לא רוצה לסטות מהנושא אבל, אילו ערכים בדיוק?
אני עושה יותר מילואים מרוב העם, אני עושה דברים שעוסקים בבטחון, אבל עם כל הערכים אני רוצה לחיות טוב.
מה זה עוזר לי שאני במדינת היהודים אם עושקים לי את התחת?
לא רוצה לסטות מהנושא אבל, אילו ערכים בדיוק?
אני עושה יותר מילואים מרוב העם, אני עושה דברים שעוסקים בבטחון, אבל עם כל הערכים אני רוצה לחיות טוב.
מה זה עוזר לי שאני במדינת היהודים אם עושקים לי את התחת?
דווקא התלוננו הרבה (המס בימי בניית מקדש שלמה היה גם כסף/תוצרת אבל גם עבודה פיזית בבניה).
הייתה תסיסה בעם ואפילו כמה חיסולים ממוקדים לא פתרו את המתח.
מתחת לפני השטח נותרה מרירות שהובילה בימי בנו לפיצול הממלכות...
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
יחי המלך המומנט
גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו
פה בארה״ב זה הולך לפי סוג האופנוע וגיל הרוכב. אני משלם על מקיף מלא (גניבה, שריפה, ונדליזם, נזקי טבע, תאונה עצמית, נהג לא מבוטח, כיסוי הוצאות רפואיות, וצד ג׳) 6000 שקל לשנה על דוקאטי פאניגאלה 1299s. בארץ שילמתי פי 1 וחצי על חובה וצד ג׳ לR1 2012. זו פשוט גניבה.
כמה כסף הכיסוי שלך לעומת הביטוח בארץ?
כל מה שאתה יודע לומר, אחרת אין טעם להשוואה במחיר העלות לביטוח
הכיסוי על האופנוע הוא טוטאלי. ערך האופנוע נקבע על פי מקור אחיד לבנקים לסוכנויות הרכב ולחברות הביטוח. במידה ויש לך הלוואה על כלי הרכב ואתה רוכב ביטוח "גאפ" כל פער בין גובה הפיצוי לגובה ההלוואה יכוסה על ידי הפוליסה של הגאפ. בפוליסה שלי יש כיסוי מלא על עלות האופנוע והחלקים לכל מקרה שפירטתי למעלה ללא הגבלה עד לטוטאל לוס ופיצוי עד לערך האופנוע במקרה של טוטאל לוס. הכיסוי הרפואי הוא עד לגובה ההשתתפות העצמית שיש לי לביטוח הבריאות שלי ועוד קצת. צירפתי תמונה כדי שתוכל לראות איך זה נראה במסמכי הפוליסה.
FullSizeRender.jpg
הביטוח שלך טוב אבל הוא בסופו של דבר מוגבל בכיסוי שלו.ביטוח החובה לרכב מכסה כל פגיעה, נפשית וגופנית כאחד, העלולה להיגרם עקב תאונת דרכים. בפועל, אדם הרוכש פוליסת חובה הינו מבוטח למול כלל הנזקים שעלולים להיגרם לו בתאונה, ובמקביל מבטח כל אדם אחר- נוסע, נהג אחר או הולך רגל- העלולים להיפגע בעת נהיגתו. כך, בעת תאונה יפוצו בעל הפוליסה והנהג עבור כל סכום שיהיו חייבים לשלם במקרה של חבלה פיסית, מנטלית או חלילה מוות.
נגיד אם פגעת במכונית עם 5 אנשים בפנים והיא התהפכה בעקבות הפגיעה, אתה יכול בקלות לעבור את המקסימום שלך.
או אם אתה עם מורכבת על האופנוע ופוגעים בך, זה גם אפשרי לעבור.
אם עברת אז אתה משלם את ההפרש מכיסך.
בחובה אין מגבלה כזו.
גם אם זה במסגרת הכיסוי, אחרי תביעה של $300,000 לך תחפש מי יבטח אותך עכשיו.
מה זה נהג לא מבוטח?
בארצות הברית יש המון מקרים של נהגים לא מבוטחים ולכן בתוך הפוליסה מובנת הגנה למקרים כאלו בהם נפגעת מנהג לא מבוטח.
המקיף אינו מן העניין כאן. אתה יכול להחליט אם לבטח מקיף כאן ובארצות הברית של אמריקה ואתה יכול שלא. שוב כאן וגם שם.
ביטוח חובה כשמו כן הוא. חובה לפי חוק. אתה מחויב על ידי המדינה לרכוש ביטוח נזקי גוף. הביטוח ברובו זהה לכולם וכך גם הכיסוי שהוא מעניק. נשים רגע בצד את החובה עם השתתפות עצמית לדו"ג. לכיסוי הביטוחי של החובה בישראל אין אח ורע בעולם. זהו אחד הביטוחים המקיפים ביותר שניתן לעלות על הדעת לנזקי גוף לרבות נזקים עתידיים.
ביטוח נזקי גוף שלך בארה"ב ישאיר אותך עני מרוד וחסר יכולת להתפרנס בתאונה קשה.
אגב, לגבי המקיף, תבדוק כמה עולה הפאניגאלה שלך בארה"ב ומה העלות שלו כאן. אפשר להאשים את חברות הביטוח בהרבה דברים, אבל מיסוי על כלי רכב אינו אחד מהם. עכשיו, תחלק את המחיר של הפאניגאלה בארץ במחיר של ארה"ב ותכפיל את הפרמיה שלך במספר שהתקבל. עכשיו תשווה את הפרמיות. אני בספק אם ההפרש יצדיק את הטענה המקורית שלך.
איללכא...וסובבו בגז