מצחיק...
מעבר לזה שאתה מתיימר לדעת מתי אני מקשיב ומתי אני לא אתה נוגד פה את עצמך שוב ושוב. בפסיקה הראשונה אתה שולל את מה שאני אומר (דעה לגיטימית) ואז אתה נוגד את מה שכתבתה בפסיקה שניה.

ושלא תצטרך לנחש עלי דברים רק שתדע שאימוני היגוי ובלימה עשיתי כל אחד מהם כמה פעמיים אז גם אם הבעיות קשב וריכוז שלי נראה לי שתפסתי את העניין די טוב.
אז סה"כ אני חושב שאנחנו אומרים את אותו דבר, שבסופו של דבר יש לך כמות עומס מסוימת שאתה יכול להפעיל על צמיג (שמשתנה בהתאם לתנאי הכביש, משקל, מזג אוויר, לחץ אוויר וכו) את ה100% הזה אתה יכול לחלק בין בלימה להיגוי אבל אתה לא יכול לעבור את ה100% הזה שיש לך (מרקז יכול אבל אתה אני ושאר האנושות לא יכולים).
צודק לגמרי עד לכאן. לכל צמיג באמת יש גבול אחיזה שאותו אנחנו לא רוצים לעבור.
אז אם נחזור לשאלה המקורית ברגע שאתה מוסיף בלם אחורי אתה גורם לחלק מהמשקל/עומס לעבור אחורה. נכון שכדי להגיע לבלימה טובה אתה צריך להעביר משקל לצמיג הקידמי (בהדרגה כמובן) מה שמגדיל את שטח צמיג שנוגע הכביש מה שמגדיל אתה אחיזה שזאת כל המטרה. אבל ברגע שאתה עושה גם וגם אז הבולגם הקידמי נסגר מה שמועך את הצמיג לכביש מה שכמו שאמרנו קודם, מה שמוסיף עוד אחיזה רק שעכשיו אתה גם מוסיף עוד בלימה מהאחורי (לא הרבה אבל זה גם משהו), מאזן את האופנוע בגלל ששני הבולמים תחת עומס ולא רק אחד (אופנוע יותר מאוזן = יותר יציב שזה עוזר בין השאר בהיגוי) ומצמצם את האפשרות לעלות לסטופי (מה שגם מוסיף לך ליכולת בלימה).
יש פה סתירה פיזיקלית... אתה לא יכול "להעמיס" על הבולם האחורי ככל שאתה נותן בו יותר ברקס. הוא נפתח עם הברקס (כל ברקס, לא משנה קדימה או אחורה) ולא נסגר. זה מה שאני מנסה להגיד, ככל שתבלום יותר (לא חשוב עם איזה בלם) לאחורי תהיה פחות אחיזה כי ישב עליו פחות משקל, כי בבלימה המשקל עובר קדימה.
אבל מה אני יודע? אפילו להקשיב אני לא עושה נכון. אז אני אומר כזה דבר. לך למגרש מבודד ותעשה ניסויים. תראה ותרגיש את ההבדלים ותחליט מה הכי טוב בשבילך ולך עם זה.
אה וכן קורסים תמיד עוזר. יש שם מדריכים שיודעים יותר טוב מאיתנו (זייני השכל פה על המקדלת) אפשר לשאול שאלות ולהתאמן על זה במגרש סגור כאשר בודקים ומתקנים אותך.
ואם ננעל לך הבולם, סע למוסך ותבדוק אותו. אם הוא תקין אתה צריך לשדרג/לכוון אותו שיתאים למימדים/סיגנון הרכיבה שלך.