עמוד 5 מתוך 15 ראשוןראשון ... 34567 ... אחרוןאחרון
תוצאות 61 עד 75 מ 222

אשכול: קניות מאנשים פרטיים שמייבאים באופן פיראטי ציוד רכיבה ומוכרים בזול

Member
    אני חושב שדעת הקהל פה היא די אחידה.
    יהיה מעניין לראות את כותב התור מגיב לטענות פה ולא רק יוצא בהאשמות ורץ להתחבא מאחורי מעטה האנונימיות...

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי nihrider צפיה בהודעה
    זה מאוד מכוער.
    זה גם לא מפתיע כשהמחירים בחנות הם פי 2 מהמחיר בהזמנה מחו"ל.

כולם פה מכוערים, זאת הבעיה.
    בעל החנות לא אשם בזה , גם אתה לא.
    קח את המחיר שאתה רואה בחנות , תוריד מע"מ (17%) , מכס (משתנה אבל באיזור הדו-ספרתי) , מס הכנסה (מס חברות זה 25%) ואת עלות המוצר.
    זה הרווח הגולמי שלו , לפני עלויות. עכשיו המספר נשמע כל כך גבוה?
    וכל זה , לפני שהכסף אצלו הכסף הוא של החברה. עכשיו הוא צריך למשוך דיבידנד או לשלם לעצמו משכורת וזה עוד מס.

נכון שאותך בתור אדם פרטי בודד , זה לא מעניין ואתה רוצה הכי זול שיש.
    אבל לא כולם גנבים (לא שחסרים כאלו , שלא תבין לא נכון).
    פשוט קיים בארץ נטל מס מטורף שמקפיץ מחירים בטירוף!

Senior Member
    מה באירופה אין מיסים?

ציטוט נכתב במקור על ידי o^2 צפיה בהודעה
    קח את המחיר שאתה רואה בחנות , תוריד מע"מ (17%) , מכס (משתנה אבל באיזור הדו-ספרתי) , מס הכנסה (מס חברות זה 25%) ואת עלות המוצר.
    וכל זה , לפני שהכסף אצלו הכסף הוא של החברה. עכשיו הוא צריך למשוך דיבידנד או לשלם לעצמו משכורת וזה עוד מס.

אז שבעל החנות יבוא ויתן לנו סקירה של עלות המסים שהוא משלם פה בארץ
    ולעומת זאת יתן לנו סקירה של שלושה מדינות באירופה ועליות המסים שהם משלמים שם.
    נראה באמת השוואה עד כמה המדינה שלנו פוגעת בבעל עסק לעומת אירופה.
    לעניות דעתי, עלות המסים, ייבוא ושילום תקינה לא יהיה בפערים גדולים שיצדיק את המחיר הגבוהה בארץ משאר אירופה.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    אין לי טענות לבעלי חנויות, שמנסים למכור מוצר במחיר כפול מחו"ל (ופי שלוש ממחיר חו"ל בסייל/סוף עונה).
    יש לי טענות לבעלי חנויות, שעוד מעזים להתלונן בפומבי, ולרמוז (ולצערי - לפעמים אף לייצר באופן אקטיבי) לצורך בחוקים שנועדו להגביל את היבוא האישי.
    או, במילים פשוטות:
    אין לי בעיה שכשחיפשתי את הקסדה הבאה שלי, שואי GT-AIR הופיעה באתר של אביזריון ב - 3.5 אלף שקל.
    יש לי בעיה, שבאדיבות המדינה וחוק (שהשמועה קושרת לאביזריון), אם הייתי רוצה להזמין את אותה שואי מ-FC-MOTO בכ-400 יורו, אז הייתי צריך לעבור בדיקת טכניון בתשלום מאוד לא סמלי, ולנסוע מספר פעמים לדואר ההגנה (שעה המתנה בתור כלול בחבילה).

אני בעד שוק חופשי.
    אם יש ליבואנים לקוחות במחירים שהם מבקשים - סבבה. שירות, אחריות וכו'. יש אנשים שמוכנים לשלם על זה.
    אם אין להם - זאת לא בעיה שלי. אני רק דורש את החופש לקנות ציוד רכיבה במרשתת, ולקבל אותו עד הבית, ללא תשלום נוסף פרט למס הקבוע בחוק.
    אני לרוב מוכן להסתכן עם טעות במידה כדי לחסוך 40-60% מעלות המוצר. מקסימום מחזירים, מוכרים כאן בארץ במחיר עלות או מחליפים עם חבר, שיזמין את המידה המתאימה עבורי, ויקבל את מה שאני קניתי.
    אם יש יבואן (ויש כמה צדיקים) שמוכן להביא ציוד במחיר שלא ישתלם לי להזמין מחו"ל - ז"א פער של מקסימום 10-15% מהמחיר באירופה - אז אני הולך לקנות ממנו. אם לא, לא נורא. אני יודע להשתמש במחשב. ומי שינסה להגביל אותי בזה, לא יראה שקל לא ממני ולא מהחברים שלי - גם לא בקניית מנעול דיסק.

ובראיה רחבה יותר:
    יבואן הוא לא יצרן, הוא לא מייצר יותר מידי מקומות עבודה, ולא ממנף את התעשייה המקומית. לכן אני לא רואה שום הצדקה "לשמר" יבואנים כמו שמשמרים (על הנייר לפחות) חקלאים או מפעלי ייצור.
    לא מצליח להיות תחרותי מול איביי? תסגור. תצטרך לפטר 2-3 עובדים? זאת לא מכה למשק. הם יכולים ללכת לעבוד במלצרות.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Member
    לא מדובר פה בחנויות בלבד, אלא גם ביבואנים שמכתיבים מחירים לחנויות. חנות שלא מוכרת בתוך אותו טווח שמכתיב היבואן, תוחרם על ידי היבואן ולא תוכל לקנות ממנו מוצרים כדי למכור בחנות.

מיסים (אולי נמוכים יותר) יש גם בשאר העולם, ורק להזכיר שהיבואן לא קונה מהיצרן (או דילר) במחיר שהמוצר נמכר לצרכן בחו"ל, אלא בפחות כך שאין להעמיס מיסים ושאר ההוצאות של מדינת ישראל על המחיר לצרכן בחו"ל.

בסופו של יום, ובלי לבקש פירוט עלויות, עובדה אחת קיימת בשטח והיא מבצעי חיסול או "הנחה רק בשבילך ולי זה עולה יותר תאמין לי" שמגיעים לפעמים למאות אחוזים. ואני יכול רק להניח שגם במבצעים וההנחות האלה אף אחד לא מפסיד עלינו הלקוחות קצה. אפשר גם להזכיר את אותן חנויות שמוכרות בפחות ממחירי השוק ועדיין מצליחות לחיות.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    ציטוט נכתב במקור על ידי o^2 צפיה בהודעה

אתה מזייף בחישובים ובגדול.
    מע"מ - הצרכן הפרטי משלם, בעל החנות לא משלם - פשוט לא מרוויח אותו. נניח ששניהם במצב זהה.
    מכס - משלם גם הצרכן הפרטי וגם בעל החנות.
    עלות המוצר - נמוכה משמעותית לבעל החנות בהשוואה לצרכן הפרטי. אם היא לא - אין שום טעם אפילו לנסות להתחרות בצרכן הפרטי, לא יצליח. כאן אחד הזיופים שלך.
    מס חברות או כל מס רווח אחר - וכאן הזיוף הכי גדול שלך - נלקח אך ורק מהרווח. אם, נניח, בעל החנות שילם על מוצר, מכס, מע"מ, ומכר בדיוק במחיר הזה - 0 רווח - שילם 0 מס חברות. והתחשבות במס על הרווח של בעל החנות היא ממש לא מעניינו של הצרכן הפרטי. כמו שכתבתי, וכמה אחרים כתבו - אם הוא לא מצליח לייצר רווחים שיכולים לקיים את העסק, אולי לעסק אין בכלל זכות קיום.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Biker boyz צפיה בהודעה
    אז שבעל החנות יבוא ויתן לנו סקירה של עלות המסים שהוא משלם פה בארץ
    ולעומת זאת יתן לנו סקירה של שלושה מדינות באירופה ועליות המסים שהם משלמים שם.
    נראה באמת השוואה עד כמה המדינה שלנו פוגעת בבעל עסק לעומת אירופה.
    לעניות דעתי, עלות המסים, ייבוא ושילום תקינה לא יהיה בפערים גדולים שיצדיק את המחיר הגבוהה בארץ משאר אירופה.

נראה לי שזו נחלת הכלל שלא קל כלכלית לחיות במדינתנו אף בעל חנות לא חייב לך/לנו דין וחשבון ופירוט מה וכמה הוא מכניס לכיס. זכותו לעשות רווח וזכותנו לא לקנות.

השאלה המתבקשת היא למה לחנויות בארץ גוזרים לאחר עלויותיו רווח כה גבוהה במקום להתפשר בפחות ובכך לסכל קניה מאדם פרטי שייבא בקטנה ומוכר את מרכולתו (שזו באמת תופעה שולית) או כפי שאני יותר רואה את העניין המרכזי ולכן מתרכז יותר בו - מניעה מאיתנו הצרכנים לרכוש לבד בחו״ל.

ציטוט נכתב במקור על ידי מצמץ צפיה בהודעה
    נראה לי שזו נחלת הכלל שלא קל כלכלית לחיות במדינתנו אף בעל חנות לא חייב לך/לנו דין וחשבון ופירוט מה וכמה הוא מכניס לכיס. זכותו לעשות רווח וזכותנו לא לקנות.

השאלה המתבקשת היא למה לחנויות בארץ גוזרים לאחר עלויותיו רווח כה גבוהה במקום להתפשר בפחות ובכך לסכל קניה מאדם פרטי שייבא בקטנה ומוכר את מרכולתו (שזו באמת תופעה שולית) או כפי שאני יותר רואה את העניין המרכזי ולכן מתרכז יותר בו - מניעה מאיתנו הצרכנים לרכוש לבד בחו״ל.
    וזכותי להתלהם על כתיבת הפוסט שיצר התלהמות חסרת תקדים כנגד בעל העסק שפרסם אותו לבקש ממנו שיערוך השוואת מחירים ויחשוף עליות,מיסוי,ייבוא לפני שהוא מעלה פוסט שהוא גיבוב של מילים בלי נתונים גולמיים.
    ולגבי שאלתך, השיקול העיקרי הוא שאם הם ימכרו לאחד מתוך שלושה שנכנס לחנות הם עדין יכולים להרוויח אותו הדבר מבחינת הרווח הנקי שלהם, אז למה לא.

לא מעניין ההשוואות האלה גם ככה לא יורידו מחירים משמעותית.
    מי שמזמין מחו"ל ימשיך להזמין וזה הכל.
    שיבכה עד מחר זה לא מעניין,מצאתי יותר זול? אני אקנה איפה שהכיס שלי מאפשר...קשה להם להתפרנס\כועסים? תחליפו מקצוע.
    מובי זה לא קטנוע,מובי זה אל.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
    אתה מזייף בחישובים ובגדול.
    מע"מ - הצרכן הפרטי משלם, בעל החנות לא משלם - פשוט לא מרוויח אותו. נניח ששניהם במצב זהה.
    מכס - משלם גם הצרכן הפרטי וגם בעל החנות.
    עלות המוצר - נמוכה משמעותית לבעל החנות בהשוואה לצרכן הפרטי. אם היא לא - אין שום טעם אפילו לנסות להתחרות בצרכן הפרטי, לא יצליח. כאן אחד הזיופים שלך.
    מס חברות או כל מס רווח אחר - וכאן הזיוף הכי גדול שלך - נלקח אך ורק מהרווח. אם, נניח, בעל החנות שילם על מוצר, מכס, מע"מ, ומכר בדיוק במחיר הזה - 0 רווח - שילם 0 מס חברות. והתחשבות במס על הרווח של בעל החנות היא ממש לא מעניינו של הצרכן הפרטי. כמו שכתבתי, וכמה אחרים כתבו - אם הוא לא מצליח לייצר רווחים שיכולים לקיים את העסק, אולי לעסק אין בכלל זכות קיום.
    מע"מ הצרכן משלם ומרגיש שהחנות מרווחיה ממנו וזה האפקט הפסיכולוגי שגורם לתלונות הרבות שיש פה.
    מה שהוא כמובן טעות. אז כבר כל מחיר שרואים בחנות הוא 17% נמוך יותר (מבחינת העסקה בין לקוח-צרכן , כי המע"מ זה של המדינה והיא סתם משתמשת בחנויות כזרוע גבייה).

מכס צרכן פרטי לא תמיד משלם, הרבה מבריחים סחורה כשהם\חברים טסים לחו"ל. אני מכיר אישית מישהו שאישתו הביא לו גלגל של אופנוע במזוודה , אני עד היום בשוק שנתנו לה להעביר את הדבר הזה אבל זה סיפור אמיתי.
    גם אני קניתי טלפונים ומחשבים ניידים בחו"ל והבאתי לארץ ללא מכס , אז פסיכולוגית אני מרגיש שדופקים אותי בחנות אבל החנות לא יכולה להבריח מכולות אבל אני כן יכול להבריח פריט בודד.

עלות המוצר נמוכה יותר בקנייה בווליום גבוה, זה ברור. אבל זה לא הדיון , גם החנות בחו"ל קונה סטוקים ובמחיר יותר נמוך ממה שהיא מוכרת לך.
    אנחנו משווים מחיר לצרכן , מה שהצרכן מוציא מהכיס (לא משנה כמה נקלח מזה למס,מכס בלה בלה) שהוא מה שגורם לאפקט הפסיכולוגי של העושק.

לגבי מס חברות , כמה חברות מעלימות מס לעומת אנשים פרטיים שעושים עסקות מזומן? בין חברים , בפורומים וכו'? אז איך אתה מתחרה במישהו שלא משלם מכס,מע"מ ומס הכנסה?
    זה ברור שהוא יציע לך עסקה שווה יותר , רק במיסוי אתה משלם פי כמה וכמה ממנו.

וכמו שציינתי ואתה מפספס את זה, מס חברות הוא רק מכניס את הכסף לחברה לא לכיס הפרטי שלך. אדם שמוכר לך בשחור מקבל כסף לכיס. חברה משלמת מס חברות ודיבידנד.

להשוות בין פיראט קטן לחברה מסודרת זה פשוט מגוחך , זה כמו שתגיד שמישהו מוכר לך אחלה לינקים לטורנט אז שילכו לעזעזל HBO .... אתה תראה משחקי הכס מהורדות ממנו.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של MasterOz
    חברים, זה יפה שכולם מעלים ספקולציות, למרות שהם לא בעלי ולא מנהלי עסקים שבקיאים במספרים.
    תעשו לי טובה אישית, אל תספרו לי ואו לאחרים סיפורי מעשיות.
    חד משמעית וללא שום עוררין, 90% מהיצרנים והיבואנים במדינת ישראל שוחטים אתכם.
    גם ביצור מקומי זה כך...
    אפשר להתמקד בצמיגים מכל סוג ובמיוחד של אופנועים, אין עליהם מכס בכלל כי הם אביזרי בטיחות...
    ובכל זאת מחירם לצרכן פי חמש מבארצות אחרות.
    מחירו של פסק זמן מתוצרת ישראלית, יקר פי שלוש בישראל לעומת אנגליה...
    לשם צריך לשנע אותו, לשמור על טריותו, לשלם עליו מיסים ועוד כהנה וכהנה.
    אם יכולתי לפרסם את מה שאני עושה ומוכר (ולעשות פרסומת חינם למוצרים)
    הייתי מוכיח לכם שהמחירים של המוצר שאני מוכר בישראל, זהים למחירים בארצות הברית,
    ההפרש הוא ממש כמה שקלים בודדים.
    חד משמעית חברים, אם אני יכול (או החברה שבא אני עובד)
    גם יבואנים אחרים יכולים.
    כל מי שמספר אחרת, נתלה במספרים הזויים, או מתלונן על מיסים...
    הוא שקרן אמיתי!!!

אה כן, אם הייתם יודעים כמה עלה ליבואן האופנוע או הקטנוע שאתם רוכבים עליו,
    אם הייתם יודעים מה מחירו האמיתי אחרי מיסים, הייתם נבהלים באמת!

חברים, שתדעו לכם...מחירו של כל כלי רכב בארץ אחרת, יכול היה להיות זהה בארץ שלנו.
    אל תאמינו לזיבולי השכל ולשקרים.

רוב הכלים שמיובאים לישראל, עולים ליבואן...שימו לב...
    חצי מעלות הכלי והרבה פעמים גם פחות מחצי המחיר, הנקוב בארץ היצור שלו, לצרכן הסופי!
    אה כן...אני מתכוון בשער הסוכנות, אחרי כל המיסים וההובלות,
    אבל לפני שמזיינים אתכם ומוכרים לכם חארטות.

אם הייתם באמת רואים את המסמכים הסודיים שמראים את עלות המוצרים שאתם רוכשים
    במחירים הזויים ומוטרפים...לא הייתם מאמינים.

אבל עזבו, תמשיכו לתת את הלחי השניה (של הטוסיק הענוג שלכם)

אני נגמלתי.

שלא תבינו לא נכון...יש לזה בין היתר סיבה אחת לפחות,
    טובה מאוד למצב הזה...הסיבה היא חוסר ההערכה של הצרכן הישראלי
    שעושה מכל דבר שוק או בזאר טורקי, מבקש הנחות ומזיין את השכל.

אז כדי שתרגישו טוב וחס ושלום לא פראיירים...
    היבואן מחזיק מוצר שעלה לו אחרי הכל, אבל כל העלויות...1200 ש"ח
    לחנות הוא מוכר ב5500 ש"ח, שבתורה מציעה לכם ב...11000 ש"ח
    אבל היום יש מבצע! אז תצאו עם הנחה של 2000 ש"ח...
    אבל רק היום, כי אתם הלקוח הראשון היום...הראשון שמזיינים אותו.

ומי לא יצא פראייר...מי??????
    נערך לאחרונה על ידי MasterOz; 30-03-2017 בשעה 23:08.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של MasterOz
    ואני רוצה להוסיף עוד משהו,
    מי שמכיר אותי יודע שאני טוטאלי, אז רציתי ליצר ביגוד וציוד מגן לאופנוענים.
    שתדעו, חליפת עור, 1.4 עובי, תפרים משולשים, חוטי קבלאר, מיגונים מהחומרים הכי נחשבים,
    גמישות במקומות הנכונים, לוגו, צביעה לפי בקשה שלי, אריזה, שינוע, מיסים וכו'
    עולה לי ליצר, באותם המפעלים כמו אלפיינסטאר והלד...כולל משלוח אלי הביתה,
    בכמות של 100 ומעלה, באיזה מידות שאני רוצה...שימו לב, שימו לב!
    1000 ש"ח
    שמעתם?
    1000!
    אבל מה הבעיה? הרי חייבת להיות איזו בעיה, או קאטץ'...לא?
    הבעיה מתחלקת לשתיים,
    1. מי יאמין למותג חדש? מי יקנה ממני למרות שאוכיח שהחליפה לא נופלת ממותגי פרימיום ידועים?
    התשובה לזה, אם אעשה שיווק נכון שיעלה מלא כסף, בסוף יאמינו לי...נכון?
    2. אני צריך למכור רק בארצות אחרות.
    לא רק בגלל כמות הרוכבים והקונים בכלל...אלא בגלל הצרכן הישראלי!
    הישראלי (במתכונת קושיות לפסח) מה הוא שואל?
    למה שאקנה מותג מהמאסטר? כמה הוא ירוויח עלי?
    אם עלה לו אלף והוא ימכור באלפיים ועוד מוצר שאף אחד (עדיין) לא מכיר...
    למה שאתן לבן זונה להרוויח עלי ולהכפיל? זין! לא קונה אצלו!
    עדיף לקנות מותג מוכר ולא להיות פראייר.

אז שתדעו, כך היה עם הצמיגים שהבאתי במחאת הצמיגים.
    אנשים העדיפו לקנות במקום אחר, כשיצטרכו ואו יהיו חייבים...
    ולא לקנות מהסטוק שהבאתי לישראל...כי מה שעניין אותם זה כמה אני מרוויח
    ולא כמה הם מרוויחים. גם אם המחיר שלי היה הכי זול בשוק כולל הרכבה.

אז חברים, לסיכומו של עניין הקניות המקבילות ושאר ירקות.
    כל אחד שיעשה מה שעולה על רוחו!
    למעט ההסתיגות הנחרצת שלי למדידה בארץ וקניה בחו"ל, שזה מעשה מכוער בעיניי ולעולם לא אעשה אותו,
    אני בעד להביא כל מה שאפשר ממקום אחר, החל מקיסמי שיניים ועד בית קומפלט להרכבה,
    החל ממסטיקים לילדים וכלה במכוניות פאר. כל דבר שאפשר צריך להביא מבחוץ באופן עצמאי.
    לא משנה כמה תשלמו, לא משנה כמה יטרטרו אתכם...
    בטווח הרחוק, עם קניות מרובות ובסיכום כללי, תמיד תצאו מורווחים גם אם יהיו נפילות קטנות בדרך.
    הרי גם כאן, כל הלא פראיירים, כשהם צריכים אחריות ואו שרות, הם מקבלים שפריץ לעין.
    אז בחייאת...שווה ליפול פעמים שלוש ולהרוויח שלושים פעם.

היום שאל אותי מישהו כמה זמן יש לי את הנעלים שאני נועל...
    אמרתי שלוש וחצי שנים.
    הוא שאל כמה עלו
    אמרתי 1500 ש"ח
    הרבה כסף אמר הבחור
    אמרתי לו כך...1500, בשלוש שנים, זה 500 לשנה...
    אלו הנעליים היחידות שלי ואני נועל והולך איתן בערך 300 ימים בשנה
    תחלק 500 ב300...העלות היא 1.6 ליום!
    אז בוא נבין...ב1.6 ש"ח ליום, יש לי נעלים שמחזיקות אותי כבר שלוש שנים ללא פגם.
    כמה עלו הנעלים שלך? שאלתי
    650 ענה
    ולכמה זמן הן מחזיקות? שאלתי
    שנה הוא ענה ואז אני מחליף.
    ונגיד שאתה כמוני, הולך איתן 300 ימים בשנה...כמה הן עולות ליום?
    הוציא את הטלפון וחישב...
    650 לחלק ל300...........2.1 ש"ח ליום הוא ענה
    אז אמרתי לו, שכל יום, במשך 300 ימים שלא יחשוב שעולה לו בשקל יותר ממני ללכת
    שיחשוב פשוט...שפשוט עולה לו כמעט כפול.

האמת...לא נראה לי שהוא הבין.

ואתם?

מאסטר התגובה האחרונה שלך לפנתאון, עקב כך שאני וחבריי הקרובים ביותר גם חושבים ומחשבים ככה כל מה שאנחנו קונים, כולל אופנועים.
    זה החישוב הנכון לקנייה נכונה ולעלות. הבעיה היא בכך, שאתה יכול לקנות מוצר יקר מאוד בחישוב הזה ולא תמיד יש לך את הגב הכלכלי לזה, כי התשלום לא יורד ב-2 שקל ליום אלא על פני כמה חודשים.

Member
    מאסטר עוז היקר, תודה על פקיחת העיניים..זה רק גרם לי להרגיש עוד יותר פראייר, אבל!
    נצא בהנחה שאנחנו חיים במדינת היהודים, ולא סתם העולם שונא יהודים.

הם תמיד היו רמאים, רודפי בצע. והעם שלנו שברובו מוכן למכור את אמא שלו בשביל לחיות כמו עשיר יעשה זאת על חשבון חבריו ומשפחתו גם אם צריך.
    הבעיה היא האנשים והתרבות, לא הקונים, לא המוכרים ולא היבואנים אלא כולם יחד!

אני לא מתלונן, ולא אומר שצריך לעשות חרם צרכנים או הפגנות (כי כמו שאמרתי..מי יתאגד ביחד כשלכולם מעניין את התחת על האחר?) כי זה בחיים לא יקרה, שוב מאותן סיבות שאנשים פה יתלוננו מצד אחד על יוקר מחייה ומצד שני יעבירו את הדירה שלהם על שם בת זוג ואח"כ ירשמו את עצמם לדיור למשתכן כדי לקנות דירה נוספת בזול כדי לעשות רווח.
    והכי יפה שמדובר באנשים ממעמד סוציואקונמי מגוון, מאנשים משכילים עם תואר שני ועוד אנלפבתים שלא סיימו 12 שנות לימוד.

זה לא שהרצפה עקומה בלבד, זה גם הצופים שמסתכלים עקום.