המשפט הזה מוכיח משהו? אני נסעתי 100KKM ולא היתה לי תאונה עם פגיעת ראש. מסקנה=קסדה זה לא מאסט.
בהקצנה מאד גדולה (או אולי לא כזאת גדולה) היית יכול להגיד את זה גם על קסדה. אין לי מושג אם ABS היה עוזר לך בתאונה או לא.
בכל מקרה עם מחקרים שמצביעים על ירידה של 30% במקרי מוות של תאונות אופנועים בזכות ה ABS, אתה בהחלט יכול לקבל את זה שעבור כמה מאיתנו זה "מאסט".
שים בצד יכולות נהיגה, תנאי דרך, מצב מכני, ABS עוזר להציל חיים.
Sanyang Pure 50 -> Aprilia Rally RS 50 -> Kawasaki KLE 500 -> Suzuki Vstrom 1000 -> Yamaha XT1200ZE
1. קסדה זה מאסט כי החוק מחייב. יש מקומות בעולם שבהם זה לא ככה.
ללא ספק, רכיבה ללא קסדה מעלה את הסיכון לפגיעה קשה או מוות פי כמה במקרה תאונה, ופוגמת בנוחות ברגע שאתה עובר את ה-60 קמ"ש.
לכן, ההקצנה שלך היא לא "כזאת או לא כזאת גדולה" - היא הזויה. זה כמו להשוות ברקסים של רכב 2017 לברקסים של FORD MODEL T, בבלימה מ-120 קמ"ש (תצטרך לזרוק את הפורד מצוק).
2. אתה מציע "לשים בצד" כל פרמטר חשוב - "יכולות נהיגה, תנאי דרך, מצב מכני" - ואז לדון בנחיצות ה-ABS. אז כן, בעולם אידיאלי שבו הבעיה היחידה שיש ברכיבה על אופנוע היא נעילת גלגל בבלימה, ה-ABS חשוב מאוד. רק שהעולם הזה לא קיים. ABS מאפשר לקצר קצת את מרחק הבלימה, ומונע נפילה עקב נעילת גלגל. זה נחמד, אבל זה לא מה שיעשה אופנוע "בטוח" או "מסוכן". זה לא יפצה על היעדר אסטרטגיית רכיבה, על לקיחת סיכונים מיותרים, ואפילו על היעדר טכניקת בלימה נכונה (גם עם ABS, המרחק מתקצר משמעותית אם הרוכב בולם נכון).
יש כל-כך הרבה נקודות אחרות שכדאי להשקיע בהן כדי להעלות את בטיחות הרכיבה, שה"הדבקות" ל-ABS נראת לי מוגזמת.
לגבי סטטיסטיקת ה-30% פחות מקרי מוות בזכות ה-ABS: תראה את הנתונים, ואני אמצא לך איפה הסטטיסטיקה עקומה. אני לא מאמין ש-30% מהאופנוענים שנהרגים, נהרגים כי הם בלמו, נעלו גלגל ונפלו. בלמו מ-220 לתוך רכב, ולא הצליחו לעצור - אולי כן, אבל ה-ABS לא יעזור להם.
3. אני מקבל את זה שעבור חלקכם "להציל חיים" זה טיעון שבאמצעותו ניתן לקדש כל דבר שכופים.
ABS. בקרת אחיזה (למה לעזאזל אסור לי להחליט, שאני רוצה לרכוש רכב חדש ללא בקרת אחיזה?!). מובילאיי (אחלה עסקה. תודה מר כץ, עזרת לסטארט-אפ ישראלי, על חשבוני כמובן). מערכת התראה על סטייה מהנתיב (יופי, לא צריך לבדוק מראות יותר. עכשיו במקום "לא ראיתי אותו" זה יהיה "המערכת לא צפצפה").
מי שרוצה ABS, שישלם עליו. לא מזלזל בכם ולא מנסה לאסור עליכם. עם זאת, אני משתייך לאסקולה אחרת בנושאי נהיגה ורכיבה. וכשנציגי האסקולה שטוענת כי ה-ABS (בקרת אחיזה, מובילאיי, 30 כריות אויר) הינם חובה נכנסים לדיון ומציגים את עמדתם - אני מגיע להציג את עמדתי, כדי שמי שמתלבט - יראה שיש עוד דעות בנושא, ואפשר גם אחרת.
נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 28-08-2017 בשעה 12:26.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual