קיבלת 20k טיפ? זה בטח היה חתיכת הפי אנדינג
בתור מי שעבד עם תיירים מהנסיון שלי אני יכול להעיד שיש תרבות של טיפים בעולם ולא כולם נוהגים להשאיר ללא קשר לרמת השירות שנתת.
אמריקאים וקנדים - לרוב היו לארג'ים ( יש לנו מקרר באוטובוס בכיף הייתי משחרר בקבוקים גם חינם זה היה מחזיר את עצמו ביג טיים) השיא שלי שקיבלתי מכל נוסע 100 דולר תכפילו את זה ב54.
גרמנים - השאירו יפה
דרום אמריקאים אחרי שהחריבו לי חצי אוטובוס לא השאירו כמעט כלום לא הסכמתי לעבוד עם קבוצות תוססות יותר.
צרפתים - משאירים בקמצנות.
והכי טוב לסוף ישראלים אחרי מסטיקים דבוקים למושב ושאר נזקים משאירים שקית שאספו עם עשרות אגורות ושקלים.
בגדול עבדתי בעיקר עם קבוצות אמריקאיות בשל קשרים שפיתחתי עם רכז צפון אמריקה.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
קיבלת 20k טיפ? זה בטח היה חתיכת הפי אנדינג
אתמול ניסיתי את הקטע שלכם עם הקמצנות.
הזמנתי פיצה הביתה ולא נתתי לשליח טיפ.
אולי הכל בראש אבל לא היה לי טעים אחרי זה.
הטיפים אצל נהגי התיירות מהוות מרכיב מרכזי משמעותי אצל נהג תיירות.
מספרים (אני לא יודע אם זה נכון) שבחברות אוטובוסים מזרח ירושלמיות נהגים עובדים ללא משכורת ( מסביר את התמחור שלהן).
וכן זה היה חודש טוב לי ולמדריך תיירים.
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
אתמול הזמנתי הביתה ארוחה ממסעדה סינית. מראש תיכננתי להשאיר טיפ, אפילו מוגדל - עשרה שקלים. אני יושב בבית משחק קלאש אוף קלאנס, באמצע טורניר (שלושה הפסדים ואתה עף) ואשתי פותחת ואני שומע שיש איזה דיון - לשליח אין עודף. אני נקרא לעזור, עוזב את המשחק באמצע (הפסד ראשון בטורניר - מבחינתי הטיפ בסכנה) ומגיע. מסתבר שהשליח הוא בכלל שליחה ואין לה עודף ממאתיים. כמה החשבון? 173. אז מה זה אין לך עודף ממאתיים? ממה יש לך? כאן כבר החלטתי שממש אין טיפ. פתחתי את הארנק ולאחר חיפוש וחיטוט בכל התאים הוצאתי 173. פונקט (מזל שבמקר אותו בוקר הייתי אצל הירקן והיה לי עודף). "תודה רבה, שיהיה בתאבון" היא חייכה ופנתה ללכת. הנימוס הזה שבר אותי. תקראו לי שובניסט אבל רק בגלל שהיא בחורה עצרתי אותה ונתתי לה טיפ.
אז כנראה שלא היית בהרבה מקומות בעולם. טיפים יש בכל מקום אבל 10% זו חזירות וחוצפה. לרוב משלימים ומעגלים. keep the change זה בדיוק זה. החשבון 173? השליח/מלצר יקבל 2 או 7 לא 17-20.
אני מזמין משלוח כל יום בעבודה ולפחות פעמיים שלוש גם בערב.תעשה חשבון ותבין למה אין מצב. ולמי שכתב פה שאנחנו יכולים לעשות מגבית כל אחד שקל שניים, נראה לך שאני אעצור ישיבה באמצע ואשלח את כולם להביא ארנקים ולחפש לי מטבעות? למי בכלל יש מטבעות בכיס.
הוצאת לי את המילים מהפה, אצלנו החברה נותנת תקציב תן ביס מוגדל כדי שאנשים יאכלו במשרד ולא יצאו לטייל ובנוסף משקיעה בקייטרינג לעובדים.
העיקר שאנשים ירגישו טוב בסביבת העבודה ולא יחפשו ״להתאוורר״ ממנה.
גם זאת אסטרטגיה שמוכיחה את עצמה בנכונות של העובדים לשעות נוספות.
אני יודע שמבחינת השליח זה להסתכן בכביש, לעלות מדרגות וכו׳ אבל בשביל האיש במשרד זה השגרה.
אין קשר לקמצנות.
לא יודע למה, אבל התגובה שלך גרמה לצחוק.
מוכן לעשות איתך ניסוי נוסף -
פעם הבאה שתרצה פיצה -
תרשום בפורום.
אני אלך לקנות אחרי שאראה את ההודעה, ויביא את הפיצה אליך הביתה.
תשאיר לי טיפ מוסכם מראש 200 ש"ח.
ספר לי איך היה הטעם!
נראה לי שיהיה לא משהו, למרות הטיפ.
אגב,
מאז שהתחיל הדיון הזה יצא לי להיות רק במקום אחד עם "פוטנציאל" לטיפ.
פאב.
הזמנה של 2 בירות בבקבוק.
תשלום באשראי.
לא מקבלים טיפ בשראי.
לא היה לי עודף.
לא באמת הרגשתי רע אחרי זה,
אבל חייב להודות שהתגובה הראשונה שלי הייתה לחפש עודף בכיס...
סיפור מעניין, יש לי כמה תובנות עליו:
1. שהשליח נתקע בלי עודף כי כנראה לקוחות קודמים גמרו לו אותו, ובגלל הסיבה ההזוייה הזאת, במקום לקבל בהבנה, בחרת להעניש אותו/אותה ולא לתת טיפ. גיבור.
ופה אני די רציני, לדעתי דרך החשיבה שלך בסיטואציה הזאת הייתה לא יפה בלשון המעטה. כאילו אחינו, בגלל עודף? מה, אתה רציני?
הלאה..
2. אתה פמיניסט.
3. גם אני בתור שליח, גם לאלה שלא מביאים טיפ - אני מחייך ואומר בתיאבון ונותן הרגשה טובה, ואני רוצה להגיד לך שאלה שפעם לא היו מביאים לי היום כן מביאים,
כי הגישה שלי והווייבים שאני מעביר עושים את זה בשורה התחתונה. אה, ואני גם חתיך.
ולא מדובר על ישיבות שזה מובן מאליו, מדובר על כמה חבר'ה שיושבים במשרד וסתם מחכים לאוכל. אתה יודע מה, ביום רגיל עוד בסדר, אפשר להתפוצץ מזה,
אבל כשהשליח מגיע בגשם בשיא הקור בחוץ?
עם כל הכבוד לשליחים (ויש כבוד, ויש גם טיפים), יש להם מעסיק שצריך לתת להם משכורת שמתאימה למה שהם עושים.
לבנות על זה שהלקוחות ישלמו בכסף שחור לעובדים שלך זה על גבול הפלילי.
https://youtu.be/XSVACj0LuIo
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
אני נותן טיפ לחיים :P
סתם, בדכ משאיר טיפ אבל לא מתפרע יותר מידי.
(זה לא שעם הטיפ הוא מגיש לנו גם את תלוש השכר שלו....)