עמוד 2 מתוך 3 ראשוןראשון 123 אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 35

אשכול: נגנב האופנוע. מתלבט אם לקנות אופנוע חדש או רכב קטן.

Member
    שלא בטובתי עברתי השנה לרכב אחרי שנתיים על אופנוע.
    במקום חצי שעה לצד אני נוסע שעה עד שעה-וחצי או אפילו שעה-וארבעים בימים קשים. בהתחלה הפקקים הטריפו אותי, אבל התרגלתי. הרכב ממוזג ואני מגיע עם ריח גוף נסבל ליעד, ואפשר לנצל את הזמן להאזנה לפודקאסטים מעניינים (נמנעתי מלהתקין דיבורית בקסדה כדי להתרכז בדרך).
    בנוסף ההתארגנות בבוקר קצרה יותר - לא צריך לתכנן את הלבוש וציוד המיגון לפי מזג האוויר, ולא לחשב מה בדיוק נכנס לתיק ועל מה צריך לוותר. הכל נזרק בקלות באוטו.
    כל זה לא אומר שאני לא רוצה לחזור לאופנוע, אני מת לחזור.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי kobish צפיה בהודעה
    שלא בטובתי עברתי השנה לרכב אחרי שנתיים על אופנוע.
    במקום חצי שעה לצד אני נוסע שעה עד שעה-וחצי או אפילו שעה-וארבעים בימים קשים. בהתחלה הפקקים הטריפו אותי, אבל התרגלתי. הרכב ממוזג ואני מגיע עם ריח גוף נסבל ליעד, ואפשר לנצל את הזמן להאזנה לפודקאסטים מעניינים (נמנעתי מלהתקין דיבורית בקסדה כדי להתרכז בדרך).
    בנוסף ההתארגנות בבוקר קצרה יותר - לא צריך לתכנן את הלבוש וציוד המיגון לפי מזג האוויר, ולא לחשב מה בדיוק נכנס לתיק ועל מה צריך לוותר. הכל נזרק בקלות באוטו.
    כל זה לא אומר שאני לא רוצה לחזור לאופנוע, אני מת לחזור.
    אז אני עכשיו בדיוק עושה ניסוי. לקחתי לאחותי את הרכב ואני עכשיו נוסע איתו עבודה-בית. הרכב שלה לא חדש (סוזוקי איגניס 2003) אבל הוא מהקטגוריה של הרכבים הקטנים שחשבתי לקנות. כל פעם שאני יוצא לכיוון ירושלים אני אומר תהילים ושם כסף בצדקה כדי שהנסיעה תעבור חלק . אני מקווה שאם אני אקנה רכב חדש יותר אז הנסיעה תהיה יותר נעימה.
    זה סיוט גמור בינתיים כל הפקקים והסגנון נהיגה של אנשים... וזו גם השאלה שלי האם אני אתרגל לזה או לא..
    מסכים לגבי ההתארגנות. הרבה פחות לבישות/פשיטות של מעילים כפפות וכו'
    אפשר לשאול אותך מדוע עברת לכבר ולא נשארת על אופנוע? ועל איזה כלי רכבת?

תודה.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי AlonL צפיה בהודעה
    אז אני עכשיו בדיוק עושה ניסוי. לקחתי לאחותי את הרכב ואני עכשיו נוסע איתו עבודה-בית. הרכב שלה לא חדש (סוזוקי איגניס 2003) אבל הוא מהקטגוריה של הרכבים הקטנים שחשבתי לקנות. כל פעם שאני יוצא לכיוון ירושלים אני אומר תהילים ושם כסף בצדקה כדי שהנסיעה תעבור חלק . אני מקווה שאם אני אקנה רכב חדש יותר אז הנסיעה תהיה יותר נעימה.
    זה סיוט גמור בינתיים כל הפקקים והסגנון נהיגה של אנשים... וזו גם השאלה שלי האם אני אתרגל לזה או לא..
    מסכים לגבי ההתארגנות. הרבה פחות לבישות/פשיטות של מעילים כפפות וכו'

תודה.

כי כמו אצל כולנו : הוא הגבר בבית אבל אישתו לא מרשה )))

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    פות"ש,
    כרגע חונים לי בחניה שתי פחיות ללא נהג (הגרוטאה שלי והרכב של אמא שלי), ואין פעם שעוברת לי מחשבה להחליף את האופנוע באחת מהן, גם לא בגשמים של השבוע שעבר או בחמסין של השבוע. יותר מזה, זה לא שהדרך פקוקה מידי, אשתי עושה כמעט את אותה דרך בפחית שלה, ולוקח לה בערך אותו זמן כמו שלוקח לי עם כל ההתארגנויות לפני ואחרי הרכיבה.
    בכלל, אני אעלה על האופנוע לכמעט כל נסיעה שאפשר, אפילו אם ההתארגנות תיקח לי יותר מהרכיבה עצמה...

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי AlonL צפיה בהודעה
    תודה.
    הייתי צריך להסיע את הבן שלי לגן.
    רכבתי על דיאלים VJF 250.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי kobish צפיה בהודעה
    הייתי צריך להסיע את הבן שלי לגן.
    רכבתי על דיאלים VJF 250.
    מצחיק. נתקלתי אתמול בבחורה שמסיעה שני זאטוטים על אופניים חשמליים באמצע הכביש. אחד בבגאז' ושני על הכידון. אוסף המילים שמתאר את מה שחשבתי עליה לא מתאים לפורום ציבורי.

Member
    אחי בתור אחד שהיה לו רכב וקטנוע 250 סמ"ק, נסעתי על שניהם באופן כמאת קבוע.
    בשום מצב הרכב לא היה זול יותר מקטנוע, ואופנוע לא הרבה יותר יקר לתחזוקה מקטנוע.
    מבחינת תחזוקה, מי שאומר לך שרכב זה זול יותר, משקר.
    אלא אם אתה קונה רכב חדש באחריות, וגם אז זה רק לכמה שנים בודדות, וזה רק מבחינת תחזוקה.
    הוצאות נוספות זה דלק, מנוע 1000 סמ"ק תמיד יזלול יותר דלק ממנוע 400 סמ"ק, לא משנה איך אתה נוסע או אם זה ידני או אוטומט.
    בנוסף יש את נושא הפקקים, אתה תבזבז המון זמן על פקקים, אני לדוגמה זה מה ששבר אותי בסוף. לבזבז 40 דקות על נסיעה לעבודה, במקום 20 עם אופנוע, אין פה תחרות.
    ולבסוף נושא החנייה, ברכב זה מאוד קשה למצוא חניה, במקומות מסוימים זה בלתי אפשרי, ואתה תבזבז כסף על חניונים או פנגו כחול לבן.
    באופנוע אין לך את כל ההוצאות האלה והבזבוז זמן.

לך עם אופנוע אחי, יותר משתלם מכל בחינה

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי r3dt4g צפיה בהודעה
    אחי בתור אחד שהיה לו רכב וקטנוע 250 סמ"ק, נסעתי על שניהם באופן כמאת קבוע.
    בשום מצב הרכב לא היה זול יותר מקטנוע, ואופנוע לא הרבה יותר יקר לתחזוקה מקטנוע.
    מבחינת תחזוקה, מי שאומר לך שרכב זה זול יותר, משקר.
    אלא אם אתה קונה רכב חדש באחריות, וגם אז זה רק לכמה שנים בודדות, וזה רק מבחינת תחזוקה.
    הוצאות נוספות זה דלק, מנוע 1000 סמ"ק תמיד יזלול יותר דלק ממנוע 400 סמ"ק, לא משנה איך אתה נוסע או אם זה ידני או אוטומט.
    בנוסף יש את נושא הפקקים, אתה תבזבז המון זמן על פקקים, אני לדוגמה זה מה ששבר אותי בסוף. לבזבז 40 דקות על נסיעה לעבודה, במקום 20 עם אופנוע, אין פה תחרות.
    ולבסוף נושא החנייה, ברכב זה מאוד קשה למצוא חניה, במקומות מסוימים זה בלתי אפשרי, ואתה תבזבז כסף על חניונים או פנגו כחול לבן.
    באופנוע אין לך את כל ההוצאות האלה והבזבוז זמן.

לך עם אופנוע אחי, יותר משתלם מכל בחינה
    אני אשמח לשמוע איך בדיוק רכב יצא לך יותר יקר מקטנוע?

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי alexsupreme צפיה בהודעה
    אני אשמח לשמוע איך בדיוק רכב יצא לך יותר יקר מקטנוע?
    דלק: בין 800 ל 1200 שקל בחודש לרכב.
    דלק: 300 שקל בחודש לקטנוע 250
    תחזוקה: בממוצע 600 שקל תיקונים לרכב (אגזוז שהחליד, צמיגים שנשחקו, דיסקים למעצורים שנשחקו, בולמי זעזועים, תיבת הילוכים שהחלה לזייף, ראש מנוע)
    תחזוקה: בממוצע 100 שקל בחודש לקטנוע (תיקון דליפת מים, צמיגים, רפידות בלמים)
    טסט: בארך 1500 שקל לרכב
    טסט: בארך 300 שקל לקטנוע
    חנייה: 10 שקל בממוצע לחניה כחול לבן, בין 20 ל 50 שקל חניון
    חנייה: חינם לקטנוע לא משנה איפה

Senior Member
    דלק: בין 800 ל 1200 שקל בחודש לרכב.
    דלק: 300 שקל בחודש לקטנוע 250
    תחזוקה: בממוצע 600 שקל תיקונים לרכב (אגזוז שהחליד, צמיגים שנשחקו, דיסקים למעצורים שנשחקו, בולמי זעזועים, תיבת הילוכים שהחלה לזייף, ראש מנוע)
    תחזוקה: בממוצע 100 שקל בחודש לקטנוע (תיקון דליפת מים, צמיגים, רפידות בלמים)
    טסט: בארך 1500 שקל לרכב
    טסט: בארך 300 שקל לקטנוע
    חנייה: 10 שקל בממוצע לחניה כחול לבן, בין 20 ל 50 שקל חניון
    חנייה: חינם לקטנוע לא משנה איפה
    ביטוחים... ציוד רכיבה שמתכלה...?

עלויות זה מאד אינדיבידואלי... למשל אתה לא יכול להשוות תחזוקה של קטנוע 125 לשל טימקס ורק אלמנט כמו ביטוח כבר יכול להטות את הכף לכאן או לכאן (סופרספורט להבדיל מנייקד יכול להתבטא באלפי שקלים...).
    נערך לאחרונה על ידי מצמץ; 08-05-2018 בשעה 12:05.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי מצמץ צפיה בהודעה
    ביטוחים... ציוד רכיבה שמתכלה...?
    ביטוח עולה לדו גלגלי יותר אבל זה עדיין יוצא הרבה פחות בסך ההוצאות
    וציוד אני מזמין מאיביי - 30 שקל כפפות לשנתיים, 100 שקל מיגונים לגוף וכו, כלום בהשוואה לרכב

Senior Member
    ביטוח עולה לדו גלגלי יותר אבל זה עדיין יוצא הרבה פחות בסך ההוצאות...
    אני מבין כיצד אתה מחלק, עורך ומציג את נתוני החישוב שלך אלא בפן המעשי אתה חייב לשכלל את כל העלויות ואז התוצאה היא לא חד משמעית ויש היתכנות כלכלית נטו שדו״ג יצא פחות משתלם יותר מרכב.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי מצמץ צפיה בהודעה
    אני מבין כיצד אתה מחלק, עורך ומציג את נתוני החישוב שלך אלא בפן המעשי אתה חייב לשכלל את כל העלויות ואז התוצאה היא לא חד משמעית ויש היתכנות כלכלית נטו שדו״ג יצא פחות משתלם יותר מרכב.
    תשמע
    אני יודע שרבים במדינה שלנו קונים ציוד רכיבה יקר, קסדות באלפי שקלים, צמיגי ספורט יוקרתיים, שרשראות ספורט מיוחדות למרוצים וכו
    בתור אחד שהיה לו רכב, וקטנוע, ואופנוע, אני יכול להעיד באופן אישי, שדו גלגלי זול יותר מרכב בטווח הארוך והקצר.
    זאת בתנאי שלא קונים ציוד לרוכב בארץ, בארץ הציוד מאוד יקר ובזכות המחירים הללו רכיבה על דו גלגלי הופכת לבור חסר תחתית מבחינת עלויות,
    אני אישית מזמין את כל הציוד שלי מחו"ל, ודברים כמו צמיגים, אני מתפשר על צמיג רגיל, לא זול ולא יקר, כנ"ל שאר הדברים, ובכך חוסך אלפי שקלים, דבר הופך את הדו גלגלי להרבה יותר משתלם מכל רכב. לדוגמה לפני שבוע הזמנתי הרגז ותיקי צד לאופנוע שלי, פה בארץ הם היו עולים לי בארך 1000 שקל לשניהם, הזמנתי אותם מחו"ל ב 350 שקל. כפפות טובות בארץ עולות מעל 100 שקל, הזמנתי כפפות מחו"ל והן עלו לי 25 שקל. ההוצאות על הציוד שלי עומדות על כ 25 אחוז מאלה שקונים ציוד בארץ.

עובדה מעניינת:
    בארץ מנעול עם שרשרת לאופנוע עולה מעל 600 שקל (משהו יחסית טוב)
    אבל רבים לא יודעים שבמיגון הזה למעול אין חשיבות, כי הגנבים לא מתעסקים עם המנעול מהסיבה הפשוטה, הם חותכים שרשרת בפחות מ 10 שניות. והשרשראות שמקבלים עם מנעולים בארץ הן מפלדה מחוסמת רגילה, כולל שרשרת קריפטונייט, שהיא מתפרסמת בזכות העמידות הגבוהה שלה לחיתוך, אבל אם תכנס ליוטיוב תגלה ששרשרת קריפטונייט נחתכת באותה קלות כמו שרשרת ב 30 שקל
    נערך לאחרונה על ידי r3dt4g; 08-05-2018 בשעה 12:37.

Senior Member
    r3dt4g, כל אחד מוציא כספים בהתאם לתעדוף והיכולת שלו. אם במקרה שלך אתה מצליח לחסוך בעלויות אלו ואחרות אז מה טוב, אם כי יש להפעיל שק״ד מוגבר מבחינת הבחירה במוצרים, בטח ובטח כשמדובר בדו״ג שצמיגים, ציוד רכיבה ואח׳ הם מהותיים ויכולים לחרוץ את גורלך על הכביש...

בעניין זה אוכל לומר לך באמת ובתמים וללא כל שמץ של התנשאות, שלעניות דעתי אם למישהו אין את היכולת הכלכלית או שיש לו תעדוף אחר שגובר על פני ״רכיבה בטוחה״, אז שיחשוב פעמיים אם דו״ג זה כלי התחבורה הנכון עבורו מאחר שהסיכון לא מצדיק את החיסכון.

נ.ב.
    לגבי מנעולים, אתה צודק באופן חלקי. לרוב פורצים לא יתחילו להתעסק עם המנגנון אך יש הרבה מנעולים שניתן לפרוץ / לשבור / לחתוך, ביתר קלות משרשרת.

בהתייחס לזמן חתיכת השרשרת זה תלוי בהרבה גורמים והסרטונים ביוטיוב עושים למותגים לא פעם עוול כש״הבחינות״ נעשות באופן סטרילי ולא תואם אם פני המציאות, מה גם שרוב השרשראות והמנעולים הנגישים הם בכלל לאופניים...
    נערך לאחרונה על ידי מצמץ; 08-05-2018 בשעה 14:09.

Senior Member
    ביטוח עולה לדו גלגלי יותר אבל זה עדיין יוצא הרבה פחות בסך ההוצאות
    וציוד אני מזמין מאיביי - 30 שקל כפפות לשנתיים, 100 שקל מיגונים לגוף וכו, כלום בהשוואה לרכב
    אשמח לקישור לארגזים שקנית ולכפפות.