אם זה מה שאתה טוען אז אני נוטה לשער שלא יצא לקנות ולמכור הרבה רכבים בחייך.
אם האופנוע עלה 25K, אז כן 6 כל שנה זה הרבה. אבל אם האופנוע עלה 70-80, זה ממש לא הרבה. במכוניות המצב אפילו יותר גרוע לפעמים.
להוציא את הטירוף שבו בשנים האחרונות אופנועי ספורט בני כמה שנים נמכרו בארץ כל שנה ביותר ממה שהרוכש קנה אותם בשנה שלפני כן, טירוף שאני לא משוכנע שחלף לגמרי - אופנועים, כמו רוב הדברים כלי הרכב, מאבדים מערכם במידה כזו או אחרת.
וזה לא רק בארץ.
תבדוק מה קורה בעולם (ירידת הערך שלהם בהשוואה למחיר כחדשים בארץ הרלוונטית) ותגלה שאין הבדל של ממש, ושם לפעמים מדובר על כלים שעושים כלום קילומטראז' במצב חדש לגמרי (באמת חדש, לא כמו כל אופנוע בן 17 שנה שמוכרים פה תחת הכותרת "כמו חדש!").
אני חושב שלא שייך. אנחנו קונים רכב/אופנוע, משתמשים בו זמן מסוים ואח"כ בד"כ משדרגים. זה רוב הגדול של עסקאות הרכב. במצב כזה, ברגע שיש ירידת מחירים השדרוג עולה פחות.
היוצאים מן הכלל הם אלו שמוכרים כי צריכים את הכסף לצרכים אחרים - הם יפסידו מירידת מחירים.
הנה דוגמה הפוכה: היית צעיר, קנית דירת חדר ב(נניח) 300,000 ש"ח. לא קנית דירת 3 חדרים ב-600,000 ש"ח כי לא רצית או לא היה לך הכסף. בינתיים מחירי הדירות עלו, והיום הדירה שלך שווה מליון. לכאורה - אתה עשיר יותר כי הדירה שלך שווה יותר. אבל בינתיים התחתנת, נולד לך ילד, ואתה רוצה להחליף לדירת 3 חדרים. אבל גם מחירה עלה בדיוק באותו שיעור, והיום אתה צריך להוסיף מליון כדי לעבור אליה. בסופו של תהליך, אתה בעל דירת 3 חדרים אבל עם הרבה פחות כסף בבנק או הרבה יותר חובות.
נדל"ן הוא דוגמה לא נכונה בהקשר הזה, מהסיבה הפשוטה -
ירידת הערך שלו קטנה מאוד בתוצאה מבלאי/גיל ביחס לעלות כחדש והוא לא נשחק עד לכדי שווי אפס לעולם.
לעולם הרכב, כמו שציינתי קודם, חוקים משלו, וככלל הם דומים ברוב המדינות (המערביות בכל אופן) עד כדי קבוע...
ה 2 סנט שלי ואני יודע שאף אחד לא מסכים איתי אבל:
ירידת ערך יש לכלי רכב וזה בסדר ונורמאלי.
האנומליה אצל מטרו ( ייתכן שגם יבואנים אחרים ) היא שהחברה יוצאת במבצעים גדולים שערך הכלים שלהם יכול לרדת מעל ל30 אחוז ממחירם.
התופעה יכולה להיות מבצע ואז עוד מבצע.
לצורך העניין.
הXV950 במקור עלה כ74,000 (נודע לי מאדם שהצטרף לקיטורים שלי ואמר לי שהוא רכש את שלו במחיר הז).
אחרי פחות משנה ירד ל61,000 (אני בזמן הזה רכשתי ב54,000 כלי משומש).
פחות מחודש מהרכישה ירד המחיר לחדש 51,000 כלומר אתו אדם שרכש ב74,000 בשנה וקצת איבד 23 אלף שקל וזה בלי לחשב את ירידת הערך של הכלי כמשומש.
אז אכן המבצעים של מטרו שווים מצד שני הם דופקים את הלקוח בין אם הוא רכש במבצע או לא.
האם זה תקין אני מניח שזה תלוי באיזה מהמבצעים רכשת ממטרו את הכלי.
אני כנראה אצמד למשומשים בגיל מתקדם (23,000 שקל אפשר להחליף מנוע קומפלט וישאר עודף לצבע).
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
לשם השוואה, כשאפל הוציאו את האיפון הראשון, זה היה $500 לגרסת 4 גיגה ו-700$ לגרסת 8GB.
חודשיים אחרי שיצא, אמרו אפל שלא ממש מתאים להם טלפון 4 גיגה, אז הם הורידו את המחירים של גרסת ה8 גיגה וגרסת ה16 גיגה ב200$ וזרקו את ה4 לפח.
כלומר כל מי שקנה 400$ טלפון עם 4GB, כעבור חודש ב100$ פחות היה מקבל 8GB והם נדפקו.
וכל מי שקנה ב600 דולר גרסת 8GB בעצם הפסיד 200$
עכשיו, סכום ההפסד עומד על $200 וזאת הייתה שערורייה בזמנו!
איזה 200,000 לקוחות נדפקו.
https://www.google.co.il/search?q=ap...FIPN8gexq6PIAg
סטיב ג'ובס התנצל ללקוחות!
http://www.computerworld.com/article...00-credit.html
כל זה על $200...
היסטוריית המחירים:
http://aaplinvestors.net/stats/iphone/pricing/
נערך לאחרונה על ידי nihrider; 03-11-2016 בשעה 12:42.
מטרו היא לא היצרן כמו במקרה של אפל.
אתה אומר שהיצרן הוריד את המחיר של הכלי ב40 אלף שקל?
הוא כנראה אומר שמטרו הורידו 40 אלף מטנרה ועדיין מרוויחים יפה.