש שינוי במתחרים בשוק או משהו כזה, לפני כן בילבל על שינויים בשער הדולר וכו'.
    מגוחך, מצחיק ועצוב בו זמנית.

אז שיהיה לכם בהצלחה כי פראייר אני עדיין לא.

ציטוט נכתב במקור על ידי eran1100 צפיה בהודעה
    מהפייס-

אני מעלה את הנושא בגלל תחושת חוסר הנוחות שחוויתי בשבועות האחרונים.
    קניתי WR250F חדש ללא תוספות בחודש יולי בטרייד הוגן ובמחיר מלא (61,200 כולל אגרות) היבואן הצהיר ועמד על כך שזה המחיר ועל מחיר שומרים, הדגם עם הפול סיסטם עלה 67,000.
    לצערי נפצעתי ונאלצתי למכור אופנוע חדש, ברור שברגע שהאופנוע נקנה מפסידים אלפי שקלים, זה המחירון והדבר מקובל, אבל כשפרסמתי חודשיים אחרי הקנייה, התברר להפתעתי שמה שעלה 67,000 הפך ל - 61,000.
    לא נעים שהיבואן מזלזל בלקוחות שרק עכשיו קנו, אבל מתמודדים, מנסים למכור במחיר מחירון, אבל מתקשרים אנשים ואומרים, על מה אתה מדבר, דיברנו עם... זה לא באמת המחיר, יש עוד הנחות.
    אתמול התברר שהקונים צודקים המחיר ירד ל 56,000, במטרו מחיר זה לא מחיר, מחירון זה לא מחירון ואנשים שרק עכשיו רכשו כלי חדש במחיר מלא מבינים שעשו עליהם סיבוב של אלפי שקלים כי מי יקנה עכשיו אופנוע משומש במחיר מחירון שכל כך קרוב למחיר של חדש?
    כמובן שפניתי לגורם מוכר במטרו, הוא הביע את צערו, הבין כמה רע אני מרגיש, הבטיח שידבר עם הבוס למחרת וינסה לעזור ומוזר, הוא לא הבין איך לא הצלחתי למכור אופנוע מבוקש כל כך, אז האופנוע באמת מבוקש, אבל איך אפשר להתחרות ביבואן שמוזיל בלי הכרה ומי יודע מה יקרה מחר? אולי כדי להפטר מהמלאי יוזילו את המחירים בעוד 7000 ש"ח?
    כמה תובנות:
    1. מה שמטרו עושים חוקי, כמובן שמותר להם, מדובר בסוג של מסחר שיהיה נהדר לרוכשים חדשים, לחיסול המלאי הישן, אבל מצד שני אני ואחרים רואים בזה זלזול ויריקה בפניהם של לקוחות שרכשו במחיר מלא ומדובר במותג טוב, מוצלח ושכיר.
    2. פעם הבאה שאתם חושבים לרכוש אופנוע במטרו בחצי השני של השנה, קחו בחשבון שיכול להיות שיום אחרי שתרכשו, תקבלו "זפטה" של אלפי שקלים ותרגישו מרומים.
    דוגמא קלאסית למה שהרגע אמרתי.
    נערך לאחרונה על ידי Titan; 08-11-2016 בשעה 07:23.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    מה שלמדתי מהמבצעים של מטרו הוא שהם גוזרים קופון ענק כרווח (ייתכן שגם יבואנים אחרים) - סבבה זכותם.
    שאדם שאוהב להחליף באופן תדיר אופנוע (נגיד פעם ב3 שנים), (אני חסיד של אופנועים יפנים ולא נתקלתי בהונדה ובאבניר הורדת מחירים גדולה כמו במטרו - תפרידו מחירי כניסה לשוק דוגמת הSV 650) במטרו הוא מפסיד המון בשל חוסר יציבות של מחיר הכלי כמשומש בשל מבצעים שונים של החברה שמורידה עשרות אחוזים ממחירו כחדש.

אישית אני לא ארכוש אופנועים חדשים אבל אם כן נכון לרגע זה אני יעדיף ללכת לסוזוקי או הונדה ששם אני ארגיש בטוח יותר.
    אגב התחושה שלי שכל המבצעים של מטרו נהיו סוג של בדיחה עצובה.

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Member
    לוקי, הבדיחה היא על חשבונך כי המכירות של מטרו רק מרקיעות שחקים.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    אני את התשלום שלי כבר שילמתי
    כעת זה על חשבון מי שרוכש מהם חדש.

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member
    להזכירך בזכות אלה שקונים ממנו אתה רוכב על אופנוע....

Junior Member
    לוקי, הבדיחה היא על חשבונך כי המכירות של מטרו רק מרקיעות שחקים.
    כי אנחנו חיים במדינה שאזרחיה הכי פראיירים בעולם. ישראלים רק חושבים שהם לא פראיירים, הם הפראייר הכי גדול בים.
    הכוח נמצא אצל העם אבל העם טיפש ולכן העם משלם.