עמוד 43 מתוך 79 ראשוןראשון ... 33414243444553 ... אחרוןאחרון
תוצאות 631 עד 645 מ 1175

אשכול: פלסטיקים, שרשרת, ומחשב מנוע - KAWASAKI Versys 1000 TL - חיים משותפים.

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    ציטוט נכתב במקור על ידי the striker צפיה בהודעה
    בשעה טובה, עברת למוסך רמזור. עדיף מאוחר .....
    זה הרבה יותר מסובך ממה שאתה חושב, קהילת הרוכבים הוותיקים בי-ם הייתה מצומצמת מאד בשנות השבעים של המאה הקודמת,
    מתוכם צמחו כמה וכמה בעלי מוסכים, המבוגרים ביותר אלה שטיפלתי אצלם בתור נער מתבגר וונטרה-ICM דני סילון לג'אווה פרשו לפנסיה
    עם שאר בעלי המוסכים גדלתי ביחד, אמיר מרמזור היה בן כיתה שלי כל התיכון, יוני מיוני אופנועים חבר קרוב כבר 40 שנה, יואש מ-YD למד
    שנה מתחתי בבית הספר היסודי ואנחנו מכירים תקופה דומה.

עכשיו, מוסך זה שם ברשם חברות, לכל מוסך מספר מכונאים שמשתנים במשך השנים, את הרקורד המכונאי של אמיר יואש ויוני אני מכיר אבל
    בפועל לא תמיד הם שעובדים על האופנוע, ולכן נותר לך לסמוך על שיקול דעתם בבחירת העובדים.

אצלי יש מכונאי לכל עבודה, לטיפול שגרתי תקופתי צריך מוסך שאני מרגיש בו נוח שיקבל אותי ואת השיגעונות שלי בהבנה ויהיה הוגן במחיר.
    לטיפולים שמצרכים קצת יותר פדנטיות, ידע או יכולת הקפדה על פרטים כמו שאני אוהב יש מכונאים אחרים. גם הם נבחרים על פי המשימה.

האופנועים שלי השתנו במשך השנים והמוסך התאם גם על פי סוג האופנוע וזמינות המוסך לחלקים (חלקם קשים להשגה) ויכול החיפוש שלהם
    ברשת.

המכשול הנוסף הוא משלוחים שעובדים עם מוסכים נבחרים ומוזילים מחיר (צמיגים בעיקר). אבל העיקר מבחנתי זה הדיוק והפדנטיות, אני שונא
    אלתורים ועבודה חובבנית.

בקיצור מוסך שהוא חבר תמיד טוב שיש. וחשוב לדעת מה החזקות ומה החולשות של כל מוסך.

וחוב קטן לאמת ולא' שהתעקש איתי בתיקון המחרשה שאין צורך לחתוך חוטים ואני הייתי בטוח שכן, מודה, הוא צדק אני טעיתי, למזלי הייתי מספיק
    נחוש לא לעשות שום דבר שאין ממנו דרך חזרה והעברתי את העבודה למומחה.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    קצת סדר מעולמי המעוות:

אצל יואש עובדים 2 יואש ודני שתיהן אחלה ( מקווה שהם קוראים את זה :-) ) אחלה.

אמיר מרמזור שמעתי אחלה דברים עליו ( מודה שאני לא טיפלתי אצלו מעולם אבל היו מלא המלצות במהלך שנותיי כרוכב).

לגבי יוני אני הייתי לקוח שלו החל מ1989 אז עוד עבדו אצלו יואש ויובל ( 89 יובל האמת שאני לא זוכר אם יואש היה אז) ובהמשך כמובן יואש טיפל לי באופנועים שהיו לי.

וונטורה שם דבר בווספות אבל פרש
    דני חנוך כמדומני נפטר לאחרונה

בכל מקרה להבדיל ממך אני מקפיד לטפל במוסך קבוע ולא לדלג בין מוסכים.

אם זה מיסטר מוטו שטיפל לי בבאנדיט במשך 6 שנות קיומו אצלי.
    וכיום אני בYD עם ההונדה.

אני בדרך כלל מעדיף לטפל במוסך יבואן ומעדיף את הזכיין שכך נשמר קשר אישי והם לא בהכרך נצמדים לטבלת מחירים ומגלים יותר גמישות מול הלקוח.

וכן הרבה מהוותיקים נעלמו ורק אנו עוד זוכרים אותם ( לטוב ולרע).

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

ונטורה טיפל לאבא שלי בלמברטה, עוד כשהייתי ילד.

יוני-עוד מגיל 16, החבר'ה היו אומרים ששומר נפש אופנועו ירחק ממנו (לכאורה).

במוסך רמזור אני מטפל כבר משנת 2003, עת עברתי לדו"ג. מקצוענים ממדרגה ראשונה. לא התחלפו שם כ"כ הרבה מכונאים, וראובן, חיים ויוני, מקצוענים אחד אחד. ועל אמיר אין הרבה מה לומר, סופר מקצוען.
    היה להם גם את דניאל, מכונאי מחונן וגאון, אבל הוא החליט להיות משפטן ואח"כ אח בבי"ח. בחור מעולה לדעתי ומגוון.

ציטוט נכתב במקור על ידי the striker צפיה בהודעה
    ונטורה טיפל לאבא שלי בלמברטה, עוד כשהייתי ילד.

יוני-עוד מגיל 16, החבר'ה היו אומרים ששומר נפש אופנועו ירחק ממנו (לכאורה).

במוסך רמזור אני מטפל כבר משנת 2003, עת עברתי לדו"ג. מקצוענים ממדרגה ראשונה. לא התחלפו שם כ"כ הרבה מכונאים, וראובן, חיים ויוני, מקצוענים אחד אחד. ועל אמיר אין הרבה מה לומר, סופר מקצוען.
    היה להם גם את דניאל, מכונאי מחונן וגאון, אבל הוא החליט להיות משפטן ואח"כ אח בבי"ח. בחור מעולה לדעתי ומגוון.
    שכחת את אבי בריקמן שפתח מוסמך משלו, אצל יוני עבד ג'וני ופתח מוסך בבית צפפה, והיו עוד. סופר בייק וכד'

האמת שרבים צמחו אצל יוני.
    אולי צריך לשנות את השם לבית ספר למוסכניקים מתחילים.

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member הסמל האישי של dudybou
    מוזר..
    הלכתי כמה פעמים לרמזור (גם עם ה x-max וגם עם ההונדה),
    כשהלכתי רק לקנות חלקים להונדה - המחיר היה יחסית יקר, עשיתי בדיקה וראיתי ש YD מביא לי ביותר זול כמעט תמיד..
    מחיר החלק זהה, אבל ההנחה.. (אם לא הזמנתי מ- APEX, אבל זה סיפור אחר..)
    כשהלכתי בגלל הרגשה שמשהו לא תקין, התחילו לסובב אותי שם ולדחוף דברים לא קשורים (אפילו לא הרימו את האופנוע לבדוק) וברחתי.. (למשל: "הלך לך שימס, צריך להחליף.." כשהאופנוע בכלל בלי שימסים.... מוסך הונדה אמור להכיר את זה בע"פ, לא ?)
    באופן כללי - ההרגשה שלי אצלם הייתה שמנסים לחלוב אותי כי אין לי ידע מספיק כדי להתמודד מולם..
    מאז כמובן לא חזרתי אליהם, וכנראה שלא אחזור..

יכול להיות שאתם מרוצים מהם כי אתם מכירים אותם, אז הם לא "דוחפים" לכם דברים, אבל מי שלא מכיר - שישים לב..
    יכול להיות שהם מקצוענים, אבל התקשורת עם הלקוח חשובה לא פחות..

כיום אני מטפל ב YD (לרוב לבד, אבל אם צריך..)
    יואש ודני אחלה לגמרי, כיף ללכת אליהם, לא זולים אבל גמישים..
    x-max 250 2013 -> nc700x 2012

אל תתן לעולם לשנות את החיוך שלך, תגרום לחיוך שלך לשנות את העולם !

Senior Member
    לא מכיר אף אחד מהמוסכים שהוזכרו. נתקלתי בעבר הרחוק במוסכי אופנועים גרועים שלא אחזור אליהם וזה גרם לי לחשוב.
    למוסך אופנועים יש רק שלוש כלים להצלחה- אמינות, מקצועיות ומחיר. המחיר הוא לא המרכיב המשמעותי ביותר להצלחה.
    כשבעל מוסך מוותר על אמינות או מקצועיות הוא גמור. ארץ קטנה, קהילת רוכבים מתקשרות ומקושרת והמוניטין נהרס ונבנה בקלות.
    כנראה שדבילים יש בכל תחום.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

32380 ק"מ

איפשהו לפני סוף השבוע זה כבר בער בי רציתי לעזוב הכל ולצאת לרכוב, כל יום שלא הצלחתי זה רק הגדיל את הרצון, סוף השבוע אמור להיות לוהט מה
    שאומר שצריך לצאת רכיבת זריחה, הקולות מהקבוצה היו מנומנמים, התפשרנו על 0630 א' הקדים י' חיכה במקום הלא נכון שניהם 30 מטר אחד מהשני
    ולא רואים...

בתפריט ההרים שלנו הכבשים האהובים והמלאים באופנועים אופניים ומשוגעי ריצה, ממשל אל מעניין אותי הג'ינג'ית מאחור עם המוזיקה ואני עם הצמיגים
    החדשים שעושים הכל קל יותר, מדהים איזה שינוי בהתנהגות. אח"כ החברים שלי יספרו לג'ינג'ית שאני רוכב "מהר"...

האוויר חם אבל בכל כניסה למקומות יותר נמוכים ישנו זרם אוויר קר מדהים והכל מלא בריחות של פריחה שהחום רק מגביר אותם, מעיל ה-KLIM החדש
    והכפפות עושים עבודה מצוינת ותחושת הריחוף מקבלת כפל משמעות, הניתוק המוזיקה מתחברים ביחד לחוויה נהדרת, אני מצליח להתנתק לחשוב רק
    על הקו הנכון ההטיה והמכשולים בדרך, מהיר עאלק, מנהלתי נכון.

בבית גוברין ערב רב של אופנועי ספורט הורסיס עומד בניהם יחידי לא שייך, אבל עושה בשבילי כל מה שאני צריך, פשוט תענוג.

הדרך חזרה לא פחות מהנה אבל כבר מתחילים להרגיש את החום, היה מושלם!

אחת התמונות שצילם י' שאני מאד אוהב:

זו איכות סינית למהנדרין

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

32956 ק"מ

טיול ארוך ראשון בסימן התחדשות, הג'ינג'ית בבידוד מרצון בבית א' קידוזו ורוכב נוסף שהפתיע הביעו נכונות להתעורר לפני השמש ולהגיע להוסיף קילומטרז' על השעון.

על סדר היום ועל פי סדר הקניה בחינת ציוד רכיבה:
    מעיל קיץ מאוורר מאד- KLIM
    צמיגי פירלי אנג'ל 2
    כפפות קיץ -KLIM
    מגף רכיבה רווי'ט H2O

כבישי י-ם ריקים הרמזורים לטובתי ורק מפגש אחד עם ניידת משטרה מעכב אותי, ווידוי שאצלי הכל בסדר ואני שוב בדרך, הגעתי לפני הזמן.

א' מגיע באיחור קבוע (שלוש דקות זה איחור א'!) אחרי קידוזו שהגיע מרחוק, ואיתמר. תירוצים יש, לא זוכר מה. מתדלקים מלא ויוצאים לכיוון ים המלח,
    הבקעה חמה הכביש פתוח והצמיגים עושים עבודה נהדרת, הקצב משכנע, אבל לחבורה יש רצון לעצור בבתי המלון, לך תסביר להם שכלום לא פתוח
    לפני שבע בבוקר, אז עצרנו בתחנת הדלק החדשה מעל המלונות וחכינו שהקופאית תעביר משמרת. השמש עוד לא בשמיים וחם. המשכנו, כביש סדום
    ערד לא בא לי טוב, לא ברור לי למה אבל בסיבובים הראשונים איבדתי ביטחון, הורדתי מהירות וגיליתי תנועה רבה מדי לשעה, בסיבוב הקבוע כבר חנתה ניידת
    עברתי למנהלתית. כל השלושה ברחו לי קדימה ואני תקוע אחרי כמה מכוניות, קידוזו דופק רכיבה מרשימה שמוכיחה שלא האופנוע קובע את הקצב אלה דווקא
    הרוכב. התקדם יפה. מנוחה שנייה בתחנת הדלק, משם אני מבקש מא' להוביל כבר כמה טיולים שאנחנו מחפשים כביש מסוים שמקשר בין ערד לצומת סנסה,
    הפעם הצלחנו ונפלנו בול, זוג שועלים חסרי פחד משתוללים על השוליים מימין גונבים את תשומת ליבי גורים.

ממשכים בכביש הנהדר טכני מדהים וכייפי שתחושות הטובות חוזרות אלי וגם הקצב, ע"י לכיש מחסום על הכביש אופנוע עומד על שול, בחורה באדום יושבת
    בצידי הכביש בוכה, ובוחן משטרה, מגרשים אותנו משם, אח"כ נבין שנהרג שם רוכב בסיבוב.

עוצרים בבית ג'וברין לתדלוק להמשך השבוע האופנוע של א' שתה 2 ליטר יותר משלי, סביר ממשכירים דרך הכביש נהדר לכיוון לוזית שוב כביש טכני שמתחבר
    לנוף טוסקני מדהים איטליה לעניים. את הכביש חוצה נחש שחור ענק שמן ומבריק אחד היפים שראיתי לאחרונה מדהים.

בצומת האלה נפרדים אני עולה לכיוון י-ם החברה לבית שמש הכביש פתוח המוזיקה בקסדה בכייף, ואני לא מרגיש שעשו כ-300 ק"מ בכמה שעות.

סיכום:
    המעיל נהדר-מאוורר מאד בבקעה כשהיה חם לא הורגש בנסיעה תחושה טובה הגנות מודרניות ונשארות במקומם גם בתזוזה-כייף.
    הצמיגים טובים מאד רוצה לנסות להוריד קצת לחץ מהקדמי בשביל לראות אם יהיה הבדל בתחושה.
    הכפפות מעולות-אין תחושה של חום בכלל הגנות מעולות ורגש מקסימלי בהפעלת המערכות-שווה כל גרוש.
    נעלים-אחיזה נהדרת בכל תנאי הקרקע יש לזה משמעות גבוהה במיוחד בעת הובלת האופנוע בישיבה עליו עם הרגלים-הכי טובות שהיו לי עד היום.
    הגנות מעולות ונוחות של נעל טיול רכבנו כחמש שעות ללא תלונות מצד כפות הרגלים.

בקיצור היה כייף.

Senior Member
    היה אחלה ויכל להשתפר אם היינו יוצאים שעה מאוחר יותר. המגף עם סוליית vibram נראה סבבה. כמעט החלקתי כמה פעמים בתמרוני חניה ברגליים כשיש דרדרת או סתם רטיבות. יכול להיות שאשדרג לדגם הזה אחרי המגף שלי כי הפסיקו לייצר אותו.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

32970 ק"מ

מכת תאונות האופנועים לא עוברת לי מעל הראש, הזמינות של סרטוני התאונות בזמן אמת, הופכות כל תאונה למשהו מוחשי, מיד אחריה
    מוצפת הרשת בעשרות תובנות ניתוחים ע"י מומחים ומומחים בעיניי עצמם.

הפתרון שמצאתי הוא להשקיע יותר בהגנות ובמיומנות, מיומנות נרכשת ע"י הדרכות והרבה תרגול וניסיון והגנות עולות כסף, הרבה כסף.

חבר טוב שלי וסוחר ממולח שאל פעם לקוח שבא לעסק שלו לרכוש קסדה, כמה שווה הראש שלך, אז זה נראה לי מהלך עסקי מתוחכם
    אבל אם נעצור רגע ונחשוב על זה בצורה עמוקה יותר אז כמה באמת חשובה שלמות הגוף שלנו?

אם נהיה כנים מי שלא רוצה להיפגע יעזוב את התחום ויעבור לרכב בטוח יותר, נודה על האמת אצל רובינו זה לא יקרה אנחנו נישאר על
    שתיים. אז הדבר הטוב הבא זה להיערך לפגיעה.

זמן רב לא מצאתי פתרון אמתי לכף הרגל, האילוץ של נעל נוחה לטיול שבסיומו עולים על האופנוע וממשיכים חייב אותי להתפשר על נעל טיולים
    טובה, לא חדירה למים (לטיולים בחו"ל ובגשם) וכזאת שתתן הגנה טובה, כיוון שכך נושא מגפי/נעלי רכיבה קיבלו אצלי עדיפות נמוכה לקנייה,

אם ניקח בחשבון שאצלי כל ציוד צריך להיעשות במכפלות של 2 לג'ינג'ית ולי וכולל גם ציוד לרכיבה בחו"ל, הרי שהעסק הופך יקר יותר ויותר.

לג'ינג'ית קניתי כבר מזמן נעל רכיבה טובה אני הסתפקתי במעיל קיץ מעולה מתוך הבנה שיהיה לי יותר שימושי בקיץ מאשר להשקיע בנעל,
    אבל צורך גבר והרכיבות נראו לי יותר ויותר מצריכות שכבת הגנה נוספת.

יצאתי לבועה לחפש, בוקר שלם הסתובבתי בין הסוכנויות ולא מצאתי משהו מתאים, או שלא היה במידה שלי או שלא היה מתאים לי ולצרכיי
    או שהן היו פשוט מכוערות...

אז כשההבנה חלחלה שלא מכאן תבוא הישועה, והבנתי מה אני רוצה וצריך החלטתי רגע לפני שאני פונה לרשת לנסות פה, פרסמתי מודעה
    דרושות סוג הנעל דגם ומידה ובלי הרבה תקוות לחצתי סאנד...להפתעתי אחרי שעתיים נעניתי בול לדרישה. רוכב נחמד שהזמין לעצמו נעל ומגף
    החליט לוותר על הנעל, קבענו נפגשנו וכבר באותו היום עברו אלי במחיר קנייה בחו"ל. שווה, לקח לי חמש דקות להתרגל ולהבין עד כמה הן טובות
    וטיול אחד לאשר את זה סופית. בקיצור...התחדשתי:

זה נעלי סופוומן להנפת מקררי אמקור XL

תתחדש

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    רן, האם הנעליים החדשות מאווררות? אני בשלבי חיפוש לנעלי רכיבה שירשו את מגפי ההלד שלי.

ציטוט נכתב במקור על ידי moonshield צפיה בהודעה
    רן, האם הנעליים החדשות מאווררות? אני בשלבי חיפוש לנעלי רכיבה שירשו את מגפי ההלד שלי.
    קשה לי לענות על זה יש שם כמה סוגי עור, אבל אחרי רכיבה ארוכה של כחמש שעות ועוד שעתיים שסתם היו על הרגל לא נצפתה בעיה
    למרות היום החם, בניגוד לנעלי העבודה שלי שעשויות מחומר דמוי גרוטקס שבסוף היום אני מרגיש חום והגרביים לחות. דבר נוסף שלא
    ציינתי זה האחיזה המציינת במגוון משטחים שיש לנעלים וזה חשוב מאוד כשמנתבים את האופנוע במהירות חניה או לאחור. אני מניח שתהיה
    לי תשובה יותר טובה בהמשך.